- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
Na ha már ennyire lusta bunkók vagytok utánanézni, hogy miért nem tudok overclockolni, hát én megtettem helyettetek
Tehát aki Acer Aspire 5930G -t vesz és tuningolni szeretne (9600GT + DDR3):
Tuning záras a BIOS! Kizárólag a shader clock változtatható! Szükséges: moddolt nvidia driver ([link]; nvidia system toolsAki HP DV5x -t vesz (fejből írtam a modellt, korrigáljatok!) (9600GT + DDR2):
A legújabb BIOS tuningzáras! Semmiképpen ne frissítsd a rendszered BIOS-át, akkor sem, ha a HP bírósági engedéllyel próbálja ráderőltetni a frissítést! Szökj el az országból, vagy bánom is én a lényeg, hogy ne frissítsd a BIOS-t.
A tuningzár után semmit sem fogsz tudni tuningolni (még a shader órajelet sem). -
Necc
addikt
válasz
decibel120 #4195 üzenetére
Külföldön 1000-1200 € között kapni sokkal komolyabb VGA-val szerelt notit, így ha ekkora összeghatárral rendelkezhetsz (és ugye feltűnt, hogy eurót írtam, tehát fontban számolva mégtöbb anyagi áll rendelkezésedre), akkor én a helyedben elfelejteném a 9600M szériát, ha játékra kell a noti!
Ennyi pénzért már kapni 9700M-GT / 9700M-GTS kártyával szerelt notit, ami közül az utóbbi fogyasztás/teljesítmény tekintetében mindent visz, szerintem -
KisBundi
őstag
Acer Extensa 5630G-ről nincs valami teszt?
Mármint a HD3650-es VGA-val szereltről?
-
SG3rg0
őstag
válasz
A válasz egyszerű!
Ha játszani akarsz akkor a 9600M GT-s verziót vegyed!
Tehát adj ki érte többet! -
(Darkwood)
őstag
válasz
Na most úgy tudom, hogy a GS verziónál DDR2-es a memória a GT-nél meg DDR3-mas. Na ebből adódik, hogy jóval erősebb a GT és kevesebbet is fogyaszt! Nekem megérne + 40K-t!
-
decibel120
csendes tag
Sziasztok
Acer 8930 as laptop vasarlason torom a fejem ,roviden a kovetkezo anomalia van :9600M GT vagy 9600M GS ? Termeszetesen egyertelmu hogy jobb az elozo csak kerdes hogy az a bizonyos ardiferencia megeri e az arat ? GS el szerelt acer kaphato kb 760 fontert a GT pedig 900 es 1200 font korul mozog. Ezt forintba atszamitva kb 40 -60 ezer ft diferencia.
Ha van valakinek hasznalhato info ja , vagy megjobb tapasztalata az nagyon jo lenne. Ezt az oldalt nezegettem de nem biztos hogy a szamok mindig mindent elarulnak : -
evo87
őstag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. A gépemben Nvidia quadro nvs 140m kártya van. Elvileg a rendszeréből is tud még enni valamennyit. Viszont sehol nem találom, hogy hol lehet ezt az értéket fixre állítani. (A jó öreg hp-men az x300-as memóriáját biosból lehetett állítani)
Esetleg valami ötlet?
-
karesz501
senior tag
-
loki22
tag
Sziasztok!
Eldöntöttem milyen gépet veszek végre
....
Acer Aspire 5930G-733G25N -t mert tudásban ebben az árkategóriában ez viszi a pálmát.
A kérdésem az,hogy tudzok valami erről a gépről?
Tapasztalat?
Ezenkívül jó lenne ,ha valaki tudná hozzá valmilyen boltot,mert iponban,usanotebookban tehát az olcsóbb helyeken nem lehet kapni
Egyedül az a4teamben ,de velük nincs jó tapasztalatom.előre is köszönöm.
-
Necc
addikt
válasz
karesz501 #4179 üzenetére
Nos nem azért, de a laptopokba épített kijelzők minősége a fogyasztás optimailizálása végett mind... silány
De hogy mozogjunk is egy skálában, a "kommersz" WXGA felbontású kijelzők között is vannak jobb képminőséget nyújtó darabok, míg a WSXGA között is vannak rosszabb képminőséget nyúltó darabok.
Van akinek a tükröződéses kijelzők jönnek be, van aki a kifejezetten tükröződésmenteseket kedveli, vagy egyenest fontosnak tartja (én láttam már mindegyik fajtát, tudom mi a különbség).
Az, hogy a nagyobb felbontásnak köszönhetően sokminden kifér az asztalra valóban néha nagyon jól jön, de saját véleményem az, hogy teljesen felesleges. Munkára nem csak én használok laptopot (vagy PC-t), és általános megállapítás, hogy 1280 oszlop elég mindenre (hasonlóképpen, mint amikor Billy Gétsz tette a hirhedt 640KB memóriás történetét), pedig senki sem egy programot futtat a gépén. Ennek oka egyszerű: az ember képes alkalmazkodni a mérethez idővel, pedig nekem is egy batári 1680x1050 felbontású monitorom van itthon, és nem zavar a kisebb méret. Bár ez erősen szubjektív.
-
karesz501
senior tag
Sokkal több minden fér ki a képernyőre, és EZ nagyon fontos. Nem azt mondtam, hogy részletgazdagabb és nem is azt, hogy nem apró, de számomra tökéletesen használható és olvasható. Mit nem lehet ezen érteni? Én használtam WXGA -t 17'-en, SXGA -t 14-en, WXGA+ -t 14.1 -en, WXGA -t 15,4 -en és most WSXGA -t 15.4 -en. Mindannyit tartósan, az utóbbi kettőt felváltva otthon és a munkahelyemen jelenleg. Van viszonyítási alapom, hidd el
Mellesleg Vista alatt nagyon jól működik a DPI változtatása, jól lehet skálázni ha nem szereted vagy tudod használni a WSXGA-t. Nekem egyelőre nincsen rá szükségem, de ez változhat.
Ki kell próbálni és meg kell nézni a különbségeket élőben is, mert ez nagyon szubjektív dolog. De itt minőságre is vannak/lehetnek különbségek a méret függvényében, és gondolom sejted, hogy egy komoly munkaállomásba szánt WSXGA képernyő más kategória mint egy 15.4-es "tucat" WXGA. -
Necc
addikt
válasz
karesz501 #4173 üzenetére
Na ez az amit már kétségekkel hiszek el. Az emberi szem igazándiból 100dpi avagy 0.22mm pixeltávolságnál apróbb képpontokat már nem tud megkülönböztetni, errefel ti azt állítjátok, hogy a kb. 0.16-0.18 -as képponttávolságú avagy 120-140DPI! -s kijelző sokkal jobb (holott gyakorlatilag csak minden apróbb, de több részlet nincs rajta, mert nem látod), pedig én sem éppen a gyengelátásúak közé tartozom (sőt...), úgyhogy én erre már csak annyit tudnék reagálni, hogy: hány dioptriás szemüveget használtok?
-
Necc
addikt
válasz
Farcryboy #4176 üzenetére
P8400 egyértelműen. Nemcsak hogy kb. 15%-al nagyobb teljesítményű, de ugyanakkor ~30%-al kisebb fogyasztású is, (+több L2 chace + nagyobb FSB, de ez általában alig javít a teljesítményben... vagy ez notiknál máshogy van?
) ráadásként az újabb chipsetek támogatják csak, tehát szinte kizárt, hogy valami elévült chipsetes notit kapjál.
-
Farcryboy
csendes tag
Hali!
Kicsit off de hadd kerdezzem meg mert nem tudom. Melyik az erosebb proci? Intel P8400 vagy Intel T5800???
Koszonom -
Farcryboy
csendes tag
Hali! Amit eredetileg en neztem abban 4Gb ram van es 320-as vinyo. Atnezegettem a notebookchecken a vidkari eredmenyeket. Engem a 9600gt meggyozott, majd elválik h tenyleg olyan jo-e. Amugy hadd pontositsak: [link] neztem. Amit az elobb belinkeltel az a kisteso volt
Felve cserelek, de hatha. Egy asus az asus. Most beprobaljuk az acer-t is -
karesz501
senior tag
Én 15.4-en használom a WSXGA-t (1680x1050) és nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem csak CAD alkalmazásoknál jön jól hanem általánosságban elmondható, hogy sokkal szebb mint a korábbi WXGA, vagy WXGA+ kijelzővel szerelt gépeim
Mellesle mozgóképnél (játékok) koránt sem zavaró, hogy nem a natív felbontásban használod, de nálam a NWN2 nagyon hasít HD-ben
Szóval nem olyan nyilvánvalóan jobb a kisebb felbontás, csak ha kizárólag játszol. De akkor meg ne notit vegyél...
-
Necc
addikt
válasz
Farcryboy #4169 üzenetére
Azért a videokarin szerintem nézzél picit túl, az 1680x1050 felbontás katasztrofális ilyen pici méretre, bár CAD meg ilyenekre egész biztos nagyon jó lenne, de hogy játékra nem, az egyszer biztos, továbbá a merevlemez törpe, RAM-ot sem pakolnak bele tisztességgel, és a prociból is a nagyobb fogyasztású van benne.
Amit eredetileg magadnak néztél Acer Aspire 5930G-t az kapható a PCX weboldalán, nekem is ilyen notim van, ha bármi kérdésed lenne csak szóljál, egy logoutos teszt is folyamatban van, ha lesz végre időm megírni.
-
karesz501
senior tag
válasz
Farcryboy #4169 üzenetére
Renew és asis kategóriák, részletesen.
Renew 100% vállalható, asis-ból csak komoly üzletit vennék!!!
-
Farcryboy
csendes tag
válasz
spyduck #4168 üzenetére
Megneztem... Tobb mint meggyozo a vidkarija a 8710nek. Kérdések. Az asis mit jelent a webaruhaznal, mert a renew a felujitott. Mondjuk kulsore nem igazan fogott meg. Meg a hp nekem valamiert mindig unszimpatikus volt szamomra, Az elzorol ha valaki valamilyen velemenyt tudna. Koszonom
-
Farcryboy
csendes tag
Sziasztok!
Nootebook csere elott allok.... Jelenleg egy asus f3l-em van, Intel x3100-al. A keret amit raszanok az max 250. Játékokra is kellenne tehat ha szeretnek egyet portalozni, vagy fear-rel nyomni akkor azert rendesen fusson vagy valami. Olvasgattam az itteni hsz-eket de csak meg jobban osszezavarodtam. Tovabba fontos a noti anyagminosege is, ne recsegjen, ropogjon, az olyan gagyi erzest kelt.
Gondoltam h legyen noti 3470-es kartyaval szerelve, de nem is tudom, tanacstalan vagyok.
Ezt neztem [link]
Szoval meg ez is eselyes. Kerestem 5930g-t de sehol nem talaltam ami allitolag jo vidkarival lenne. Please help! Surgos mert vinnek a regit -
karesz501
senior tag
Én ezeket most olvastam a linkelt oldalakon, eddig én sem tudtam
De azért szívesenMellesleg szerintem a HP/Lenovo/DELL továbbra is magának fogja frissíten az aktuális Quadro driverkészleteket. Ezek tesztelt és az üzleti gépek megbízhatóságára kihegyezett meghajtók. Szerintem érdemesebb ezeket használni, nincsenek textúrahibák, fagyások egy inkompatibilis meghajtócsomag miatt. Szeritnem.
De persze kipróbálnék vmi f@sza überbrutál agyonmoddolt drivert a Quadro-val én is
-
karesz501
senior tag
Ezeket támogatja az általad linkelt BETA driver:
Quadro NVS 320M
Quadro NVS 310M
Quadro NVS 160M
Quadro NVS 150M
Quadro NVS 140M
Quadro NVS 135M
Quadro NVS 130MDELL Latitude és Lenovo Thinkpad támogatás nincs!!!, ezekhez továbbra is a gyártó adja ki a meghajtókat!
zerge861: elviekben nem, gyakorlatilag fel lehet vhogy tenni a "sima" drivert is Quadro alá. Sztem nemsokára lesz Lenovo update-elt Quadro meghajtó is. Asszem
-
Necc
addikt
Driver a mai naptól leszedhető az nvidia oldaláról is, és a cég ígérete szerint legfeljebb 3 havonta adnak ki majd friss drivert... már nagyon ideje volt.
-
kovsol
titán
nem tudom hova kellene írnom ezzel kapcsolatban
HD 3470 van a gépemben és a gpu-z vel néztem a vga órajelét és azt vettem észre, hogy játék közben is 250/200 on megy a kari és nem rakja fel 3d ben az órajelet BF2 és WoW ban teszteltem, de pl ha aksiról megy akkor lerakja magát 150/200 ra
driverben a PowerPlay engedélyezve van és Csatlakoztatva _Maximális teljesítmény van állítva neki
mi egyebet tudok tenni az ügyben ?
amugy gpu z szerint 550/800 lenne a sebesége -
-
karesz501
senior tag
A Lenovo saját driverét
Mellesleg nekem 570M-van szintén, csak egy HP8510w -ben. Szintén vadászgatok vmi más driver-t mint a HP, de eddig nem sikerült. Inkább bütyköltem a kártya névleges teljesítményén. A hűtés bírja, a játékok pedig meghálálják.
Ha találsz valamit akkor szólj, engem is érdekelne vmi tuningolt meghajtó
-
Hack3er
őstag
válasz
Darth_Revan #4150 üzenetére
de nekem pont fordítva van, a kártya 2.0-ás a laptopba meg 1.0-ás van.
Elvileg a "legujabb" bios van fenn.
-
Hack3er
őstag
Bizok benne hogy tud majd segíteni valaki,
Szereztem egy ilyen laptopba való 3850-es atit.Azzal a kártyába muködik az asztali gépbe,de ha csak a kártyát belerakom a laptopba akkór bekapcsol eltelik egy kis idő és kikapcsol a laptop. Pedig MXM-III vga-t is tud fogadni a gépem,
Lehet hogy az lesz a baj hogy a kártya PCI expressz 2.0-ás a laptopba meg 1.0-ás van.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Lenovo T61p notim van és van benne egy Quadro 570m VGA!
Milyen drivert ajánlottok hozzá?
Van-e hozzá valami új driver? -
Necc
addikt
válasz
fr3dd1k #4145 üzenetére
Ne a netes képek alapján ítéld meg bárminek a kinézetét. És ami még fontosabb, ne ez alapján költs el 40-80.000Ft-ot csak a "divatra" (kinézetre). Voltam én már jó pár kiállításon ahol megcsodálhattam a noti kreálmányokat (bár kézbe egyiket se vehettem), és a netes képeken sosem az a látvány köszönt vissza, mint amit a valóságban látsz.
Másik példának a saját telómat tudnám felhozni, a nép a netes vacak képek alapján ítélik meg a színét, nem nézik meg élőben, és rengetegen a fekete színt veszik meg, mert a neten az néz ki jobban, aztán amikor élőben meglátják a szürke modellt, akkor rögtön az kell nekik mert élőben jobban néz ki, mint bármilyen netes képen.
Jelen esetben sincs ez másképp, és hidd el, az olaszok (Acer) tudják, hogy mi az a külalak és funkcionalitás, míg egy távolkeleti gyártóból (MSI) ezt kevésbé nézem ki, ott nem tudják, hogy mi az itteni "divat" -
(Darkwood)
őstag
-
Necc
addikt
válasz
fr3dd1k #4142 üzenetére
Úgy őszintén én egyiket sem ajánlom az ostoba 1680x1050 felbontású kijelző miatt. Nekem egy Acer Aspire 5930G van, értelmes kijelző van hozzá, erős aksi, normális billentyűzet, és a hardverteljesítménye ugyanaz, mint az MSI terméke, az ára is jóval kedvezőbb: 200K-ért kapsz egy picivel gyengébb procival (ami játékoknál 0% lassulást jelent!) és ujjlenyomat olvasó nélküli példányt, míg 240K-ért kapod ugyanazt a hardverkörítést amit az MSI ad, plussz ujjlenyomat olvasó, erős aksi. Designra is ugyanolyan jól néz(het) ki mint az MSI, csak ebben nincsenek rikító színek.
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Egy Quadro FX570m órajeleit melyik programmal lehet változtatni?
Előre is köszönöm,
Kareszui1.: rivatuner v2.20-al nem sikerült menteni a módosított órajeleket.
ui2.: 8600M GT drivert miként lehet rátölteni? -
Necc
addikt
válasz
kommunism #4135 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb volt egy lehetséges link. ha az nem jó akkor a gyártó weboldaláról kell drivert keresni. Ha az sem jó, akkor a telepítőlemeztől, amit mellékeltek arról kell szerezni. Ha nincs az sem, akkor olvasgass itt egy kicsit, és akinek ATI karija van kérd meg, hogy küldje el neked az ő driverét valahogy, és reménykedj, hogy az nálad működni fog.
-
kommunism
aktív tag
vistát szeretnék telepiteni a gépemre viszont nem találok sehol se mobil catalystot vistára milyen drivert ajánlotok atihoz???
-
Necc
addikt
Na tudtam egy kicsit nyúzni az Acer 5930 -at is, pár eredmény:
3dmark06: 5177 (1280x1024)
Oblivion: very high grafikán 8xAF-el 1280x800 -on szépen fut, nagyjából ugyanúgy mint az asztali PC-men 1680x1050 -en, bár még nem játszottam vele igazán (touchpadon csak mászkáltam egy kicsit)
Fallout3: 2 perc erejéig belenéztem, rosseb se tudja, hogy milyen grafikai beállítások mellett (nem találtam meg) akadásmentesen fut.
Aksiról: nem vettem észre, hogy ma a "nagy partíciószabdalás"ok közepedte nem dugtam rá a töltőt. Össze-vissza bootolgattam CD-ről, a merevlemez agyon volt terhelve a rengeteg másolgatás és adatáthelyezés miatt, Vista alatt is azért terhelgettem a gépet, és kb. 1.5 óra után mire végre végeztem, 56%-on láttam az aksit, és még további 1.5 óra üzemidőt jelzett.
Kinézet: extrém jól néz ki a masina, a másik 3 laptophoz képest mindkettőt lesöpri designra (2 ugyanaz). Ha rádugom a töltőt, akkor a felvillanó kék csík csak tovább növeli a hatást, bár a hátlapon világító fehér acer logónak nem látom sok értelmét. Nekem amúgy is bejön a kék szín, de anti-kékszín fanoknak nem ajánlom
Egyelőre ennyit, a többi majd a tesztben. -
Necc
addikt
Hű gyerekek 4 noti is a szobámban csücsül ebben a pillanatban, mekkora teszt lesz ebből
Még csak a fényképezésnél és a telepítéseknél tartok -
Retro11
senior tag
válasz
(Darkwood) #4130 üzenetére
Nem adtam el, megtartottam
!
Bizony hogy jó. Elég sok tartalékot érzek benne, majd ha több szabadidőm lesz, tesztelni fogom.
Ergonómiailag nekem százas, nem recseg, nem ropog, gyönyörű képe van a kijelzőnek (Full HD), nagyon jó a betekintési szög. Halk, és sokkal kevésbé melegszik mint a másik notebook. (P8400)
3DMark alatt vga maximum 70fokos volt.
Most néztem utánna, valóban 8 cellás és 4800mAh, akkor viszont nagyon jól sikerült, mert Energiatakarékos módban, netezéssel, 70% fényerő mellett, hibriddel, 3,5óra üzemidő. Ugyanez dedikálttal, 2óra 40perc.
Köszönöm, viszont kívánom neked is.
Sietek a tesztekkel
.
Üdv: Retro11
-
-
EQ
tag
Egy kicsit hülyén írtam le. A videó kártya pont a vastag matrica alatt van, azért gondoltam, hogy ez esetleg a segíti a VGA hűtését.
A mellette (képen alatta) lévő nyílás szolgál a szerviz szerint a mélynyomóra.
A cikk 2 ventit említ, amit azért furcsállok, mert nekem az egész kialakításból az derül ki, hogy ezt a gépet 1 ventivel tervezték. Olyan létezhet, hogy a hőelvezető cső mind a 2 oldalán van venti? Ha lehet akkor tartom egyedül értelmesnek a 2 ventit.
A vicces az nekem, hogy az én procim nem megy 50fok fölé bármilyen terhelés mellett. -
KVic
csendes tag
"Üresjáratban 50 fok körül mozgott a processzor hőmérséklete, amelyet még a hétvégi nagy melegben mértünk, így többnyire elfogadható értéknek minősül. Terhelésre a ventilátor sokkal feljebb kapcsolt, ha valami 3D-s alkalmazást is betettünk mellé, akkor még a VGA légkavarója is beindult, fokozva az élményt. A netezés alatt mindössze 56 fokos videokártya simán felment 80 fokra, mire letoltuk a Gears Of War első pályáját, a processzor pedig 83 fokon állt meg, ami nem túl bíztató a 85 fokos maglassulási küszöbre nézve, de legalább nem melegedett túl olyan könnyen, mint az előd."
([link])
Itt azt írják, hogy vidkari ventillátora is... akkor nem 2 ventinek kéne lennie? Középen meg baloldalt felül a linkelt képeden? Amúgy a középső venti elég sötét, nincs ott valami ami eltakarja a szellőzést, vagy ott csak beszívja a levegőt? -
Necc
addikt
Mindaddig, amíg nem vágsz el, vagy nem sérted meg a felületét bizonyos matricáknak, addig a garancia megmarad (ami mellékesen rá is van írva a matricára, hogyha "megsérülök akkor ugrott a garanciád wazze!")
Nem értem, hogy a mélynyomó miért van kitakarva matricával? Ennyi erővel tömjük be az összes hangszóró nyílását! Ostobaság, vedd le, szerintem még sokkal szebben is fog szólni.
A hőcsövekről meg annyit, hogy pont azért hőcső, mert a cső teljes hossza azonos hőmérsékletű kell, hogy legyen, a csőben található folyadék áramlása végett (ami még a gravitációra is tesz egy lapáttal). a gyakorlat azonban az, hogy (saját tapasztalatom szerint, és nagyon nem általánosítható!) 10 centinként a hőcső legforróbb és leghidegebb végpontjai között is csak 2-3 fok eltérés van. A hőcső lényege a "közönséges" lamellás hűtésektől eltérően, hogy a hőt távolságtól függetlenül messzire is el tudja szállítani, nagyon magas hatásfokkal, vagy lamellákon belül a hőcső sokkal egyenletesebben terítse szét a hőt (passzív hűtések erre épülnek).
Régebben még a Pentuim 4M -ek idejében sokkal hosszabb hőcsöveket használtak, és ott sem volt gond a hosszal. A lényeg, hogy az érintkező felületek (amennyiben nincs összeforrasztva a GPU kis tepsije a hőcsővel) bőségesen pasztázva legyenek. Ha itt spórolnak, akkor a hűtés hatásfoka jelentősen romlik. -
EQ
tag
Köszönöm a válaszokat!
A szervizbe azt mondták, hogy a gépben csak 1 ventinek kell lenni. Amikor hazahoztam a gépet akkor nem bírtam ki, hogy ne nézzek bele (remélem nem veszett el a gari.
).
Sajnos meg kellett állapítanom, hogy nem hazudtak a szervizben, ebben a típusban tényleg csak 1 venti dolgozik és egy hosszú HP csővel hűti a VGA-t. Jobb fent van venti és a GPU szinte teljesen középen van.
Ezek után nem is csodálkozok, hogy az a szerencsétlen kis szar állandóan pörög szinte maximumon. Szerintetek ezek után érdemes venni egy hűtőpadot és játék közbe azt használni?
Csináltam egy képet a gép aljáról: [link] Valaki nem tudja véletlenül, hogy a pirossal bekeretezett vastag "matrica" mire jó a gép alján? Lehet, hogy ez melegedik fel és a kari ezért megy ilyen magas hőmérséklet? Egyébként ez alatt van az a hely ami a manual azt írja, hogy venti a szervízbe meg azt mondák, hogy csak a mélynyomó miatt van ott.
Egyébként tegnap kipróbáltam rendes játékkal (WoW) is a karit és meglepődve tapasztaltam, hogy nem ment feljebb játék közbe 95foknál, de az már tényleg akkor volt mikor nagyon sok minden volt megjelenítve. Egyébként eddig ilyen pörgő golyós tesztet használtam.
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv.: EQ
-
IST90
csendes tag
válasz
(Darkwood) #4118 üzenetére
kosz az infot
De nemtudna'd megmondani hogy honan tölthetek le egy jó drivert ATI Mobility Radeon 3650-hez ( a gepen Vista van, elméletileg vistaval is jó kellene futni a jatekoknak nem?)
Van neta'n ismerősöd akinek ilyen vga-s laptopja van) -
(Darkwood)
őstag
Amikor hidegebb volt a szobámban nem tapasztaltam, hogy annyival jobb lenne! Akkor lehet, hogy nem 3-at, hanem 4 fokot hűtött!
Lényeg az, hogy a hűtőpaddal nem fog elérni 10-15 fokokat, mert szerintem ennyire gondolt!
A mondandód második részével pedig teljesen egyetértek!
-
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #4117 üzenetére
Azt azért elfelejtetted hozzátenni, hogy azonos hűtőről beszélvén annál "nagyobbat" hűt minél nagyobb a deltaT értéke! Ha neked a (tegyük fel) 80 fokos GPU-dat lehűtötte 77 fokra, a 25 fokos szobában, akkor ebből nem következik az, hogy a 100 fokot is 97 fokra fogja lehűteni a 20 fokos szobában, ott már sokkal eredményesebb lesz a hatásfok, és lemehet 95 fok alá is a hőmérséklet.
Mindenesetre én először a hűtés pasztázását nézném át, lehet hogy valahol kispórolták, vagy valami buhera progival meg kellene nézni, hogy a venti 100%-on forog-e terheléskor és nem csak 80%-on. Ezen esetleg egy BIOS frissítés is megoldás lehet, de ennek alaposabban utána kellene nézni.
-
(Darkwood)
őstag
Hidd el, amint már mondtam, sokat nem segít egy hűtőpad. Nekem egy Asus S96s szériás notebook-om volt( T7500, 8600GS) és tettem alá egy Zalman ZM NC1000-es hűtőpadot, ami nem az olcsó kategória és kb. 3 fokot nyertem!
Ezek után ha Te aláteszed a hűtőpadot, akkor kb. 97 fokos lesz a VGA-d, ergo: nem szartál a kútba csak mellé!
-
IST90
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy ACER 6530 G Noteszgépet.
Az lenne a baj hogy mediumon is akadozik(szagat) a fifa 09 hu ,de az FPS 30-50 (Frapsal mertem)
Lehet hogy valami driver hiba okozza ?
GÉP:
AMD TURION ULTRA X2 ZM 80 2100 MHZ L2 2MB
4 GB DDR2
A KARI RADEON HD 3650 512MB 600MHZ GPU/ DDR2 MEMORIA 500MHZ
Lehet hogy Driver hiba vagy egyszeruen nem birja a videokartya?
Valaki segitsen ma'r!!!!!!!! -
-
Necc
addikt
Én is 320K-s limittel álltam neki laptopot venni elősorban játékra, heteket töltöttem árlisták bogarászásával, és az a helyzet, hogy 9600M-GT -nél erősebb VGA-s notit nem kapni hazánkban, csak az MSI modelljét, ami viszont pofátlanul drága a plussz teljesítményéhez képest is (annak ellenére, hogy éppenhogy belefért volna a költségvetésembe), ennél komolyabb VGA csak az NV 9700M-GT amit nagyritkán talál az ember horribilis, 400K körüli áron, és a tény, hogy a 9600M-GT -t 90%-a egy laza mozdulattal feltuningolható 9700 szintre, meg totál pénzkidobás szintjére teszi az egészet (najó az MSI 3850-je is tuningolható, de akkor már rakjunk a kiálló légáramlat útjába húst is párolni
).
Amikor ezekre én is rájöttem és utánaolvastam, én sem voltam különösebben boldog, hogy Magyarországra szinte csak a középkategóriát hozzák be, mondván mi a külföldi (nyugati) országokhoz képest csak egy csóró banda vagyunk, akik nem vennének komolyabb notit.
-
fr3dd1k
tag
Hi all!
Laptop vásárlás elött állok és nme igazán tudok dönteni ezért fordultam ide
Egyenlőre a kiválasztott ez lenne:
http://ipon.hu/webshop/product/msi_gx620x_063hu/31966
Véleményetek szerint ez alkalmas játékra? Itt olvasok minden felét de nme igazán tudok dönteni! Ajánljatok valamit nekem!
üdv -
Necc
addikt
Itthon sehogy
A legerősebb játékmasinát az MSI forgalmazza csak kis hazánkban egy HD3850 személyében, ami eltörpül a 9800M széria, vagy egy erősebb asztali VGA mellett, és még az ára is irreális, sokan inkább a 9600M szériát részesítik helyette, teljesítménye csak picivel kisebb, de cserébe lényegesen kisebb fogyasztású, ócsóbb, és rendkívül tuningbarát (90% eséllyel egy 9700M-GT szintjére tuningolható, ami +20% teljesítménynövekedést jelent, és ekkor még a RAM-hoz nem is nyúltunk).
Külföldről kell behozatni erősebb gamer notikat, mert nálunk nem kapni. Tudtommal a newegg szállít hazánkba is, de nem állítom biztosra. -
IST90
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy ACER 6530 G Noteszgépet.
Az lenne a baj hogy mediumon is akadozik(szagat) a fifa 09 hu ,de az FPS 30-50 (Frapsal mertem)
Lehet hogy valami driver hiba okozza ?GÉP:
AMD TURION ULTRA X2 ZM 80 2100 MHZ L2 2MB
4 GB DDR2
A KARI RADEON HD 3650 512MB 600MHZ GPU/ DDR2 MEMORIA 500MHZ(premium graphics)
Windows vista Home PremiumLehet hogy Driver hiba vagy egyszeruen nem birja a videokartya?
Valaki segitsen ma'r!!!!!!!!
-
EQ
tag
Vissza vittem ma a szervizbe és azt mondták, hogy a 100fok fölötti érték teljesen természetes ennél a notebooknál. Mondtam, hogy olvastam neten, hogy maglassulási pont 105fok, azt mondták nem kell izgulnom. Jó nekik, nem nekik lesz fele FPS játék közben.
Remélem valami coolpad majd segít a dolgon. Esetleg valaki tud ajánlani valami jót?Üdv.: EQ
-
Necc
addikt
Öcsém ha ennyire nem számít a della, és egy ésszerűség határain bőségesen túlmutató kütyü kell, akkor itt van ez: ASUS G70SG-A1
Teljesítménybe letapossa az általad kiszemelt alienware masinát, csak hozasd valahogy haza -
ssamf
tag
Sziasztok!
Olvasgattam itt a topicot. És sokkal okosabb lettem!
És annak rendje és módja szerint össze is zavarodtam
Nézeggetm gépeket neten, ugye, és kinéztem magamnak az Alienware Area-51 m15x Pro Gamer aranyost.
De ha nem Uk-ba veszem rányomnak majd 40%-t. Az eredeti kb 600.000Ft-os árra.Kérdésem: ti itthon hol, és milyen gépet vennétek kb. ennyi pénzért? Nyilván kitaláltátok hogy játszani kell!
Vagy van jobb ötletetek? Nyitott vagyokKöszönöm!
-
KVic
csendes tag
Ömlesztve pár dolog, előre is bocs mindenkitől
ACER 5930G: A melegedésről annyit, hogy GTA IV alatt véletlenül kiegyensúlyozotton hagytam a akksi profilt teljesítménycentrikus helyett és így teljesen felforrósodott a vidkari. Gondolom anélkül is fog... A többi játék alatt ilyet nem tapasztaltam, még Crysisnál sem, eddig...
MSI laptopja volt kolléganőmnek, párhónaposan meghalt a hűtőventije, kicserélték és azóta semmi gondja vele, de ezek szerint a ventik hajlamosak megadni magukat.
Nem tudom, hogy van a többi laptopnál, az 5930G-ben a legtöbb lyuk alul van és a lábai magasabbra emelik mint a HPmat, bár ott nem voltak alul lyukak. Nekem is van ventis talpam, csak az a gondom, hogy nem a legstabilabb rajta az Acer, HP atomstabil, a formája miatt.
A Virtual Sorround parasztvakítás, semmi értelme, én csak megutáltam, olyan visszhangot generált filmnézés közben. Viszont a fülhallgató kimenet profi minőségű hangot generál, komolyan mondom, legszívesebben egész nap ezt hallgatnám.
Jobb oldalon a médialejátszó érintőgombok az őrületbe kezdenek kergetni, egy-egy közelebb eső gomb nyomása közben sokszor hozzájuk érek...
HD3650 DDR2-vel tudtommal 8600GT szintjén van, nem olyan rossz kari, én azzal is szemeztem...
Az 5930G Vista élményindexe 5.2, és ami a legjobb: a proci a leggyengébb állítólag...
Még annyit, hogy Acernek Magyarországon nincs szervize, ha baj van vele, Szlovákiába küldik, ha minden igaz. A DELLnek és a HPnak talán az egyik (és másik) legjobb a szervízhálózata nálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumulátor
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest