Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Az általad linkelt szűrő 77mm-es változata van meg. Én elégedett vagyok vele. 11mm-en sincs vele probléma.
Megint ott vagyunk, hogy az én "tudatos fényképezés" felfogásom tiltakozik a "kattintgatós" fényképezés ellen. A 70-200-as egy PRO obi, ami nem ilyen használatra készült. Különösen az F4-es (kissé lassú). Bár lehet kézből fényképezni vele, mégsem arra való, hogy állandóan elől legyen. Se szigetelése nem olyan, se nem cseppálló...
Természetfotósok a teléket céltudatosan használják. Helyszínt vizsgálják, koncepciót építenek, felállítják a sallangokat (állvány), összeszerelik a gépet, kiválasztják a megfelelő helyet, ha kell szűrőket illesztenek, távkioldó, állvány precíz beállítása, fénymérés, wb beállítás, további beállítások átnézése (tükörfelcsapástól a késleltetőig minden), majd fénykép elkészítése.
Különösen igaz ez a CPL használatakor (állványon a rendszer). Szűrő belőve, és akkor a napellenző egy fél mozdulattal csatlakoztatható.
Szerintem a Pentax esetében is csak ezen a kitobin kellett ezt a rést rátervezni (még sehol se láttam ilyen megoldást). Elképzelésem szerint ez azért van, mert a Pentax kitobi (a többi márkától eltérően) eleje nem forog el, vagyis kedvedre CPL szűrőzhetsz vele. Szerintem egy baja van, ha fel / le veszed a napellenzőt, azzal az előtte beállított értékekek elmásznak (megtólod a zoomot és a fókusz rendszert).
Ez egy PRO obin nem fog előfordulni az internal focus miatt / a 70-200 nem nyúlik ki előre.Obisapka esetében is jobb a Canon szélén pattintós megoldás. Van "csiptetős, középen összefogom" obisapkám is, de ha kicsúszik a két ujjad közül, akkor egyből megtalálja az obisapka a frontlencsét. Ezért inkább szerencsés mindjárt az elején a sapesz egyik szélét a szűrőmenetben becsatlakoztatni, a másik szélét meg ráhajtani. Hagyni, had racslizzon be az obisapka zárja. Remélem érthető voltam, mint a vakablak.

Új hozzászólás Aktív témák
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Le Mans Ultimate
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Szólánc.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest