Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#2339) Atos23 válasza NEMO1968 (#2338) üzenetére


Atos23
senior tag

Dehogy lehúzás :) Egyszerűen kockázatos egy hangyányit, mert aki még nem csinálta, az kicsit elkeveredhet a kijelző hat lapra bontásában. Teljesen egyetértek azzal a szervizzel, aki nem vállal be aprópénzes de órákig tartó melókat, hanem inkább a rendes óradíjas, de gyorsabb munkát részesíti előnyben, ahol ráadásul könnyebben tesz szert jó hírnévre.

Példaként:
- Egy fénycsőcseréhez szét kell szedni a noti fedlapját, kiszedni a kijelzőt, és kibelezni az LCD panelt. Ez kávé és cigiszünettel együtt kb. 3 órás meló, és kérek érte 10-15-K-t alkatrésszel együtt. Ha belül ujjlenyomatot hagyok az egyik rétegen az cink, de el is törhetem véletlenül, vagy akár ha mindent jól csináltam, akkor sem tuti a siker, mert a technika ördöge a notebookoknál többszörösen bukkan fel :)
- Egy kijelzőcsere kb. szétbontással-összerakással kb. 20-30 perc, és nagy eséllyel jó lesz. A munkadíj kb. ugyanennyi lesz mint az előzőnél, csak ott a kijelző ára dobja meg a javítást. És nem csesztem el órákat vele.

Csak arra akartam utalni, hogy cserélhető a fénycső, de nem éri meg munkadíjban, szopatós meló. Magamnak meg anyámnak esetleg cserélnék fénycsövet, de ügyfélnek, ismerősnek, havernak minden esetben kijelzőcsere.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.