Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14654) Lacces


Lacces
őstag

Helló.

A laptopomnak van egy érdekes hiábaja, amikor a kijelző fedelet megfogom és le-fel mozgatom (naponta 2-szer, hogy állítsak a betekintési szögön) akkor 10-ből 2 esetnél van olyan szög állása a kijelzőnek, amikor a kijelzőn a kép átvált 16/32 bites színskálára a 65ezres helyett, pixelesen látszik a kép és főleg a zöld/rózsaszín szín dominál olyankor. Engem a régi Windows 98-as képernyő beállításra emlékeztett, amikor még belehetett állítani a 32bites színskálát is! Tipikusan olyan lesz a képernyő.

Viszont szerencsére nem tartós a hibajelenség, mert ha mozditok még 2-3 fokot, akkor eltűnik, illetve a hiba véletlenszerűen előjön, de nehéz reprodukálni, szóval 2 perc múlva már hiába próblom ki ugyanazt a dölési szöget, a hiba nem jön elő. Szóval nincs olyan konstans érték a mozgatási szögben, amikor ez előjön...

A kérdésem az lenne, hogy ez kijelző hiba lenne? Esetleg a VGA-t és a Kijelzőt összekötő vezeték (ami a zsanéron keresztül fut) lehet a hibása, vagy a VGA? Ez a hiba javítható (ha igen, érdemes-e rá költeni) illetve hogy mennyire rizikós hogy egyszer csak véglégesen átállik a kijelző erre a 32bites színsémára?

A válaszokat előre köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.