- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni. Az egyik gépbe kellene bővítenem a memóriát, de ami benne van, olyat esélytelen kapni. Ha a benne levő DDR4 2133MHz CL15-ös mellé veszek mondjuk 2600MHz CL14-est, akkor jól emlékszem, hogy a DIMM2 igazodni fog automatán a DIMM1-hez anélkül, hogy még a BIOS-ba kelljen mókolni(már ha van bármilyen beállítás erre vonatkozólag)? Köszi
-
enginev3.0
félisten
Rossz helyre ment
-
Dell XPS
veterán
válasz
enginev3.0 #13996 üzenetére
Nem lehet, integrált az alaplapon.
-
enginev3.0
félisten
Lenovo g585 amd procis gépben lehet procit cserélni nagyobbra?
-
-
dethroner
veterán
válasz
aclandiae #13990 üzenetére
Ha a bővítéstől csak annyit vársz el hogy a rendszer és a programok sokkal gyorsabban töltődjenek be, akkor hajrá, vedd meg. Én egy ilyen közel 10 éves gépbe vettem +2GB ramot és és SSD-t. Igaz csak alap dolgokra van nagy néha bekapcsolva, de azt az érzést kelti, mintha új lenne. Szóval én csak javasolni tudom, ha nem túl drága és van rá pénzed, mindenképp rakd bele
-
-
-
aclandiae
senior tag
válasz
Thunderzolee #13985 üzenetére
Intel® Celeron N3050
4GB RAM -
dethroner
veterán
Szeretném berakni egy külső házba a laptopból kiszedett DVD meghajtót. Van tapasztalata valakinek ezekkel az olcsó ebay-s megoldásokkal? Jók ezek, megbízhatóan működnek?
-
trialboj
őstag
Hello.
Kijelző gondok akadtak a családi laptoppal.
It vannak az adatai, elég régen vettem, az érdekelne, hogy ilyenkor mi a teendő? Nem ismerek ilyen szervizt nem tudom hogy létezik-e még egyáltalán olyan, amelyik ilyen olcsó laptopokkal foglalkozna.
-
válasz
aclandiae #13980 üzenetére
Milyen processzorral van szerelve?
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves, és olvasd ki vele.Mennyi ram van benne most?
SSD gyorsít rajta, ez tény, de nem árt tudni mi van a gépben jelenleg. Vagy legalább a lokalizációs kódját add meg, illetve a doboz oldalán fel van sorolva a felszereltsége.
-
válasz
*Lazlov* #13979 üzenetére
Sajnos ez nem cserélhető processzor, BGA tokozasú, az AMD Brazos platformjának egyik késői példánya.
Rá van forrasztva az alaplapra.Inkább netbookokhoz való, ezert ilyen gyenge. Bár emlékeim szerint azért jól használható. E-350/E-450 processzorokkal szerelt netbookokat használtam én is, azok kábé ugyanezen a szinten vannak, olyan Pentium 4 kaliberű, bár egy PDF megnyitásával felül az ember a szopórollerre.
A hozzá társított GPU pedig megbirkózik HD tartalmakkal is, ramod is van 8giga, úgyhogy ha nálad már a weboldalak betöltése is gond, akkor ott inkább szoftveres gondra tippelek.
Sosem volt még újratelepítve?Esetleg nem ártana, meg mondjuk én az automatikusan elinduló appokat is kigyomlálnám (CCleaner), illetve Win7 nem kompatibilis vele? A frissítéseket telepítsd fel, majd tiltsd le, h az se fusson a háttérben, ne egye a gépet feleslegesen erőforrásokat zabálva.
-
citkar
addikt
válasz
Dr.Adonisz #13982 üzenetére
Köszi, bár teljesen biztosan nem tudni e szerint se, csak, hogy valószínűleg 2280-as. A Lenovo oldalán se leltem rá, de ha marad ez a terv, biztos, ami biztos alapon, megnézem a gépben és utólag rendelem meg.
-
Dr.Adonisz
tag
válasz
citkar #13981 üzenetére
Ezt a videóttaláltam az általad említett laptopról. ezek szerint M2 ssd is van benne.
Itt pedig az m2 es ssd méretei is el vannak magyarázva sok minden más mellett -
citkar
addikt
Üdv!
Egy Lenovo IdeaPad L340 laptopot tervezek venni, de bővíteném 8 Gb RAM-ra és az SSD-t nagyobbra.
Van valamiféle ajánlott RAM, vagy akár ez a Kingstone is megfelelhetne?
Továbbá kerestem, de nem találtam, milyen méretű SSD mehet bele, mármint a fizikai kiterjedése mekkora, 2280-as? -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
HP 250 G4-es laptop, lassú, nagyon (HDS => Kondíció 57%-os).
250GB-os SSD és egy 8GB-os memória csere/bővítés elfogadható szintre tudná hozni? -
*Lazlov*
csendes tag
Egy régi laptopomban szeretnék processzort cseréltetni és ehhez kérnék segítséget hozzáértő emberektől.
Gép:
-LENOVO G585
-Windows 8.1 PRO N
-Rendszer típusa: 64 bites operációs rendszer x64-alapú processzor
-Processzor: AMD E1-1200 APU with Radeon(tm) HD graphics 1,40 GHZ (2cpus)
-Memória: 8GB DDR3
-Videokártya: AMD Radeon HD 7310M
-Processzor típusa: AMD Radeon HD 7310 Graphics
-HDD: 1TB
Örülnék, ha megoldható lenne egy erősebb cpu-ra váltás.
Mivel ez a jelenlegi processzor 2 magos, ezért 5 vagy 7 magos processzort szeretnék a laptopba, feltéve, ha megoldható.
Sajnos nem vagyok ebben a témában jártas, ezért is kérek segítséget.
Nagyon lassan tölti be a weboldalt és a youtube videók már 480px-ben is erősen szaggatnak.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Devod
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az MSI GF62 8rd laptopomba kompatiblis lenne e egy KINGSTON 8GB DDR4 2666MHZ HYPERX IMPACT BLACK SODIMM MEMÓRIA a gyári mellett?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
hajdo84
újonc
válasz
Thunderzolee #13949 üzenetére
Toshiba satellite 750l frissitettem b960 rol i2540m re.Minden tökéletesen müködik.
A chipset is 65 ös .Kb 2x gyorsabb lett a gép.Nyugottan tedd bele fog az müködni. -
Ernesto78
aktív tag
sziasztok!
Jelenleg van a laptopomban egy 2Gb-os és egy 4Gb-os memória, ami működik. Az alaplap chipset Intel P45. Ez elméletileg támogatja a 8Gb-t memóriát összesen. Vettem még egy ugyanolyan 4Gb-os modult, de ha beteszem a gépbe a két egyforma 4Gb-os modult, akkor nincs kép, nem bootol a gép, de ha a modulokat külön külön teszem be, működnek. Érdekes, hogy a 2Gb és 4Gb-os modul megy együtt, de a két egyforma 4Gb-os nem. Mi lehet a baj? köszi.
-
Müszi
senior tag
válasz
Dr.Adonisz #13973 üzenetére
Köszi szépen!
Sajnos én sem látok egy videón sem M.2-es csatit viszont ott figyel a kispórolt ODD csatlakozója amit fel lehet használni a benne lévő vinyó csatlakoztatására.
Memória bővítése még kérdéses mert van amelyiken alaplapra integrálva van a gyárilag szerelt 4GB ram és van ahol meg az egy szem slotban figyel. A videódban pl az utóbbi játszik, de itt például a lapra van integrálva ezért még nem tudom, hogy 4 vagy 8 gb-os modul vásárlása lesz a nyerő. -
Dr.Adonisz
tag
Alábbi videónegy általad említett laptopot kapnak szét.Jók is ezek a szétszedést bemutató vidik ha bővíteni akarsz
A videó alapján nincs m2 csatlakozása a gépednek -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Érkezőben van egy Lenovo 330-as notebook I5 8250U procival és alaplapra integrált 4gb DDR4-es rammal amit különböző oldalak 2133 és 2400MHz-esnek írnak. Szeretnék rendelni hozzá még 4GB-ot a bővítő slotba.
Tudná valaki, hogy milyet rendeljek ami biztosan passzol ebbe a típusba? 2400-as Crucial esetleg?
Másik kérdésem a HDD-vel kapcsolatos. Cserjem Sata SSD-re, a HDD meg menjen egy USB-s házba vagy van ezekben M.2-es foglalat is? -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Új gépbe szeretnék NVMe SSD-t. Eddig SAMSUNG 250GB 970 EVO Plust néztem, de tudtok valamit ajánlani hasonló árban (30e), ami legalább 250Gb, vagy akár több, és a teljesítménye hasonló?
Esetleg ez a típus mennyire ajánlott? 512GB ADATA SSD M.2 meghajtó SX8200 Pro XPG Series -
easy...rider
őstag
válasz
Thunderzolee #13967 üzenetére
Nem is gondoltam a P szériára. Bár tudom nem a legpontosabb, de elég jó viszonyítási alap a cpubenchmark.net és itt hasonlítotam őket össze
A P8600 nem lett volna akkora előrelépés szerintem, P9600 vagy P9700 lett volna jó választás.
P9600 picit gyengébb, ezt kb 5100Ft-ért találtam, (TDP 25W)
P9700 szimpi, teljesítménye alapján, ez 8100Ft lett volna (TDP 28W)
T9600 igaz TDP-re magasabb, de 3100Ft volt. (TDP 35W)Igaz picit melegedősebb, de olcsón megúsztam és nem 100%on fog pörögni úgysem
főként filmezés meg netezés megy rajta. 8k-t nem biztos hogy rászánnék most a projektre.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13967 üzenetére
35 W TDP-s a jelenlegi processzor is (T4500), amit T9600-ra cserél, másrészt meg nem, nincsenek ugyanott teljesítményben, érezhetően gyorsabb egy T9400 pl. egy P8600-nál. Azért az a dupla méretű L2 cache számít egy kicsit..A fenti cserét én két Thinkpad T500-on is elvégeztem, nem érzékeltem egyik esetben sem, hogy számottevően jobban melegedne a gép a T9400-as procitól.
A P9*** felérne a T9*** széria hasonló órajelű darabjaival, de az nem kétezer forintos tétel, mint a P8600.
A proci fogyasztásának leszorítására vannak szoftveres lehetőségek (pl. volt Logout-on jó pár éve cikk az RMClock-ról, hogy csak egy példát említsek: [link]), a 35 W TDP sem jelent amúgy óriási fogyasztást/hőtermelést.
-
válasz
easy...rider #13966 üzenetére
Jajj neeee...
P7ezrest, P8ezrest, vagy P9ezrest kellett volna venned bele, azoknak alacsonyabb a TDP-jük mintegy 1/3-adával. Jótékonyan hat a gépre, ha 35W-os processzor helyett 25W-os van csak benne.
Teljesítményben meg ugyanott vannak, mint a T8ezer, T9ezer szèria.Az aprón ~2ezer egy P8600 postával. Elég lett volna egy ilyen bele.
-
easy...rider
őstag
válasz
Thunderzolee #13963 üzenetére
Köszi!
Berendeltem egy T9600at, ez szerepel a laptop manualjaban is, meg a T9900 4x annyiba kerult volna
teljesitmenyben meg csak 10% + a T9600hoz kepest.
Egy ssd-vel megtoldva biztos elorelepes lesz, meg elvileg T9600 45% erosebb mint T4500 -
Kronk
őstag
válasz
Thunderzolee #13964 üzenetére
köszönöm szépen a kimerítő értékelést!
-
DDR3L-es van benne, 1600MHz-es.
De csak egy foglalat van a gépben, ha bővíteni akarod, ki kell venned belőle, és venni bele egy 16gigás modult.A merevlemez helyére meg veszel egy SSD-t, átcseréled, telepítesz egy Windowst rá, és kész.
De amúgy mire használod a gépet?
Mihez nem elég a 8giga ram?Ha lassúnak találod a gépet, az azért van, mert egy 5400RPM-es merevlemez van benne. Ez visszafogja az egész gépet, hiába van benne pl. az i7-es processzor.
Ha csak általános dolgokhoz használod, akkor ramot nem kell bővítened, elég egy SSD hozzá.
-
válasz
easy...rider #13961 üzenetére
Socket P-s processzorokat fogad, ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PNégymagos processzor nem BIOS függő, hanem áramkör függő, vagyis a négymagosokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell, ami ebben a gépben nincsen kiépítve.
Ezért csak kétmagost kezel.Érdemes a T4500-öt nagyobbra cserélni, sokat gyorsít a gépen.
-
Kronk
őstag
Valaki erre pls
-
easy...rider
őstag
Köszi, akkor nem küzdök azzal a BIOS-sal. Erre én is rátaláltam, csak hogy azt írta 2847 CSG ezért nem mertem 2847 DEG-re rápróbálni.
Banyek, most realizálom hogy az akkor nem mSATA, hanem Mini PCIe slot ... De jó hogy amúgy ezek egyformák külsőre csak kb 2 kondenzátor ami miatt nem kompatibilisek egymással
ha jól tudom
-
Tim82
félisten
válasz
easy...rider #13959 üzenetére
Négymagos proci szinte biztosan nem megy benne. Itt szűrj rá a "Socket P" és "1066 MHz" feltételekre és megkapod a lehetséges listát.
Az mSATA SSD-t whitelist-mentes BIOS-szal sem foglalja kezelni (legfeljebb ha SATA átalakítóval a 2,5" helyre teszed azt). Amúgy gyors keresés után van hozzá whitelist-mentes BIOS: [link] Haszna annyi lesz, hogy a gyári wifi modul helyett jobbat is (pl. AC-képeset) tehetsz bele.
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Van egy SL510-es lenovo laptopom, amiben szeretnék CPU-t bővíteni. Jelenleg egy T4500 van benne.
Úgy olvastam ehhez a laphoz GM45 chipset van ami már tud 1066MHZ-es FSB-t.Kérdésem az lenne, hogy milyen procival bővíthatném? Esetleg Q9xxx is elmenne benne, vagy csak a dual core?
Másik kérdésem, hogy találtam olyan BIOS-t (csak nem ehhez a verzióhoz) ami whitelist-es. Ennek a gyári BIOS-át bonyolult lenne megcsinálni hogy az legyen? Van hoozzá égy mSATA SSD-m, de nem ismeri fel.
Ezeket találtam hozzá: [Wiki] és Hardware Maintenance Manual
CPU-Z ezeket az adatokat adja:
Chipset
Northbridge Intel GM45/GM47 rev. 07
Southbridge Intel 82801IM (ICH9-M) rev. 03Monitoring
Mainboard Model 2847DEG (0x000001A5 - 0x004600E7)DMI BIOS
vendor LENOVO
version 6JET94WW (1.52 )
date 06/19/2012
ROM size 2048 KBDMI System Information
manufacturer LENOVO
product 2847DEG
version ThinkPad SL510
serial LR10T4Z
UUID {8158FD20-7E4A-CB11-A0FC-80F4D32B3925}
SKU unknown
family ThinkPad SL510DMI Baseboard
vendor LENOVO
model 2847DEG
revision Not Available
serial 1ZNJA11906X -
ModliH
tag
Sziasztok!
Adott egy HP 15-ay004nh laptop amiben szeretnék optikai meghajtó->ssd cserét végrehajtani.
Ismerősé a laptop, úgyhogy még nem tudtam belenézni hogy pontosan mi van benne. Nézegettem a HP hivatalos manual-ját de nem tudtam kibogozni belőle hogy pontosan mit kellene csinálnom, szóval ezek lennének a kérdéseim:
- milyen ssd tray illik ezekbe a modellekbe?
- tudtok-e ajánlani boltot ahonnan megvegyem?
- gyors lesz-e a sebessége ha az optikai meghajtó helyére teszem az ssd-t, vagy érdemes megcserélni, és a mostani hdd helyére berakni az ssd-t, és az optikai helyére a hdd-t?
- adott egy Samsung 860 pro 256 gigás ssd amit beleraknék, ez működőképes konstrukció lenne?
Köszönöm a válaszokat! -
Vakegérke
félisten
válasz
Dr.Adonisz #13956 üzenetére
Rájöttem, mert a lapitopi Lenovo.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Dr.Adonisz #13954 üzenetére
Köszönöm.
Tartok tőle, hogy nehezebb dolgom lesz. Ahogy a videókban láttam, el kell távolítanom a billentyűzetet, ahhoz meg három szalagkábel csatlakozik. A széthúzásuk nem gond, de vissza is kell dugni, attól vagyok betojva.
-
Dr.Adonisz
tag
válasz
knorbi90 #13929 üzenetére
[Videó a szétszedésről]
csak hogy beleláss mielőtt szétszednéd -
Vakegérke
félisten
válasz
Dr.Adonisz #13952 üzenetére
Köszönöm a választ.
Sok videót megnéztem a Youtube-on, ezt is. Azt viszont egyikben sem mondják, hogy hányas torx-ot használnak. Szerdán hozza a lányom a lapitopit. Ha nem tudom kivarázsolni a csavarokat órás csavarhúzóval, legfeljebb veszek egy torx csavarhúzó készletet.
-
Dr.Adonisz
tag
válasz
Vakegérke #13951 üzenetére
A csavarok ugyan nem látszanak, de
itt van egy videó a gép szétszedéshez -
Vakegérke
félisten
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E15 ES-511 laptop, az én feladatom, hogy kicseréljem benne az SSD-t. Még soha nem szereltem laptopot, de ugye a lányomért mindent, így eldöntött tény, hogy én csinálom. Még nincs nálam, órás csavarhúzókészletem van, de gondolom, az nem jó.
Mivel tudom kitekerni a hátlapot rögzítő csavarokat? Torx csavarhúzó kell hozzá? Ha igen, hányas? -
Klszbolcs
csendes tag
válasz
Thunderzolee #13949 üzenetére
HM65-ös. -
válasz
szabiiiiiii #13948 üzenetére
Szia!
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, milyen chipkészlet van a gépben?
-
szabiiiiiii
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy Samsung np300e5a típusú notebookom. Szeretném kicserélni a processzort. Jelenleg egy Celeron b800 van benne és ezt szeretném lecserélni egy i5-2540m-re. A CPU-upgrade oldalon feldobta lehetőségnek. A chipset is kezelné és igazából minden megfelelne. Egyedül a biosban nem vagyok biztos. Valakinek van erről valamilyen tapasztalata? Külföldi fórumon olvastam hogy valaki i7 et tett bele és kezelte a bios. De inkább szeretnék biztosra menni vásárlás előtt.
Köszönöm előre is. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13944 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Hát akkor marad a B verzióm veszek 1 új gépet vagy max veszek bele 1 ssd-t a jelenlegin valamit az is gyorsítana -
tserrof77
őstag
válasz
Thunderzolee #13944 üzenetére
Pontosan, Kolléga helyesen írta... Anno 1-2 6460-as Probookkal is hasonló miatt szívtam meg...
-
válasz
Thunderzolee #13943 üzenetére
Oppsss, most nézem, belinkeltél egy képet, amin szerepel a chipset.
Hát ez rossz hír. HM70-es a chipkészlete.Sajnos ezekbe nem lehet i3, i5, i7 processzorokat tenni, csak Celeront.
Bele lehet tenni, de 30 perc után lekapcsol a gép. Hiába azonos a TDP osztály, akkor is. :/
-
válasz
#19692399 #13942 üzenetére
A második és a harmadik generációs mobil Core i processzorok egyaránt Socket G2-es foglalatot használnak.
Ez azonban ne tévesszen meg, 3rd gen. CPU-t csak akkor visz, ha a chipset újabb generációs.Nem véletlenül kérdeztem milyen chipset van benne.
Mivel Google találatok nem adnak egyértelmű választ, (többféle chipsettel forgalmazták ezeket), ezért jó lenne ha kiolvasnád mivel van szerelve, mielőtt rossz processzort veszel bele.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #13941 üzenetére
Ilyet néztem nem tudom hogy ez jó e a gépbe
Intel Core i3 3110M -
válasz
#19692399 #13939 üzenetére
Kellene a chipkészlet típusa.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és olvasd ki vele.De elvileg Socket G2-es foglalat.
Ezek azok: wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform -
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Egy kicsit korszerűsíteni szeretném a laptopom mivel elég kicsi a procija és venni akarok bele nagyobb procit és abban szertném kérni a segítségeteket hogy milyet tudnék beleteni.
Ez a gép típusa
Samsung NP300E5C-A05TR -
tserrof77
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
nickrivers #13934 üzenetére
Ha jól olvasom, GM45 chipset van benne, akkor pedig kezel 2x4 GB-ot is. Amikor kijött a gép, valószínűleg még nem voltak 4 GB-os modulok a piacon, így azzal nem tudták tesztelni gyártói oldalról.
A 4 GB-os DDR2 modulok mindenesetre elég drágák (2×4 GB 15-20k közötti áron szerezhető be eBay-ről, a froint-dollár árfolyam változásainak függvényében), ennek fényében érdemes átgondolni, hogy valóban akarsz-e ennyit ilyen viszonylag régi notebook-ra rákölteni.
-
nickrivers
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 1545-ös Laptopom és kezd elég kevés lenni a gyárilag telepített 2 GB RAM, ezért bővíteni szeretném.
Annyit sikerült találni különböző oldalakon, hogy 4GB-ig bővíthető és két memóriafoglalat van benne.
Az lenne a kérdésem, hogy 2x2 vagy 1x4 GB-ot vegyek?Illetve ez a 4 GB-os korlát miben nyilvánul meg? Tehát ha pl 8 GB-ot akarok belerakni és veszek 2 db 4 GB-os modult, akkor csak az egyiket fogja kezelni?
Előre is köszi!
Üdv:
NickRivers -
dethroner
veterán
Kivettem a notebook DVD meghajtót, és a vastagsága vonalzóval mérve 12mm (AD-7585H). Akkor nekem a vastagabb keret kell?
-
Tim82
félisten
válasz
knorbi90 #13929 üzenetére
Szinte biztos, hogy 1 szabad foglalat van és valószínűleg a jelenleg benne lévő memória (4 GB) az alaplapra van forrasztva.
Hardware Maintenance Manual - pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésződ, a memóriamodul cseréről a doksi saját oldalszámozása szerinti 45. oldalon írnak.
-
knorbi90
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Lenovo v130-15ikb 81hn típusú gépem. Gyárilag 4GB ram van benne.
Ezt szeretném bővíteni még 4GB-al.
A gond az hogy nem találom a leírásban hogy mennyi memória foglalat van benne. A hivatalos oldalon azt írják hogy bővíthetősége akár 12GB-ig. Ebből feltételezem hogy van kettő foglalat az alaplapon.Tudom szedjem szét nézzem meg, de hátha esetleg valaki ismeri ezt a típust és szétszedés nélkül megtudom a választ.
Esetleg van valami progi amiben ezt meg tudom nézni windows alól?
Köszi!
-
Bass
addikt
Sziasztok
Van egy dell laptopom és szeretném az 1 terrás vinyót kivenni és a helyére egy ssd-t rakni (rendszernek)ez idáig oké ,viszont az egy terrásat szeretném a dvd író helyére berakni az íróból meg egy külső meghajtót csinálni mivel ritkán használom de azért kidobni sem szeretném. Miket kell vennem hozzá? -
-
dethroner
veterán
Köszönöm srácok
És ha úgy csinálom ahogy javasoltátok, vagyis SSD be a HDD helyére, HDD be a DVD helyére, akkor nem kell valamiféle beépítő keretet vennem valamelyikhez? Mintha korábban olvastam volna erről. Ha leszedem (majdcsak lejön valahogy
) a hátlapot és elkezdeném kiszedni a meghajtókat, nem kell ugye a hűtéshez piszkálnom, és nem lesz útban semmiféle vezeték, kábelrengeteg, mert ettől fosok azért rendesen.
-
Tim82
félisten
válasz
dethroner #13915 üzenetére
Az alján a notinak van egy fenéklemez, amit 5-6 csavar kicsavarozása után le tudsz venni, utána már hozzáférsz a HDD-hez.
Ha jól làtom, a G565g-hez nincsen külön Hardware Maintenance Manual, így az Inteles változat G560-éból fogsz tudni kiindulni (Google: "lenovo ideapad g560 hardware maintenance manual").
-
pjen
félisten
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Több topikban is elférne a kérdésem, de talán itt leszek jó helyen.
Van egy régi lenovo g565g [link] laptop. Pár nap múlva felszabadul a háztartásban egy samsung 830 64GB SSD. Nem túl nagy, de a rendszernek elég volna. Nem a HDD-t venném ki, hanem inkább az optikai meghajtótól szabadulnék meg. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a laptop tudja-e normálisan kezelni az SSD-t, gondolok itt a sata AHCI módra, és egyáltalán be lehet-e rakni a DVD meghajtó helyére, és normálisan a lezárni a fedelet utána? -
Azt hiszem 1mm megy ezekbe.
Az aprón van aki hirdet ilyeneket.
Legutóbb mikor kerestem, két embert találtam, egyik márkás gap padokat hirdetett, attól vegyél inkább.Viszont amikor szétszeded, nagy valószínűséggel vissza fogod tudni rakni a régi gap padokat
Nem szoktak azok elszakadni, ésszel kell bánni velük.A paszta az más, az kiszárad pár év alatt, azt érdemes cserélni, de a hővezető lapkák nem vesztik el hővezető tulajdonságukat, ha épek maradnak mehetnek vissza.
-
válasz
Móni2120 #13910 üzenetére
Foglalat: Socket M
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MViszi a T7600-ost is.
Aprón 1-2 ezer Ft.
-
Móni2120
újonc
Sziasztok!
Régi Lenovo T60 laptopomban jelenleg Intel T2400 proci dolgozik.
Kérdésem az lenne, kompatibilis ebbe az Intel T7600-as proci minden szempontból?Köszi a válaszokat!
-
polo5
tag
Hello mindenkinek!
Hp elitebook 8540p nvidia 5100m VGA
Majd pasztázni szeretném mert már régen volt . Azt szeretném kérdezni hogy láttam olyan videókat ahol ilyen kis lapkákat ( thermal pad ) is kicserélték a hűtőn illetve a videó kártyán is . Láttam a neten sok fajta méretbe létezik .
Honnan lehetne azt tudni hogy nekem milyen vastag kell???
Köszi a segítséget.
Polo5 -
norbert1998
nagyúr
válasz
Thunderzolee #13907 üzenetére
Jerry videói alapján a telefon totál immunis a karcokra, jellemzően, szóval az a csoport sajnos nem segít
-
válasz
norbert1998 #13906 üzenetére
Nem értek hozzá, de logikusnak tűnik, h a karc miatt nem működik jól.
Gondolom cserélni kellene.
Esetleg a telefonos topicban kérdezd meg, h ha karcolódik az ujjlenyomat olvasó, akkor az milyen hibát okoz? Mármint úgy értem az elv ugyanaz, csak a készülék más (telefon/tablet - laptop)
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok. Kicsit más jellegű téma, de ez a topik áll talán a legközelebb hozzá
Van egy karc a céges lapos (Dell 5490) ujjlenyomatolvasóján, és konkrétan nem működik. Állandóan hisztizik, hogy tisztítsam meg.
Egyetlen egyszer sem képes beolvasni, se betanulni az ujjamat. Szerintetek? Instant csere?
Az a hulladék, vérlassú tetű Dell olvasó, amivel Kb 3-5 másodperc egy bejelentkezés, per próbálkozás, jellemzően harmadikra működött out of the box is, de mindenkinek, aki kapott ilyet.
-
Nagybanya
csendes tag
válasz
zoltannagy #13903 üzenetére
Arra irtam, hogy azt használja a videokártya, mert nincs saját memóriája.
-
Nagybanya
csendes tag
válasz
zoltannagy #13901 üzenetére
A külöbsèg a videó memória. PC3L memória kell hozzá. Az sem árt, ha a frekije ua.
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy HP típusú laptopom és ilyen 4 GB-os memória van benne:
[link]Mellé rakhatok bármilyen 4 GB-os memóriát, vagy figyelembe kell vennem PC3L jelzést?
Illetve Win10 64bit-es rendszerem van, akkor a 4 GB memóriából, miért 3.20 használható?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest