Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12811) anarchimedes válasza MR!! (#12805) üzenetére


anarchimedes
csendes tag

Szia!

Köszönöm a tippeket! Sajnos egyik sem vált be. Közben megtaláltam az "elemet" az alaplapon, egy fekete matrica alatt bujkált, gondolom azért hogy a védjék a portól mert pont felette van egy szellőző a hátlapon. Az aksit kivettem, az elem csatlakozóját lehúztam, semmi nem volt bedugva. Vártam, nyomtam a bekapcsoló gombot is sokáig. Sajnos semmi sem változott, ugyanúgy csak fekete képernyő.

kreten67:
A boot sorrend megváltoztatásán kívül semmi mást nem állítottam át a BIOS-ban. Csak fekete képernyőt kapok, nem jutok el a BIOS-ig, hogy bármit is vissza tudjak állítani. Az ASUS ROG fórumán olvastam pontosan ugyanezt a hibát gamer laptopoknál, ott BIOS frissítést/downgrade-et ajánlottak, valamint, hogy vigyük vissza hol vettük.

Egy másik problémám:
Egy 5 éves MSI laptop is gyengélkedik: bebootol, általában a bejelentkező képernyőig mindig eljut, majd "alvó" állapotba teszi magát. Csak a bekapcsolást és az alvást jelző LED világít, viszont a ventilátor még mindig pörög. A Power gomb hosszú nyomására nem kapcsol ki, csak teljes áramtalanításra. Az aksit ki is vettem belőle, így elég csak kihúzni a tápkábelt. Bekapcsoláskor ezt kb. 5-6-szor el kell játszani ahhoz, hogy jó legyen. Ezután már semmi probléma sincs. A feleségem reggel megcsinálja ezeket a műveleteket, majd egész nap tudja használni. Azt mondja, hogy ha nap közben kikapcsolná, akkor újra el kellene játszania ugyanezeket. Egy 1 hete még elég volt 1-2-szer újraindítani ahhoz, hogy jó legyen. Mintha visszamenőleg már olvastam volna erről, de most nem találom. Amint lesz rá lehetőségem, indítok rajta egy live ubuntut, hogy azalatt is csinálja-e bekapcsoláskor, de én valami hardveres gondra gyanakszom.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.