Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Köszi mindkettőtöknek, de addigra már szerencsére elnyomott az álom, és nem gondolkodtam azon hogy most mi lesz. Viszont azóta felkeltem és megint ez van... már rendet raktam meg kitakarítottam hogy elvonjam a figyelmem, de valamit mindenképp csinálni kell vele... komolyan lehet hogy el kéne adni. De az meg olyan szar lenne újra autó nélkül...

-
Bash
őstag
Hurrikán-szezon hivatalosan novemberig tart, de gyakorlatilag már vége van. Az időjárás is kezd kellemesre fordulni, éjszaka már 70°F (21°C) körül/alá is szokott csökkeni a hőmérséklet.

Én viszont egyre rosszabbul, de ez nem ide tartozik.
Már akartam kérdezni párszor, hogy mostanában kicsit átvetted az életstílusom. Reggel 4-5-6 óráig is fenn vagy, néha tovább, csakúgy, mint én. Minek köszönhető ez?
Közben végeztem a tortával is.
-
I_Am
veterán
Köszönöm szépen. Most fejeztem be. Közben megnéztem VladimirR kolega linkjét, nagyon tetszett.

És tényleg ritkán vagy mostanában, már azt hittem valami névtelen hurrikán jött közbe megint. De látom jól vagy csak sok a melo. (még mindig jobb mintha hurrikánok is lennének
)
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
Jó étvágyat! Én most fejeztem be a vacsorát, még jön egy kis torta meg jégkrém.

Ja, és ma tudtam meg, hogy még nem tudom mikor leszek szabadnapos legközelebb. Kedden voltam offos, azóta dolgozom minden nap, és jövő hét szombatig még tuti így lesz.
Legalább lesz egy kis túlórapénzem, de azért nem olyan kellemes minden nap a melóhelyen poshadni. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Panther
üzenetére
Ja, ráadásul amikor bejöttem a szobámba, benyomtam a monitort, a videokártya meg nem adott képet... csak a reset segített. Az kéne még hogy a gépem is elromoljon. Akkor végülis kb semmim nem maradna ami jó.
Ilyenkor már nincs itt senki... egyedül maradtam gondjaimmal, nincs aki meghallgasson 
(Bocs, most eléggé szarul érzem magam...)
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Integra
üzenetére
De most a cél az volt, hogy kifogyjon a benzin, ugyanis csak így tudhattam meg biztosra hogy a jelzőlámpa kapcsolója rossz-e.
Persze az hogy rossz a kapcsoló, meg hogy mennyit fogyaszt az autó... szóval bár ez lenne a legnagyobb gondom... ugyanis úgy néz ki hogy a bal hátsó kerekem tartószerkezete vagy leszakadt, vagy kettétört a dob. Gondolom minimum 100k lesz megjavíttatni...
Most azon gondolkodom hogy eladom a kocsit, túl drága ez egy olyan embernek akit a világegyetem utál, és sosincs szerencséje. 
Áh... jellemző. Egyébként már annyira megszoktam hogy mindig csak szívok, hogy a dolog tudatosulásakor kb 1 db ''qrvaélet'' hagyta el a számat.
MOD: Bazzeg. A szám is felepedt belül valamiért
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
aki ismeri a Belga - A gyaloglas vege c. szamot, az ezt kotelezo jelleggel nezze meg: Bővebben: link - nagyon LOL

-
Frigo
őstag
JÓ TUDNI ,HOGY MA VAN A NEMZETKÖZI CAPS LOCK NAP.

Bővebben: link -
VladimirR
nagyúr
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Bővebben: link - felmeretu pcisa-busz s370-es cerka/p3 procihoz, integralt vga/lan, intel bx csipszet, legalabb 800MHZ-ig megeszi a procikat, Intel 69000 videochip, ami akar 1024*768*256szinre is kepes...
-
anaqer
veterán
Passz, gondolom hogy egyszerűbb legyen clusterbe fűzni. Csak kell neki egy megfelelő backplane amibe beleraksz 8-10 ilyet, aztán jólvan.
Mondjuk - Bővebben: link -
VladimirR
nagyúr
vezerli a hdd-ket (sata, pata, esetleg raid), a pci-t, a soros es parhuzaoms portokat, usb-t, firewire-t, integralt hangot, integralt lan-t, es ugy az agp-n es a memvezerlon kivul mindent ami az alaplapon van (elobbi kett ugyanis az eszaki hid es ujabban a cpu feladata)
itt van egy blokkdiagramm, ebbol eleg jol kiveheto, hogy mire is valo a dolog: Bővebben: link -
_Volkovy_
nagyúr
többek között a vinyókat vezérli,az alaplap jobb alsó harmadában van,egy nagy chip.
az én alaplapomon pl a 3 függőleges memóriaslot alatt van,itt a kép:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Van egy fogós kérdésem:
EZ mi?
-
slapec
tag
Sziasztok! Ez lehet hogy egy nagyon egyszerű kérdés... mind 1. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi is az a Déli híd? Mit csinál, hol van... (nem találtam ilyen topikot)
-
Text-boy: kellene a tábla.
Mennyiért? -
TexT-BoY
addikt
srácok nem tudjátok ki foglalkozik aopen cuccokkal?
meg milyen s775ös és s468as konfigot pakolnátok össze ? netto 180k-ért? -
Füly
aktív tag
ha szeretnék nyitni egy olyan topicot hogy nincs e kedvetek sielni mer szervezünk siutakat,akkor azt a topicot hol nyissam meg?hardver piac?fáradt gőz?vagy hova lehet ne ilyet megynyitnii?biztos itt is vannak emberkék akik szeretnek sielgetni

-
Integra
titán
válasz
Panther
üzenetére
egyszer tankold teli, és nézd meg hogy városban normális vezetéssel hány km-nél fogy ki.
nehogy azt hidd hogy a civic-ben pontos a benyamutató...
előszőr semmi, jó sokáig. aztán zuhan mint atom. aztán áll az alján és megint semmi. aztán elkezd világítani. én már km alapján autózom rég
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Integra
üzenetére
Teli 10 literes kanna volt a csomagtartóban, de valaki már úgy látom felhívta rá a figyelmet hogy ezt írtam

Egyébként természetesen ez is ''jól'' sült el... az érzékelő rossz volt ofkorsz, szóval a benzin fogyott ki, nem a lámpa kezdett égni. DE nem akkor éjjel, hanem csütörtök reggel amikor már amúgy is késésben voltam, és rohantam a SzAr ZH-m ra. Nagyon szórakoztató volt reggel szemerkélő esőben a főút szélén a forgalmat kicsit (tényleg csak kicsit) akadályozva betölteni a 10 litert, majd a motorházban ügyködni és felszívni a benyát. -
Füly
aktív tag
őstag lettem hiphip hurrá
tök boldog vok és ezt most megosztottam veletek -
Loretto
veterán
na sztem én sem nagyon leszek hétfőig, mert bnős 7vége lesz.
azért benézek hogy addikt lettem e
-
Loretto
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
október 31. 3:00

na senkinek nincs ismerőse(nem is saját már, arról letettem) akinek olyan gyűrhető billentyűzete van?
-
Bazsesz
őstag
Ma is jó napom van

Vettem Ladás kulcstartót (Bővebben: link), kaptam egy ötöst statisztikából, és kaptam egy levelet, aminek a témáját ugyan nem mondom meg
Divot (ha erre jár): mi történt veled? Elmentél a fodrászhoz, és shrek lett belőled?
-
Loretto
veterán
hűha nagyon ráment mindenki erre az óra kérdésre.
tiszta ''ciki''
-
VladimirR
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
igen, ra lehet, csak nem szabad, s mint mondtam ertelme sincs, hisz az ejszakai aram nem megy a nap 24 orajaban, csak bizonyos idonkent kapcsol be, ill. ki - ugye erre mit is lehet kotni? mert pl eleg erdekes, ha a film csattanoja elott kikapcsol a tv, kedvenc albumod hallgatasakor, a legjobb szamnal elhalkul a zene, vagy egy kiados on-line henteles kozepen megszakad az internet, arrol nem is beszelve, hogy a mosas befejezteig orakat kell varni, s a mikroban melegedo ebedbol is vacsora lesz...
''A “B” díjszabás (“éjszakai áram”) csak a szakaszosan is biztonságosan üzemeltethetõ, a vezérelt áramkörre fixen (nem dugaszolva) csatlakoztatott berendezések (pl. bojler, hõtárolós kályha stb.) mûködtetéséhez használható villamos energia elszámolására szolgál. Vezérelt idõszakban szolgáltatott villamos energiát csak a már meglévõ “nappali” energia mellé vagy azzal együtt lehet igényelni. A “B” díjszabással elszámolt fogyasztáshoz az áramszolgáltató naponta legalább 8 órát biztosít villamos energiát a csúcsidõn kívüli, elõre nem meghatározott idõszakokban, melyek nem csak az éjszakai órákra korlátozódnak. A vezérelt idõszakban elfogyasztott villamos energia mérése egy külön fogyasztásmérõvel történik. Ennek megfelelõen a vezérelt idõszakban elfogyasztott energiát “B” díjszabással számoljuk el.'' - www.emasz.hu
[Szerkesztve] -
válasz
jakobkacsa
üzenetére
nem is úgy mondta...
hanem így : Bővebben: link -
VladimirR
nagyúr
a muhelybe meno ora szinte biztos, hogy nem ejjeli aramot mer - nem lehet, hogy tobb fazis megy be hozzatok?
marcsak azert sem lehet barmit rakotni az ejjeli aramra, mert az nem mindig hasznalhato - csak megadott idointervallumokban jon a power, ami ugye egy boilernek, vagy egy fagyasztoladanak eleg, mert nem kell nekik folyton mennuik (viz nem ful ki olyan gyorsan es a hutolada is tartja a hideget) -
jakobkacsa
senior tag
on nyert, valoban 2 ora van
nalunk regen bojler volt (mi akkor meg nem laktunk itt), 2 ora van, es amikor mult heten itt volt a csoka leolvasni az orat, meglepodott, hogy 1 ev alatt nem mozdult semmit az ejjeli aramot mero falikeszulek...
de ez nem is meglepo, mert nincs olyan eszkozunk, amit arra lehetne (ie. _szabad_) kotni; mindenunk, ami arammal megy, nappali aramot hasznal, a hasznalat idejetol fuggeltlenul -
VladimirR
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
lol, lattal te mar villanyszamlat?
a villamosaramnak egy ara van, az ejszakai aramaz mas, de arra nem lehet barmit rakotni (csak bolier, fagyaszto, stb)
a dolog hattereben szvsz nem az all, hogy a ''home-user'' kevesebbet fiezessen, hanem hogy kevesebb legyen a villamos aram felhasznalas
tud errol valaki bovebbet? -
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
Tudod, mint ahogy Hofi mondta : ''az éjszakai áram tudod, miért olcsóbb? Mert a sötétben nehéz leolvasni az órát''
-------------------------------
egyébként erről csak annyit, hogy nyáron nyári időszámítás (+1 óra) nélkül is legalább este 8-ig világos lenne. télen meg úgyis sötét van már délután 4-kor. -
válasz
TrollBalint
üzenetére
(hát ez kész
) -
Loretto
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
''sötétség'' lehet benne vmi.
-
Loretto
veterán
''A nyári időszámítást Magyarországon először 1954 - 1957 között vezették be, állandó jelleggel (villamosenergia-megtakarítás céljából) 1980 óta alkalmazzuk.''
hogy kell értelmeznem ezt?
-
Som@
őstag
válasz
Loretto
üzenetére
De engem néha komolyan foglalkoztat ez a kérdés. Venni egy kis szigetet, berendezkedni önellátásra, sétálni a tengerparton, naraccsal dobálni a cápákat...stb, stb.
Hna jó, felébredek. Majd talán egyszer eljutok erre a szintre is.
Addig viszont még fizessek, mint a katonatiszt...
-
egyrészt, külföldön is van ingatlanszerzési illeték, másrészt a külföldieknek is kell itt ingatlanszerzési illetéket fizetniük.
-----------------------
EGyébként régebben nem volt ez akkora sarc, mint manapság.
Viszont szerintm legalább 10 éve nem változtatták az értékhatárokat. (hogy 4 millió alatt 2 %, az a fölötti részre 6%)
amíg egy lakás 5-6 M Ft-ba került, addig ez oké is volt.
Nade közben volt egy-két ingatlanárrobbanás, ami ezek szerint a legjobban az államnak kedvezett; az illetékbevétel gondolom rendesen megnőtt.
Egyébként valahogy úgy lenne korrket, ha az értékhatár valahol az átlaglakást és a luxuslakást elválasztó sávban volna.
de leglaább 10-15 M Ft, és nem 4. -
Loretto
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
nem tudom.tűzrevaló szar.

-
Som@
őstag
válasz
Loretto
üzenetére
Kimegyek küldföldre, szerzek valahol állampolgárságot (mintha az olyan könnyű lenne
), majd visszajövök és minden küldföldinek járó kedvezményt igénybeveszek. Úgy is kinyaljuk a külhoniak seggét. A magyar ember meg kussoljon és fizessen.
Milyen ország már ez?
Hagyják már élni az embert. Nem elég az adóm? (kettős adóztatás unrulz
)
Elmegyek és veszek magamnak valamilyen kis trópusi szigetet és mindenki &đ@>#@đ@...
Tényleg, ezen még nem gondolkoztatok? Hogy elmenni és venni valahol egy kis szigetet?
Egyáltalán van erre lehetőség? 
-
Som@
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ingatlanról van szó.
De elegem van már, hogy rövid kis életem alatt eddig majd 1 millió forintot nyomtam az állam zsebébe mindenféle ingatlan illeték címén. Mostmár betelt a pohár.
Mi a franc köze van hozzá? Mit csinált ő ezért? Nagyszüleim a saját két kezükkel építették fel az ingatlant. Öröklés után is fizessek, eladás után is fizessek, megvétel után is fizessek. Mindig csak fizessek. Hát mostmár egy nagy büdös &@đ>#&@&@-t.
Hú de mérges vagyok.
(De azért köszi, hogy nyugtatni próbáltok...
) -
Loretto
veterán
Idézet a mai Blikk ''Mi a ciki''? c. rovatából:
-bokalnegető nadrág
-Olaszországban táncolni
-lesifotót készíteni mobillal
-ingyen túlórázni
és a legszebbet a végére hagytam
-merevedés a hetes buszon
mellékesen kérdem: villamoson menő a ''sátor''?
[Szerkesztve] -
ne idegeskedj, mert árt a szépségednek...
aztán még a végén kihullik a szakállad... 
---------------------
Szóval, nem tudom, mit szeretnél szerezni, de a lakásnál a 4M Ft alatti részre 2 %, az a fölötti részre 6 % az illeték. Ez elég sok, de vannak kedvezmények, pl. ha eladod a jelenlegi lakásod, és veszel egy drágábbat, akkor a két lakás árának a különbözete után kell csak illetéket fizetni, ami már kedvezőbb. -
Som@
őstag
válasz
Loretto
üzenetére
Bővebben: link
Úgyhogy elmegy az állam a jó édes &đ@đ[đ]{#&@>&-ba.
Inkább nem is mondok semmit, megyek és szétverem a boxzsákot...
Aktív témák
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Nikon D3 Profi szett
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Legalább lesz egy kis túlórapénzem, de azért nem olyan kellemes minden nap a melóhelyen poshadni.
Öregem, ezt terjeszteni fogom. Nagyon vad.
Most azon gondolkodom hogy eladom a kocsit, túl drága ez egy olyan embernek akit a világegyetem utál, és sosincs szerencséje.