Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lionhearted: Telekom TV Mikrotikkel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Pedig nagyon jó 5let, én azzal is megelégednék, ha manuálisan kapcsolhatná az ember. Játékra benyomnám az 580M-et (LOL), word/excel-re meg marad az intel grafika, a teljes MXM modul pihen.
Amit nagyon gyerekcipősnek tartok, az a rendes 3D-támogatás. Mind2 gyártónál extra fizetni kell a 3D kompatibilitásért (AMD-nél az iz3D driverek fizetősek, nvidiánál meg egy komplett 3D vision cuccot kell venni). Ráadásul egy csomó notiról lefelejtik a HDMI 1.4 csatit és csak 1.3-variánsokat tesznek rá
. Szval röviden: igen, kivárok egyelőre.
-
Muerte
addikt
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Az ár mellett ráadásul még nehezek, keveset bírja az akksijuk (sokban nem is implementálták az optimust/switchable graphics-megoldást)
és némelyik csúnyán tud melegedni, lévén a gyártó kispórolta a normális hűtést
.
Amúgy igen, teljesítményben nekem teljesen elég lenne egy 560M vagy HD6970M, 2720QM procival párosítva. A gond ezzel, hogy egyrészt európában a legolcsóbb ilyet 1400€-ért vesztegetik, másrészt a kombó 120+W-os TDP-vel és Optimus hiányában meglehetősen sovány akksiidővel rendelkezik.
Remélhetőleg az új generáció az árat is, fogyasztást is lejjebb viszi egy kategóriával (+kihasználják az optimus-t is rendesen). A köv. generációs 22nm-es CPU-król sok jót olvasni mindenesetre, szval procioldalról meglesz az előrelépés.
-
t72killer
titán
tudja esetleg valaki, mikor jönnek a 28nm-es grafikák? (nvidia Kepler, radeon HD 7000-sorozatok?)
-
t72killer
titán
válasz
LaptopSystem #5169 üzenetére
Gyorsabb bizony, elég sokkal: Vantage/5870: 7614.4 míg Vantage/9800MGTX: 4123. ráadásként jön, hogy az 5870 DirectX 11 kompatibilis és vmivel kevesebbet is fogyaszt az nvidia tesónál.
-
razsa
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek h lehet az h van egy asus 1215p laptopom. n550+gma 3150. A gma ra mindenhol azt olvastam h nagyon gaz, es ne is almodjunk full hd filmek nezeserol. Nekem viszon akadas nelkul viszi youtube on a full hd kat, es pl egy nfs 5 is szinte full grafon megy..cod 2 olyan kozepesen. Ennyit fejlodott volna a driver hozza?
-
r3dsnake
nagyúr
sziasztok!
érdekelne EZ a noti, de semmilyen rendes leírást vagy tesztet nem találok róla. főleg melegedés szempontjából érdekelne.
valamint a gépben lévő GT525M kari és az 540M között csak órajel különbség van? Felhúzható-e (gyári biosszal) az 540-re vagy 550-re? -
tonyi
tag
Sziasztok!
Van egy acer 7720 laptopom. Milyen vga-t ajánlotok egy T7700-as proci mellé a 8400m GS helyett? -
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5177 üzenetére
Ezenkivül az 5870 már dx11. -
-
én is erre gondoltam első körben
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5174 üzenetére
Hát annyiért az msi 660 amit irtál.Beszélni kellene tulajokkal mennyire komoly az a melegedés.
-
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5172 üzenetére
Az attól is függ mennyit szánnál rá,és beéred-e használtal vagy csak új jöhet számitásba.
-
tudtok nekem ajánlani laptopot játékra?
-
Nem semmi azért nem gondoltam volna hogy ennyi a különbség ráadásul melegszik is!
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5168 üzenetére
egyáltalán nem jobb ,sőt.Az 5870-nek van 800 pixelshaderje, a 9800-nak 112 ez már el is dönti nagyjából a kettőjük csatáját.
-
válasz
LaptopSystem #5168 üzenetére
pedig tesztben gyorsabbnak irják a 5870-est mint a 9800GTX-et
-
-
dkface
aktív tag
válasz
LaptopSystem #5165 üzenetére
256bit kétszer akkora memória sávszélességet jelent ami a gyakorlatban , legalább 30 de inkább 40 százalékos különbség
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5165 üzenetére
Ha a vga memoriabuszának sávszélességére gondoltál,persze h nagy a különbség,árnyalásnál,élsimitásnál ég és föld a kettő.
-
-
tegeske
csendes tag
Ati vs. Nvidia harcban már nem tudom melyik az erősebb!
nVIDIA GeForce GT 540M / 1024MB vs. ATi mobility Radeon HD 5650 / 1024MB
illetve az 5470-es 512 Mb-tal mennyivel gyengébb ezeknél? =)
-
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5157 üzenetére
Ja hogy abba az msi-be 5870 van és az kúszik fel 90 fokig?Ha igen akkor megint csak az a helyzet h elégtelen abban a gépben is a hűtés.
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5157 üzenetére
Cuccoknál megnézheted.Nekem nincs túl jó tapasztalatom az msi-k hűtéséről főleg ha nvidia 9-es sorozat van benne.
-
-
Muerte
addikt
válasz
LaptopSystem #5155 üzenetére
Nekem nem melegszik az 5870 több óra játék után is 70 fok körül marad a vga,viszont volt 9600mGT-m is az szó szerint izzott.Tudásra kb.1db 5870 tudja azt vagy inkább erősebb mint a 9800mGT sli.
-
és a véleményeteket szeretném kikérni hogy melyik a jobb kártya a 9800mgt sli vagy a 5870 ??
-
sziasztok a Mobility Radeon HD 5870 erról a kártyáról tudnátok nekem irni tapasztalatok melegedés?
-
JOEPAPA
tag
Sziasztok! Az intel U5400 as prociban tényleg magon belüli Intel HD gma van?
Konkrétan a Toshiba T210-10x ben néhol ezt néhol GMA4500 at írnak, azért számít mert a tesztek szerint a c-50 es AMD ben lévő hd6250 nél az Intel GMA HD állítólag még erősebb is...hm...igaz lehet? (A GMA 4500 az gyengébb) -
szlobati
csendes tag
Acer Aspire 8930G proc P8400 GeForce 9700m GT vid kari csere quadro FX3700M-re az összes hozzávaló illesztő telepítése közben,azt írja nem talál graf hardvert. Alaplapi bios 1.20-ra frissítve, cipshet telepítve, oprendszer ujratéve. Lehetséges valami megoldás?
Sajna így csak egy nagyon minimális alapon működik.Segítségeket előre is nagyonszépen
köszönöm. -
-
rizso
addikt
válasz
Bikkrom #5135 üzenetére
Óhh, hát én sokszor nem is vitatkozok azokkal, akik elkezdik nekem osztani, hogy tökmindegy milyen vga van a laptopban, lényeg, hogy 1GB-os legyen. És akkor mondom, hogy ez nem így megy, mert igencsak nagy különbségek vannak a vga-k között, erre jön a válasz, hogy "tökmindegy milyen típus, 1GB-os legyen...különbség egy 512MB és egy 1GB között van, két 1GB-os között nincs, csak a neve más...", stbstb - szerinted?
-
bradam
aktív tag
Amúgy érdemes lehet a GT555M-et kicsit tuningolni, vagy az már alapból egy túlhúzott kártya?
-
rizso
addikt
i3-2310+gt555m nálam ha jól emlékszem olyan 9200 volt, i3-2310m+6770m meg olyan 10100. A te eredményeddel sincs semmi gond, csupán rosszul írja ki a 3dmark a vga típusát...Vagy Bikkrom kollégával együtt piszok erős Intel vga-s gépet fogtatok ki, és iinkább át sem kapcsol a lassú 555m-re
-
kk831228
addikt
Üdv! Dell n5110 problémám van ! Az a problem hogy ha beállítom pl a mediaplayerhez hogy a dedikáltal játsza le a filmet sokkal sz..rabb a kép mint a hd3000-el. Meg a youtube-on is ugyanez a probléma. Olyan mint ha nem stimmelne a frekvencia mosódik a kép. Ha fekete a háttér a filmben nagy fekete kockák mosódnak benne. A világos részeknél meg szellemképes a film de nem annyira feltűnő! gt525m a dedikált. Nem tudom mi lehet a probléma driver vagy codec, fogalmam sincs
Találkozott már valaki hasonló problémával???
-
Bikkrom
senior tag
válasz
r3dsnake #5124 üzenetére
Nálam pl a proci játékok alatt alig megy 40-50% kihasználtsággal. Úgyis a VGA számít. Ennyit kb.: link. De azért ez nekem gyanús. Ennél még kevesebbel kell számolni. Ez még mindig jobb mint a GT520. De egy paddal és megfelelő szellőzéssel szerintem nem lesz gond. Pláne ha a Throttle progit is használod. Így jobbakat fogsz elérni mint a GT520.
-
doser0717
aktív tag
ATI Mobility Radeon HD 5870 1Gb vs. NVIDIA GeForce GTX 460M 1,5Gb.
Ezen megy az agyalás, hogy melyik is a jobb?! Melyik lehet az időtállóbb?
Nekem az 5870-es jobban tetszene, de a teszteken meg össze vissza ajánlgatják őket.
MSI GX660 vs. GT680-as tesztben az öregebb gx660-nak 5870-es vga-ja van és azt írják, hogy ehhez képest a gt680 a maga GTX 460m-el visszalépés grafikus téren.
Másik tesztben meg az ASUS G sorozat 460m-el az etalon...
De a notebookcheck listája alapján megint csak az 5870 a jobb!Meg vannak itt olyan dolgok, mint hogy a 460 visszafejlődés dX11 terén, de hogy a 460 meg CUDA ami meg az 5870 nem... - ezekből semmit nem vágok!
Értem én, hogy ma bármelyiket is választom laptopba az szuper jó lesz (a sok 540-550 mellett), de akkor is, valaki(k): a 2 közül melyik a jobb?!?!?
-
-
Bikkrom
senior tag
válasz
r3dsnake #5119 üzenetére
Ezt a visszavevős hibát tudtommal vagy biossal vagy driverrel már javították. Valahol Acer topicban olvastam. Egyértelműen sokkal gyorsabb a GT540. 3830TGs betegség ez egyébként. Nálam 5750Gben nem veszi vissza a GT540-et sose. Piszkosul erős. Sőt GT550re húzva pláne...
-
r3dsnake
nagyúr
sziasztoK!
az lenne a kérdésem, hogy két ugyanolyan felszereltségű notinál (proci, ram) mennyire jelent lényeges különbséget a GT520m és a GT540m
erről a két gépről lenne szó:
főként azért vacillálok, mert a GT540-es gépnél sajnos melegedéskor a proci órajelét visszaveszi a gép 1,2ghz-re, a GT520-asnál nincs ilyen gond, viszont tesztekben eléggé lehúzták azt a kártyát.
Tudtok esetleg linkelni összehasonlítást? Vagy van személyes tapasztalat?
Köszi!
-
Sziasztok van valakinek véleménye erről a laptoprol?meg éri e az árát?játékra mennyire jó ilyenek érdekelnek engem köszönöm
Adatok:HP ENVY 17
Intel Core i7 QuadCore CPU
17.3” LED Display
4 GB DDR3 RAM
500 GB HDD
Blu-Ray / DVDRW Drive
ATI HD5850 1GB GDDR5Egyéb:
WiFi, Bluetooth,
2MP Truevision éjjellátó HD webkamera
2-in-1 kártyaolvasó
Beats™ Audio , HP Triple Bass Reflex Subwoofer
Alu-Magnézium burkolat
HDMI, eSATA, Vga, kimenetek
USB 2, illetve USB 3
Billentyűzet világítás
Windows 7 Home Premium 64-bit3dmark 06 - 11852 pont
-
-
Damage401
senior tag
Sziasztok
(Rossz Topikban kérdeztem, most már jó
Most nézem Geforce GT 555m vs ATi radeon 5870m közötti különbséget. Radeon javára +30% gyorsaság minden letesztelt játék terén most a Maxon nézem ami a csövön kifér. Most azért kedvez az ATinak a cumo mert a PhysX-t nem támogatja? vagy miért?Üdv
Damage -
Damage401
senior tag
válasz
Gameboy77 #5105 üzenetére
Szia!
Én azt hittem hogy a DELL egy neves normális eléggé megbízható márka azért is esett rá választás, De most a többiek úgymond ajánlottak egy Lenovo Y570 ami nagyon tetszik minden téren
. Dellre visszatérve az én mozgási köreimben mindenki erre tette le a voksát csak ennyiknek sincs ilyen gépezete
(mondjuk szerver oldalról lehet jó) De HP is nagyon bejövős, de ez a Lenovo . Azt "mondod" tuti jó márka? Tudom nem akarsz Márkaflamet nyítni én levonom a következtetéseket és leszűröm mi jó mi nem tudom hogy nem lehettek a helyembe mert mindenkinek más az ízlése elvárása, de egész jó táppontot adtatok nekem a 2 nap alatt
Mindenkinek Köszönöm, még jelentkezek
-
Gameboy77
aktív tag
válasz
Damage401 #5104 üzenetére
Tesztek,illetve felhasználói vélemények alapján kijelenthető,hogy a gt540m ebben a felbontásban már életképes megoldás,de nem kompromisszum mentes.
Ha valamilyen oknál fogva nem felel meg a ,,gamer" gépek anyaghasználata,vagy megjelenése,akkor is egy erősebb vga-val rendelkező gépet néznék a helyedben,tekintettel a 3d-s képességek iránti igényedre.
Figyelmedbe ajánlanám a rizso fórumtárs által is preferált HP dv6-6002eg típusú notit,vagy egy Lenovo Ideapad y570a-t melyek szintén neves gyártók termékei.mindkét gép komolyabb vga-val van szerelve, jóval olcsóbbak ,és megközelítőleg azonos felszereltséggel bírnak.(természetesen nem szeretnék ,,melyik a jobb márka" vitát kezdeményezni de nálam az általad linkelt noti ár/teljesítmény mutatója elég alacsony)Esetleg itt:http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
többet tudhatsz meg a mobil vga-k teljesítményéről.Remélem tudtam segíteni.
-
Gameboy77
aktív tag
válasz
Damage401 #5102 üzenetére
Szia!
Natív felbontáshoz biztosan kevés lesz a gt 540m vga.
Ha játékra kell nézz inkább gamer notit,mint pl: Asus G53JW abból is az 1366*768-as felbontással.
-Az MSI GX660-asa most nagyon jó áron van,igaz ez is az egyel öregebb architektúrából építkezik,de a vga-ja ütős( hd 5870m).Viszont ez full hd felbontású,ami szerintem sok még az ilyen erős vasaknak is,egy gta4-nek legalábbis biztos,Cod4-hez natívban is elég. -
Damage401
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek játékra jó? esetleg komprommissziókat kell kötnöm mondjuk ha Natív felbontást használom (1920x1080)
Ime a laptop: http://dellonline.hu/product/view/Dell%20XPS%2015%20Alu%20-%20XPSL502X-2Vagy esetleg játékra ebben az árszegmesben +-20.000 Ft tudtok ajánlani amit itt Magyarországon is beszerezhető. Lényeg Intel Procis legyen.
Válaszotokat előre is Köszönöm Szépen.
Szép estét István
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- World of Tanks - MMO
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Milyen házat vegyek?
- Mikrotik routerek
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- BIOS topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 500GB I DVDRW I DP I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision 7560 - XEON W-11955M I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I RTX I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest