Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Az általad linkelt szűrő 77mm-es változata van meg. Én elégedett vagyok vele. 11mm-en sincs vele probléma.
Megint ott vagyunk, hogy az én "tudatos fényképezés" felfogásom tiltakozik a "kattintgatós" fényképezés ellen. A 70-200-as egy PRO obi, ami nem ilyen használatra készült. Különösen az F4-es (kissé lassú). Bár lehet kézből fényképezni vele, mégsem arra való, hogy állandóan elől legyen. Se szigetelése nem olyan, se nem cseppálló...
Természetfotósok a teléket céltudatosan használják. Helyszínt vizsgálják, koncepciót építenek, felállítják a sallangokat (állvány), összeszerelik a gépet, kiválasztják a megfelelő helyet, ha kell szűrőket illesztenek, távkioldó, állvány precíz beállítása, fénymérés, wb beállítás, további beállítások átnézése (tükörfelcsapástól a késleltetőig minden), majd fénykép elkészítése.
Különösen igaz ez a CPL használatakor (állványon a rendszer). Szűrő belőve, és akkor a napellenző egy fél mozdulattal csatlakoztatható.
Szerintem a Pentax esetében is csak ezen a kitobin kellett ezt a rést rátervezni (még sehol se láttam ilyen megoldást). Elképzelésem szerint ez azért van, mert a Pentax kitobi (a többi márkától eltérően) eleje nem forog el, vagyis kedvedre CPL szűrőzhetsz vele. Szerintem egy baja van, ha fel / le veszed a napellenzőt, azzal az előtte beállított értékekek elmásznak (megtólod a zoomot és a fókusz rendszert).
Ez egy PRO obin nem fog előfordulni az internal focus miatt / a 70-200 nem nyúlik ki előre.Obisapka esetében is jobb a Canon szélén pattintós megoldás. Van "csiptetős, középen összefogom" obisapkám is, de ha kicsúszik a két ujjad közül, akkor egyből megtalálja az obisapka a frontlencsét. Ezért inkább szerencsés mindjárt az elején a sapesz egyik szélét a szűrőmenetben becsatlakoztatni, a másik szélét meg ráhajtani. Hagyni, had racslizzon be az obisapka zárja. Remélem érthető voltam, mint a vakablak.

Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- VR topik
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hyundai, Kia topik
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Újszerű Sony PS4 konzol + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest