Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54697) xerobyte válasza Gergőke88 (#54687) üzenetére


xerobyte
aktív tag

Ha egyébként rászánnád az összeget a 77-esre és nem 1.5 méterre ülsz, akkor érdemes lehet kivárni, amíg újra készleten lesz, mert azért méretben van különbség: +40% !! a területe a 65-öshöz képest. Az 55 és 65" között is kb. ekkora az ugrás.
A 65"-ért az 590 egy jó ár.

Igen, cx az árérték befutó, a 2020-as modelleknél a beltartalom (a hangot kivéve) megegyezik a CX és GX között.

A konzolokkal még vannak kezdeti röccenések, de akapvetően ez nem csak a TV-n múlik, hanem pl. a PS is sunyít a VRR-va, de ezek valószínűleg ki lesznek vasalva (és minden TV-vel így van, ilyen ez az első generáció manapság).

Ha megteheted használj bluray-t vagy remux-okat, mert a netflix bitrátája BORZALMAS és egy ilyen TV-n -akit ez érdekel- már nagyon fontos a forrás minősége, mert kihozza a készülék. Hasonlat: most készülsz egy zsír új Audi A8-at venni és azt tervezed, hogy az Auchan kúton 85-ös ""benzinnel"" tankolod. Természetesen lesz aki erre azt mondja, hogy azzal is ugyanúgy elmegy...ők vegyenek használt Fordot :))

Mozgás megjelenítés: na ez egy gyengepont. Alapból az OLED, mint technológia irtó gyors pixelválaszidővel rendelkezik, ami miatt a 24p standard film szaggatósnak érződik. Szoktuk itt magunkat azzal áltatni, hogy a készítő így álmodta meg stb. A valóság az, hogy ez egy ősi hagyaték/szokás és régen nem voltak 3-4-5ms response time-ú kijelzők. Lehet interpolálni, BFI-t használni, ami mesterségesen szúr be extra képeket a másodpercenkénti 24 mellé, de ez a legtöbb embernél leveri a biztosítékot, mert szappanoperás/mű/artifactol stb. Kategórián belül (OLED TV-k) az LG amúgy sem remekel, talán a Sony chipje a legjobb mozgásmegjelenítés terén, de az ő 2020-as lineupjukban nincs HDMI 2.1, csak az ideiben lesz.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.