- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #24700 üzenetére
Szintén “alultervezés” illetve spórolás ment a Pascalnál is EVGA-nál, amikor túlmelegedett a VRM és ingyen küldözgették a thermal padot.
Nem lepne meg, ha most is hasonló lenne a helyzet.RMA ügyintézés példás, de a minőség és odafigyelésből sokat engedtek az utóbbi pár évben…
RockHaRD: Igen a Metro ezt csinálja, körülbelül -50MHz.
Ugyanakkor minden RayTracing benne, ez használja a GPU összes részét. Érthető, hogy jobban terhel.
Többet is fogyaszt az egész kártya. -
omfgk
veterán
válasz
Devid_81 #24694 üzenetére
Evga 3090-es...
Miért nem lep ez meg senkit?
https://www.windowscentral.com/amazons-new-world-bricking-rtx-3090-graphics-cards
A forrásnál is csak az Evga neve merül fel.
És ők innen dolgoztak:
https://www.reddit.com/r/newworldgame/comments/oobi56/did_the_new_world_beta_brick_your_gpu/Csak Evga...
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81 #23460 üzenetére
VGA-t is számolva pont 10 venti van a gépemben, és poénból még 3-mat akarok majd belerakni
Utóbbihoz még ki kell agyalni a rögzítést.Cserébe ha megy a furmark meg a cinebench egyszerre, akkor a 3080 kb 75 fokos, az i9-9900 kb 94 fokos, és nincs olyan hangja a gépnek, mintha fel akarna szállni.
Noctua rulz.Most már csak az a baj, hogy kíváncsi lennék, ha lepattintanám a vga-ról a ventiket, és rápattintatnék két darab 12 centis szörnyet, akkor hogy nézne ki a hőmérséklete
Mondjuk nem akarom szétszedni, szóval elmélet marad.
-
GAbre
veterán
válasz
Devid_81 #23152 üzenetére
Felesleges ezen agyalni,reklamálhatsz akárhol,hogy "kispista" azt mondta lehet.(ez olyan gyerekes dolog,mert xy azt mondta,hülye voltál,ha elhitted.ENNYI!)
És még,ha a "kispista" továbbadja a bizonyítékot,hogy neki azt írták ok.
Szerintetek ebben a bányászós időben el fogják fogadni???Még abba is bele kötnek/fognak,hogy sértetlen mindenhol,tényleg csak játékra használtad,de akkor is azt fogják mondani,hogy gar ugrott,mert bányászott vagy valami!
És mint mondtam,te lobogtathatod asus levelet iponnak,vagy bárkinek.
Ha az bolt szerződési feltételeikben más van,sőt jogilag talán így is megtehetik,mert:warranty void if removed!!!!!!!!!
De még ha így is van esetlegesen,mint viszonteladónak nem nézi el gyártó a matricát...
Röviden,ha hülye vagy,mert az 1értelmű felirat ellenére megbontottad.Így jártál...
Mindenképp ilyen lépésnél körbe kell járni témát(ha nem vagy ostoba,akkor úgyis először úgy szeded le matricát,hogy vissza tudod rakni).Főleg,ha neked ez nem "aprópénz".
Mert lássuk be egy ilyen kártya 1 átlagfizetés,vagy duplája(jelenleg talán még több is).
Nem fogsz neki 1 új autónál se magánkiegészítésekbe kezdeni gondolom,csak mert a szomszéd azt mondta,hogy chippelheted motort,nem ugrik gar....Azért megnézném,hogy tud lehűteni mindössze csak 1 db 120-as venti 1 6900xt-t
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
Devid_81 #21827 üzenetére
Barom lennék eladni, ha már ennyire nehéz volt megszerezni...
Azt azonban hozzáteszem, h inkább korai 3090-es szállítmányokból kellett volna venni, a fene sem gondolta volna, h így elszalad az árakkal a csikó. Minél többet olvasom a topicot, és bármennyire is közel már a 3080 Ti, annál inkább úgy gondolom, h jó deal volt.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81 #20275 üzenetére
Eleve a kriptopénzekkel kéne kezdeni valamit.
Ha el is indulna a világon valami a globális felmelegedés ellen, a kripto bányászok által elfüstölt energia fogja a végén megsütni a világot
Kicsit erős, mikor már egy országban is képesek megingatni az elektromos hálózatot (Irán) -
warcat
veterán
válasz
Devid_81 #20163 üzenetére
Itt a válasz, normál használat mellett kibírja a 3 évet a gyári pasztával, 100% üzemeltetés mellett a minimum,hogy újrapasztázod ha ilyen összehasonlítást végez valaki.
Egyébként látszik is a videóban a jóval magasabb üzemhőmérséklet, ami a jelenlegi, hőmérsékleten is alapuló GPU boost logika mellett meg is válaszolja a miértet. -
-=RelakS=-
veterán
-
Dare2Live
félisten
-
warcat
veterán
válasz
Devid_81 #19749 üzenetére
Sokáig fogsz még várni
Fél év továbbra is minimum, a gyártást is rendbe kell szedni, addigra meg ha nem borul a crypto, egy csomó korai vevőnek ingyenes kártyája lesz.
Továbbra is azt mondom, hogy túl sok pénz van ebben, hogy ne törjék fel, pontosan a kis halak fogják megszívni, mert esélyes, hogy egyszerű halandónak nem lesz elérhető a 'fix'. Veheted majd ~ugyanolyan drágán a kártyát, csak neked nem fog dolgozni.
-
nexwo
őstag
válasz
Devid_81 #19749 üzenetére
De az NV nem boxolja le az összes kiskerrel, hogy figyelj ebből jön bőven, ne a ritkás ára legyen... kell kis idő míg a bolti árak helyre állnak illetve a scalpereknek is el kéne tűnnie...
Nálunk különösen lassabb lesz: a nagykernek kell észhez térni, utána a kiskernek is észhez kell kérni... Külföldön meg közvetlen a gyártótol tudsz venni (ASUS stb.)
-
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #19737 üzenetére
Osszefoglalva gyorsba:
NVidia komolyan gondolja a banyaszas kiirtasat a gamer kartyakbol.
Az osszes mar piacon levo VGA-juk kapni fog/kaphat egy uj reviziot, bios+driver szintu hashrate tiltas kapnak az uj VGA-k es a 3060 lesz az elso olyan VGA toluk ami eleve igy erkezik.Banyaszoknak sem kell aggodni, lesz banyaszasra vas, de az egy kulon kategorias hw lesz, javareszt Turingok, de a legerosebb tag az Ampere lesz.
-
-
Trinity99
csendes újonc
válasz
Devid_81 #19727 üzenetére
Tehát aki vesz egy autót és beáll vele taxizni vagy futárkodni hobbi szinten egy kis pénzért, el kéne tiltani tőle? Mert nem azért vette az autót végülis.
Hülyeség szerintem, én játékra vettem a kártyám és csak arra használom de ha valaki bányászni akar vele, miért ne tehetné? Megveszel egy terméket ami a tiéd erre jönnek az okosok és meg akarják mondani, hogy mire és hogyan használd.
-
válasz
Embere válogatja. Én csak azért bővítem a gépem mert régen nagy kocka voltam, de sose volt rá pénzem. Most van rá pénzem, de ha van is időm játszani akkor PS5. A pc bővítés pusztán birtoklási vágyam kiélése (és persze munkaeszköz). Szóval a jelenlegi a lehető legjobb forgatókönyv számomra. Van egy erős vga-m és még profitot is termel. Normál esetben csak állna parlagon.
-
válasz
Miért, hol van az leírva, hogy pl egy 3080-at csak játékra lehet használni? én nem látok ilyen kikötést. Ha meg visszahozza az árát a vga amikor üresjáratban menne a gép hiszen senki nem géem 0-24 akkor az mégjobb. Gondolom a fórumozók többsége nem rendelkezik Musk mennyiségű pénzzel, hogy ne számítson havi pár tízezer ft.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Devid_81 #19511 üzenetére
Utban van egy 6800XT is, de nem vagyok benne biztos, hogy akarom. Azert barhogy nezem, joval gyengebb, mint egy 3090. A 6900XT meg ugyan ugy abrakol, ha megvan hajtva, es ahogy elneztem a topikjat, az is gyengebb, es az NV meg csak a SAM tamogatast sem kapta meg.(most meg)
FC blokkal azert kellemesen meghutheto lesz egy ilyen kartya, szep nagy a chip merete, van mi atadja a hot.
Ellenben leggel en sem tudom mit kezdenek majd az emberek a nyari hosegben. Klima... -
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #19027 üzenetére
Még jobb, ha a munkahelyed ajándékként hozzád vág egy 3090-et grátisz. Mert úgy látszik ilyen is van...
Jó hely lehet ez az Amazon. Én csak rosszat hallottam róla, gyilkos műszakok, hajtás, éjjel 1-től dolgozol délig meg ilyenek... de úgy látszik, ha közel vagy a húsosfazékhoz az is jó hely lehet, hiszen 1 milliós ajándékokat adnak a dolgozóknak.Mondjunk fel, át kell menni oda.
-
warcat
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
Devid_81 #18875 üzenetére
Jah, en is igy vagyok vele. Szvsz kiprobalom a 3 csucskartyat, aztan eldontom marad e valamelyik. 6900XT -t mondjuk nem vennek, de lattam mar 400 alatt 6800XT -t. Siman befizetnek ra, mert tenyleg olyan lemaradasrol beszelunk, ami max. akkor fontos, ha 4k@120Hz -es kijelzon jatszol.
Melegedes nyaron gaz lesz, de ugye ez a vizeseket nem erinti.Elnezve a piacot, a 3090 -ek ara meg annyira nem is sok, tekintve, tenyleg a leggyorsabb vga. De ott a 3070, ami szvsz sehol nincs egy 6800XT -hez kepest, es ugyan annyiba keril. 3080 detto, 500-600 kozott mennek, mikozben a 6800XT -vel azonos szinten vannak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Devid_81 #18867 üzenetére
Jah, hat mondjuk a 6900XT nem egy nagy business. 6800XT par szazalekkal van elmaradva csupan, igazi best buy most. A 3090 azert meg erinthetetlen, cserebe van egy nem keves felara.
Mod: direktben a legfrissebb tesztet raktam be az uj driverek miatt. 6900XT sem olcso egyebkent, 600k plusz.
-
GAbre
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
Devid_81 #18824 üzenetére
Nem nyultal bele.
Viszont a 2000MHz plusz az mar atlag folotti volt ezeknel.
Jol beszivattam magam, tegnap elment a Suprim, elotte a Ti is. Mondom szuper, van egy Quadrom, addig beteszem azt, meg eBayen vettem tartalekba, pont ilyen alkalmakra. De rohadjon meg, hibas a kartya.
-
TBMC
addikt
válasz
Devid_81 #18768 üzenetére
Későbbiekben 10700kf van tervben kicsit OC-va, viszont ezen (i3 10100F vs. i5 10400F vs. i7 10700F | RTX 3080 | 1440p | Gaming Test)
teszteket nézegetve mindig elgondolkozok, megéri-e. Kb. elhanyagolható a diffi.Viszont a kérdés még mindig az, hogy vajon mit kellene tudnia a jelenlegivel, valami driver problem van, vagy bebugolt-e valami... vagy szimplán ennyit tud.
-
TBMC
addikt
válasz
Devid_81 #18764 üzenetére
Gigabyte Z490M Gaming X
10400F + Corsair H100i RGB Platinum SE (passzív víz)
2x8GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200mhz (CMW16GX4M2C3200C16W)
Riotoro Engima 850W
Asus Rog Strix 3080 White 10g OC (alulfeszelve)
Corsair Crystal 280x micro// tudom, hogy a cpu szűk keresztmetszet, de ahogy láttam tesztekben fórumokon, nem oly nagy a különbség egy 10700kf-hez képest, 10 fps környéke, stock cfgk esetében. A csere mindenképp tervben van, de még egyelőre nem most.
10700kf ~1,29% @1440
10400f ~1,86% @1440Elsőkörben ami zavar, hogy miért nem tud legalább annyit mint a 3070 minden esetben, mikozben azért "kitudja hajtani" a gput a proci.
tesztekben pedig jóóóval magasabb pontszámot tud általam is csekkolva mint a 3070 tudott (superposi, heaven)
-
Chris1983107
tag
válasz
Devid_81 #18267 üzenetére
Nekem mivel régi volt, vagy nem tudom ALZA visszafizette az akkori árát. Mondom akkor mi baj lehet, volt náluk pont Seasonic Focus Plus 850W Platinum, jó áron, megrendeltem azt. Így "csak" 18 ezret fizettem rá, viszont lett egy komolyabb tápom.
Amit amúgy nem állt szándékomban cserélni, miután leszurkoltam a 3080 árát
.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Devid_81 #15892 üzenetére
El tudnám, de akkor az NZXT felirat lenne ferdén. Az úgy gáz.
Warzoz: Értettem, de nézd meg mit ajánl az EVGA. Ott a kép. Arról nem beszélve, hogy akkor a cső nagyon feszülne, mert a VGA nálam függőlegesen áll. Majd utána olvasok a témának, de annyit szívtam így is, hogy max jövőre lesz.
A CPU más tészta, majd megnézem, hogy a cső leérbe-e az aljára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával