Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
Tithian
őstag
Milyen érzés lehet, ha a vadiúj videokártya ilyen módon megy tönkre?
Bővebben: link
Ez már nagyon kocka... -
Tithian
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Most magyar írásbelin magánvéleményt tulajdonképpen két esetben kérhetnek:
A szövegértésben, de ott sokszor nem is igazi magánvéleményt kell írni, hanem azt, amire a legtöbben gondolnának (persze a feladatíró szerint...), valamint akkor, ha a szövegalkotási résznél érvelést ír a diák. Ott elvárás, hogy saját álláspontot alakítson ki a tanuló az adott témáról.
Persze a szóbelin már a vizsgáztatókon múlik elég sok minden. -
Tithian
őstag
válasz
DragonR+
üzenetére
Van, aki most is retteg (feltehetőleg ők vannak többségben), de sokan vagyunk úgy, hogy 1-2 tantárgy számít szinte csak a felvételi eljárás során, azokból pedig valószínűleg jól fogunk teljesíteni.
Még én sem készültem komolyan, magyar írásbelire nem igazán lehet (szövegértés + fogalmazás), töriből pedig viszonylag képben van az anyag.
A középszintű szóbeli úgyis 1.5 hónappal az írásbeli után lesz. Emelt szintre menni a legtöbb tanulónak botorság lenne, a követelmények jelentősen magasabbak, a kockázat igen nagy. -
Tithian
őstag
válasz
Old Death
üzenetére
Az egyik csatornán felbukkant pár pillanatra a képernyőn, de ennyi.
A földrengések tulajdonképpen két tektonikus lemez találkozási pontja környékén történtek (most és karácsonykor is), de ami a rettenetes, hogy ugyanilyen földmozgás akármikor bekövetkezhetne például Japánban vagy Kaliforniában, ott viszont nem 300000, hanem több millió áldozata is lehetne. Ha ez egy nagyobb folyamat kezdete ott a térségben, komoly rengések várhatóak, de nem lehet biztosan tudni. -
Tithian
őstag
Újabb 8.2+-os földrengés, szinte ugyanott:
Ez már nem akármi.
Talán valamilyen komoly lemeztektonikai folyamat indult volna el?
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
Hmm, mostanában egyre többször esik meg velem, hogy elsőre nem kapcsol be a gépem. Pár meghajtó és ez-az felpörög, csipp-csopp, de a monitor már be sem kapcsolódik, addigra le is áll az egész.Másodjára/harmadjára viszont beindul.
Gondolom, ez alaplap/táp/???? gond lehet, de külön topikot nem akartam niyitni, van itt is elég hozzáértő ember.
Emlékszem, mintha régen (~1 éve) már lettem volna hasonló helyzetben, de akkor csak párszor fordult ez elő. Azóta cseréltem tápot, szerintem nem tápgond. Pár hete jött elő a probléma, menet közben a gépnek semmi baja, van úgy, hogy napokig megy egyhuzamban. Egy szünetmentesre van az egész kötve, ami szinte 24/7 be van kapcsolva, tehát azzal elvileg nem lehet baj. -
Tithian
őstag
Lehet, hogy ép T-rex sejtekre bukkantak:
Végre egy értékes lelet. Jurassic park nem lesz belőle, de jól jöhet. -
Tithian
őstag
Hatalmas tigroszlán:
Egy ilyet elfogadnék házőrzőnek
-
Tithian
őstag
Ááá, hogy kerülhette ez el eddig a figyelmemet?
Descent Freespace 2.5 - Inferno:
Vizuálisan sem gyenge: Bővebben: link
Száznál is több új hajó, sok-sok új bevetés... -
Tithian
őstag
Csak én érzem úgy, hogy a Sin City c. filmet itthon nem reklámozzák?
Április elsején lesz az amerikai premier, de itthon még egy szót nem hallottam róla (pedig nem egy nevenincs trubadúrrbanda játszik benne...).
Itthon egyáltalán mikortól fog menni a mozikban?
szerk: szóismétlés++, de már későre jár, pláne godlike UT meccsek után...
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
Az ''ostoba amcsik'' sztereotípia erősítésére:
Ej, de jó lenne itt ilyenből ekkora pénzt húzni... -
Tithian
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
Nekem a Kaliforniai Légió harcosa jobban tetszik:
Bővebben: link -
Tithian
őstag
Egy guglihuszának ez gyerekjáték:
Tithian
őstag
Ez már tank:
És nem most kezdik fejleszteni az oroszok, már kész van...
Egy kicsit több info és plakátterv:
Nem is tudtam, hogy már itt tart a haditechnika, avagy mire nem jó egy T-72-es manapság (tudom, odaadni iraki ajándéknak).
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
válasz
Tithian
üzenetére
Tehát ''államilag elismert, eredményes nyelvvizsgát tett''.
A másik részét egy hónap múlva adták ki, ez a fél pedig magában is érvényes lett volna.
Tithian
őstag
A tapasztalatom:
Van középfokúm (1997) és felsőfokúm (2003) is Pitmanból, 'C'-t egyszer sem kaptam, hanem adtak egy A-t és egy B-t, pedig mindkétszer C-re mentem (ráadásul majdnem egy napon volt a két vizsgarész).
A díjat mindkétszer két részben kellett befizetni. Mivel legutoljára (is) két egymástól független bizonyítványt és oklevelet kaptam, ráadásul néhány hét különbséggel az A-t és a B-t, azt tartom logikusnak, hogy külön is érvényesek. A bizonyítványszámuk is különböző és mindkettő államilag elismert, ez is a sejtésemet látszik igazolni. Mivel a középfokút még olyan rendszerben tettem, le, ahol 65% felett középfok és slussz, a felsőfokú vizsgán pedig 60%-tól megvan és kész, nem tudom, hogy lehet-e eltérő szintet kapni egy vizsgán, de valószínűnek tartom.
Legutoljára Volkovy (nagyúr) fórumtárs ment Pitman középfokra, ő lehet, hogy tudja a választ.
Mindjárt postolok egy példaképet, hogy érthetőbb legyen, mit beszélek össze.
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
-
Tithian
őstag
Ez aztán hájtekk retusálás:
Tithian
őstag
Nem tudja véletlenül valaki, mennyit érhet egy 100 pengős (1930) bankjegy?
Esetleg tud valaki olyan oldalt, ahol az ilyet meg lehet nézni? -
Tithian
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Sebaj:
Avagy screenshot. -
Tithian
őstag
Ez már aukció:
Kíváncsi vagyok, mikor terjed el a híre. -
Tithian
őstag
Elkezdtem készülni a történelem (kis)érettségire, a követelményrendszer igenérdekesen lett kialakítva: például Newton és Galilei emelt szintű kérdések, de még a napközpontú világkép is...
Megfelelő demagógiával bele lehetne magyarázni, hogy középszinten lapos a Föld és a Nap körülötte kering. -
Tithian
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Pl:
Google-huszár társaimnak úgyis egy percbe telne meglelni.
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
Vajon hány perc múlva ugrik rá a magyar sajtó arra, hogy P Hilton mobilját meghekkelték és több száz híresség telefonszámát kitették a netre?
Aktív témák
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest