- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salex1
őstag
Mitől lassulhat be egy gép?
Nulláról telepítettem...ment normál sebességen...mikor feltelepült a win7, raktam rá drivereket, víruskeresőt, chromot...és közben egyszer lelassult. (Úgy ahogy előtte, ami miatt belekezdtem)
A memóriateszt nem hozott hibát, próbáltam másik winyóval, de nem változott.
Mi okozhatja? Egy régebbi MSI cr500x notiról van szó. -
válasz
RetroFighter #12438 üzenetére
Videokártya nem cserélhető, ahogy azt észrevetted te is.
Processzor az i5-4430 és az i5-4460 között van:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.html
Ezekkel egyenértékű, mivel 4 magos, és 8 szálas, alkalmas arra is, amire használod.SSD valóban olyan egyszerű, ahogy írtad is, optikai meghajtó helyére tudsz venni optibay keretet.
-
RetroFighter
tag
Szia Thunderzolee!
A segítségedet szeretném kérni a notebookom-al kapcsolatban. Érdekelne milyen lehetőségeim vannak a fejlesztésére.
A lapos adatai:
Notebook típus: Acer Aspire V3-571G
Processzor: Intel Core i7 3632QM
RAM: 8GB DDR3 (2x4GB) 1600Mhz
HDD: 750GB Western Digital
VGA: Nvidia GT630M 2GB (dedikált VRAM)
Monitor: 15,6" HD Ready LED LCDProci: Szerintem ez teljesen jó, én meg vagyok vele elégedve. Viszont érdekelne, hogy kb. milyen asztali cpu-nak felel meg és, hogy videóvágáshoz/rendereléshez megfelelő-e?
SSD: Talán ez lenne a legegyszerűbb, mert azt hallottam, hogy csak ki kell szednem az ODD-t a helyéről és oda kerülne a HDD-m és a vinyó helyére mehetne az SSD. Így lenne bőven helyem az adattárolásra és gyorsabb is lenne a laptopom.
VGA: Na igen, talán ez a leggyengébb láncszem és szívesen lecserélném, csak nem tudom, hogy erre van-e lehetőségem, mert elvileg forrasztott.
Várom a válaszod:
Wade -
Gh00st
aktív tag
válasz
Gh00st #12433 üzenetére
Még egy gondolat, hátha jó a logikám.
Kipróbálom általatok javasolt procit, de szerintem megvilágosodtam...
Mint fentebb látható a cpuz képen, 800Mhz az FSB és DDR3 a ram.
Ha GL40 lenne, még ha azt is írja ki, akkor 667/ddr2 lennének az értekek hiszen ezt tudja a GL40.
Na már most mivel nekem 800/ddr3, így valószínűleg GM45, hisz az tudja a 667/800/1066/ddr3-at.Mára ennyi, nem zaklatlak tovább titeket.
-
Gh00st
aktív tag
Jogos
Köszönöm mindkettőtöknek
-
válasz
Gh00st #12433 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de mi lenne, ha belepróbálnál egy P8600-ost mondjuk?
Ha már több ilyen gépet is beszerzel, gondolom nem oszt, nem szoroz egy 2-3 ezres processzor.Ha meg Pesten laksz, elmész egy eladóhoz, belepróbáljátok, ha megy, örülsz, ha nem, akkor legalább már tudni fogod.
A szakszerviz meg hozzátehette volna, h nem a GL40-es chipset viszi a P9ezres-stb. processzorokat, hanem valószínűleg ez is egy olyan gép, mint sok más ilyen, amiben GL40 van írva, de valójában a chipset család teljes értékű PM45 (vagy GM45) -ös chipkészlete van benne - mint már említettem ezt.
Ha a P7ezresek mennek benne, akkor a többi 1066-os is.Elfelejtettem írni az előző hsz-omban, h ha a topicban párszáz hsz-t visszaolvasol, vagy akár évekre visszamenően, rendszeresen előfordulnak olyan gépek, amikre a CPU-Z GL40-et ír, de PM/GM45 van benne, és viszik a komplett Socket P-s processzorcsaládot (kivéve a 4 magos processzorokat).
A CPU-World Socket P-s listája nem teljes, azt ne vedd figyelembe, nem jól választottad ki a listázást, a Wikipediás felsorolást viszont én csináltam, ha jól emlékszek, mikor utoljára átnéztem, benne van az összes.
(Ne téveszd össze a Socket M-el, az más.) -
Gh00st
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12424 üzenetére
Szia,
Mint korábban írtam ma ár fizikálisan is rendelkezem a notival, ezért gyorsan csekkoltam:
A laptop nincs 5 éves és a legfrissebb bios van.Azonban továbbra sem javult a helyzet, még nagyobb káosz lett a fejemben...
- Az Intel szerint ez a plafon(T3500 cerka).
- A Lenovo szerint(nem térnek ki más chipkészletre), mehetne bele akár T6600 vagy P7550 Core2Duo.
- A Lenovo szakszervize szerint a GL40-es fogadhat akár P5270-9500-ig.
- CPU-Upgrade is(hasonlóan az Intelhez) hivatalosan T3500-ig írja.
- Socket P foglalat alapján 1.
- Socket P foglalat alapján 2.Tudnál/Tudnátok segíteni, hogy most akkor végül is milyet keressek ?
Egyáltalán lehet e cserélni 1066-ra vagy csak 800MHz-esekre, de az is meddig 6/7 ezres széria?Előre is köszönöm
-
válasz
Atos23 #12430 üzenetére
Az E-bayos akksik felejtősek én is de nagyon sok partnerem befaragott velük.Az Aliexpresszen kicsit más a helyzet de hidd el ,hogy az nem erdeti akksi hanem csak átmatricázták az utángyártottat,de persze attól még lehet jó-Én amit itt vásároltam annak a java része jó volt de voltak benne nagyon sz@rok is.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12425 üzenetére
Koszonom.
A driver booster bejott, mostmar megy 1024 x 768 felbontasban
Viszont erdekes hogy a vga tipusa nem SiS302LV hanem SiS M652 pedig M652 chip nincs is benne. -
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Van valami tapasztalatotok az e-Bayen, Aliexpressen eredetinek hirdetett noti akkukról?
Egy Asus akkut szeretnék venni Aliról. A hirdető szerint 100% original Asus, a Feedbackek rovatban pedig a vásárlók olyan képeket töltöttek fel az akkukról, ami teljesen úgy néz ki, mint az én eredeti Asus akkum.
Valaki rendelt már ph-ról ilyet? Ugyanaz lehet, mint amit a márkaképviselet is árul itthon?
A lényeg, hogy itt most nem kínai utángyártottban kérek segítséget, hanem Kínában gyártott eredetikkel kapcsolatban
Az ára negyede, mint a Fixdirectnél, ellenben nem szeretném, ha leégne a ház valami hamisított akkutól.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Thunderzolee #12428 üzenetére
magával a kijelzővel nincs gond, én is találtam már bele való, megfelelő felbontású kijelzőt (meg elvileg kábelt is, amit szintén cserélni kell), ami nekem fontos lenne, hogy a lecserélt kijelzőt is helyben le tudjam passzolni, ezáltal ne legyen a nyakamon hetekig/hónapokig. meg ugye az anyagi része is fontos a dolognak, bár egyre inkább tartok tőle, hogy még ha helyben be is veszik a kiszerelt cuccot, se úszom meg a dolgot 10k alatt...
-
válasz
FireKeeper #12427 üzenetére
Hát ez nehéz ügy lesz, mivel az 1600×900-at azt inkább a 17"-os gépekbe építik.
Az aprón a noti alkatrészek között kéne átnézned a hirdetéseket.
Úgy emlékszek Ő ilyen kijelzős ember volt régebben, be is szereli akár, és beszerez mindent:
hardverapro.hu/apro/bontott_notebook_kijelzok_eladoak133-156-igEsetleg ezt láttam még:
hardverapro.hu/apro/uj_es_ujszeru_laptop_kijelzok_a_garival_beszerelve800+ hirdetés van, "kijelző" szóra 200+-ra csökken, nézd át őket.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
(először is bocsi, nem akarok spammelni) a milyen lapost vegyek topikban és az azonnaliban már kérdeztem, talán itt is aktuális. szóval kinéztem egy használt masinát, Latitude E6420 (esetleg 6430 ha találok jó áron), azonban gyakorlatilag az összes modell amit találok aprón, jófogáson, etc., azokban mind az 1366x768-os kijelző van, nekem viszon az 1600x900-as kellene. Érdekelne, tudtok-e ajánlani olyan tagot/boltot, ahol tudnék szerezni nagyobb felbontású kijelzőt, és átvennék az eredetit? látom hogy kijelzőt lehet kapni külön is, de ha lehet, egy helyen akarnám elintézni a cserét, mert egyrészt nem akarok sok helyen üzletelni egy időben, másrészt azt meg főleg nem akarom hogy az eredeti kijelző hetekig a nyakamon maradjon.
-
Gh00st
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12424 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Holnap érkezik az első adag, akkor már fizikálisan is látom hogy milyen chipsettel szerelt.Köszii még 1x.
-
válasz
pataslogeza #12419 üzenetére
Iobit Driver Booster
Drivermax
Driver Pack onlineEzeket szedd le, próbálj velük keresni drivert.
Ha ezek nem találnak, akkor passz.
Biztosan van még pár n+1-edik driver kereső, de vigyázz, mert nagyon sok közöttük a vírusos, vagy csak szimplán kéretlen programokat/reklámokat is telepítő alkalmazás.
Ezeknél is figyelj rá, h mit pipálsz be telepítés közben; és ha végeztél, szedd le a programokat, ne legyenek a gépen, úgysincs rájuk szükség többet - vagy legalább állítsd le, h a háttérben ne fussanak, és induláskor se induljanak el. -
válasz
Gh00st #12421 üzenetére
Hát ha GL40 a chipset, akkor hivatalosan csak 667MHz-es FSB-t visz, de mivel szerelték 800-as, ill. 1066-os processzorokkal is, ezért vagy az van, h kétféle chipsettel készült (egy a kisebb, egy pedig a nagyobb processzorkhoz), vagy pedig nem GL40 van benne, hanem a chipset család teljes értékű GM/PM45-ös tagja.
Ez utóbbi esetében a socket P-s processzorokat vinni fogja:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PP8400-P8600, P7erzesek.
Ilyet keress bele, ezeket 2-3ezerért (postával együtt) a Hardveraprón rendszeresen hirdetnek.
Ezeknek a hőtermelése alacsonyabb, mint a T7ezres, T8ezres, T9ezres processzorokénak, viszont teljesítményben nem maradnak el tőlük, és árban is kevesebbe kerülnek, mint a T9erzes, csábítóan magas órajelű processzorok.A memória DDR3-as, de ha nagyobbat is raksz bele, 1066-on fogja hajtani.
Vagy lehet el se indul 1600-as, esetleg 1333-as ramokkal. (Bele kell próbálni.) -
válasz
Thunderzolee #12422 üzenetére
Várjunk csak, közben eszembe jutott valami.
A HM65, az a második generációs Core i sorozat chipsete.
Nem mennek benne hármassal kezdődő processzorok.
Az a pár, ami mégis megy, az ritka, mint a fehér holló. (pl. a 3210ME)Szóval keress a laptophoz 2-essel kezdődő processzort. Aprón 5ezertől indulnak az i3-2ezres procik, illetve i5-öst is kapsz akár picivel többért.
A 3210M-et meg el tudod adni. -
válasz
bandi94 #12417 üzenetére
A 3120ME az majdnem ugyanaz, mint a "sima" 3120M.
cpu-world.com/core i3/compareNyugodtan átrakhatod, ha esetleg nem kezeli, visszarakod a B800-at.
-
Gh00st
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni, a közeljövőben hozzájutok pár darab notihoz(igen kedvező áron, céges, használt, de jó állapotú).
Leginkább Lenovo G550 (esetleg Toshiba és Asus is, de azokban erősebb hardver van).Visszakanyarodva, a Lenovo G550-esek többnyire Intel® Celeron® T3100 (1.90GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 Cache)processzorral vannak szerelve. Ezt szeretném upgradelni egy cseppet nagyobbra( már amennyit a chipset( Intel GL40) enged). A Datasheet szerint Core2Duo T6600/800MHz vagy P7550/1066MHz a plafon.
Ellenben a neten találtam már T8100, T9400... upgradet is.
Próbálkozhatok ezekkel is vagy csak a hivatalosan megadott darabokkal?Másik kérdésem a memória bővítés lenne.
A stock érték, DDR3 DRAM 1066MHz.
Ehhez kell választanom vagy ebből nagyobbat és nem rakhatok bele pl.13330Mhz-est?Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest