Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18231) janos666 válasza #72042496 (#18221) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Megszokás kérdése. Miután eltűntek a CRT-k és bámultam évekig a BFI nélküli "nemvibáááá" LCD-ket, utána mikor jött a PDP-k aranykora (mikor a 2008-as helyzet után a Samsung árversenybe hajszolta a Panasonic-ot és aztán megfizethetők lettek a használt Pioneer-ok is) első próbára engem is a szobából ki lehetett volna kergetni a plazma szivárványszínes vibrálásával, de mire lejárt a próbaidő (netes vásárlás elállás) már egyáltalán nem zavart (igazából végignéztem egy Doctor Who részt és azonnal rájöttem, hogy mozgóképen nem olyan rossz, aztán mire vége lett már az állókép se vibrált annyira).
Azt ezt követő pár évben annyira megszoktam, hogy esküszöm egyáltalán nem látom többé, még akkor se, ha neonokkal vagy PWM LED-ekkel van világítva a szoba este és viszonylag statikus kép van egy plazmán. Konkrétan természetesebb nekem a képük, mint akármelyik "nemvirááá" LCD-é. Már nem tudom látni a PDP vibrálást akkor se, ha direkt akarom, pedig az utóbbi évben alig látok már plazmákat (most BFI nélküli OLED-et vagy szintén BFI és alcsony frekis PWM nélküli LCD-t bámulok legtöbbet).

Sőt, mikor már hatalmas plazma mániás voltam és elkezdett a Sony agresszív BFI-t tenni az LCD-ibe, azt is újra meg kellett szoknom. Bekapcsoltam és el kellett rántani a szemem előle. Na, ma már a Samsung LCD-k BFI-jét se tudom meglátni akkor se, ha akarom. Mondjuk pár kicsit elvadult Sony-n azért egyértelmű (volt jobb és rosszabb is a helyzet az évjáratok és modellek közt).

A DLP projektorok valahogy sohasem zavartak, a forgókerekesek se, pedig nem néztem őket sokat (van akit az is megőrjít).

A tavalyi Sony OLED-ek (az ideit még nem láttam) is borzalmasak 48+72 módban (24Hz bemenet), azt is elismerem. Kár, hogy az ide LG-t se néztem még meg (lehet az is 48+72 ???), de átfutottam az Rthing (vagy hasonló nevű?) oldal tesztjét és nem úgy tűnt. A tavalyi 60+60 módú Panasonic viszont szerintem teljesen jó. Ugyan úgy szokni kell, mint plazmákat vagy az agresszív BFI-s LCD-ket, de teljesen szokható (volt sokkal elborultabb Sony LCD, mint ezek a 60+60 OLED-ek).

A villódzás nem jó, de szükséges rossz, mert ha megszokod már nem igazán fáj, de a maszatolás mindig ott van, ha nincs natív 100+ fps anyagod és kijelződ.

Ez kicsit olyan, mint ha soha többé nem ülnél vonatra (*), mert mikor legelőször beleültél, akkor kicsit szédültél. "Egy modern jármű ne szédítsen meg." Bla, bla...
* Kis plusz infó a példához: a vonatkocsi tengelyének egy pontja haladás közben folyamatosan szinuszhullámokat rajzol a sín tengelye körül, libeg picit jobbra-balra.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.