Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz consono #4700 üzenetére
Es ezek rendesen, szepen, nativan mennek, minden problema nelkul?
Tehat ha vegig akarom jatszani a 2D-s mario jatekokat, jo minosegben, nem valami eppenhogy felig mukodo fos gombos emulatoros fossal, akkor veszek egy switch-et, befizetem az egy evre kb 5-6000ft-os dijat, es mehet a menet, nativan, faszan, konkretan a gepen, nem valami streamelt borzalommal?
Mert ha igen, akkor azt sugja a kismano, hogy nemsokara switch tulaj leszek."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Szabi®
addikt
A történet kissé árnyaltabb. A Nintendonak volt egy Virtual Console nevű kiszolgáló shopja, ahol az összes régebbi játékot meglehetett venni. Egészen pontosan 15! platformról (Pl. Gameboy Classic/Advance/Color, Nintendo 64, Sega Master system, Neo Geo stb stb.)
és a Nintendo Eshoppon keresztül lehetett elérni Wii, Wii U, és 3DS platformokról. Gyakorlatilag megvehettél bármilyen régebbi húzócímet egészen 1989-ig. Letöltötted és bármikor előkaphattad.
Viszont a Switchnéla Nintendo nem akart kedveskedni ezen játékok teljes palettájával, és a Switch rendszerről nem elérhető a Virtual Console Shop. Magyarán, amiket még Wii u-n megvettél, az a Switchen már használhatatlan. Switchen korlátozottan érhetőek el régebbi játékok (10-20 cím), és előfizetéshez kötött, tehát a Nintendo online előfizetés mellé játszhatsz néhány régebbi címmel, ahogy megszűnik az előfizetés, ugranak a játékok is. -
kecsu10
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek a javaslatait. Én mondjuk a Super Mariot megtaláltam megvásárolható formában is, (mint játéktermi verziót), az nagyon megérte. De az "ingyenes" Pacman lehúzós hozzáállása, hát az kritikán aluli... Ingyen az online verzióval tudsz játszani. De ahhoz ugye kell az előfizetés. A többi pedig pénzért letölthető tartalom. Szomorú.
-
Hmmmm. Tehát ha a szia nem érdekelnek az új 3D-s mariok, viszont a régieket szeretném végigjátszani újra olyan sorrendben, ahogy megjelentek, jó minőségben, úgy, hogy azok meg is maradjanak letöltve kb örökké, akkor a legjobb, amit tehetek, hogy veszek akár használtan egy wii-t, és ott megveszem őket a Nintendo eshopban?
Él még az a rendszer? Ha megvettem a régi játékokat, onnantól offline van a dolog, nem kell semmi előfizetés meg egyéb baromság, ha soha többé nem lát netet a wii, akkor is menni fog?
Illetve, bónusz kérdés, mert közben rájöttem, hogy a Nintendo-ról beszélünk... Ugye a régi játékok ára ilyen pár dollár, nem 80?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Szabi®
addikt
Pontosan, sajnos ez lett a felállás. Ha nem is él már azokról, de "meglehetcsinálni" hogy működjön.És akkor teljes a paletta. Az a legdurvább, hogy maga a Nintendo határolódik el a saját piacától.
Igen, olcsók ezek a régebbi játékok, én 3ds-röl vettem meg vagy 35 játékot szotyi áron. Most szerezhetek egy 3ds-t, hogy elérjem őket.#4706 pzstm Sztem ő a virtualos régi címekre gondol. Azok meg nem drágák.
[ Szerkesztve ]
-
-
consono
nagyúr
De, de akkor is durva, hogy akció is max 30%os van 1st party címekre az áruházban és kazettán is tartják az árukat a játékok...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Akkor, mielott kiadok ra let, utoljara, hogy tenyleg teljesen jol ertem-e:
Ez a nintendo eshop vagy mi meg mukodik, es wii-re tovabbra is elerheto kb az osszes regi jatek.
Tehat, ha ma fogom magam, veszek egy wii-t (letezik ebbol olyan verzio, amin van hdmi?), meg hozza a retro controllert (vagy mi a franc a neve, es £55 bakker... Nem normalis a nintendo), akkor csak annyi a dolgom, hogy csinalok egy ingyenes accountot, belepek a shopba, megveszem a 2D-s regi retro mario jatekokat, amik letoltodnek szepen, es utana ha kihuzom a wii seggebol a lan kabelt, elrakom egy dobozba, es 60 ev mulva eloveszem es osszedugom, ugyanugy fogok tudni jatszani ezekkel a jatekokkal, mert offline vannak, es nincs rajtuk semmi idiota idokorlatos licenc vagy egyeb genyosag.
Jol mondom?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
ALT Motion Controller.
Nem lesz olcsó. 250 dollár...
PC és konzol vezérlő piacon is szeretnének jelen lenni.ZX Spectrum - Commodore 64
-
Ez valami vicc akar lenni, vagy komolyan gondoljak?
Egyaltalan hogy fogod ezt ugy, hogy kenyelmes legyen, es elerd a gombokat, de ne nyomogass osszevissza mindent?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
KKaresz45
senior tag
Azt hogy ez így működik-e azt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom, csak a véleményemet írom le. Én emiatt én biztosan nem vennék korábbi Nintendo konzolt.
Egyrészt vannak erre könnyebben elérhető megoldások amiket itt nem tárgyalunk ki.
Másrészt a Switchben levő megoldás is teljesen jó. Kizártnak tartom hogy "natív" lenne és újra implementálták volna a Super Mario Bros.-t a Switch SDK-val, de a NES-SNES emulációval nincs semmi gond. NES-re ott a Super Mario Bros. 1-2-3, a Lost Levels, SNES-re Super Mario World, Yoshi's Island, Super Mario All Stars. Az egyetlen hátránya hogy előfizetéshez kötött, de szerintem a régi konzol beszerzése is több éves előfizut elvinne. Így meg amikor játszani akartok előfizetsz egy hónapra aztán annyi.
-
válasz KKaresz45 #4717 üzenetére
£20 (~8500ft) egy szep allapotu wii mindenfele kontrollerekkel.
A kinom csak az, hogy nincs rajta hdmi, ami elegge wtf, de... Nintendo, 2006-os konzol, csoda, hogy nem scart van rajta..."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
consono
nagyúr
-
addikt
Nekem a 4-6 ujjas érintőképernyős FPS játékosok is varázslók. Viszont látom, hogy működik. 12 húros gitáron sem tudok játszani, de meg lehet tanulni.
Na meg ugye arról is megy a vita állandóan, hogy konzolon meg kell tanulni kontrollerrel FPS -t játszani.
Azt nyilván nem mondom, hogy ez egy tök jó cucc. Mert fogalmam sincs, nem játszottam vele 15-25 órát.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Szabi®
addikt
válasz KKaresz45 #4717 üzenetére
""Egyrészt vannak erre könnyebben elérhető megoldások amiket itt nem tárgyalunk ki.""
Sajnos azok a megoldások olyanok is ... Nem az igazi, egyszerűbb egy régi vasat megszerezni, mint mazochista módon kínlódni a barkácsmegoldásokkal. Amik így is, úgy is, csak félmegoldások lesznek.
Én szereztem egy Wii U-t 36 ezerért, és problem solved. -
-
Es azon is elerheto letoltogetos offline modon a sok regi jatek? Mert akkor abbahagyom az agyalast es elkezdek keresgelni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
addikt
-
KKaresz45
senior tag
Problem solved amíg működik a gép meg a kontroller mert ugye nem mai cuccokról beszélünk, alkatrész/tartalék már nem nagyon lesz hozzá.
Nekem is megmozgatta a fantáziámat úgyhogy gyorsan körbe néztem, nem sok Wii U van eladó. Az áruk meg inkább 55-nél kezdődik, az a 36 nagyon jó vétel lehetett. Több hirdetésben is láttam hogy okosított FW-rel adják, nem tudom azt mennyire szereti az e-shop illetve hogy vissza lehet-e tenni az eredeti FW-t vagy Nintinél bannolnak-e ilyesmi miatt gépeket véglegesen.
De senkinek nem akarom elvenni a kedvét, ha sikerül jó áron hozzájutni és beüzemelni akkor biztosan jó rajta mariózni.
-
Szabi®
addikt
válasz KKaresz45 #4736 üzenetére
Mindent be lehet hozzá szerezni.
Ami okosítva van, ahhoz nem kell az eshop eleve.
Tényleg jó áron vettem, mondjuk ezelőtt 3 évvel, egyébként 55 ezer forint sem a világ vége, ha az árazást is szempontnak vesszük.
Vissza lehet tenni, de nem nagyon szokták akarni vissza rakni stock rendszerre. Én használt konzol boltból vettem, nem volt okosítva.
A hozzászólásod bizonytalan megítélésű a kérdést illetően, egyrészt fentebb írod a "könnyebb" megoldást, utána viszont már egy okosított rendszernél hozod fel szempontként, hogy "vissza lehet-e állítani". Érthetetlen ez a kettősség.
Konzolokba nincs jó ár, főleg a retro/relikvia gépek esetében. Ezeknek egyre nagyobb eszmei értéke generálódik évről-évre. A Wii U hardveres ereje elég közel van a Swtichez, és eléggé összetett cucc is, ha 50-60ért kapsz, arra le kell csapni. -
KKaresz45
senior tag
Ok, hagyjuk hogy mi könnyű vagy nem könnyű, tegyük fel hogy csak keresünk egy megoldást Mariózásra nehézségtől függetlenül.
A kolléga eredeti elgondolása az volt, hogy 8500 Ft befektetéssel vesz egy gépet és az eshopól behúzza a retro Mariókat fillérekért. Ez tök jól hangzott Ehhez képest most 55-60 ezer Ft befektetésnél tartunk, plusz ha okosított gépet fogunk ki, akkor lehet hogy nem is megy majd az eshop.
De még egyszer mondom hogy nincs ezzel semmi baj, retrózni jó dolog, csak kicsit eltávolodtunk az eredeti elképzeléstől.
-
Szabi®
addikt
válasz KKaresz45 #4738 üzenetére
Akkor te valamit nem értettél meg, az a megoldás amit a kolléga keresett nem működött, tehát a 8500ft kilőve ...
Kínáltam másikat, az neki tetszett, neked nem. Ez a kákán is csomót alapelv mindenhez vezet, csak megoldáshoz nem.
Főleg hogy azzal indítottad az eszmefuttatást hogy ""Azt hogy ez így működik-e azt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom, csak a véleményemet írom le. ""
Én meg megtudom erősíteni hogy működik, akkor légyszíves felesleges cáfolatokba nem bocsátkozz.
Azt is írtam fentebb, hogy ha okosított, akkor nem lesz szükséged az eshopra, mert minden a gépen van, vagy tetszőlegesen variálható mi legyen a gépen. -
Mennyire szukseges a Wii U-hoz az a kijelzos kontroller?
Siman a Wii U + pro kontroller mukodokepes megoldas? Egyaltalan kenyelmes az a nagy kijelzos batar valami ilyen retro jatekokhoz?
Nezegetem kozben a konzolt, nincs tul sok tul szep belole normalis aron, csak ha
A) Japan importos, nem tudom ez mennyire gaz
B) Csak a gep, vagy csak a tapipados kontroller van kulon - gondolom utobbi onmagaban nem mukodikVagy le kell nyelni a bekat es keresni egy normalis konzolt+tapipados kontrollert+ha nem kenyelmes egy pro kontrollert, es ez van, normalis retrozasnak hdmi-n ez az ara es kesz?
Nem halalos az sem, de azert ha nem muszaj, nem koltenek el ra annyi penzt. Ha ez van es kesz, akkor ez van es kesz, annyi lesz amennyi."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
-
Adam_Shepard
addikt
The Wii Shop Channel, which has been available on Wii systems since December 2006, closed on January 30, 2019. We sincerely thank our loyal customers for their support.
It is no longer possible to purchase new content from the Wii Shop. However, for the time being you may continue to re-download content you have purchased or transfer that content from a Wii system to a Wii U system. Be aware that these features will eventually end at a future date.
Thank you for supporting the Wii Shop Channel and for being such great fans of Nintendo.[ Szerkesztve ]
.
-
Szabi®
addikt
válasz Adam_Shepard #4745 üzenetére
A sima Wii végül is mindegy, a Wii U működik, még új játékot is kap.
-
Bogyi007
veterán
válasz consono #4700 üzenetére
Így van párom és öccse is birtokol egy-egy gépet (sima Switch és Lite) amikhez vettek ilyen online előfizut én meg a konzolon ezen retro tartalmakat fogyasztom legtöbbet.
Ők meg a most megjelent Pokémon játokot tolják szinte már irreálisan sok időben nap mint nap.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
Teljesen hidegen hagynak a Pokémon játékok - a detektíves film az viszont tetszett.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
addikt
Ismét egy megerősítés:
"To be clear, Microsoft will continue to make Call of Duty and other popular Activision Blizzard titles available on PlayStation through the term of any existing agreement with Activision. And we have committed to Sony that we will also make them available on PlayStation beyond the existing agreement and into the future so that Sony fans can continue to enjoy the games they love. We are also interested in taking similar steps to support Nintendo’s successful platform. We believe this is the right thing for the industry, for gamers and for our business."
Adapting ahead of regulation: a principled approach to app stores
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Nintendo Switch Lite (64 gb)+ Essentials Kit + 2 játék
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
- Destroy All Humans / Crypto-137 Collector Editon / PS4
- Star Wars Outlaws PS5 / + Steelbook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest