Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
-
veterán
válasz ScomComputer #31250 üzenetére
Ja a keretet simán le lehet szedni . Más kérdés ,hogy semmivel se lett hűvösebb 2db 12es ventivel.
-
adatfalo
senior tag
válasz adatfalo #31193 üzenetére
Sziasztok!
3 napja - közös erővel - kiveséztük, hogy magasak a hőfokjaim. Ma sikerült újra-padeznem a blokkot. És az alábbiak lettek az eredmények:
Én ezzel megbékélek.
A tanulság, hogy a Barrow blokkhoz járó gap padeket kell használni - legalábbis a vastagabbat, mert az 1,35mm és egy "mezei" Artic, Gelid vagy Thermal Grizzly-s 1,5mm pad túlzottan eltart. A vékonyabb - gyárilag mellékelt - pad 0,65mm de mivel abból nem maradt, így itt 0,5-ös Thermal Grizzly Minus Pad 8-at használtam.
Nem tudom mi lett volna ha nincs már a gyárilag mellékelt, mert 1,5 és 0,5 kombóval többször próbálkoztam (több márkával is) és minden alkalommal rossz eredmények születtek. Lehet a legközelebbi pad cseréhez próbálok beszerezni ezekből a gyári pad-ekből Aliról.
Ezennel a 3 hónapos "szar a Gigabyte gyári vízhűtése és nincs normális blokk hozzá, de ami van se jön meg időben" mizériámat lezárom és megpróbálom kicsit derűsebben látni a világot.www.adatfalodesign.hu
-
-
addikt
válasz Garsza #31261 üzenetére
Mert GDDR6X.
Attól ,hogy nem fagy meg a 3DMark attól még lehet túl sok a freki.
GDDR6X memory comes with an error-detection mechanism that is active on the GeForce RTX 3080. On previous generations, the "ECC memory" feature was only available for much more expensive, professional cards. AMD has enabled it on several Radeon cards, too. While GDDR6X error-detection isn't identical to ECC, it is similar; the memory controller is able to detect most transmission errors, and Error Detection and Replay (EDR) functionality will keep retrying that memory transfer until it succeeds.
For memory overclocking, this means you can no longer rely on crashes or artifacts as indicators of the maximum memory clock. Rather, you have to observe performance, which will reach a plateau when memory is 100% stable and no transactions have to be replayed. Replaying memory errors reduces overall memory performance, which will be visible in reduced FPS scores. For the following OC testing, I took this into account, of course.
TPU-ról.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
-
Én is undervoltoltam egy kicsit. Így már tetszenek a hőfokok.
CPU: 14-17C
GPU: 16-17C
Inkább a procit hangoltam, AC 5GHz-en azért karistolja a 20C-t játék alatt, így viszont nyertem 5C-t.
1.05V az AC 4.8GHz, semmi teljesítményvesztés.
Ray Tracing és minden maxon, ahogy az extrém beállítás van, ez a gamma gyönyörű. Így 200W a max.Bénázást nem kell nézni, sosem játszottam autósat, ez az első. Sokkal jobban bejön mint a Bf most.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Jut eszembe,van valami technológia rtx-ekbe?:
Szórakoztam múltkor a 2 bemenettel.De sajnos ebből a jelenleg fél millás monitorból kispórolták a hdmi 2.0-át is.Így 50hz a max és fix frissítés.(oc-vel lehet amd alatt 60ig felnyomni)
Viszont ha dp is ugyanabba a kártyában van,akkor hdmi-n is leadja a 120hz-et.(tesztelve)
Ez valami hybrid megoldás,esetleg hiába hdmi,dp-t használja szerintetek?
Vagy valahogy lehet mokkolni,60hz fölé is esetleg(bár kétlem 1.4-nek ennyi a max amit tud).Avatar
-
Puma K
nagyúr
Már az első bekezdésnél villognak a kérdőjelek a fejemben.
Többször átolvastam, de nem áll össze, hogy ez a hozzászólás egy témáról szól, vagy legalább 2-ről. Esetleg kérdés, tapasztalattal vegyítve ami kapcsolódik egymáshoz vagy sem.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
GAbre
veterán
válasz Walter_White #31274 üzenetére
Hol matricáz evga?Csavaron eddig sose volt,garos csavar.(csak 1 db hátlapi csavaron 1 sima evga matrica)
Puma K:
Igazából 1 téma:Hogy hogy lehetséges-e 1.4nél 3440x1440-es felbontáson 60hz feletti értéket kihozni.
Az ami idevág,hogy ezt 2 külön kártyán nem tudom elvégezni:50hz kb az alap beállítás,és nem módosítható se le,se fel,még kézzel se engedi nvidia control.
Viszont,ha 1 kártyán belül van mind a 2 csatlakozó akkor a max 120hz-en megy.Mind a két csatlakozáson.És az idevágó kérdés,hogy ez vmi nvidia tömörítési,kiegészítési eljárás.
Vagy csak szimplán "csal" a gép,és azt hazudja,hogy hdmi-n van miközben az adatok dp-n keresztül mennek.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Volt egy GTX1070-em, EVGAtól, már azon is volt matrica.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Walter_White
senior tag
Igen az, arra hittem, mind1 mert sértetlenül leszedtem aztán utánaolvastam az csak arra van, jelzés az EVGA fele, ha gariba kerülne a kártya, lássák szét volt-e szedve. Lehet az itthoni boltok majréznak egy sort érte, de elvileg az EVGA forumon irták, hogy ez csak egy jelzés, nincs köze a garihoz. El kell fogadják.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Minek szedted szét. Bányába akarod?
-
nagyúr
-
GAbre
veterán
válasz KAMELOT #31282 üzenetére
Ez már sztem,hogy szétszeded a kártyát olyan sztereotípia lett....:
"Régen" kicsit luxus volt vízezni a kártyát.
Most,hogy a 300ezres kártya is 600körül datálódik,kicsit kiesett a képből az,hogy van rá pénzed,hogy legyen még épített vízre is esetleg.Már nagyon luxus,és azt is gondolja az ember,hogy nem csinálják.Avatar
-
nagyúr
"Régen" kicsit luxus volt vízezni a kártyát.
Régen sem volt feltétlen. Minden attól függött, hogy tudtál e venni kéz alól blokkot vagy sem. Most is egy RTX 2080 / S / TI-ra pl 15-20K egy blokk. Az azért nem akkora nagy összeg egy új blokkhoz képest.
Plusz nem feltétlen azok vizezik a kártyát akik amúgy úgy cserélgetik mint az alsógatyájukat.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Laraxior
titán
...és most még ott a lehetőség, hogy levizezel egy 3080-at egy fullcover blokkal, még mindig tudod upgradelni bukta nélkül, 3080Ti, esetleg 3090-re, meg ha ki óhajtják adni a 3090Ti-t akkor arra is jó lesz a blokk. (Számításba véve, hogy egyfajta VGA lesz)
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ÁdiBá
veterán
válasz Walter_White #31281 üzenetére
Jól teszed. Én is azonnal vizeztem a 3080 ast mikor megvettem. Ezek a kártyák már nem 6600GT szintű TdP vel rendelkeznek. Valahogy hűteni kell őket.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
keIdor
titán
válasz KAMELOT #31289 üzenetére
Vagy csak esztétikára vágyik, vannak nagyon szép AiO-s meg léghűtéses gépek, de egy vizes gép a legtöbbször szebb. Nagyon szép épített vizes rigek vannak, csak ott a gond, hogy nekem a merev csövezés tetszik. Abból is inkább az üveg vagy a fém cső. Vagy a teljesen fekete, az is szép.
Egyiket se merem bevállalni.
A hűtéssel nincs gond, 320-330W-ból megáll a kártyám az undervolt miatt, GPU: 65 körül, a memóriák is 75 fok körül megállnak, úgyis vagyok vele, erre felesleges lenne. Csak játékra van.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
muxi-muxi
senior tag
Régebben szívesen moddoltam a gépem, de mára inkább cidrizek tőle. Szellőzés tekintetében nem túl jó az üveglapos házam, szerencsére a beépített négy venti megfelelő szabályzásával már elfogadható. Egy négyslotos 3080-asom van, elég jól megbirkózik a hővel a hűtése. Engem a megnövekedett zaj annyira nem zavar főleg nem most, mikor rákaptam a fülessel való játékra.
Sajnos mivel az Aorus kissé orchidea-kártya, nem kockáztatok a third party blokkokkal, pláne nem a fentebb írtak okán. Ha pedig eladásra kerülne a kártya (kötve hiszem h elkótyavetyélem belátható időn belül a VGA-mizéria miatt), nem sok kedvem lenne megint a padozással szenvedni.
Aláírom, hogy vízzel normálisabb hőháztartása van egy gépnek, de ennyire én már nem lovallom bele magam. Kis optimalizálással/kompromisszummal a levegő is jó, maradok annál. Még talán procicserekor valami combosabb léget kap a CPU (Hozzáteszem, nem kerget a tatár, meg sok értelme már nincs az AM4-es rendszert bántani, hisz életciklusának végén jár. Ha a 3700X-emet lecserélném 5800X-5900X-re se nyernék sokat abban a felbontásban ahol játszom - 3840X1600.) Tuningból is kinőttem már, picit forszírozom még a VGA-nál, de a gyári órajelek így is elég jók a nyolcvanasomnál, minek azt feszegetni. Talán majd inkább az undervolt felé tekintgetek, az olcsóbb megoldás élettartam növelésre, mint a víz (igaz némi teljesítmény is megy el vele.)
(Nàlam) jó ez így, ahogy van. Virágozzék ezer virág.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
Puma K
nagyúr
A 6600 GT egy középkategóriás kártya volt. A 3080 meg felsőkategóriás (felső közép...?). Így hasonlat szempontjából nem jó.
Viszont már akkor lehetett venni nagyobb hűtőket amik 1,5 esetleg 2 slot-ot foglaltak. Azokat a hűtőket a 6600 GT felett lévő 6800 GT és 6800 Ultra igényelte (már az FX 5800 Ultra és FX 5900 Ultra/FX 5950 Ultra is gyárilag 2 slot-os hűtéssel jött).... az Ultra hűtése gyárilag 2 slot-os volt, de melegedett.
A középkategória feletti kártyák már akkor tudtak melegedni. Főleg a referencia hűtővel...
Emiatt a Leadtek, a Gainward és az MSI adott ki olyan kártyákat ebből a 6-os szériából amik nem a referencia megoldást követték, hanem egyedi hűtőkkel voltak szerelve adott példányok.A Koolance kiadott a 6800 GT/Ultra kártyákra vizesblokkot: Koolance VID-NV1-L06
Akkoriban már próbálkoztak azzal, hogy egy NYÁK-ra 2 GPU-t tesznek:
Asus: egybeforrt GeForce 6800 GT-k
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Locutus
veterán
válasz Busterftw #31295 üzenetére
EK konfigurátor nekem 1100€-t hoz ki egy komplett vízre.
Ehhez képest ha veszek egy 360-as AIO-t 150 euró, meg az alphacool AIO a 3080 TI FE-re még 250... az nem lenne rossz. Kérdés, hogy mekkora hangerővel, mennyit teljesítenek. És meddig. Mert ugye a léghez képest mindez sokkal megbízhatatlanabb.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Puma K
nagyúr
válasz Locutus #31296 üzenetére
HWiNFO-ban be lehet állítani adott monitorozott értékekre riasztásokat és szükség esetén adott műveleteket.
EK ebből a szempontból az egyik ha nem a legdrágább vízhűtő elemeket gyártómárka. Alphacool-nál érdemes lenne megnézni, de ott vannak a kínai márkák is.
Az épített vízhűtéses topikban tudnak segíteni.
De opció még a használt piac.
A radiátort 45k Ft helyett 15k Ft-ért vettem meg és csak egy átmosás kellett neki. A tartály+szivattú kombó 56k helyett 36k volt EK-hoz szóló papíros garanciával. Ezt nem mostam át így a víztiszta hűtőfolyadékom rózsaszín lett... mivel piros folyadékot használtak előzőleg abban a rendszerben amiben működött"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Valakinek vélemény egy ZOTAC GAMING GEFORCE RTX 3080 AMP HOLO 10GB-os kártyáról, hűtés, hang szempontjából vagy más márka?
Köszönöm előre is sokat segítenétek vele.
-
addikt
válasz atom18 #31299 üzenetére
https://www.techpowerup.com/review/zotac-geforce-rtx-3080-amp-holo/33.html
Az itt tesztelt kártyák között utolsó előtti ami a hőfok/zaj-t illeti. Founders-nél kicsit jobb. Gondolom egy MSI Ventus-nál is.
De becsapós a táblázat mert a power limit-ek nem azonosak. Tehát a Trinity is kb olyan mint az AMP. Gamingpro szintén hasonló.
Alsó-közép kategória.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest