Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5545) janos666 válasza Madwe (#5542) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

1: Az nVidia CP csak 8 és 12 bitet kínál fel ebben a módban.
2: Ha jobb nem is, de rosszabb sem lesz (kivéve, ha esetleg ez előcsal egy bugot)
3: Attól, hogy a kijelzőpanel névlegesen milyen precizitást tud, a processzor előtte gondolom sokkal precízebben dolgozik (12+ biten), így akár még minimális haszna is lehetne (mondjuk ha használnék VGA LUT-ot a szürke-skála kalibráláshoz).

Nem, mert ahogy már próbáltam rá utalni HATALMAS a hiba abban az egy módban. Ezt nem lehet az OSD-s beállításokkal kompenzálni, egyszerűen sz@r, nincs mit finomítgatni rajta.

De a nagyobb baj, hogy a szemre nem rossz módokat is kár volt elkezdenem nézegetni ismert film és játék-jelenetekkel, majd műszerrel méricskélni, mert ugyan olyan ramaty a színkezelés, mint a B6-on is volt megjelenéskor (és minden LG TV-n szokott lenni sok éve). Azóta folyton győzködtek, hogy az új firmware így, a TV sajátosságait kiismerve a beállítások finomhangolás úgy, meg izé meg bizé, így-amúgy, és nem olyan rossz az a B6, a B7 pedig még jobb... Pedig de... Közel sem nézhetetlen, én elhiszem, hogy sokaknak teljesen megfelel (sőt, megváltás egy gagyi LCD után), de az objektív értelemben vett színhelyességgel köszönőviszonyban sincs. Ez nálam nem egy igazi monitor kategória, csak egy kommersz-konszumer "tíví". Pont. :(

Szóval, gyakorlatilag már kezdem is megbánni a vásárlást, mert Rec709 SDR-ra egyértelműen rosszabb, mint a régi plazmám, a "hőn áhított" sweet-spot 1080p120@HDR játékmód pedig kuka, így szinte semmit nem ad, amire tényleg vágytam is (amiért újítani próbáltam).
A HDR-re csak annyira vágytam, hogy ha már lesz, akkor persze megnézek pár filmet. és majd eldöntöm mit gondolok róla, de nem voltam "beszarva érte".
A 120fps jobban izgatta a fantáziám. Bár az igaz, hogy 1080p120 SDR módban most is játszhatok vele.

Visszaküldeni/eladni még bőven ráérek pár napig, addig majd próbálok belőle kihozni valamit, illetve nézegetem szabad szemmel is a "referenciához", hogy mennyire látszik a ramaty színkeverés (bár igazából nem kell, most is látom a Ph hasáb háttérszínén, hogy nagyon más, mint kéne).

A kellemes csalódás az inkább az UHD filmek részletgazdagsága / képélessége (legalább is lassú jelenetek mellett, míg nincs motion blur). Kicsit túl van lihegve, hogy csak nagy képátló vagy kis táv mellett jön elő. Abszolút észlelhető a javulás úgy is, hogy csak 5"-al nagyobb a kép és ugyan olyan közelről nézem.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.