Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24512) janos666 válasza Skipper (#24491) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az 50Hz-et tényleg nehéz megszokni, nekem ~30 perc kellett, hogy ne akarjon "felrobbanni", másik jó 30-60, mire már tényleg nem zavart, de még láttam néha, viszont mire ledaráltam azt a 2-3 részt egy ~40 perces sorozatból, másnap már nem volt gond a következő részekkel. De nem tudom elfogok-e szokni tőle, mert nagyon ritkán nézek 50Hz anyagot.

A 60Hz (60 és 24 Hz bemenet) BFI ezerszer szokhatóbb. Ha a Sony LCD max fokozatát meg bírtad szokni, akkor ez sima ügy kéne, hogy legyen. Ha csak kisebb fokozaton használtad az LCD-n, akkor kellhet egy kis mély levegő.
Én szinte mindig bekapcsolva hagyom, a Windows asztalon is. Egyedül akkor veszem észre, hogy zavaróan vibrál (már a 60Hz is), ha nagyon stresszes/ideges + fáradt/másnapos vagyok (ami szerencsére ritka), és úgy felejtem magam egyhuzamban amúgy is hosszú időre a TV előtt. Akkor át szoktam pöckölni a másik SDR ISF módra, ami úgy van beállítva, hogy ugyan azt a képet adja (fény, gamma, stb), csak nem villog.
Ha úgy felejtem (BFI off) és másnap elkezdenék játszani, vagy akár csak lassan görgetni lefelé egy szöveget miközben olvasgatom is (pl. csak gyorsan átfutok egy cikket, beleszemezgetve, hogy el akarom-e rendesen olvasni valamelyik bekezdését), akkor hamar beüt a "folyik a kép" pánik (ki mit tett az italomba? :DDD) és hogy "mi ez a szar LCD, ki lopta el a f@sza kis kijelzőmet?", aztán eszembe jut visszakapcsolni BFI-s képmódba. ;]

Nagy megváltás lett volna, ha már 2 éve kapunk egy DisplayPort 1.4 HBR3 csatlakozót, akkor legalább az SDR Windows asztal lehetne állandóan 2160p120@RGB@8bit, egyedül a HDR-el kéne bíbelődni (játékhoz átrakni 4:2:2-be, vagy filmhez ledobni 120-ról 24Hz-re, és máris befér a 10bit is).
Persze most már tényleg küszöbön a HDMI 2.1 a TV oldalán, ami még jobb lesz, bár VGA hozzá még hírből sincs (+ amilyen árazások repkednek a VGA piacon, TV-vel egyszerre cserélni nyilaló fájdalom lesz, vagy emiatt +1 év időhúzás mikortól megjött).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.