Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja

Hozzászólások

(#105019) Shkiz0 válasza keIdor (#105015) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Dede, azok közül is sok a kocabányász akik most esetleg nagyobb pénzzel vannak benne.
Attól, hogy most épp azt látod, hogy van 4-5-6 kártyája az nem jelenti azt, hogy nem csak most tett bele pénzt mikor elkezdett felfutni a dolog. Én már 2017 előtt is toltam, csak relatív én is inkább olvasgatok, mint sem aktívan kommentelgessek.
De amúgy sok a buta ember is, aki 0 infóval vág bele mert épp van némi félretett pénze és csak azt látja hogy egyik héten még valami 2000$-t ért rá két hétre meg már 4000$-t.

Lásd a srác is aki utána se olvasott a dolgoknak, aztán ATH-on fektette be a félretett pénzét.
Nekem igazából mind1, hogy ha nem megy fel (na jó azért nem :P ) mert gyakorlatilag 1vga van ami még nincs "tisztázva" a többi már visszahozta az árát, és a vga is még mindig itt van nálam, szóval igazából ha holnap már 0 ft-ot érne az egész akkor is nyert helyzetben vagyok.

Igen én amíg lehet tolom, és toltam 2018-ban is RX570-es karikkal amikor már az áram sem jött már ki. Akkor 1.1ETH-t 100K környéke volt, és nézd meg most mennyi még így is hogy már fele annyi az árfolyam mint 1 hete :)
Igen, én biztos vagyok benne, hogy lesz még 5000 is, a kérdés a mikoron van. Lehet 1 hét, lehet 1 év, lehet 5. De lesz. (legalábbis én ebben hiszek)
Én ezért nem félek az ETH 2.0-tól sem, mert szerintem úgy is lesz majd más amit lehet kaparni.
A fő gond, hogy mindenki rövid távon akar meggazdagodni. Nem lehetetlen, de akik hisznek a cryptóban azok jellemzően hosszabb távban gondolkodnak, nem 1-2 hétben vagy hónapban, hanem években. Plusz én tényleg csak annyi pénzzel (ide tartozik a hw értéke is) "játszok" amit ha 0-ra bukok se fog fájni. Sokan meg nem így csinálják, aztán mint mindenbe ebbe is benne van, hogy 0-ra bedől (még ha kicsi is) akkor meg pislogás van mert oda minden megtakarításuk.
Az érdekellentétes nézeted meg marhaság egy részről. Ugyanis persze ezt a legkönnyebb ráfogni, hogy a bányászok miatt nincs vga. Nem mondom, hogy ez részben nem játsztik szerepet, mert igenis felszippantanak nem keveset, de a hiány nem csak miattuk van.
Tavaly a start után még ennél is alacsonyabb árfolyam volt, még sem volt kártya. Globálisan van mindenből hiány nem csak a vga-ból. PS5-ből sincs elegendő, pedig azt sem viszik a bányászok :) Autóiparban is alkatrész hiány van, meg egy rakat egyéb más helyen.
Ha holnap beborulna minden, és lenne vagy 1000 darab RTX kártya jó áron az aprón, akkor se változna semmi. Vegyük azokat a gamereket akik sírnak, hogy drága a kártya, meg a bányászok miatt nincs. Ezen csoportnak a 10 max 15%-a venne kártyát abból az 1000-ből, a többi meg ugyanúgy sírna és ilyen-olyan indokra fogva továbbra se venne kártyát. Így volt ez 2018-ba is amikor elöntötték az aprót a kártyák, pedig akkor még MSRP áron sem voltak ilyen drága kártyák mint a mostaniak. Meg a bányások érdekes módon nem basztatják a gamereket, ellenben fordítva meg igen. Bármilyen cryptós cikk van azonnal jönnek a gamerjancsik, hogy ez mind a bányászok hibája. Tavaly meg az NV hibája volt stb stb.

Magabiztosság meg mindenkinek hit kérdés. Olvasgatni kell, infókat gyűjteni, és mindenki eldönti miben hisz vagy miben nem.
Én senkit se buzdítottam meg buzdítok, hogy tegyen ebbe is egy forintot is. Én mondom ha már holnap földbe áll is nyertem mert még ha csak 500-ért adom is el a kártyákat az már nekem tiszta haszon. Ezért javasoltam egyedül azt korábban, hogy ha valaki amúgy is akart kártyát venni akkor inkább vegye meg, és ha az ingerküszöbén túl van az faraghat rajta 1-2 hónap alatt.

De mondom ez csak nektek laikusoknak drasztikus, hogy most ennyire bezuhant. Nézzd végig a grafikonokat, kb a mostani árszint volt a normális, és a 3000+ feletti árfolyam meg a kiugrás. Csak persze annak aki nincs ebbe benne csak a 4000-es árfolyam marad meg, meg hogy ahhoz képest 20-30%-ot esett. Pedig nagyon sokáig ez a 2000 körüli árfolyam a normális. Az meg hogy mennyit hoz egy nap az a tranzakciók számától függ, nem csak az árfolyamtól. Volt korábban is olyan nap, amikor az árfolyam nem nőtt ellenben mégis magas volt a napi kereset.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.