- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Eredeti hozzászólásom : [link]
Válasznak ezt írtad :
Van egy Intel kártya (Intel 3160NGW), ennek FRU száma: 04X6034.Kifejezetten olyan kártya kell neked, amin gyári FRU van, azt fogja megenni a noti.
Nos.... :
A mai napon meg is jött a kiszemelt wifi kártya.
Postával együtt volt kemény 7.000 Ft.
Íme :
Ezek pedig a sebesség tesztek :
1. Azzal a wifi adapterrel , ami eredetileg benne volt....
Ez az eredmény született :
Kicseréltem a wifi kártyát és teszteltem is 5GHz-en :5X olyan gyors mint az eredeti modullal !
Ezúton is köszönöm szépen még1X a segítséget !Valamint azért is írtam ide, hogy meglegyenek a részletek és az eredmények ...hátha később jól jön másnak is.
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm !
Mivel felszerelésem sincs így a "kiütés" kiesett.
Nézek olyat amit javasoltál.Mod :
Kicsit keresve ezt találtam :
Intel Dual Band 3160NGW használt PCI-e (802.11AC) + Bluetooth 4.0 Wifi kártya -
-
-
elvileg van ilyen M-es 2230 -> B+M 2242 adapter (az x13 wwan slotja 2242 méretezésű):
-
Stars99
csendes tag
-
-
-
Nyertél... tényleg létezik ilyesmi... csak az a kérdés ,hogy minek
Mivel ráforrasztva az alapra még eladható...Dell XPS " de itt tápellátás hiányában el sem indulna a cpu."
Ezt itt komolyan kérdem ,hogy erről hol lehet olvasni? Én még nem halottam olyat hogy egy adott foglalatban fizikailag nem lenne bekötve az i7 tápellátása
Olyan láttam már, hogy biosban tiltva ,vagy a hűtő direkt úgy van kiképezve ,hogy az i7-et ne lehessen alátenni...
-
-
szabi0314
csendes tag
Hát az a helyzet hogy cégnévre vettem az alkatrészeket így nem állhatok el tőle. (ezt mondta az ügyintéző amikor felhívtam még a nap folyamán) De arra nem kérdeztem rá hogy mi a helyzet akkor ha hibás a termék... Akkor lehet vissza veszik. De hogy bizonyosodjak meg róla hogy biztos az a baj hogy hibás a ram nem pedig az hogy csak nem támogatja a laptop?
-
"Persze a négymagos mobil i7-ekben nincs (a 1st gen Core i procik közül), de nem ezt írtad"
Stimm ,mivel arról a gépről volt szó ,minden hsz-ben nem említem
i7-6xxx sorozat meg egy felturbózott 2 magos proci+ ht... ha szintet akar lépni akkor ahhoz kevés ..nekem volt mind2 ,hidd el a 4 mag ott 4 mag... 2 meg csak 2 ht ide-oda -
szonti
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segitséget, majd nézegetem hátha lesznek eladok ilyen procik, meg persze ram. A Dell gépem sajnod meghalt egyik naprol a másikra azt nagyon szerettem, más kategoria volt, de arra mire én használom igazábol ez az Acer is megteszi, ssdt már tettem bele...
-
szonti
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segitséget! Igy már tudom mit kell keresnem, kicsit akartam felturbozni a laptopot, nem nagy dolgokra használom böngészés videozás, a több memoria azért jo volt a Dellben is.
Ricsi99: lehet benne processzort cserélni? Azt honnan tudhatom h milyenre lehet cserélni? Gondolkoztam h szétszedem ujrapasztázom mert eléggé melegszik, nem melegedne jobban egy gyorsabb procival?
-
-
jolti05
őstag
Köszi a válaszod!
Nézegettem ~itt, hardveraprón memóriákat (DDR3L).
7000 forintért láttam legolcsóbban 8GB-os modult, és 17000-ért 16GB-osat. Erősen bizonytalan vagyok abban, hogy utóbbi ennyi pénzt megér nekem.
Egyébként, ha már a borsos ár, én a videokártya árakon vagyok most rettentően meglepődve.
2019 decemberében vettem egy új GTX1660 OC-t 60e forintért, most meg 210e forinttól indul -
-
tobias40
veterán
Tehát akkor [link] ez való hozzá?
Közel 10.000 ft,lehet nem ér ennyit az egész ,még eldöntöm..Processzor cserébe gondolkozzak ennél a gépnél vagy nem lesz tőle sokkal gyorsabb.SSD-t már tettem bele,memóriát felbővítem amennyire lehet,játékra nem használom csak "normál" feladatokra!
-
-
-
-
papamaci1980
friss újonc
Köszi a választ.
Az A400-as helyett ezt néztem ki: [link]
A memóriakártya tekintetében is néztem 2 db 8GB-osat. Újonnan 23.000,- Ft körül lenne a kettő tíz év garanciával ([link]), használtan itt az aprón (nyilván próbagaranciával, ami a postázás miatt gyakorlatilag nem is lenne) 16.000,- Ft + postaköltség. -
szetcsuszott
aktív tag
Ismét Thinkpad T430. Vettem bele egy keretet az optikai meghajtó helyére, 12.7 mm-est. 2 problémám van:
1. nem optika volt a laposban, hanem egy ilyen "pótkeret", amit fotóztam. A thinkpadba nem csavar fogja az ODD-t, hanem egy műanyag pöcök rögzíti, egy másikkal meg ki lehet tolni a vázból. Na most, ennek a helyére ugyan be tudom nyomni a keretbe tett HDD-t, de nem tudom rögzíteni, mert a beépítő keretnek nem olyan a kialakítása, nincs ahova beakadjon a pöcök (nem is találtam olyan keretet).
2. A keret lötyög is kissé fel-le itányban, nem passzos.
A fentieknek az az eredménye, hogy bár a meghajtót kiválóan felismeri a gép, működik, viszont a keretbe szerelt HDD-t kiszedni annyiból áll, hogy a jobb oldalára fordítom a laptopot, és kétszer gyengéden vagy egyszer erősebben meglapogatom tenyérrel, és máris a tenyeremben van, mert kicsúszik.
mit lehet ezzel tenni?
[ilyen a beépítőkeret] , ennek a 9.5 mm-es változata (hagyományos rögzítéssel) kiváló a probook 455 g2-ben
-
-
Perijon
tag
Pyttawrx: Kiderült az igazság.
Tim82: Igen, szerintem igazad van.
Mindenesetre, így megvan a győztes. Ha már az 1333Mhz-t és az 1600Mhz-t is visszavenné a rendszer, így az 1066Mhz-t választom, ami minden másban megegyezik a többivel (4GB, DDR3, 1,5V, 2Rx8 kiosztású), viszont a memóriakésleltetés csak CL7, amíg a többi CL9.
Köszönöm nektek a segítséget!
-
-
gyulazsolti
senior tag
Itt linkeltem. Intel GPU van benne.
-
easy...rider
őstag
Köszi, akkor nem küzdök azzal a BIOS-sal. Erre én is rátaláltam, csak hogy azt írta 2847 CSG ezért nem mertem 2847 DEG-re rápróbálni.
Banyek, most realizálom hogy az akkor nem mSATA, hanem Mini PCIe slot ... De jó hogy amúgy ezek egyformák külsőre csak kb 2 kondenzátor ami miatt nem kompatibilisek egymással
ha jól tudom
-
tserrof77
őstag
-
-
Hát úgy néz ki, hogy lesz egy TL-50-es.
Igazából low-cost de még lehet egy 32GB-os SSD-t is ki tudok szorítani, meg valami Lite rendszer vagy Linux, és talán pár hónapot még megúsznak vele... De rettenet... Xpress 1100-as VGA van benne, és Win7-hez még csak driver sem akar rendesen menni...
-
-
Ja, azt el is kerültem, csak a 2gigás ramokkal szerelteket néztem, de azokból is több volt.
dethroner:
Ez esetben a benne levő Athlon II P320-as processzorban levő memóriavezérlő DDR3-1066, DDR3L-1066-os modulokat támogat.
A chipset 1333-at is visz.
És remélhetőleg nagyobb, akár 1600-as modulokkal is elindul. -
betegphiu
senior tag
Sikeres volt a ram bővítés
Most meg azon gondolkodom,hogy lehet-e procit is cserélni nagyobbra ? Egy i5-560M van benne.
Gondolom ez csak az i5-ös szériával kompatibilis...
Melyik a legnagyobb profi,amit bele lehet tenni biztonsággal ? És vajon megéri-e csere anyagilag ?
KÖSZI
Lenovo Thinkpad T510.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged