- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Tav-Csoves #12699 üzenetére
Nem tudom mire használjátok a lapost,de először tegyél bele a rendszernek egy SSD meghajtót,lehet egyből elég gyors lesz.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Anyukámnak van egy ASUS K50IJ-SX036L Notebookja.
Szeretném feltuningolni, jobbra cserélni a hardverét:
HDD, CPU, RAM. Milyen lehetőségeim vannak?
Köszönjük a segítséget! -
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Asus G56JR tipusú laptopomba szeretnék SSD-t rakni,a meglévő HDD helyére, a meglévő HDD-met pedig berakni valamiféle Caddyvel az Optikai meghajtó helyére. Ezenkívül hallottam valamiféle kábelről amivel később tudnám használni az Optikai meghajtóm usbről,ha nagyon fontos lenne.
Tudtok nekem ajánlani a következő cuccokra konkrét típust ami jó lenne számomra és pöpec is? (ha egy helyről tudnám rendelni, még jobb lenne)
250-500 Gb körüli SSD
Régi HDD-mnek Caddy
Usb Kábel a régi ODD-mhez.Köszi!
-
bignor
tag
válasz
Thunderzolee #12696 üzenetére
Köszönöm a választ és segítséget.
-
-
bignor
tag
Sziasztok!
Mostanság sok képpel dolgozok és arra gondoltam, hogy rá férne a notira egy kis memória bővítés. Dell latitude e6320 notim van, amiben 4 gb ram van. Maximálisan mennyi rakható bele és mi az ajánlott márka, típus?
-
válasz
pataslogeza #12693 üzenetére
Na ez így biztosan nem fog müködni.
-
pataslogeza
aktív tag
Ertem.
Akkor nem koltok erre. Van egy t7300 itthon, majd bele rakom azt es annyi.Kozben azon agyaltam, hogy rakok bele webkamerat. A fedelben van hely, csak furni kell egy kis lyukat ra, a vezetekeket meg raforrasztanam belul az egyik usb portra, csak nem vagyok biztos, hogy igy hasznalhato maradna e az usb port. Ugy ertem hogy mukodni fog az usb port ha radugok egy kulso vincsesztert arra amire belul webkamerat forrasztok?
Szoval ket eszkosz ugyanazon a porton, ugyanabban az idoben mukodik egymastol fuggetlenul? -
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12691 üzenetére
Azért, mert tapasztalatok alapján valamivel többet fogyaszt és jobban melegszik, mint a T8***-ak és valós használatban nem fogod érzékelni azt a +1 MB L2 cache-t meg marginálisan magasabb órajelet, amivel elvileg jobb lenne a T7700 a T8100-nál, T8300-nál.
Nem azt akarom sugallni, hogy a T7700 rossz választás lenne, csak szerintem a T8***-ak jobbak, szóval ebben a viszonyításban értem, hogy inkább azok.
-
pataslogeza
aktív tag
Ertem. Koszonom. Sejtettem hogy az fsb gond lehet, de abban remenykedtem hogy majd 800mhz-en jaratja, mint pl. a magasabb orajelu memoriakat is alacsonyabban futtatja.
T9 ezreseket neztem de nagyon dragan aruljak, a t7700 lenne amit realis arban van. Az 2,4ghz 4mb cache-el, ez jobbnak tunik mint a t7100. Miert nem ajanlod? Mi miatt nem erdemes erre cserelni? -
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12689 üzenetére
Nem.
Az FSB miatt esnek ki, azok a P**** procik ugyanis 1066 MHz FSB-s procik, a GM965 chipset meg 800 MHz-es FSB-s procikat támogat.
T8100, T8300, T9300, T9500 azok a procik, amelyekre szerintem érdemes cserélni (más, magasabb órajelű T7***-re szerintem nem).
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Laptopomban gm965 chipset van es t7100 processzor, ami socket p. A p8xxx es p9xxx processzorok is socket p, de a gm965 tamogatottsagi listaban nincsenek benne a p jelu processzorok. Kerdes hogy azokra lehet e cserelni? -
-
icons
addikt
válasz
Thunderzolee #12686 üzenetére
Multitól vettem "leselejtezett" gépként, arra tippelek, hogy a vezeték megvan hozzá, csak maga a kis panel hiányzik (egyszerűbb így legyártani), de persze semmi sem biztos
Köszi a segítséget, nézelődök az aprókon, de attól tartok, a vége a külön webcam lesz!
-
Szerintem inkább vegyetek egyet hozzá.
Nem ismerem az adott típust, de ha lehagyták róla, az is lehet, h hiába fúrod át a helyét, és
csavarozodragasztod bele valahogy, nem lesz az alaplapon csatlakozó hozzá.Amúgy pl. Ebayen lehet ilyesmit főként találni, bár én most nem találtam.
-
icons
addikt
Sziasztok!
Van egy Lifebook E752-es notebookom, amiben nincsen webkamera. Lehet valahonnan külön szerezni?
(B tervként lehet veszünk hozzá külsőt, de első körben az eredeti megoldást választanám)
Köszi!
-
válasz
Irvkhf #12683 üzenetére
A Toshiba a specifikációs listájában nem szokta feltüntetni a chipset típusát.
computers.toshiba-europe.com/Contents/Brochures/EN_SatProA200_Data.pdf
De ezeket szerelték Socket P-s processzorokkal.
Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P965-ös chipset, 800-as FSB.
800-as FSB-ig keress a listából.A T7600 pl NEM jó hozzá, az régebbi, Socket M-es processzor. Ne keverjük össze a Socket P-vel.
De ha felraksz egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni a chipkészletet, "motherboard" fülön.
-
Irvkhf
aktív tag
Toshiba Satellite Pro A200, modell szám PSAE4E-04100WEN laptopban most egy Celeron 540 processzor van ezt szeretném erősebbre cserélni úgy nézem kompatibilis és működik egy Core 2 Duo T7600 processzorral. Elméletileg szerintem támogatja a 667 Mhz Fsb processzort is nem csak 533 Mhz Fsb - ig. Ha bele teszem a Core 2 Duo T7600 processzort működni fog?
-
rostiron
őstag
válasz
Thunderzolee #12681 üzenetére
Négy magost nem találtam annyiért amit nekem megér, úgyhogy maradtam a 3 magnál és a 25w TDP-nél.
Phenom II P860 rendeltem, remélem jó lesz. -
válasz
rostiron #12680 üzenetére
Igen, ezt szoktam én is csinálni, Googlezok, és angol, vagy orosz, esetleg más nyelvű fórumokban gyakran találok értékelhető kommenteket.
Most azonban nem kerestem semmit, csak az adatlapokból sakkoztam ki azt amit írtam.
Akkor vinni fogja akár a 4 magos processzorokat is.
Nyugodtan vegyél bele azt. -
rostiron
őstag
válasz
Thunderzolee #12673 üzenetére
Szia.
Nem a legjobb az angol tudásom, de mintha itt olyasmiről lenne szó hogy jó bele.
Ezt találtam még régi hirdetésLehet megpróbálom. Az a gondom hogy csak az e-bay találok ilyen procikat.
-
Declare
őstag
válasz
Thunderzolee #12678 üzenetére
Jaaaah ertem, felületesen olvastam a HSZ ed, azt hittem hirtelen a 2x8 Gb ra irod, hogy fölösleges lehet.
Nem akarok semmi extra tuning, vagy gamer ramot venni, egyszerüen csak ezt nagyon sokan, nagyon pozitivan ertekeltek es nem szeretnem ha a gep vesztene a stabilitasabol
lattam mar nem passzolo ramok miatt instabil gepet
-
-
Declare
őstag
válasz
Thunderzolee #12641 üzenetére
Most 2x4gb memoria, 120Gb Msata SSD (C meghajto) meg egy 500gb os HDD van a rendszerben. Ez igy sajna már keves, gyakran elfogy a memoria is vagy nagyreszt ki van hasznalva. A 120gb msatat ssd is keves, elegge tele van es gyakran bekapcsolgat a HDD, gondolom ideiglenesen ir ki dolgokat....es ugye ilyenkor lesz hangja a gepnek
Mivel azt szeretnem, hogy szepen együtt dolgozzanak a memoriak, nem akarok varialni, hogy egy 4gb os meg egy 8 gb os, pedig 12 is eleg lenne valszeg.
30k körül van ez 2db 8gb os modul, meg megy bele egy 250gb os Msata ssd is es igy jo par evig ujra zajtalanul es tökeletesen eleg lesz nekem a T530 as. Legjobb gepem ez amit valaha hasznaltam!
-
gigollo
tag
válasz
Thunderzolee #12663 üzenetére
köszi
-
Wasquez
senior tag
válasz
Thunderzolee #12674 üzenetére
Igen, elgépeltem a számát!
Én innen néztem a listában szereplő procik közt a chipset által támogatott procik listájában van a Q9100, és az X9100.
Azt hittem, hogy ha a chipset támogatja, akkor menni fog.Mivel a fogysztás sem lényegtelen, ezért a P9700 lesz a befutó, de 9500Ft tudnék most hirtelen venni. Gondoltam, hogy nagy száguldásra nem számíthatok, de %-ban mennyi az annyi 800 vs 1066 2,1GHz vs 2.8, GHz, 2MB vs 6MB cache.
Nem akrok másik gépet venni, ebből kell még kipréselnem, amit lehet. SSD, RAM már került bele, még a processzoron lehet hozni valamennyit.2-3e Ft-ért semmi nem lesz hozzá, néztem, tavaly ezek még 15e körül mentek.
Sajnos az SSD-t is megfogja a SATAII-es csatlakozó, és én az erőforrás figyelőben azt látom, hogy a proci szokta megakasztani a gépet.
-
válasz
Wasquez #12668 üzenetére
Erről a gépről van szó egyébként?
www.hp.com/hpsc/doc/public/display?doc_ProBook6730s
Mert amit írtál, azt Google nem ismeri.Én csak a chipsetet néztem, az alapján tudom, h a GM45 az a Socket P-t kezeli.
Négymagos processzor többfázisú tápellátó áramkört igényel, ami ebben a gépben nincs meg. Ilyet ne is keress hozzá.
A T és a P között az a különbség, (ahogy a wikipediás felsorolásban is benne van), h a P betűvel kezdődőek 1/3-al kisebb TDP-vel rendelkeznek (ugyanakkora teljesítmény mellett).
T = 35W
P = 25WÍrtam, h bármelyik P7ezer, P8ezer, P9ezres processzor amit árban az aprón találsz 2-3ezer környékén, megfelel. Többet nem érdemes rákölteni, mert nagy előrelépés a jelenlegihez képest már nem lenne.
Jelenlegi: 2.1GHz, 2MB L2, 800FSB
Értelem szerűen ennél kell jobb. (órajel kábé marad ez, L2 tárat meg tudod növelni, és az FSB is több lesz)Egy SSD az ami, piszkosul fel tudja a gépet gyorsítani.
-
-
-
dugo_
veterán
válasz
Mester9999 #12669 üzenetére
Ott van a dobozon rajta.
[link]Sem CPU, sem VGA bővítés nem lehetséges.
-
Mester9999
csendes tag
válasz
Wasquez #12668 üzenetére
Hello!
Segítséget szeretnék kérni egy laptop pontos meghatározásában (haver vette én még nem láttam)
Ennyit küldött róla de ebből nem sokra mentem mert rengeteg ugyanilyen van ami valamiben különbözik, szóval valaki tudna-e linket küldeni ha kideríti ebből a pontos laptopot és ebbe milyen videokártyád lehet rakni mert szerinte csak intel hd van benne -
Wasquez
senior tag
válasz
Thunderzolee #12661 üzenetére
Ezek a processzorok mennek a chipsettel, és az alaplappal is?
Q9100
QX9300
X9100
Ezek is elmennének benne?Minek a függvénye a bios és a chipset?
Lenne valami javaslat esetleg?
Nem akarok fogyasztásban feljebb menni, és ebből kellene a legjobb teljesítményt kihozni.
A T és P sorozat közt mi a különbség -
rostiron
őstag
válasz
Thunderzolee #12665 üzenetére
Köszi.
Ha jól értem akkor a 3 ill. 4 magos cpu az lutri, vagy -vagy ??
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12662 üzenetére
AMD Turion 64 X2 RM-74 ez akkor jó bele?
-
válasz
rostiron #12653 üzenetére
Foglalat: S1G4.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Danube_platform_A listában látható a processzorok specifikációja, értelem szerűen olyat keress, ami jobb a jelenleginél (nagyobb L2 tár pl.).
A TDP érték a jelenleginél 25Watt, nem tudom a hűtés mennyire erős, elvinne-e 35Wattosakat is. Ezek az Inspironok melegedős gépek voltak, legalábbis a többi féle (35Wattos) Intel processzorral szerelt gépek. Ha 25Wattos van benne, az csökkenti a hőtermelést, 35Wattossal melegebb lesz a gép alapon.3 ill. 4 magos processzor általában többfázisú tápellátó áramkört igényel, nem tudom, h ez a gép el van-e látva ezzel, a PDF-ben csak Athlon II-es, ill. Turion II-es processzorok szerepeltek, lehet, h három/négymagossal nem is szerelték egyáltalán.
-
rostiron
őstag
Az én gépembe jó egy AMD Phenom P860 vagy P920 ??
-
válasz
gigollo #12656 üzenetére
A merevlemezes topic első hsz-a listázza a jelenlegi leggyorsabb merevlemezek típusát.
De lényegében bármelyik egy tányéros 7200RPM-es diszk gyorsnak tekinthető.
-
válasz
strong333 #12658 üzenetére
Socket S1G1.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Kite_platform_A kézikönyv is felsorol pár típust:
http://www.hp.com/km-ext/kmcsdirect/emr_na-1.pdfTL-50, TL-52, TL-56, TL-60, TL-64, stb, ezek azok.
-
válasz
Wasquez #12660 üzenetére
Foglalat: Socket P
Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PP7ezer, P8ezer, P9ezer
Ezek 2-3ezer Ft-ba kerülnek Aprón. -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP67030s laptop, T6570 2.1 processzorral.
Hol tudom megnézni, hogy ebbe az alaplapba milyen processzor menne még el, ami ennél erősebb!?
Mitől függ? Néztem a HP oldalán, de nem találtam semmi használhatót. Ráadásul ebből a szériából rengeteg verziót kiadtak, aminek a sorozatszáma más, a laptop típusszáma megegyezik.
Az alaplap 30E8 KBC Version 94.1D
BIOS 68PZU Ver. F20Chipset: GM45/GM47
Southbridge: 82801IM (ICH-M)Ezek alapján kéne megtudnom, hogy mit lenne érdemes még beleinvesztálnom.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Asus x54-hez keresnék billentyűzetet. Régen láttam hirdetést kb 6000 ft ért kinálták a magyar ékezetest.. Ebayen lenne olcsóbb is,csak az englis verzion.. tudtok benne segiteni? -
dugo_
veterán
válasz
MasterHUn #12655 üzenetére
Afölött is, nem méretfüggő. Az "Up to" ebben az esetben azt jelenti, hogy gyárilag max ekkorával szerelték.
Ha csak M.2 PCIe-t fogad, akkor ezek közül válogathatsz.
A Plextor M8Pe jó vétel a hűtőborda miatt, ugyanis ezek a gyors modellek melegszenek, mint a fene.Ha találsz meggyőző forrást arra, hogy a noti kezeli a sima M.2 SATA modelleket is (itt azt írják megy benne kipróbáltan az M.2 SATA is, de nem volt még előttem ilyen gép, szóval inkább menj biztosra), akkor bővülnek a lehetőségeid és olcsóbban megúszod (ezek közül az SP900, 850 EVO, MX300 jó vétel, megbízható darabok). Ezek csak a SATA3 sebességét hozzák, de átlagos felhasználásra bőven elég.
-
gigollo
tag
Sziasztok,
PS4 be szeretnék laptop HDD t vásárolni, és abban kérném a segítségetket, hogy tudnátok linket dobni olyan 1TB os laptop HDD kről amik szerintetek a leggyorsabbak? Sajnos SSD nem jöhet szóba, mert 1 játék általában 50 giga :/Köszi a segítséget!
-
MasterHUn
senior tag
válasz
Thunderzolee #12652 üzenetére
Köszönöm szépen. Akkor bármilyen m2 ssdt veszek bele 256gb ig jó lessz bele?
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy dell Inspiron 15 M5030 laptopba szeretnék cpu-t cserélni. Jelenleg AMD Athlon II P320 proci van benne.
Azt kiderítettem hogy a foglalat (S1g4), de nem tudom milyen chip készlet van benne.
A laptop Service Tag: 81JHSP1Milyen procit tehetek a helyére ? ( ami érezhetően jobb )
-
válasz
MasterHUn #12642 üzenetére
Ezen nagyon nincs mit elemezni, ez a gép kezel m.2-es SSD-ket is.
Tesztelték és írtak róla itt is:
http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/lenovo-ideapad-y700-15-es-y700-17-teszt-325Az SSD-s topicban szerintem jobban tudnak hozzá ajánlani.
De lényegében bármit veszel, az gyors gépet fog eredményezni.
-
MasterHUn
senior tag
esetleg valaki más ?
-
MasterHUn
senior tag
sziasztok
laptop-omba szeretnék ssd-t. tudok linkelni ami tuti belemegy? 120gb m2 re gondoltam de ezzel az pcie M2 ssdvel nem vagyok teljesen képbe. Kérlek Segítsetek -
-
Declare
őstag
Köszönöm!
Annyi volt a lenyeg, hogy neten gyorsan rakerestem, milyen memoriaval lenne jo böviteni a gepemet es eleg hamar belefutottam a Crucial brendbe, amiröl nagyon sok pozitivumot is olvastam. Gondoltam akkor ez jo lesz. A crucial honlajan volt is ilyen opcio, hogy milyen memoriat ajanlanak a gepembe, azt masoltam be. Sajna pontosan ezt a sorozatszamu memoriat nem tudja az a bolt beszerezni, ahol mindig vasarolom a szamtech. dolgaimat es az ugyan csak bemasolt listat küldtek at, hogy Crucial noti memoriabol ezeket tudjak. Ezert jöttem kerdezni, ez a teljes story
-
Tim82
félisten
válasz
Declare #12638 üzenetére
Elsö körben a lenovos topicban kerdeztem ra, de nem erkezett valasz sajna.
Valószínűleg konkrétan nem próbálta senki az említett modulokat és azért nem írtak rá.
Amúgy elméletben bármelyik jó lehet, gyakorlatban is igen kicsi az esély, hogy valamelyikkel befürödnél.
A "for Mac" megjelöléssel ne törődj, az csak annyit tesz, hogy a gyártó Apple gépekkel is tesztelte az adott modulokat, azokhoz kifejezetten az ilyen megjelölésű modulokat ajánlja ezért.
-
Declare
őstag
válasz
Thunderzolee #12637 üzenetére
Köszi!
Tehat akkor ez mondjuk jo lenne bele ha jol ertem: (mondjuk az a "for Mac" az nem tudom mit jelent
nem hiszem, hogy Mac gepekbe jo vagy csak abba lenne jo nem? )
CT2C8G3S160BMCEU
Crucial 2x8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM for Mac 1.35V/1.5VVagy Te mondjuk mas memoriat valasztanal? Vagy nincs ekkora jelentösege...
(i7 es procival van a gep amugy)
Elsö körben a lenovos topicban kerdeztem ra, de nem erkezett valasz sajna.
-
válasz
Declare #12635 üzenetére
A processzorba épített memóriavezérlő 1600MHz-en hajtja a ramokat.
Nagyobbat is belerakhatsz, de azokat is 1600-on fogja vinni.
Amúgy mindegy mit veszel hozzá, azért mert a listában nincs ott, még viszi azokat is, amiket felsoroltál.
Esetleg kérdezd meg a Lenovos topicban, de nagy valószínűséggel vinni fogja. -
sirály69
őstag
Van 1 Packard Bell TM85-JO-543HG notim. Alaplaphibás lett..
Vennék hozzá alaplapot, de nem tudom, hogy mire kell figyelni.
Alaplapon találtam az alábbi kódokat:
3BMFGH:51
NEW90 L24
A második sorban lévő kóddal jelölt lapot már találtam. Az jó lehet? -
Declare
őstag
Sziasztok!
A T530 as gepembe szeretnek memoria bövitest. (2x8Gb)
Tudtok segiteni, hogy melyik lenne jo bele az alabbi listabol?CT2C8G3S1339MCEU
Crucial 2X8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM 1.35V/1.5V for MacCT2C8G3S160BMCEU
Crucial 2x8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM for Mac 1.35V/1.5VCT2KIT102464BF160B
Crucial 2X8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM 1.35V/1.5VCT204864BF160B
Crucial 16GB 1600MHz, DDR3, CL11, SODIMM 1.35/1.5VCT8G3S1339MCEU
Crucial 8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM 1.35V/1.5V for MACCT8G3S186DM
Crucial 8GB 1866MHz DDR3L CL13 SODIMM 1.35V for MACCT8G3W186DM
Crucial 8GB 1866MHz DDR3L CL13 Unbuffered ECC UDIMM for MACA Crucial honlapjan a következöt irjak az enyemhez, de pont ezt nem tudja a bolt, ahol rendelni szeretnem:
Crucial 16GB Kit (2 x 8GB) DDR3-1866 SODIMM
CT7784897
Brand: Crucial
Total Capacity: 16GB kit (8GBx2)
Warranty: Limited Lifetime
Specs: DDR3 PC3-14900 • CL=13 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1866 • 1.35V • 1024Meg x 64 •
Series: Crucial
Form Factor: SODIMMEsetleg masik jobb lenne?
Szimpatikus lenne a crucial brand
Köszi elöre is
-
válasz
mrazgabor #12633 üzenetére
Socket FS1
Ezek azok:
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_FS1.htmlElvileg ezeket kezeli.
-
mrazgabor
tag
Szevasztok
Van egy Levono e525ös laptopom és az a kérdésem hogy létezik ebbe való erősebb processzor (jelenleg AMD A4-3310MX proci van benne)?
Nézelödtem neten de nem találtam teljes mértékben meggyöző infót találni.
Köszönöm -
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #12631 üzenetére
köszi
-
válasz
feltamadas #12630 üzenetére
Igen, ez az a SiS chipset, elvileg ez viszi az összes Socket M-es processzort.
Aprón 2-3ezer Ft-ok a T7ezresek.
Ne keverd össze a Socket P-vel, azok nem mennek benne.
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #12629 üzenetére
-
válasz
feltamadas #12626 üzenetére
A mainboard fülön van a chipset.
Viszont ez érdekes.
A kép alapján nem egyértelmű, h most akkor T2450, vagy T2500 van a gépben?
Csak az látszik, h 533-as FSB-vel megy a benne levő processzor.
-
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Thunderzolee #12620 üzenetére
Koszonom!
Neked is pjen!
Akkor meg gondolkodom a processzoron, de valoszinu hogy igy marad, legalabb igy eredeti allapotban lesz. Hasznalni nem akarom, csak hasznalhato allapotba hozni.
-
feltamadas
tag
válasz
Thunderzolee #12624 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #12623 üzenetére
Ha HM55, akkor első generációs mobil i3/i5/i7 való bele.
-
válasz
feltamadas #12621 üzenetére
Légyszíves tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet a chipsetet olvasni.
Elvileg ezeket fogja inni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M -
válasz
trunsell #12622 üzenetére
Chipset: HM55
Processzor második generációs Core i sorozat.
Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
35W-os TDP-vel kereshetsz hozzá másikat.
Hardveraprón szokott lenni i5.Videokártya nem cserélhető.
Ram 2×4GB DDR3 mehet bele.
Merevlemez 5400RPM-es, vehetsz bele egy tányéros, 7200RPM-est, már az is hoz némi sebesség növekedést, vagy akár SSD-t.
-
trunsell
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Samsung NP300E5Z-S02HU laptopom van, bármit bővítenék benne amit csak lehet. Megírnátok miket lehetne?
-
feltamadas
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS F5V laptopom procija T2450 2GHz a processzort szeretném jóval erősebre cserélni mit ajánlotok. -
válasz
pataslogeza #12618 üzenetére
A merevlemez PATA, de a kolléga mindent leírt.
SSD ami gyorsítaná a gépet.
Van PATA SSD is.
Sokat nem érdemes rákölteni.
A Google térkép az más sok neki.A processzor 1.86GHz-ről 2.13GHz-re való növelése nem sokat gyorsít (15%). Ez egy régi első generációs Centrino platformos gép, édesapám sokáig ilyet nyúzott otthon (M770, 2GB ram, 7200RPM-es HDD), de pár éve lecseréltem neki egy újabb gépre, ez meg ment a mamához, fényképeket mutogatni odalátogató rokonoknak tökéletes, de amúgy lassúcska gép.
-
pjen
félisten
válasz
pataslogeza #12618 üzenetére
Attól függ mennyibe kerül,valamivel gyorsabb lesz,de csodát ne várj.Ha mindenképp ezt akarod fejleszteni,és van sata az alaplapon én egy SSD-tennék bele a CPU mellé és egy win7-et.Aztán ha akad valami jobb vas az SSD abba is jó lesz.
-
pjen
félisten
válasz
pataslogeza #12616 üzenetére
A vinyó inkább csak a betöltést gyorsítja, CPU többet jelentene.Ram mennyi van a gépben?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy gepem ami elegge lassu, foleg a google utca terkepen valo mosgaskor latszik a lassusaga. A processzor pentium m 750, chipset i915pm, vincseszter egy HTS541040G9AT00. Szerintetek a processzor vagy a vincseszter miatt lassu? Ha a processzort cserelnem egy pentium m 770-re, az gyorsitana rajta? -
strong333
csendes tag
Vagy t6570?
-
strong333
csendes tag
válasz
Thunderzolee #12613 üzenetére
Milyet pl:t7300 vagy t7500? Amit mondta nekem tutira 5450 es Ha jól írtam?
-
válasz
strong333 #12611 üzenetére
A T7200 az Socket M-es processzor.
A laptopba viszont Socket P-t lehet rakni.
Elvileg a chipset GL960-as.
Ez a 965-ös chipset család egyik butított tagja.
A PM/GM965 az 800-as FSB-t visz, és 4GB ramot.
Ez viszont csak 533-at, és 2GB ramot.DE elég gyakori, h ezekbe a gépekbe nem a chipkészlet család legkisebb tagja kerül, hanem a teljes értékű verzió.
A diagnosztikai programok GL960-at írnak ki, de valójában PM/GM965 van benne.
Ezt csak úgy tudod kideríteni, ha beleraksz egy 800-as FSB-s Socket P-s processzort, és újraindítás után megnézed CPU-Z-vel, h mekkora FSB-n jár a processzor.
Ha csak 533-at ír, akkor a kisebbik chipset van benne, ha viszont 800-on hajtja, akkor a nagyobbik van benne, és lehet a gépet használni 800-as FSB-jű processzorokkal.Aprón a T7ezresek 2-3 ezerbe kerülnek, egy próbát megérhet.
-
válasz
Thunderzolee #12609 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van.
-
strong333
csendes tag
Sziasztok!Acer Travelmate 5320 laptopban szeretnék processzort cserélni!Ami most benne van Intel Celeron M 540 1.86Mhz milyet lehetne beletenni amit még elbír!Próbáltam Intel Core 2 Duo T7200 ast de azzal nem indul el!Mennyi ramot bír el max?Köszi a választ!
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy dell latitude d830 laptopot, aminek az a baja, hogy nincs kep a kijelzon.
Amikor megnyomom a bekapcsolo gombot, elindul a vincseszter es fut amig le nem allitom de a kijelzo fekete marad. A kijelzo biztos jo mert teszteltem egy masik gepen, a memoria modulokat is kicsereltem, de a hiba maradt.
Szerintetek mi lehet a baja? -
-
hemaka
nagyúr
válasz
Thunderzolee #12605 üzenetére
Koszi, rairtam.
-
válasz
hemaka #12604 üzenetére
Esetleg kérdezd meg Őt, hátha tud megoldást:
https://prohardver.hu/tag/killhates.htmlNem kell rám hivatkozni, csak írd le neki ami történt.
-
Ðávid
aktív tag
Ezt nem tudtam, köszönöm szépen a hasznos információt!
Nem olyan régóta van nálam gép és eddig még nem volt dolgom ThinkPaddel, se más üzleti kategóriás géppel. Ennyire még nem néztem utána mindennek a géppel kapcsolatban.
SSD-t illetően valószínű, hogy a következő nem Adata lesz. (Pedig van egy pendrive-om és egy 2,5 inches SSD-m is tőlük és azokkal teljesen meg vagyok elégedve.)
Köszönöm szépen még egyszer a segítségedet!
-
Tim82
félisten
Tehát semmilyen barkács megoldás nincs arra, hogy a kávában levő LED-et kikapcsoljam?
Bocs, de milyen "barkácsmegoldás" kellene? A gyári megoldás nem jó?
"Fn+Spacebar
Controls the keyboard backlight and the ThinkLight
• Press once: Turn on the keyboard backlight to low brightness level.
• Press again: Adjust the keyboard backlight to high brightness level.
• Press the third time: Turn off the keyboard backlight and turn on the ThinkLight light.
• Press the fourth time: Turn off the ThinkLight light.
Note: If the computer you are servicing does not have a backlit keyboard, the Fn+Spacebar
combination controls only the ThinkLight light."SSD-re van esetleg valami tipped? Milyen mSATA SSD tudnál ajánlani?
Nem használok mSATA SSD-t (nálam WWAN van ott), de Samsung/Intel/Kingston vonalon mozogva szerintem nincsenek ilyen kompatibilitási gondok, mint az Adata SSD-kkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arena Breakout: Infinite
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest