Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17694) dgyuri0123 válasza junior19 (#17693) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

LCD-t ne hozz fel példának, mert köze nincs az oledhez. LCD-t soha nem tudsz tökéletesre állítani a saját technikai korlátai okán és nem színhelyességről beszélek, hanem fényerőről és kontrasztról.

A plazma is nagyon kényes volt a fényerőre-kontrasztra. Ha nem voltak jók az arányok, bizony bukta a jó feketéket, vagy épp a részleteket. Oleden sincs ez másképp, csak ha valaki LCD módban akarja használni, az tényleg vegyen LCD-t, mert az oled nem arra való, hogy azzal barnítsd az arcbőrödet.
Az oled hatalmas kontrasztja sokakat félrevezethet. Mondják hogy sötét a képe, így aztán tolják fel az oled fényerőt is, meg kontrasztot is, tök feleslegesen. Nálam egy napsütötte tengerpart szinte olyan élvezetes, mintha ott állnék a parton, pedig (este) 22-es oled fényerőt használok 88 kontraszttal, ami kb. 120 nitet jelent. Az, hogy ez a szám egy LCD-hez szokott felhasználónak nagyon kevés, ez szinte biztos, de ez is legyen az ő bajuk. Ha nem akarják tudomásul venni, hogy nem a 400 nit miatt jó egy kép, hanem a magas kontraszttól, akkor nincs miről beszélni. Gondolom, jársz moziba... nos ott szerintem jó ha 100 nit fényerőre számíthatsz, mégis jó tud lenni. Akkor miért kell hajszolni a fényerőt? Miért kell egy szobában 1-2000 nit? De azt is kérdezhetném, hogy miért jó az, ha pár éven belül elveszíted a látásodat, mert ívfényt nézel ? ;)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.