Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
Ati radeon x1250 karin mennyire mennek a HD filmek? Elméletileg a gyártó oldalán azt írják, hogy ez az első olyan ati kártya amely már rendelkezik hd gyorsítással....erről ti mit tudtok?
-
KisBundi
őstag
Tud valaki a GX610-es laptopról valami + infót mondani. Játékokra mennyire alkalmas?
-
válasz
csaszi89
üzenetére
Elvileg jónak kell lennie, de azért a vásárlás előtt ellenőrozd, hogy az alakjuk és méretük is ugyanolyan-e, mert még ebben is lehet eltérés.
8600M GT-nél nem hiszem, hogy találnál jobbat, még ígyis nagy előrelépés a GT a GS-hez képest.
Azt megkérdezhetem, hogy amit néztél GT-nek mennyi VRAM-ja van és az DDR2-es vagy 3-as? -
csaszi89
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Hát, mind a két kártya mxm 2-es, tehát belemegy, vagy nem? Esetleg tudtok ajánlani jobbat?
-
zsolidodd
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
tehát nme hibás a kártya, hanem ilyen?
-
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az kimaradt, hogy Vantage tesztet is csak azért csináltam, mert kíváncsi voltam a programra

-
-
válasz
Rover623
üzenetére
Hát most csak egy T5450 (1,67Ghz) CPU van a gépemben, így a 3DMark06 csak 7000 pontot ér el, és tuningolni se nagyon enged a CPU miatt
Úgy tervezem, hogy összegyűjtöm egy Core2Extreme X7900 árát és kicserélem a jelenlegi procit. Az X7900-al (+1 "kis" VGA OC-vel) 3DMark06-ban majd kb 10.000 pontot fogok tudni elérni
De hogy ez mikor lesz azt még nem tudom 
-
zsolidodd
senior tag
bár tudom, hogy nem egy csúcskártya, de normális-e az, hogy x3100 nem viszi C&C3-at, és az El Matadort sem? bocs a láma kérdésért, de furcsa, h mindkét játéknál betölti a pályát, de amit elkezdeném a játékot kidob :S . Remélem valaki tud segíteni, vagy információt adni, próbáltam keresgélni, stb, fennt van a legújabb driver, de nem megy. Köszi!
-
Rover623
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Láttam, hogy Vantage tesztet nyomtál már a 8800M karival...3DMark06 és 05-öt nem akarsz...?

-
sghc_toma
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
tudom, azért csodálkoztam, hogy minek a 174.70-esnél újabb.. nem olyan régi az, és az a hivatalos a 8510w-hez..
-
-
csaszi89
csendes tag
Melyik a legjobb mxm 2-es kari?
-
t72killer
titán
válasz
Tails111
üzenetére
drivergond nem volt eddig, mert a server2008 alá a vista 32bites driverek valók

Egyedül VGA drivert nem tettem még rá, mert meg akartam várni, míg felkerül vmi újdonság a laptopvideo2go-ra. Csak antivírus+tűzfallal van 1 kis gondom, mert a kedvenc kasperskym csak szerverváltozatban megy fel szerver OS-re, úgy meg ritka jószág. -
t72killer
titán
válasz
Tails111
üzenetére
a vista32 SP1 már állítólag látja a 4 gigát (h kihasználja-e nem tudom), a server 2003/2008-32bit pedig egészen biztosan látja
a server2008 ráadásul kb fele-40%-a annyi helyet foglal, mint a vista, egy csomó felesleges cuccot nem raktak bele - ami ha kell (pl aero) utólag hozzáadható
asszem, ha a tesztekben jól teljesít, meglesz a kedvenc OS-em
-
Tails111
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Asztali erőművemen én is Vista64bit et használok ugyanúgy mint te a 4GB ram miatt.
Nekem jobban tetszik mint a 32 bites de a játékok game tesztek kicsit lassúbbak.
Sokat kell még optimalizálni 64 biten hogy jó legyen játékra is. Másban viszont nagyon ottvan betöltések másolások sebessége intenzívebb. 4GB alatt viszont nem raknám fel. -
sghc_toma
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
este server2008-on (32bit, DX10) újramérem
tippelek: pont a kettő között lesz... (nálam 4029, Vista32)
Nem pont idevág, de azt honnan tudom meg, h a DirectX-em 10.1-es-é?
ha sp1-es. akkor 10.1, ha nem, nem... máshonnan nem tudod megtudni... de a hardvered sem 10.1-es, úgyhogy tökmindegy... -
t72killer
titán
válasz
Tails111
üzenetére
így érdemes/szokás tesztelni, ez a "standard" utánanéztem menetközben: vista x64 alatt 3942pontot, XP alatt 4150 pontot ad az FX570M-em. egész komoly eltérés a két platformon... este server2008-on (32bit, DX10) újramérem

Nem pont idevág, de azt honnan tudom meg, h a DirectX-em 10.1-es-é? A DXdiagban az összes vistaSP1-nél csak DX10-et (nem 10.0-t v 10.1-et ír ki
) -
Tails111
aktív tag
válasz
manokaki
üzenetére
Gondolom a settings beállításra gondolsz
Revoluson 1280X854
Anti-Aliasing None
Filtering Optional
HLSL VS Target 3-0
HLSL TS Target 3-0
Repeat Test OffNem szoktam állítgatni ezt a beállítást adta alapban. Remélem ezekre gondoltál.
Ha nem akkor jelezd. Szivesen megnézem. -
Tails111
aktív tag
A7SN-7S026 17"
T8300 2.4GHZ
2x1GB 667 +1GB turbo
GF9500M-GS
250GB Sata3DMark 05 8809
3DMark 06 4709Egész jó hasít és nagyon halk.
XP van rajta a dríverekért megküzdöttünk de mostmár minden mükszik.
Természetesen a turbó ram nem az csak Vista tudja. -
t72killer
titán
válasz
occsjanos
üzenetére
A radeon 9600XT teljesítményének sacc/kb fele. (ha radeon 9600XT kb = mobility radeon 9800) nem tom, nvidia 8400-zal (akár még G-vel, a leggyengébbel is) vagy ATI HD2300-zal szerelt nincs a kínálatban? Azok legalább a HD-filmeket is gyorsítják...
Lehet, h elmegy rajt', de mivel VRAM nincsen, döcöghet

-
occsjanos
csendes tag
Sziasztok!
Éppen olyan notebook vásárlása elött állok, amiben az általatok említett x3100-as VGA van.
Sajnos csak 130 ezresem van notebook-ra ezért nem veszek jobb VGA-val rendelkezőt.
De sehol sem találok olyan összehasonlítást, ahonnan megtudnám mennyire jó vagy rossz ez a VGA.
Tehát ha tudnám például, hogy mennyivel jobb mint a régebi asztali pc-kben használatos Radeon9600XT vagy Geforce 5200 akkor már elöbbre lennék.
Tehát egy Far Cry hogyan fut el egy ilyen VGA-n.
Tudtok ilyen infóval szolgálni?
A notebook amit venni akarok DualCore-os 1,8 procival és 2GB ram-al rendelkezik.
Csak sajna a VGA ilyen roncs. Már-ha roncs. -
kbalint
csendes tag
Sziasztok!
Egy intel X3100 -al fogok tudni majd HD filmeket nézni? Mekkora felbontásig?
(T7300, 1GB) -
t72killer
titán
válasz
essigzso
üzenetére
A 6600 bőven jobb, a notebookcheck szerint kb 2x annyit hoz 3DMarkban. Azaz 6600zal szerelt notit nemigen érdemes ilyesmire cserélni

-
essigzso
csendes tag
Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy a Intel Graphic Media Accelerator X3100 erösebb mint a GeForce 6600GT?
-
-
t72killer
titán
válasz
csaszi89
üzenetére
a 83 fokkal még bőven a biztonságos sávban vagy
Amúgy alapban én sem szándékoztam 1előre tuningolni, mert minden játék, amit játszom elmegy rajta akadásmentesen (oblivion, UT3 - az erőforrásigényesebbekből), fullon. Viszont tartaléknak jó: ha kijön vmi, amit már nem visz el a karim, nem kell kidobni, 1 kis húzással és szerencsével elviszi 
A később vesz bele VGA-t megoldás nemigen dívik, veszettül drágák az MXM modulok, egy sima 8800M GTX 500€-ba fáj, ráadásul az egész világon 1etlen helyen láttam
. Ráadásul mikorra lejjebb menne az ára, akkor a középkategória simán hozza azt a teljesítményt (ld pl a mostani húzott 8600/8700M-Fx570/1600M a régi go7950GTX-ét)+még a macera, ha nem passzol a hűtő, stb, stb. -
csaszi89
csendes tag
válasz
t72killer
üzenetére
Hát nekem alapon 60 fok, játék közben felmegy max 75ig, húzva meg 81-83 fok kb, de ennek ellenére még mindig ugy gondolom, hogy nem igazán éri meg tuningolni, gyakorlatilag az az 500 pont eléggé elhanyagolható, főleg nyáron, ilyen melegben, nőni fog még az a hőmérséklet. Gondolkoztam a cserén, de elég drágák ezek a vgak, kevés helyen kaphatóak, és én pl. csak MXM 2-es karit tudnék venni, amiből meg ha jól tudom a legjobb szvsz a 8600gt, tehát 8700gt kiesik, az nem tudom, hogy a hd2600xt is mxm 3 foglalatos-e, tehát vegyük a különbséget a 8600gt meg a 8600gs között, az a 900 pont, nem igazán fog kijönni játékban, szóval szvsz annyi értelme van húzni ezeket a karikat, mint dx10el szerelni őket.
Persze én nagyon nem is húztam (szóval nem tudom mi a vége, de már egy két asztali gépem széttuningoltam, pedig jó hűtés volt hozzá, ígyhát a notihoz már kevésbé merek hozzányúlni
), tesztet is csak aquamarkkal nyomtam, de nem lett túl nagy a növekedés; lehet hogy csak nálam, de ha valaki annyira játékra kiélezett notit akar, akkor az vegyen olyan notit, amiben ehhez megfelelő kari van, vagy olyat amiben mxm 3 vagy 4 foglalat van, aztán később vesz bele egy vgat. Amire nekem kell, arra elég, mostanában úgysem játszok annyit, aztán ha megunom, majd veszek valami prő gémer notit. 
-
t72killer
titán
válasz
csaszi89
üzenetére
A húzás dolog attól függ, hogy alakulnak a hőmérsékletek. Pl az én FX570m-em csak 65 fokig melegszik, ha órákon át nyúzom UT3-mal (minden maxon természetesen, felbontás a natív 1680*1050) - így próbálkozom majd egy kis húzással, hiszen a vga-k 90 fokig teljesen megbízhatóan működnek.
Hőnérsékletileg az ATI nem tudom, hogyan viselkedik, fórumokat olvasva úgy néz ki, azt is szokás húzni

A 8600 GS-ben csak feleannyi shader van, azt ne hasonlítsuk a 8600MGT/HD2600-hoz. 3DMark2006 eredmények:
8700M GT: 4717
HD2700 (asszem =2600XT) : 3970
8600M GT: 3316
HD2600: 3125
8600GS: 2445Mivel nem saját/friss mérés, szvsz a driveroptimalizációk miatt rá lehet tenni minden értékre kb +10-15%-ot (a 8600M DDR3-mal inkább 3800 körül szokott produkálni), de jól mutatja az arányokat: a HD2600-8600MGT nagyjából egy kategória - viszont a 8600GS már nem, a kevesebb stream miatt.
-
csaszi89
csendes tag
válasz
doddencs
üzenetére
ddr2es 256os, de ahogy nézem hd2600bol is van ddr2es meg ddr3as is, igazából, nem tudom mennyit dob teljesítményre, de én meg vagyok vele elégedve, gyakorlatilag csak cod2re használom, ott meg 250 fpsem majdnem megvan, jobb kari meg nagyon nem menne bele a gépembe, mixel mxm2es foglalat van benne, ugy vettem észre huzni nem érdemes, többet melegszik mint amennyivel jobban teljesít, notit amugy is felesleges huzni, elég limitált a hűtése egy ilyen gépnek ...

-
quader
csendes tag
hello tudna nekem valaki olyanba segíteni hogy meik a jobb....
Ati HD 2600 vs. Ati HD 3470 256MB!! -
-
diegho
nagyúr
sziasztok
ha játékok közül csak a cs 1.6 és a neverwinter nights1 a fontos akkor milyen vga-s notit nézzek? a cs 1.6 a fontosabb méghozzá az, hogy 100fps alá ne essen a dolog. 8400m gs 128mb-os verzióban elég lenne erre?
-
csaszi89
csendes tag
válasz
doddencs
üzenetére
http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html
HD2600 ezek alapján kb 8600 gs szinten van, nekem ilyen karim van, huztam, de sok javulás nem volt, a notikat szvsz amugy sem éri meg huzni, mivel elég limitáltak a hűtési képességek, inkább vegyél egy 8600 gt-t vagy egy hd2600xt-t -
doddencs
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Szia!
Még egy kérdésem lenne a HD2600 ill. Gf 8600M gt kapcsán. A 8600ról írtad, h. kb. a 8700 szintjére fel lehet húzni. Na most a kérdésem, hogy a HD2600 felhúzását nem tudod szemléltetni nekem egy példával, h. kb. melyik kártya szintjére húzható fel?
Előre is köszönöm a választ
üdv doddencs -
t72killer
titán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
igazad van, a 8600M-FX570M-hez mértem, amik 40-50%-kal is húzhatók (3DMark 4000->5500)
Ez mégiscsak duplája a 8800-ak tuningolhatóságának
-
válasz
t72killer
üzenetére
"húzni sajnos egyiket sem lehet túlságosan"
Ez azért nem teljesen igaz. Mind2 elég jól bírja a tuningot.
Pl a fenti linkelt Gateway notebook 8800M GTS-el és Core2Extreme X9000 CPU-val 3DMark06-ban (1280x1024) alapból ~8370 pontot ér el, VGA OC-vel pedig ~10137 pontot. Ez azért szerintem nem semmi
(T9300 CPU-val VGA OC-vel kb 9800 pontot ér el) -
t72killer
titán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A procit a mySN-nél te választod, de a T9300 egy nem túl drága, és hosszútávon is kitartó pédány

A GTS és a GTX közötti különbség: GTX = 96 stream, GTS = 64 Stream, az órajelek megyegyeznek, húzni sajnos egyiket sem lehet túlságosan. így 20% körülire jön ki a különbség.
-
válasz
El_Diablo_
üzenetére
Igen. A Gateway jobban megéri a jobb VGA miatt és később könnyebb és olcsóbb cserélni benne CPU-t, mint a Dell-ben VGA-t.
(Bár még ígyis a Crysis-en kívűl minden játék max beállításokon megy az álltalad linkelt Gateway notebookon)
Az viszont igaz, hogy a Core2Exteme CPU miatt a Dell és a Gateway notebook majdnem egy szinten van teljesítmény terén, de a 8800M GTS miatt hosszabb távon jobban megéri a Gateway.EU-n belűl XPS M1730 8800M-el mennyibe kerülne? Hát mivel XPS M1730-asokat csak SLI (2db) VGA-val árulnak, ezért 8800M-ből csak 2db 8800M GTX-el szerelt változat van, aminek az ára EU-n belűl kb 600.000 Ft.
A Clevo notebook amit t72killer linkelt is elég jó, és abban 8800M GTX van. A 8800M GTX kb 10%-al gyorsabb a GTS-nél és kb 100.000 Ft-al drágább a Clevo a Gateway-nél. (Igaz a proci is jobb)
-
t72killer
titán
válasz
El_Diablo_
üzenetére
Ha angliából rendelsz, akkor se vám, se áfa, lévén €U ország

1400£ = kb 2800$, ennyibe szvsz fájna neked az amcsi 8700SLI modell behozatala is, ha nem ismerős hozza, vámbarátabb €U országon keresztül...
német ebayt és néhány dell képviseletet nézz meg (ausztria, németo.) Ha nem ragaszkodsz a dellhez, a clevo olcsóbb, a németeknél 1800€ körül össze tudsz már rakni egy 8800M GTX, 4GB ram, T9300 cpu-val szerelt modellt.
A gateway, amit linkeltél sem rossz, ráadásul egész jó árban is van

-
El_Diablo_
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Én is meglepődtem, már pár hete nézegetem az ebayt, de ilyen olcsóért csak a sima 8700M GT-vel szerelt XPS-t adták. Az USA-ban persze. Az angliai ebay-en még most is 1400£ egy 8800-as karival szerelt M1730, ami azért elég borsos ár. Nem tudom, ha angliából rendelek, akkor vám nincs rá, csak áfa, vagy áfa sincs?
Akkor az mondod, hogy ez a gép jobb vásár lenne mint a majdnem legjobb procival szerelt Dell?
EU-n belül mennyibe kerülne egy XPS M1730 8800-as karival, gyengébb procival? -
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
köszi, kipróbálom

-
válasz
El_Diablo_
üzenetére
Az ilyen VGA-val szerelt notik ára már régóta ilyen ár körül mozog, mivel a 8800M GTS és GTX sokkal jobb VGA. Ennek a notinak inkább csak azért jó az ára, mert Core2Extreme CPU van benne. Amúgy EU-n belűl már lehet kapni ilyen notit T7500 CPU-val olcsóbban is.
(Azt meg remélem tudod, hogy az álltalad linkelt noti USA-ban van, amire még megy ÁFA+Vám is. Ráadásul ha USA-ból vennél notebookot akkor már érdemesebb lenne egy olcsóbb, 8800M GTS-el szereltet venni, 1db 8800M GTS>2DB 8700M GT.) -
Tyren
aktív tag
válasz
El_Diablo_
üzenetére
Tudtommal arra a hírre jött is a kiigazítás, hogy az XPS széria nem fog megszűnni, csak félreértés volt...
-
t72killer
titán
válasz
El_Diablo_
üzenetére
Sokkal jobban jársz egy újabb modellel, amiben egy db 8800M GTX-van, annak 1 GPU-ban van 92 streamje - ez önmagában több, mint a 2db 8700m, ráadásul nem függ attól, h mennyire jók/nem jók az aktuális sli driverek.
A proc tleg jó cucc, bár nem hiszem, hogy túl sokat lehetne rajt húzni (SzVSz 3.2GHz körül vége lehet, ami 15%) -
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem. Amúgy mire jó?
Amúgy még mindig nem fut jól a CS 1.6, valami driver gondja van még mindig sztem. Az X3100 gyöngébb lenne mint az intel GMA 945 meg ilyenek? -
El_Diablo_
tag
Kicsit off dologról szeretnék írni, de valamelyest ide is kapcsolódik

Nézzétek meg ezt!
Nem semmi noti, nagyon jó az ára, és ilyen procival plusz az sli videókarikkal egész jó kis eredményt érhet el
Lehetett nemrég olvasni, hogy ezt a szériát nem támogatja tovább a Dell, és az Alienware típus fog feljönni a gamer notik piacán. Ennek reményében számíthatunk az XPS szériában árcsökkenésre 
Tehát nagyon jó áron kaphatunk egy nagyon jó teszteredményekkel rendelkező laptopot
-
-
t72killer
titán
válasz
spyduck
üzenetére
a régebbi 3dmarkokban már nem annyira lehet megbízni, mert eléggé függenek a rendszer többi komponensétől (CPU, RAM) is - és sztem valószínű, h t7**** procival teszteltek, ami jobb cpu-részt ad a t2***, t5**** családnál.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Az normális, h a CounterStrike 1.6 1280x800-on beszaggat ha lövök shootgunnal vagy bombát robbantok?
VGA: X3100 -
Tunner
csendes tag
Hali!
az lenne a kérdésem h egy ati X2300 on elfut a cod 4 , vagy egyéb hasonló típusú game ??

-
t72killer
titán
válasz
doddencs
üzenetére
igen, pl ATI tray tools-al, de asszem a catalyst control centerben is megy simán

A hd2600 a ddr3 miatt gyorsabb vmennyivel.
-
doddencs
senior tag
ATI HD 2600 (256MB GDDR3) vagy GF 8600M GT (256MB DDR2)
Mekkora különbség van a két kártya között (elsősorban játékok terén)? S melyik javára? Van akkora, h. befolyásoljon egy notebookválasztást?
t72killer: és ATI kártyát is lehet húzni még?

-
t72killer
titán
válasz
doddencs
üzenetére
rivatunerrel szokás csinálni, az ráadásul szépen figyeli a hőmérsékletet is, úgyh biztonságban vagy, nem pörkölöd meg a karit

-
t72killer
titán
Nem hiszem, hogy jobbat kapnál. Igazán jobb VGA csak a 8800M GTS/GTX van, ezek viszont már jóval drágábban jönnek. (a 8700M is játszik, viszont a 8600-at kb fel lehet húzni a szintjére, míg a 8700 már nem sokáig húzható)
Amúgy a közérthetőség kedvéért jobb, ha €-ban vagy Ft-ban írod az árakat, inkább azokhoz vagyunk szokva a fórumon

#3421: Kb egy szinten vannak, az x1250 néha jobb, néha rosszabb.
-
AMD Power
titán
Egy régi Go 5200 erősebb mint egy "mostani" X1250 IGP?
-
FIFTH
csendes tag
Sziasztok,
Koszonom mindkettotok valaszat, megneztem azt a linket amin a noti kartya tesztek vannak, ott nem szerepelt a legjobban ez a 8600 GT kartya. Szerintetek ennyi penzert, 600 font lehetne jobb vga-val rendelkezo noit venni?Tudtok esetleg masfelet ajanlani nekem meg?
Koszonom!
-
t72killer
titán
válasz
doddencs
üzenetére
felépítésileg nagyon stabil, fémes kinézetű (állítólag fém is) háza van, nem lötyög semmi

- A RAM-okat könnyen lehet cserélni (1db csavar, csak utána kell rájönni, hogyan is teszi be az ember pontosan).
- Billentyűzet: sztem jó, bár én féltem, és mindig külső billentyűzetet használok
-Tapi: szintén okés, de sztem kicsit kicsi (ezt is csak kényszerhelyzetben szoktam használni, mindig jön velem az egér)
- hotkeyek: eddig 2t használtam: hangerőszabályzót és a wifi ki-bekapcs gombot, különösebb driver nélkül is jól működnek.
A hangját este meghallgatom, amikor egészen csend lesz, mert az asztali szomszédja most totál elnyomja
Eddig nem figyeltem fel különösebb zajongásra, UT3-azás közben sem 
A beépített sztereo SzVSz eléggé "laptophangú" =nem jobb/rosszabb a versenytársakénál. Bár régen zenét tanultam, és eléggé igényes vagyok a hangra, szval átlagos felhasználásra még megfelelhet

Procinak, ha lehet választani, inkább egy T8300-T9300at javasolnék bele, energiatakarékosabb és gyorsabb kicsivel.
Ami kicsit feltűnt: az "eleje" hajlamos a melegedésre, többórás UT3 nyúzás után elég forró a hátoldal tapipaddal szembeni része - még nem bontottam meg, hogy itt mi bújik meg. Everest szerint nem vészes, a legmelegebb komponens hol a NB hol a GPU, olyan 65 fok körül, hosszantartó terhelés után. (mondjuk neked más a GPUd, úgyh ez nem releváns)
-
doddencs
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Hát konfig különbözne (T7500, HD 2600), de elsősorban a gép azon tulajdonságai érdekelnének, mennyire van összerakva. Megemelem, nem lötyög-e benne vmi, billentyűzet, tapipad, trackpoint használahatósága, az 1 pár JBL Pro sztereo hangszóró hogy szól, fülhallgatót bedugva van-e vmi alapzaj...?
Esetleg vmi hátránya van-e a gépnek?
Ezen tulajdonságok viszont sztem megegyezhetnek a két gép között, így várom tapasztalataidat
Előre is köszönöm
doddencs -
t72killer
titán
válasz
doddencs
üzenetére
Szia, Nekem 8510w-m van, ami elvileg ugyanaz (konfit ld az adataimnál). Nagyon meg vagyok elégedve vele, játékra, munkára, mindenre jó, az alap 8cellás akksi 3és fél óráig bírja, jól viszi az UT3-at maxon (más játékot egyelőre nemigen tudtam próbálni).
Szóval csak ajánlani tudom
Ideális játék+munkagép. -
doddencs
senior tag
[OFF]Sziasztok!
Úgy értesültem, ebben a topicban van HPQ 8510p tulaj.
pro és kontra, érvek és ellenérvek
Akinek bármiféle tapasztalata vana géppel kapcsolatban, ossza meg velem legyen szíves
Akár privát üzenet formában.Köszönöm
doddencs[/OFF] -
t72killer
titán
legalább 2.5-3x jobb a 8600M GT a 8400GS-nél, szóval inkább az 599 fontos pédány játszik. (SzVSz a több RAM + vincsi + penryn proci megéri a többletet az egyel alattalévő modellhez képest)
-
-
FIFTH
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnek erdeklodni, hogy szerintetek a ket videokartya kozott mekkore kulonbseg van?
NVIDIA® GeForce™ Go 8400M GS with 128MB dedicated graphic memory
NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT with 256MB dedicated graphic memoryItt lenne az oldal ahol neztem. Jatszanek is a notebookon, ezert keresek olyan notit amiben azert jo a vga vezerlo. Ha esetleg tudtok ennel jobb notit szivesen veszem a tanacsot, de nem szandekozom £500 tobbet kolteni ra nagyon nagyon max £600.
[link]
Itt neztem a ket notit.Koszike a segitseget elore is!
-
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Hát elvagyok vele, egyrész azért is mert nincs is kedvem játszani. 1 héti heroes 5-el játszottam de azt is megúntam, lehet kinőttem belőle

Amúgy elég drasztikus volt a COD4 mert előttem x1950pro vag-m volt, azon meg 1280x1024 max grafika 40fps
-
-
spyduck
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
1024x600, 25-30fps low, játszani az is elfogadható, így megy az enyémen, szerintem a quadro-n még jobban is menne.
-
-
t72killer
titán
válasz
spyduck
üzenetére
akkor gaméra fel
sokszor amúgy azt vettem észre, hogy jópár játék nem vga-limitált, sokkalnikább több (pl 2GB) ramért, töredezettségmentesítésért, stb hisztizik, lásd pl a heroes 5-öm, amit grafikailag még az öreg radeon (sajna nem nem geforce
) 9600-om is vinne, csakhát a ram... -
D@ve89
tag
Egy Nvidia Quadro NVS140M-ről tudna valaki nyilatkozni, hogy Cod2-ben, vagy Trackmaniaban, vagy Most Wanted-ban, esetleg Cod4-ben mire képes?
-
t72killer
titán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
az NV és ATI streamek számát nem lehet direktbe összehasonlítani, sacc/kb 1NV stream = 3-4 ATI stream (a 8600 32streammel kb olyan teljesítményt ad, mint a radeon 2600, 120 streammel)
Ez alapján a 40 streames ATI pont oda passzol, ahova írtad, a 16 streames 8400GT/8600GS közé
a 64bit ebben a kategóriában nem hiszem, h annyira szűk keresztmetszet lenne.DX10.1 - hjah, örüljünk, hogy a radeon2-3600 és NV8600 már visz rendesen minden DX9 gammát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
. Ráadásul mikorra lejjebb menne az ára, akkor a középkategória simán hozza azt a teljesítményt (ld pl a mostani húzott 8600/8700M-Fx570/1600M a régi go7950GTX-ét)+még a macera, ha nem passzol a hűtő, stb, stb.
Ez mégiscsak duplája a 8800-ak tuningolhatóságának

?
).