Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13293) Skunkworks


Skunkworks
csendes tag

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő dologban:
Van egy HP Pavilion DV6 3138 sh notim (garancia már nincs, kb 2011.-ben vettem) Múlt szombaton még működött, vasárnap böngészés közben lefagyott a windows. Kikapcs, majd be, ismét fagy. Mondom oké, akkor feltelepítem újra a windows-t, úgyis régen volt már. Elindítom a telepítőt (a gépen van rajta a win egy recovery partíción) még a C: meghajtót leformázta aztán 6 %-nál fagyi. Megpróbáltam párszor de az eredmény ugyanaz. Amikor lefagyott, kikapcsolás után csak fekete képernyő volt, párszor próbáltam bekapcsolni de nem ment, majd egyszer csak sikerült. Beléptem a a Biosba ott megnézettem a memóriákat a teszt progival de nem írt semmit.
Szétszedtem, újrapasztáztam (mondjuk ráfért), elindítom másik vinyóval, hátha az döglődik, ekkor már 65 %-ig jutott de fagyott megint.
Csináltam pár képet szétszedve, a Gap az szét van szakadva a középső hűtő felületen (ezt kell pasztázni egyáltalán vagy elég csak a Gap?).

Ami a videóvezérlőt (jól gondolom, hogy az?) hűti az a hővezető cső annak a vége fekete a hűtőbordánál, ezt nem tudom normális-e.
Bekapcsolás után nincs kép, csak a Caps Lock mellett villog a kis Led.
Ezen a videón összerakás után van a gép, csak néha próbáltam bekapcsolni, akkor ennyit villogott:

[link]

Aztán táp kábel ki, akksi nem volt benne, majd egy percig nyomtam a bekapcsoló gombot, kábel vissza, bekapcs, kép nincs még mindig, ellenben most ennyit villog:

[link]

Most akkor mennyit villog? Jelenleg az utolsó videón mutatott állapotnál tartok.
Ja és előfordult olyan is, hogy a színes csíkos volt a képernyő amíg a win logót mutatta betöltéskor, majd amikor megjelent az asztal már jó volt. Eddig kb. 5 x fagyott le talán egész működése alatt, nagyon meg vagyok vele elégedve, jó lenne tudni, hogy kakukk lett neki vagy valameddig megmenthető.
Köszönöm a válaszaitokat!

A HP notis topicban is kérdeztem de eddig nem volt ötlet senkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.