- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz
Tuskone #5437 üzenetére
Köszi.
(#5438) AC2
és
(#5439) Cassio1987Szóval a büdi akkor nem normális jelenség..Esetleg tudja valaki mi lehet ez a VGA-nál? Vagy esetleg táp probléma is lehet? (5700 XT Nitro furmark alatt 260W-ot is betolt de ott se volt ilyen büdi)
-
Albigator
őstag
válasz
Tuskone #5393 üzenetére
Na igen...
Rendesen el volt cseszve az előző mérésem.Mi változott most?
-alap fan curve ON (ugye elfelejtettem, de egyéni maradt beállítva MSI AB-n belül, ezért sem ment a fan stope mode sem..)
-házikóm felállítva (VGA kipcokolva nem gyufával hanem egy műanyaggal)
-1 + venti beszerelve fenntre ami kifelé fúj (azaz most elöl 3 BE, hátul 1 KI és felül 1 KI)
-kicsit fentebb tekertem a ház veniket is, így se lettek hangosak, egyedül a coil whine zavar picitSzóval 1 óra RDR2 WQHD felbontáson ultrán, 144 Hzen 2.0 (javított változat); 456.55 driver
315W avg; átlag 63 fok, max 65; GPU kihasználtság avg 92%; ventik 77% avg (2020 RPM)
szóval az előző méréshez képest -7fok, de +6% VGA fan speed, ami kb 250 RPMNa most már így azt mondom elégedett vagyok a hőfokokkal is teljes mértékben.
Csak a fene vinné el a cicergést.. -
Albigator
őstag
válasz
Tuskone #5378 üzenetére
Köszi.
Itt már van fogyasztás is bőven. 338W. GPU 98%-os. Ami feltünt, hogy nálad a GPU fesz jóval alancsonyabb így is: 0.928V átlagban, nálam 1.053V volt.
De tényleg sokkal hűvősebb a te kártyád. Ugye ez a TUF-nak az OC változata?
Dobj már be a gépedről egy képet légyszi. Nálad fennt volt az oldallap?Én az átlagot nézem (60 vs 70) nem a maxot (69 vs 71).
-
Albigator
őstag
válasz
Tuskone #5361 üzenetére
Na itt van a kutya elásva...
Ha normális képet tennél be látható lenne a GPU load átlagban.
Mint itt nálam:95.6% avg.
80%-nál jó hogy nem olyan meleg a kártya...
Nálad 234W átlagban, nálam 309W. Nagyon nem mind1 ez sem.
És 1800 RPM-et sem érem el az alap auto fan görbével.Kérem a többieket olyan eredményeket közöljenek már amik tényleg valósak, vagy legalább az ilyen infókat tüntessétek fel.
Mert ezzel nagyon meg lehet vezetni másokat h "nálam csak 60-65 fokos a VGA". Ja nincs normálisan terhelve akkor persze. -
Cassio1987
tag
válasz
Tuskone #4450 üzenetére
Ja így mondjuk érthető
tényleg jól néz ki. Én általában megelégszem a gyári oc-val
#4453 nekem hiába plexi a gép oldala, az asztal miatt nem látni bele, szóval a kinézet elég másodlagos
de tényleg jól néz ki
Én is azt nézem hogy rekord ideig kapható, az iponos 430ért gyorsabban elfogyotttúl olcsó azért nem viszik
-
Jacek
veterán
válasz
Tuskone #4157 üzenetére
Nem bilibe csapkodásról van szó de ennek még örülni is őőőő
Plusz próbáltam célozni azokra akik ekézték az AMD a csúcsra járatott kártyákért, van is eredmény mert te itt táncikálsz hogy nem nagy a bukta..Vettem egy FE Ti 2 napja kivettem a dobozból 12800-at ment Timespyban, tuningal semmi vit 15000..
Most akkor mi is az érvágás ez nem kicsi teljestmény azt hiszem.. -
nyul105
senior tag
válasz
Tuskone #4145 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy mikor mérték a 3080 vs 2080ti közti 90%-os (???) Különbséget (legelső bemutató), akkor is 1700mhz-en ment -e a 3080asuk.
Csak mert ha a különbség a boostal együtt van, akkor ne legyen már az stock.Ha 110 mhz lenne a dobozon, akkor az 1600mhz oc potenciál?
-
elite.cs11
senior tag
válasz
Tuskone #4069 üzenetére
Lehet akkor marad egy 3700x, és ha tényleg olyan pöpec a Zen3, akkor majd év elején beújítok rá.Lehet már volt szó, de aqua-tól megkérdeztem, hogy a rendelési áron lehet-e számítani majd a rog strix-re (mint ahogy hallottam, hogy a TUF tulajoknál volt), erre annyit írt vissza, hogy "A rendelési áron van a rendelése" ...
felteszem ez azt takarja, hogy maradnak azon az áron amin meg lett rendelve. Kérdés, hogy mikor érkezik ugye
-
ScomComputer
veterán
válasz
Tuskone #3877 üzenetére
Mindegy ha rossz is csak legyen mire húzogatni...igaz..nincs nő...nincs sírásó..
(#3873) keIdor:
Ma beszéltem nagykeres ismerőssel,azt mondta ő is,hogy okt.vége amikor lesz,érkezik nagyobb készlet,legalább is ezt jelezték vissza,addig csak 1-2db szállingózik, de azoknak már van helye,nem kerülnek ki a public-ba... -
Mosqu!to
addikt
válasz
Tuskone #3847 üzenetére
Persze sanszos sok esetben a user error, csak mivel hype lett a kártya + crash témában így már minden szart a kondikra húznak.
Úgy értettem a gyári boostot, hogy töltsön fel úgy tesztet, hogy AB-ben minden gyári értéken van hagyva, ha utána is szar, akkor érdemes elkezdeni a gép többi komponensét is megnézni és csak végül vga-ra fogni.
-
Locutus
veterán
válasz
Tuskone #3847 üzenetére
Plusz ott vannak a driver gond lehetőségek is. Új architektúra, első driver, nyilván nem volt minden játékkal, minden felbontáson, mindenféle hardverkörnyezetben tesztelve. Ilyenkor mindig vannak kisebb-nagyobb gondok, de sokszor még hónapokkal később is. Szerintem semmi meglepő nincs abban, ha eleinte még egy-egy problémás esetet jelentenek a userek. Kár mindent felfújni egyből.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
Tuskone #3468 üzenetére
Én az új generációs konzolokra gondoltam, arról állítanak 4k 120 fps-t.
És félreértés ne essék én soha a világért nem játszanák konzolon, meg szerintem 0 értelme van a 4k-nak is (hacsak nem egy kurvanagy tévén nyomod), szóval tisztában vagyok azzal amit mondasz.
Csak a vita kedvéért írtam amit írtam, mert hát azt állítják valóban, hogy az új gen konzolok jók lesznek, persze én is eléggé szkeptikus vagyok. -
Albigator
őstag
válasz
Tuskone #3309 üzenetére
Mert az már aszinkron módban van, ami finoman fogalmazva nem túl jó. Ha 3600 fölé állítod a RAM-ot már ez fog történni. Manuálisan kell hozzá húzni az IF-et míg bírja (a proci).
Mondjad haverodnak inkább nézzen be a Zen2-es topikba és segítenek belőni neki a RAM-ot normálisan (3666-3800 között ameddig még tud szinkronban lenni az FCLK és UCLK).De én ezzel befejezem a procis offot itt..
-
Mumee
őstag
válasz
Tuskone #3179 üzenetére
Strix eleve később jelent volna meg. Viszont Nvidia mondta meg mit tehetnek rá és azt nem tudjuk, hogy egyáltalán ez a feleszmélés Nvidia részéről mikor történt meg vagy nem-e az Asus jött rá pont, szólt Nvidia-nak és az meg a többinek, de már késő volt.
Ennyire nem is fogunk belelátni.
Az viszont bizonyos, hogy ha időben van infó és változtatás a BOM-on Nvidia által vagy akár jobban tesztelik a saját maguk által összekészített BOM-ot, akkor nem fejelt volna bele ennyi Aib a kutyaszarba, főleg önként.Persze az Aib dönthet úgy, hogy eleve önként teszi rá a drágábbat mindenből és túlbiztosít, de árban is köti őket az Nvidia hogy mennyivel térhetnek el az MSRP-től, tehát egy drága design Nvidia BOM alapján fölöslegesen egy olcsóbbnak szánt kártyánál elkerülendő.
Közben többen is írták redditen, twitteren hogy mennek a replacement kártyák pl. Colorful-tól és mind 6:0 elosztás, amit eddig láttam.
-
Shkiz0
nagyúr
válasz
Tuskone #3177 üzenetére
Pont erre írtam a másik topicban:
Gondolom ha valóban bebizonyosodik, hogy ez lesz a probléma forrása, akkor kiadnak a gyártók egy módosított firmwaret ideiglenesen, aztán amik jönnek azok már át lesznek tervezve, és ha lesz rendes készlet, akkor akiknek meg a régi van ingyen cseréli az adott gyártó.
Amúgy simán el bírom képzelni, hogy valójában nem is a memória hiánya a fő gond, hanem szimplán az utolsó percekben kiderült, hogy szar van a palacsintában, és jelenleg már az új "javított" kártyák készülnek. Az első pár szállítmány kiment, gondolom azt nem akarták visszahívni, mert az blama lett volna, ez magyarázná a nagyon kevés kártyát, és ugye egyik pillanatról a másikra meg nem megy a készletezés.
De ez csak feltételezés a részemről. -
Mumee
őstag
válasz
Tuskone #3177 üzenetére
BOM alias Bill of Materials. Nvidia előírta mit használhatnak, az Aib-ok azokból használhatnak és használtak is. Csak az eddigiek alapján a 6:0, amit amúgy az Nvidia BOM-ja engedett nem jó, mint láthatjuk. Elvileg a megjelenés előtti héten változtathatott az Nvidia a BOM-on (találgatás), amit egyes Aib-ok még le tudtak reagálni, de nem mind.
Ettől még a lényegen nem változtat. Egy ilyen hiba közel 0%-ban az Aib hibája, mivel van egy konkrét eszközlista, amit az Nvidia ír elő és nem térhetnek el tőle.
Ha a séfnek előírják hogy egy pizzára Trappistát tehet vagy Edamit, ráteszi a trappistát és szar lesz, majd kiderül hogy Edamit kellett volna...., akkor nem a séf a hibás, hanem az a nyomorult aki a receptet adta a séfnek...
Illetőleg ez is ráhatással lehetett az egész termék elérhetőségére, ha utolsó pillanatban vissza kellett hívni a kártyákat módosításra.
-
Cassio1987
tag
válasz
Tuskone #3170 üzenetére
Ja én is arra tippelek, hogy vagy driver vagy vga bios szinten le fognak vágni egy 50-100mhz-t a boostból és viszlát. Ez a leggyorsabb, legolcsóbb és legkönnyebben elterjeszthető megoldás. Valaki talán rakott is be egy képet, hogy a colorful már készül a downclock biossal.
-
Mumee
őstag
válasz
Tuskone #3162 üzenetére
Legalább hülyeségeket ne terjesszünk kérlek.
Minden Aib által készített tervezetet adott GPU-ra az Nvidia/AMD hagy jóvá gyártás előtt.
Még a tervezett kártya költségeibe is beleszólhatnak, illetve hogy mennyivel léphetik át az MSRP-t, vagy hogy milyen áron.Ezt a hibát nem lehet csak úgy egyoldalúan az Aib-okra kenni, sőt nagyobb részt az Nvidia hibája mert ők tudják csak igazán, hogy miként működik a GPU-juk jól/optimálisan és így elutasíthatják a tervezetet, tehetnek ajánlást a módosításra.
Az Aib-ok egyoldalúan csak a hűtést tudják elk*rni, mert abban kvázi szabadkezet kapnak a gyártóktól adott árkeretek között.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Tuskone #2623 üzenetére
Értem, de nem volt benne a hirdetésükbe így valamilyen szinten jogos. Mert nem a dobozába van hanem külön kis kártyán kapod mellé. Persze a kiscsávó lökte a dumát, hogy az csak azokkal jön aminek a hirdetésükbe is irva van és azok drágábbak is amugy. De mindegy, szó nélkül küldte azonnal a kódot az emailem után.
-
Devid_81
félisten
válasz
Tuskone #1870 üzenetére
Arra kivancsi leszek amugy, hogy mikent fog mukodni.
Mennyire lesz majd jatekfuggo es vagy oprendszerfuggo stb.
Erdekes lehet, valoszinuleg kelleni fog a jobb elmeny miatt a pci-e 4.0 foleg az SSD oldalrol1440p jah en vagom, hogy emlitve van a cpu bottleneck is, meg hogy nem csak az, de ugy fest tobb van a dolgok mogott mint sokan azt gondoljak.
Fokep erre akartam felhivni a figyelmet, meg ha rosszul is csinaltam.
Csak sokan azonnal doboznak a cpu limittel, azert nah egy 10900K 5GHz felett 1440p-ben nagyjabol eleg lehetne szvszJo lenne olvasni errol az FP szamok duplazasarol majd egy cikket, hogy pontosan mi is van a dolgok mogott.
-
Devid_81
félisten
válasz
Tuskone #1857 üzenetére
FHD cpu limit, 1440p-ben mar nem.
We've looked deeper at the RTX 3080's performance at 1440p, so we want to comment on that. As far as we can tell, CPU bottlenecking alone is not the explanation. The reason comes down to Ampere's architecture and the change to the SM configuration that we mentioned in the introduction. The 2x FP32 design can only be fully utilized at 4K and beyond. This is because at 4K the portion of the render time per frame is heavier on FP32 shaders. At lower resolutions like 1440p, the vertice and triangle load is identical to what we see at 4K, but at the higher resolution pixel shaders and compute effect shaders are more intensive and take longer and therefore can fill the SMs FP32 ALUs better.
Idezet TechSpot-rol (hwunboxed).
Nagyon sokan tevesen gondolnak foleg 1440p-ben cpu bottleneck-re.
Maga az uj arch a 2xFP32-vel mukodik maskeppen, 4K es felette mukodik jol es ennyi a trukk.Ezzel am nagyon sokan nincsenek tisztaban, ami nem gond, csak erdemes utana nezni, hogy pontosan mi is van a hatterben.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
Tuskone #1824 üzenetére
El lehet volna kezdeni úgy is, hogy nem azt mondják, hogy 8k 60fps-el fog menni minden játék, mert a kevésbé járatos ember tényleg elhiszi, hogy akkor mostantól ez a standard.
Lehetett volna úgy is, hogy csak in house tesztelgetik, esetleg mondják, hogy az is megpróbálható az új kártyákkalm de za nem hangzik olyan jól, mint a "8K 60FPS FIRSTTIME IN THE WORLD WOHOOO"
Lássuk be ezen a fórumon szerintem nem sokakat lepett meg, hogy erőltetett ez a 8k.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Tuskone #1574 üzenetére
Meg sem nézem, lehet ugyanaz a videó, ahol pislogtam, hogy mit művel a DLSS 2.0
Ha figyelembe vesszük, hogy - engem legalábbis - ha röpködnek a rakéták, akkor kb egy bilinear filteres nagyítás sem zavar, akkor persze sokkal jobb ezt használni. Lassú, nézelődős játékban nem biztos.
Végleges véleményemet majd leírom, ha lesz a kezemben kártya, amivel próbálgathatom, hogy mije mit tud (mert ugye hogyne próbálgatnám)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Tuskone #1571 üzenetére
Akármilyen AI-t csinálsz, az hiányos információból fog próbálni rajzolni valamit, csak van hozzá "ötlete", hogy mi lehet ott. Ettől még tele lesz hibával a kép, mint ahogy a DLSS1-nél láthattuk.
A DLSS2-nél meg mintha már betanítás sem lenne, úgy csinál sokkal jobb eredményt, mint a DLSS1?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek
- További aktív témák...
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- 180-90 Fokos Adapterek / GPU PCIe 8pin 6pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- AMD RX 9070 - 9070 XT kártyák 3év gar ÁFA-s számla! - Update 04.17
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- 180-90 Fokos Adapterek / GPU PCIe 8pin 6pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS