- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
muxi-muxi #38428 üzenetére
Nem is a teljesítmény volt a fő indok, a terv az volt kimarad ez a széria, de az AIO miatt már nem akartam azzal kínlódni (radiátor meg nehezebben eladható) utána, illetve az Ampere árak is mentek lefelé egyre jobban.
Így most még €600-ért elment a 3080ti, €1100-ért lecsaptam egy új 4080-ra, szóval no brainer upgrade.
Az overkill hűtés miatt kb tökmindegy melyiket veszed, +megkapom a mostani genes featureket. Fogyasztás is jobb. -
keIdor
titán
válasz
muxi-muxi #38353 üzenetére
Nem várható Super, 3000-es szériánál sem volt.
Annyira le van maradva az AMD, mind teljesítményben, mind RT-ben, mind felskálázásban, hogy 4080Ti-t sem fogják kiadni, mert egyszerűen nincs ellenfele a 4090-nek sem, minek alá 10%-al gyengébb kártya, terelik a népet akkor a 4090 fele, hiszen az drágább.Nem érdemes várni vele, egyszerűen így is piacvezetők a zöldek.
-
ScomComputer
veterán
válasz
muxi-muxi #37737 üzenetére
Nem felezett az semmit,én ma 2 gépre is feltettem, és pont az CP2077-t tesztelték rajta az 1.62 verziót és nagyon szépen ment...3080 és 3090-s gépek voltak...viszont én a clean drivert használom.. [link]
Nálad okozott is hibát valami valami bloat vagy telemetry lehetett...javaslom,hogy te is vagy a clean vagy a nvslimmerrel telepítsd a drivereket ! -
Locutus
veterán
válasz
muxi-muxi #32308 üzenetére
Azért megőszültem én is benne, tévedés ne essék
Sok sziszifuszi meló volt vele. Szebb lenne persze, egy fix csöves teljes vizezéssel, de egyrész sokkal többe kerül, másrészt azzal még sokkal több a meló is, még egy nagyságrenddel.
A ventik nagyja jelenleg fix 900-on forog. Csak a vga radin hagytam egyelőre, hogy 1300ig elmenjenek terhelés alatt, de úgy tűnik erre sincs szükség, szóval mennek fix 900-ra azok is. Vagy 800-ra az összes. Még az is lehet. Hangja mondjuk még így sincs, ezek a P12 ventik nagyon jók. Szép konzisztens a fényük is, a futáspontosságuk is (nem kacsázik, nincs benne nyolcas egyikben sem, nincs félreragasztott matrica stb) Baromi meglepő a minőségük az árukhoz képest.
A garanciát szerintem nem érinti FE-n a dolog. Elvégre nincs matrica sehol rajta. Vissza lehet szerelni nyom nélkül eredetire ha kellene.
-
-
omfgk
veterán
válasz
muxi-muxi #31660 üzenetére
Minden RTX 3080-as kártya jobb lesz egy kis optimalizálás után.
Mondjuk ez minden videokártyára igaz, nem csap az RTX 3080-ra, de itt most különösen sokat lehet nyerni egy kis gépészkedéssel MSI AB-ben.
Ha az ember már szán rá egy kis időt akkor marhaság stock értékeken hagyni.
-
nexwo
őstag
válasz
muxi-muxi #31335 üzenetére
Én élek a gari jogával, ha megfő magatól akkor kicserélik, vagy adnak új generációt, jobb esetben a pénzt, de amennyibe került, inkább kapkodják magukat az első kettő lehetőséggel...
Walter_White
Illetve az MX-5 is jó paszta és alapjáraton az is nehezen jön le, ezért tanácsos meghajtani mielőtt szétkapod. (Az olajos paszta miatt én 99%-os isopropil alkoholt használnék.)
-
válasz
muxi-muxi #30891 üzenetére
Igen annyiba fájt a AW3821DW is amikor vettem és 3090-el használtam tehát úgy nyilván megfelelő volt minden.
Viszont lolozásra egy idő után sok volt...
Most ez a "kis" 27" teljesen jó számomra, ha pedig nagyon 4K élményre vágyom ott a CX amire lehet a nyálat folyatni. -
Shkiz0
nagyúr
válasz
muxi-muxi #29117 üzenetére
Nem tudom, hogy itt vagy másik topicban írtam, de a gyárilag levegős változatú RTX30xx kártyák 99%-ra 2mm-es pad megy a memóriára, és 1/1.5/2.5/3mm mehet típustól eltérően a VRM-re és egyéb hűtendő felületekre.
Sok esetben a VRM-en menthetőek a padok, illetve ha lejön úgy a borda, hogy utána még használható marad a pad, akkor felesleges is lecserélni, mert oda amúgy jó a gyári pad is, vagy ha már csere elég egy TG Minus pad is vagy más 6W/mK körüli pad is.
A fentiektől többnyire a gyári vizes, vagy utólag custom blokkok a kivételek, ott van hogy csak 1mm körüli padok mennek a memóriára. -
keIdor
titán
válasz
muxi-muxi #28582 üzenetére
Igen a 10 GB miatt lesz rohadt nagy bukta azon, majd a Lovelace mellett lehet majd látni igazán, hogy elvérzik sok helyen. A Ti 12GB se sokkal több, azt jövőre most már muszáj lesz nekik növelni, nincs mese. 20 vagy 22GB-ra…
Szerintem a Superrel már meglépik év elején.
Amúgy ennyi pénzért én még mindig azt mondom, hogy tervezhetnének GPU-t ismét 512bit-re, aztán akkor mehetne a 16GB. Ilyen 1500€-s kamu msrp esetén ne sírjanak már a gyártók, hogy drága a PCB…Játszottam a Far Cry 6-al a múltkor és bár tényleg szépen futott, de láttam elmosott textúrákat, ami elvileg azt jelenti, hogy kifutott a VRAM-ból. Na ott döntöttem el, hogy tényleg menekülés van erről a nagyon drága vram szegény kártyáról. Olyan bukó lesz ezen, ha berobban a 2xGB éra, hogy nem igaz. Aki bányászik annak ez nyilván nem probléma, de én nem bányászom.
-
echterion
nagyúr
válasz
muxi-muxi #27151 üzenetére
A zaj szubjektív, őt zavarja, ergo neki nem jó. Adig nicns ezzel baj, míg el tudja azt fogani, hogy másnak megfelel, elogadható az a zaj, amit a léghűtés okoz. Én sem a zaj miatt vettem vizes kártyát, hanem mert tetszett a víz meg nyáron nem akartam nyitott ázzal, forró vramokkal bányászni. Erre meg a zajra jó a víz. de nem minenkinek van ezekre szüksége.
-
keIdor
titán
válasz
muxi-muxi #27151 üzenetére
Csak pár ember az utolsó 5%-ért is tapossa a kártyát, repkednek a 450-500W-ok, sőt még kéne 1000W-os BIOS is, így persze, hogy ennek a pár embernek ez léggel probléma.
350-400W-ig még azért hűthető a kártya olyan zajszint mellett, mint amilyen a 780Ti, 980Ti, 1080Ti, 2080Ti-t is jellemezte.
-
Gomez1984
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
muxi-muxi #24920 üzenetére
A padozastol, pasztacseretol miert ver ki a viz? Van ~10 csavar, amit ki kell lazitani, meg 1-2 kabel, amit le kell huzni, es lehet a kartyavsl vacakolni. Max 20 percrol beszelunk. Mi abban a vizkiveros?
Mar az sokat hoz leghutesnel, hogy a sima paszta helyett megkened valami speci cuccal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
muxi-muxi #22648 üzenetére
En is csak rosszat hallottam roluk, bar nekem soha nem is volt. Annyit tudni kell, hogy az olcsosag sem veletlen, eleg csak ranezni arra, mi van a nyakra forrasztva, es mennyibe kerulnek azok a komponensek. Konkretan az FE sokkal komolyabb komponenseket kapott. Hutese atlagos, a 3080 -as memory junction banya alatt veri a 110 fokot.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
muxi-muxi #22386 üzenetére
Köszönöm.
Inkább Gaming-re összpontosítok. Bányászás nem lesz. Gyenge vagyok én a csákányhoz
A házam szellőzés szempontjából remek. Be Quiet Pure Base 500Dx. 2×14cm venti elől beszívónak egy 14cm kifúvónak hátul. Azért is szemezgettem a Gaming X-szel mert eddig is az a típus volt és passzív hűtése is van. Csak a 30-as szériájáról nem olvastam jót. S úgy vagyok vele,hogy ha már ennyi pénzt kiadnék egy kártyáért akkor azért az legyen besza-behu -
GAbre
veterán
válasz
muxi-muxi #21906 üzenetére
Én nem tudom engem anno folyamat bolthoz küldözgettek.
Ezért kérdeztem közvetlen garanciát,ha véletlen nem is lenne papír,vagy ha van,akkor lehet-e közvetlen gyártónak küldeni.
Zotac-ról esetleg tudtok valamit?Support chaten azt mondta csak 28napon belül lehet regelni.Szintén boltba kéne visszadobni.
Köszönöm a leírást,de szintén nem releváns.Mert pont az is a bajom,hogy 2-3emberen már átment a kártya,és már olvastam fórumon olyat is,hogy első tulajnak,papíron szereplő embernek van garanciája(kis pistának second handből már nincs joga garanciához)./Amd policy/.
Te meg csak részleges visszatérítés miatt írtál.
-=RelakS=-/Wilks:
Köszönöm az információt.Riserrel akartam megoldani,majd ha megjön.Mert alá éppen,hogy elfér.De lehet kipróbálom megcserélve.Úgy talán jó lesz.Akkor mind1 is lesz.
Csak még mindíg nem tudom x8 és x16 között 1 rövid tesztem volt,de nem volt fps különbség.
x4-ben nem tudom majd mennyivel tud kevesebbet :S
Mondjuk 1 sli-nek esetleg még jobban örülnék,de ez max 3090-ben van. :S -
-
MPowerPH
félisten
válasz
muxi-muxi #20930 üzenetére
Nem ugyan az... CPU eszik 200-270W -ot maximum, az uj VGA -k meg elmeleti 525W -al jonnek. Es a hutesuk is sokkal korulmenyesebb, mert VGA -ra nem tudsz rapakolni egy toronyhutot.
Nem veszited el a garanciat, ha lecsereled a hutest, padokat.
Es azert egy 360 -as AIO fenyevekre van egy epitett viztol. Az EVGA Hydro es a Giga Waterforce sem egy nagy szam, mikozben azok is VGA specifikusok.
Dare2Live:
Azt, hogy mit latsz, es mi a valosag, az ket kulonbozo dolog. Nem tudnak ezek a hutesek meghuteni ekkora teljesitmenyt.Ezt ugy merem kijelenteni, hogy kiprobaltam 3090 -bol joforman mindegyik 3pin -es csucskartyat. Csondes semmikeppen nem lesz, mert bugnak mint egy porszivo, es hiaba latod, hogy a GPU megall 80 fokon, a hotspot valszeg 100 folott van. Csak ugy, mint a memory junction, ami miatt lazan belefut a kartya a throttlingba.
Leggel ezek csak OV -al, alacsonyabb orajelen hasznalhatoak.
A linkelt EVGA teszt pedig tobb sebbol verzik, mert a fogyasztashoz nem tarsult teljesitmeny. Azonos orajelen jelentos szazalekkal gyengebb volt a tesztelt kartya, mint a konkurencia.
-
boogie84
veterán
válasz
muxi-muxi #20926 üzenetére
Meg kell emelni a ventik fordulatát, el kell engedni a rinyapina sírást, hogy hangos a gép és máris jók ezek a gyári bordák. Lesz hangja a tény, de ha játszik az ember akkor legyen már a játékkal elfoglalva ne könnyezzen a sírástól, mert teszik a dolgukat a ventik.
Fingom sincs mennyit forogtak gyárilag az FTW3 ventijei, de most ha játék van 1500-on mennek, mégsem száll fel a gép, és 65 fokon megáll a gpu hőmérséklete. -
Laraxior
titán
válasz
Hja en ugyanigy voltam a 9900KS-el.
Azt is szet kellett szedni, minden mutheto dolgot kiprobalni, mire vegre használható lett annyira hogy azert en is meg vagyok vele elegedve. Persze a garancia ugrott a 600+€-s CPUrol...
Szoval az 1800-as VGA mar nem oszt vagy szorozAmi ugye, mint tudjuk valojaban 800 korul kellene hogy menjen.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mondjuk az nem ujdonsag....
Aki vizezi, az alt. nem ma kezdte. Lehet is gyarilag vizesblokkos kartyat venni, ugyan annyiert, mint a leghutesest. Csak annyi a bokkeno, hogy azok ebben a szeriaban valamiert mind a gyengebb tapkort, es alacsonyabb TDP limitet kaptak. Pedig pont 500W -ot lazan meghutenek vizzel, meg leggel mar 400W korul problemak vannak.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Ennek semmi köze a levegőhöz. Vizes 3080/3090ek ugyanúgy throtlingolnak ha szar a pad. Volt is itt vki a topikban aki emiatt kapott agyérgörcsöt. A vizes 3090e nem ment annyit mint a levegős 3080a.
A hiba oka tehát nem a levegő hanem a rossz minőségű pad!!!Ráadásul a szar pad sokkal gyorsabban öregszik. Keményedik és van olyan, hogy olajos anyag kifolyik. Ekkor már fixen padcsere kell.
Nem kevesen cserélték már van akinek 20Cvel lett hüvösebb padcsere után.
-
abridabri
veterán
válasz
muxi-muxi #20668 üzenetére
"A jelenlegi katasztrófa helyzetből kiindulva úgy vélem, ez az utolsó VGA-m, szerintem hamarosan okosabb lesz elcserélni puskára-lőszerre, meg lóbabkonzervekre, mert nem sok szépet tartogat már számunkra az emberiség"
Vagy add el most jó pénzért ,amiből tudsz építeni egy jó kis atombunkert kert alá -
Puma K
nagyúr
válasz
muxi-muxi #20668 üzenetére
"A jelenlegi katasztrófa helyzetből kiindulva úgy vélem, ez az utolsó VGA-m, szerintem hamarosan okosabb lesz elcserélni puskára-lőszerre, meg lóbabkonzervekre, mert nem sok szépet tartogat már számunkra az emberiség, de ez messzire vezet."
Micsoda derűs gondolatok így ezen a napsütéses márciusi szombaton
#yolo
#mindmeghalunk
#dínónakkellettvolnaszületni -
Laraxior
titán
válasz
muxi-muxi #20665 üzenetére
TDP limit. Ne is erőltesd nagyon. Talán curve-el tudod feljebb tornázni.
A Masternek a biosa 370W-os, de nem engedi feljebb tolni. Vagy kell rá az extreme bios, ott mehet 450W-ig, vagy szórakozol a grafikonnal.
FE-nek ugyanígy 370W volt, csak abból nincs 4K mérésem, csak 8K-s maradt meg.
HWInfo kiírja, hogy mennyit fogyaszt a GPU, ott fogod ezt a 370-et látni.
1000? -
lo_jo
senior tag
válasz
muxi-muxi #20656 üzenetére
Nézd meg nvidia control panelben, hogy a Change resolution részben melyik kijelzőnél melyik felbontás van kiválasztva. Nekem pl. a PC-nél engedi a magasabb refresh rate-et, az Ultra HD, HD, SD résznél (ami igazából a tv felbontások) nem, csak a 60-at. Próbáld úgy, hogy a tv-re dugva is a PC részből választod a felbontást, hátha.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
muxi-muxi #20591 üzenetére
Nekem volt 3090 Xtreme, es megfozte magat. Memory junction temp 103 jatek kozben. GPU -t 100% -os ventivel alig tudta 80 fok alatt tartani.
Suprim X ugyan ekkora fogyasztas mellett GPU 65 fok, memory junction 92 fok.
Ellenben durva GPU volt rajta. Rendesen meghutve, mondjuk vizzel, tudta volna a 2150 -et 24/7 -re, ami egy 3090 -tol nem rossz.
Ma megrendeltem az FC blokkot es backplate -et az uj kartyara is. Lutri, mert ha gyenge a GPU, akkor adtam a sz@rnak egy pofont. es a latszolag olcso kartya hirtelen rohadt draga lett.
Frozen: Nyaron ezeket a kartyakat leggel el kell felejteni.
-
keIdor
titán
válasz
muxi-muxi #19152 üzenetére
Az az igazság, hogy én is többre gondoltam.
Valaki itt írta, havi 100-110k.
Akkor az jóindulattal 10€/nap.
Ennyiből talán kijön az ebéd+vacsorám.
De lehet csak az egyik. Nem egy nagy összeg, teljesen igazad van. Valahol “talált pénz”, de a hardver amortizálódik és amíg dolgozik addig használni sem lehet.Magam részéről várom ennek az egésznek a bukását. Ha bukik egyáltalán valaha...
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Honda topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka