- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
BE4GLE
senior tag
Nagy marhák lennének, ha nem lenne fontos. Egy dedikált konzolon hozzájuk csorog be a pénz. Akkor is, ha más termékével játszanak a felhasználók. A PC-n a Steam dominál. A Steamen csak akkor keresnek pénzt, ha saját játékot adnak el. És minden kiadót még ők sem vehetnek meg. A Valve zsebét sem szerencsés tömni, hiszen az szintúgy a nappalira pályázik. Szóval az egyetlen ésszerű és logikus lépés a részükről egy kasszikus konzol. A PC kompatibilitást pedig szimplán úgy kell értelmezni, hogy biztosítják, hogy a fejlesztők nulla efforttal publikálhassanak XBOX-ra, ha PC-re fejlesztenek. Mivel borítékolható, hogy a következő generációban is hátul kullognak majd, csak így lehet garantálni, hogy egyáltalán legyenek játékok a gépre.
-
Bad Pritt
félisten
-
pzstm
titán
-
negyven2
nagyúr
A probléma talán azzal van amit írsz, hogy ez a fajta kritika, nagyon nem új dolog. Mármint, hogy tervezéskor figyelembe kell venni a hardware-t, és amiatt lebutítani, meg hogy egy idő után nem lehet tovább optimalizálni.
Mert ez megvolt minden eddigi olyan konzolgenerációba, ahová multiplatform címek is megjelentek. a kezdetekben ez a legtöbbször úgy nézet ki, hogy lényegében több változat is készült ugyan abból a játékból. Amik esetében kb. a "történet" és a játékmenet az kb. hasonló volt, de azon kívül simán más játékok voltak azonos néven. Jelentek meg olyan átíratok is, hogy csoda volt, hogy elindult olyan hardware-en is az adott PC-s cím, ami a közelébe nem volt a minimális gépigénynek. Persze úgy is néztek ki, meg úgy is futottak, de megoldották, hogy fusson!
De mivel nem volt evidensek az azonos időben megjelenő multiplatform címek ebben az időben, így nem igazán volt olyan hang, hogy ezt nem tudjuk megcsinálni. Mert megcsinálták! Igaz, cserébe ocsmányul nézet ki és futott, de futott (és igazából nem is zavart senkit)!
Aztán a miután kvázi a multiplatform megjelenés az nem azt jelentette, hogy az adott játék vagy hónapokkal, évekkel később jött a másik platformra, vagy azt, hogy ugyan az a cím, és tartalom, de lényegében másik játék, onnantól bejöttek azok a hangok is (felhasználói, és fejlesztői is), hogy emiatt a konzol miatt kellett visszafogni a tervezett dolgokból!
Ez még Xbox/PS2/PC idején nem volt annyira hangos (ott főleg a PC-s tábor esetében volt ez probléma), de aztán az Xbox360/PS3-as korszakban aztán konzolok között is megjelent ez a hangvétel. De mivel ott azért kvázi eladásban kiegyenlített volt a helyzet, ezért annyira lehet nem tűnt fel! Pedig akkor is létezett, és akkor is az volt már fejlesztői oldalon az egyik belsős "sírás", hogy ezt a problémát hogyan fogjuk most megoldani Xboy360-on, vagy PS3-on. Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk és a munkánk, ha csak Xbox-ra, vagy PS (vagy PC-re) kéne fejleszteni "optimalizálni"!
A lényeg amire gondolok, hogy fejlesztői szemszögből az lenne a legoptimálisabb ha csak egy konzol platform létezne a PC mellett... mindig is ez volt, mert fejlesztés szempontjából ez a legkönnyebb! Mert hát ugye: Xbox360-ra nagyon könnyű fejleszteni, míg PS3-on vért h*gyozunk (vagy fordítva). A One/PS4 idején az volt, hogy hogy a One sokkal gyengébb, és nem is kéne rá fejleszteni, mert eleve kevesebb megy el belőle mint PS4-ből. Aztán amikor bejöttek a félgenerációs konzolok, akkor ott voltak azok a hangok, hogy alapgépre nem kéne már fejleszteni!
Majd most ugye a minek Series X|S-re, amikor alig veszik és az S is visszafogja a dolgokat. A Legújabb meg... csak PS5 Pro-ra kéne fejleszteni, mert a többi már elavult!És akkor persze ott van a PC-s piac ahol simán bele lehet futni olyan hangokba, hogy miért nem RTX 5090 az alap, miért kell a gyengébb gépekkel is foglalkozni (meg a konzolokkal)! Ezek csak visszafogják a fejlődét (oké ez utóbbi inkább user hangok)!
De igy végül ott van az amit talán sokan figyelmen kívül hagynak... miszerint van egy Switch 2 is a piacon, ami azért hardware szempontjából gyengébb mint Series S. És ha azt vesszük alapul, hogy a Series S visszafogja a generációt, akkor mi van a Switch 2-vel, De ha nem is ez a generáció, de a következő, ami1-2 év múlva jön (vagy jött volna)?
Ebben az esetben nem probléma az, hogy nem lehet a végtelenségig optimalizálni? -
hadam98
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
Series S kommenteket szerintem mindenki ignorálja már, mert hacsak valaki nem játszik ezen a konzolon nem fogja látni azt a hihetetlen minőségbeli különbséget, ami itt van a legtöbb játéknál. Már a first party megjelenések közül is néhány is olyan volt tavaly, hogy nekem is felszaladt a szemöldököm néha, pedig általában nem vagyok érzékeny az audiovizuális gyengeségekre. Én örülnék, ha nem erőltetnék a 60fps-t, mert szerintem egy stabil 30 vagy 40 és kicsit nagyobb felbontás jobban állna neki, Obsidian két játéka ebbe az irányba ment és habár látszott a gyengébb grafika, de elviselhetőbb volt, mint a kásás South of Midnight.
De aztán meg lehet úgy vannak vele, hogy tök mindegy, mert úgysem játszanak az emberek a játékaikkal a saját konzoljukon, szóval minek törjék magukat.
-
Döglött Róka
veterán
-
boxmaci
aktív tag
-
hadam98
senior tag
-
Döglött Róka
veterán
-
Wlac
Ármester
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a Steamre kijött játékok mekkora része volt 5 perces asset flip. Playstationön nem szoktam böngészni a Store-t, de anno Switchen katasztrófa volt az 5 perces fércmunkák aránya, el is vette a kedvem attól, hogy bármit keressek. Gondolom Steamen rosszabb az arány.
Egyetértek azzal, hogy AAA fenntarthatatlan lesz, és sajnos rengeteg az olyan cím, ami nem mer egyedi lenni, mert minél szélesebb közönség előtt kell tarolnia, hogy visszahozza a költségeket. Mondjuk én nagyon szeretem az AA játékokat, úgyhogy nem bánom, ha azokra fekszenek rá inkább. -
.LnB
titán
Több, de annak jelentős részével a fene se játszott. Még csak ki sem próbálták.
#20248Zó
"Erre van valami forrás?"
Most hirtelen nem kerestem neked igazoló linket. De ez nyílt tény a filmiparban. Hollywood kb az összes filmet veszteségként írja le, aztán adóvisszatérítésekkel játszanak. Ez már nagyon sok éve kvázi nyílt titok az iparban. És rendszeresen meg van említve a bevételekkel foglalkozó cikkekben.Én sem lepődnék meg, ha a játékiparban is masszívan menne e trükközés. Főleg miután megjelentek ezek a nagyon komoly befektetők. Arról nem is beszélve, hogy az egyik stúdióvezető autókat gyűjt a gigászi prémiumából, a másik száz milliókat tesz zsebre..
#20255Zó
Úristen! De "jó lehet" akkora Ubisoft "fannak" lenni, hogy stáblistáról felismerjem, ki volt Ubis, és ki nem!
-
opr
nagyúr
Szerintem mostmár kiadják. A kérdés az, hogy mi vele a tervük. Mert ha most meglépnek egy olyat, hogy lenyelnek egy kis lekváros buktát, vagy max nullszaldót és normális áron adják, le tudják tarolni a piacot. Feltéve, hogy tudnak eleget gyártani.
De ha tartják magukat a hülyeséghez, hogy azonos árban adják, mint egy egyenértékű (csak éppen szerelhető, bővíthető) PC, és ilyen 1000 eur körül adják ki, akkor ott fog megrohadni a raktárban mind szerintem.
-
ldave
félisten
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
hombre[EU]
nagyúr
-
_drk
addikt
Persze, egy grafikonból kielemzünk mindent is! Nem ennyire egyszerű ez...
Azzal kezdtem, én azt tapasztaltam több kommunikációból meg az interneten böngészve, hogy jóval több gamer van mint ami bármilyen statisztikában és/vagy kutatásban szerepel.Olyan mint itt az átlag abból kevesebb van, hogy mindennel is játszik a kurrens platformon. Ami a drágulás, kezdve PS5 200 ezres induló árával és később 70-80 dolláros játékok miatt van.
Meg maga a kínálat is olyan, hogy pont a húzó nevek mint pl nem volt új GTA, COD-nál/fifánál már évek óta kivéreztetés megy, AC-ról ugye nem is beszélve.
Közben meg a Yotei még okés lenne, de egy Death Stranding 2 és Stalker 2 már kevés a marketingnek. -
Moby
veterán
Semmi sem nő. Pénzben kifejezve még az általános pénzromlást sem követte le a gémingszektor. Gyakorlatilag 20 éve helybentopi van. A mobil térnyerésével jött egy kis fellendülés, de a sok éve vízionált robbanás sosem jött el. És talán már nem is fog. Btw épp a pc piac tartja magát talán a legjobban.

-
opr
nagyúr
-
wjbhbdux
veterán
-
Döglött Róka
veterán
-
hombre[EU]
nagyúr
-
_drk
addikt
-
.LnB
titán
Ha nem is tart majd 3-4 évig, akkor jön majd közbe más.
Én eskü nem vagyok összeesküvés, meg laposföld hívő. És biztos politikailag, geopolitikailag, és gazdaság politikával meg lehet ezeket a történéseket magyarázni. De a covi óta, egymás f***át érik a vállságok. Olyan vállságok, amikre mi átlag emberek csak furcsán, bambán nézünk, hogy hogyan történtek ezek? Az összes valahogy erőltetettnek, és mondvacsináltnak tűnik. De ha nem is az, van mögöttük valami idióta ideológia, valami gazdasági "tánc" amit nem értünk.
Ez az AI baromság is fel van fúja mint a fene. Holott az általános emberi reakció az AI-val kapcsolatban még mindig az, hogy az átlagember fázik tőle. A cégek meg tíz milliárdos üzleteket kötnek úgy, hogy az egyik fél felől fedezet nincs a deal-re, a másik részről meg gyártókapacitás (Oracle - OpenAI). És mi meg ülünk a monitor előtt és kérdezzük, hogy ez mi a f***?! Hát még mi is látjuk, hogy ez kamu!?
Csak én vagyok vele úgy, hogy ezeket már valamiért, pofátlan gazdasági manipulációnak tartom?! Mármint persze ez nem újdonság. Csak a mértéke az a durva, és az, hogy mennyire pofátlanul csinálják.
Évek óta úgy érzem, hogy a kapitalizmus elszabadult. A covid óta. Ott voltak gyönyörű számok, és a befektetők azóta is folyamatos növekedést várnak el a cégektől.
Na persze biztos hülyeségeket írok, mert nem vagyok sajnos gazdasági szakértő. De van a világban egy óriási feszültség mostanában. A kapitalizmus soha nem látott sebességgel darálja be a világot. Most is ahogy mindenki fejest ugrott ebbe az AI dologba.. .rémisztő.
-
.LnB
titán
-
frankdelgado
őstag
-
frankdelgado
őstag
-
frankdelgado
őstag
2027 lesz a ps6 a jóslatok szerint.....tehát az még 2 év. Én is vergődök rajta, h vegyek e simát, azzal elleszek még v ezt. Valszeg többet fog esni az ár, viszont a simával meg tele lesz a zinternet, lehet, h jobban fogják keresni a prot, mert kevesebb lesz belőle és 2 év múlva ezen még mindíg lesz garancia. Fene tudja.
-
NyMRooD
addikt
Egy új ps5 most beszerezhető 145/185 ezer forintos áron, használt boxtól jobb ajánlat. A ps extra meg havi 2000-2600 Ft körül szerezhető be éppen, rengeteg játék van abban is, igaz jóval kevesebb day1 cím van benne.
szerk.: a pro lemezesen volt annyi, most lemez olvasó nélkül akciósan 304 ezer ft.
szerk.2: ha lejárnak ezek az akciók akkor viszont már én is elgondolkodnék azon amit írtál. PS-en ott vannak az ex címek is, ha jól értem az újdonság lenne még mind. Az MS címek meg jönnek ide is.
-
Holding0191
kezdő
13 és16 igen néha biztos én is kiprobálnám. Mivel játszanak ?nagyon változó igazából mindenel. Fifa, Fortnite,Battlefield 6, így elsőre amiket tudok..
Ezért is gondoltam laikusként hogy jobb befektetés mint a folyamatos pc upgrade....mindenképp az lenne jó amire a lehető legtöbb játék ki is jön. Ezt a 2 játékos módot hogy kell érteni 1 konzol hajt 2 tv-t? vagy 1 tv osztott kép? -
NyMRooD
addikt
-
Moby
veterán
A haverjaid (érdeklődése, akámilye) alapján választod majd meg a sűrűn olvasott fórumokat/topikokat, nem pedig fordítva. És úgy gondolom, hogy ez a helyes. Itt is amúgy lehetne véleményeket ütköztetni, csak már nem szokás a véleményformálás, vagyis vélemény az van, csak kényszeresen bele van csomagolva valami álténybe, vagy valami annak tűnő izéba. Ezért lettek ilyen iszonyú fontosak a számok. A számok tények, tehát az én véleményem az nem vélemény, hanem a világ ténye számokban. Tessék, itt van leírva, nnneh

-
Zó
senior tag
-
Mike
veterán
-
_drk
addikt
-
Mike
veterán
igazából irreleváns, mert biztos több bevételt hoz a dupla díj miatt, a fele meg nem mondta le. ami engem illett az évi 2-4 játék amivel játszom, biztos nem fizetnék ki 130k-t vagy ha igen, akkor már inkább a licencért, mert azért a előfizetéses katalógusban sem örökké vannak a játékok
-
Mike
veterán
tömegesen mondták le az emberek, a Microsoft szerverei fejreálltak
csak a CoD miatt lett ennyi, egyáltaln nem kell ma már az Ultimate, a legtöbben kisebb csomagra váltottak
-
_drk
addikt
-
törölt tag
-
hombre[EU]
nagyúr
-
hombre[EU]
nagyúr
-
opr
nagyúr
Most éppen könyvelőszoftvert írok.

Unalmasabb, de stabilabb. A mostani munkaerőpiacon az van, hogy leszarom. Legyen stabil, fizessen eleget, legyenek jófejek a kollegák és részemről örülünk, Vincent. Az, hogy full wfh már csak hab a tortán.
Viszont innentől kezdve pontosan annyira vagyok hűséges, mint a kedves cégek. Ha jön jobb, kérdés nélkül váltok azonnal.
-
ldave
félisten
-
hombre[EU]
nagyúr
-
frankdelgado
őstag
-
Mekkelek22
lelkes újonc
-
NyMRooD
addikt
Az AMD nyílván nem 24 hónap múlva kezdi el tervezni az új konzolba a chipet. Kell idő a tesztelésre, a devkitek legyártására és kiküldésére a fejlesztőknek, a fejlesztőknek a fejlesztésre, a marketing kitalálására, tömeggyártásra, logisztikára és ezeken kívül biztos van még egy sor dolog ami még a fixálás után jön.
-
ldave
félisten
Na jó, de a Sony nem a PC-s vásárlókkal egyidőben kapta meg annak a GPU-nak a terveit
De mindegy is, a konzol hardver sosem volt (1-1 kivétel talán van), és nem is lesz az ahol a boltokba kerülés pillanatában az amúgy létező aktuális csúcsközeli CPU, GPU van, hanem a kb 1,5 - 2 évvel korábbi variánsok lesznek benne.
-
ldave
félisten
-
ldave
félisten
Pedig de. Nem tudom mennyire vagy járatos gyártás közeli dolgokban, de a specifikációt jóval, akár évekkel a boltba kerülés előtt már véglegesítik, főleg azoknál a termékeknél, amiknek sok év a várható élettartama. Szóval egyáltalán nem lehetetlen, hogy a 2027. év végi megjelenéshez már a legtöbb (hardver) komponens már kvázi lefixált.
-
törölt tag
-
hombre[EU]
nagyúr
még a kauflandban is [link]
az emberek nem azért vesznek konzolt,mert "egyszerű" ők pedig retardáltak (60éves emberek is már 30éve laptozonak/pcznek) hanem mert olcsó volt eddig és voltak játékok,amelyek csak xbox,ps vagy nintendon voltak elérhetőek.
ha az olcsó része megszűnik és az xbox+ps átmegy thirdpartyba akkor nem lesz semmi értelme. pc áron venni konzolt és lezárnak egy darab, drágább store-ba...öncopatás -
NyMRooD
addikt
-
NyMRooD
addikt
Itt a kérdés az, hogy MS által választott 75 játékkal játszanál inkább day1 vagy 4 olyannal játékkal amivel szeretnél. Ráadásul ha ráér pár hónapot akkor premiumban is meg kapsz mindent az MS játékok közül a cod-on kívül és még mindig vehetsz 2 általad választott játékot day1 Nekem most van előfizetések, meglátom, hogy milyen lesz a következő év és kitalálom, hogy mi legyen. A probléma, hogy eddig ezen nem kellett gondolkodni, most meg igen.
-
.LnB
titán
-
ldave
félisten
-
NyMRooD
addikt
-
tboy93
nagyúr
Amíg vannak használt lemezek, meg jó akciók én elvagyok. Nem játszom új játékokkal szinte sose, min. 1 év mire megveszem őket. Addigra jóval olcsóbb, meg ki vannak patchelve
Persze régen én sem voltam ilyen türelmes. Táblázatban szoktam írni mit mikor veszek meg, meg mikor játszom ki és nem ritka hogy a vásárlás és a végigjátszás között is eltelik pár év. -
tboy93
nagyúr
-
Zó
senior tag
Annak idején a túlnyomó többség warezolt a régióban, de még Nyugaton is jóval elterjedtebb jelenség volt. Emellett akkor még gyakorlatilag nem léteztek akkor digitális vásárlások, sokkal kevesebb megkötéssel ment a cserebere, a játékok továbbadása (jó, nyilván home-olás, family sharing nem volt, de a nem létező DLC-ket sem kellett külön megvenni minden lemezes példányhoz). Még PC-n is főként a multit érintették a CD-kulcsok, de még a Blizzard játékainál sem kellett azt beregisztrálni, viszont többen ugyanazzal a CD-kulccsal egyszerre nem multizhattak (viszont LAN-partyhoz volt például a Star Crafthoz spawnverzió, hivatalosan ketten lehetett így egy kópiával játszani, lásd a manapság Hazelight játékainak a friend passát).
Az egy nagyon más piac volt, amikor szinte évente volt - nem csak - grafikai szintlépés, elképzelni sem tudtuk akkor, hogy 10 éves játékok benchmarkja releváns legyen. Most nagyítóval kell keresni az új csodák grafikájában, hogy miért futnak annyival rosszabbul.
-
Mike
veterán
-
negyven2
nagyúr
A legtöbben nem azért nem váltottak PS5-re, mert minden is jött, hanem mert pl. olyan live service alapú játékkal játszanak, ami esetében nekik nincs értelme váltani, mert még ugyan-úgy támogatják azokat. lehet rondán néz ki, meg sz*rúl fut, de tartalmilag ugyan azt tudja. Pl. EA FC 2x, vagy a CoD (és akkor a Fortnite/gta meg egyéb dolgokról nem is szólva.
Az infláció meg amit írsz az valóban így van, hogy valami jobban drágult, valami kevésbé... játék esetében amúgy, a kiadói szemszögből most is 40-50k Ft egy játék, de ha nem kellenek a plusz DLC-k season pass-ok, meg egyebek, akkor megveheted olcsóbban is. Mert a full price játékok általában az Ultimate kiadások jelentik. Mert szerintem egy 2000 körül kiadott játék esetében nem igazán voltak elterjedve olyanok mint most.
De a pusztán az adott dolgok inflációs összehasonlításával az a gond, hogy nem igazán veszik figyelembe a vásárlóerőiinflációt (adott fizetésből mit tudsz venni), illetve azt sem, hogy milyen plusz dolgok jöttek be amire - bár nem muszáj annyira - de azért költeni kell, érdemes. pl 2000-ben a medián kereset az USA-ban olyan $43k. Ma $62k úgy, hogy közben minden minimum a duplájába kerül! És itt bejön, hogy közben voltak olyan dolgok, amiknek az árai nagyon elszálltak (pl. a lakhatás, élelmiszer árak).
Vagyis bár szépen mutat az ilyen kimutatásokban, hogy a PS2 ára inflációt számolva ugyan annyi, mint most a PS5, ha közben igazából az a gond, hogy ezt az árat sokkal kevesebb pénzből kell kigazdálkodni! -
Mike
veterán
-
Mike
veterán
-
Mike
veterán
-
negyven2
nagyúr
Csakhogy pont ez a probléma vele, hogy ez egy véleménycikk, ami arról szól, hogy szerinte ezt mit jelenthet és szerinte ez mit hozhat majd a jövő! De ezek nagy részét, mint szimpla, közel nulla rálátással rendelkező "gamer" szemszögből írja, és nem mint egy tényfeltáró újságíró. És attól, hogy gamer újságíró volt, illetve most csak simán újságíró, az nem sokat változtat a helyzetén.
Amit a legtöbb ilyen cikk/hír/podcast-ot készítő valahogy nem akar felfogni (függetlenül attól, hogy tudják és le is írják, elmondják), hogy a játékipar már most nagyon átalakult, és ez a jövőben meg jobban fog. Az MS ehhez próbál alkalmazkodni... de a legtöbb esetben lehet túl, hogy korán. És ezt a nagyon könnyen befolyásolható "gamer" közösség nem biztos, hogy elfogadja.
Itt igazából egy olyan korszakot "sírnak" nagyon sokan, ami nem igazán lesz már (X360/PS3), mert ahogy írtam, megváltozott az egész ipar. Egyedül talán a Nintendo az, ami megmaradt annak, amit konzolnak és konzol gaming-nek tartunk, de neki igazából csak önmagával kell versenyeznie már nagyon régóta. De egy MS vagy Sony nem teheti meg azt, amit a Nintendo... -
Döglött Róka
veterán
-
Döglött Róka
veterán
Gratulálok, felsoroltad a leépítéseket ami az egész kesergést indukálta.
Gondoltam nem kell megint ezen rágódni mert mindenki tudja.A cikkíró érzelmileg érintett, igen ez szép dolog, de maradjon csak tárgyilagos mert az érzelmi érintettségével a cikk nem lett több egy átlagos fórumposztnál.
Az MS magyarország széthullott konkrétan olyan 5-6 éve, volt egy kisebb botrány ami miatt még az FBI is magyarországra repült, a corp kivette az irányítást a magyar kézből és összevonta a régiós irodákat egy management alá.
https://www.justice.gov/archives/opa/pr/hungary-subsidiary-microsoft-corporation-agrees-pay-87-million-criminal-penalties-resolve -
frankdelgado
őstag
-
Döglött Róka
veterán
Ott téved hogy az Xbox halott. Az egész cikk a júliusi leépítés körüli bőgésre van felépítve, mert a clickbait jó dolog. Nulla elemzés, nulla üzleti háttér.
"A cég általános vállalati bullshitekkel magyarázta a nagy leépítést, például elhangzott, hogy „növelni akarják a Microsoft agilitását és hatékonyságát”, de az is, hogy „a szervezeti változások szükségesek ahhoz, hogy a cég a legjobb pozícióba kerüljön a dinamikusan változó piacon”. Ezekből a lózungokból az Xbox-divíziót vezető Phil Spencer is kivette a részét, de több jele van annak, hogy ő csak végrehajtó, és az, hogy a kirúgások ennyire a játékos részlegre koncentrálódnak, az ő feje fölött dőlt el."
Az ilyen bekezdések miatt nem ér semmit, csak a reddit/X/facebook echo chambereit ismételi. Nulla háttérinformáció, nulla forrásmegjelölés.
"A mostani leépítés csak a jéghegy csúcsa. A Microsoft jó ideje nem tud – talán már nem is nagyon akar – mit kezdeni az Xboxszal, mint hagyományos értelemben vett játékkonzollal. " - Hogyne kezdene, épp konszolidálja a platformot hogy könnyebb legyen fejleszteni és nagyobb piacot lefedni.
Magyarország pedig annyira sem számíthat, mint a nagyobb piacokkal bíró országok. - Utoljára a One X-nél volt számottevő a Microsoft Magyarország képviselete, 8 éve. A Microsoft magyarországot jóval prózaibb okok miatt aprították fel.
Microsoft lesz az unalmas beszállító, ahonnan bármilyen platformon be lehet majd szerezni az aktuális Call of Dutyt és Minecraft-kiegészítőt, Elder Scrolls- vagy Fallout-játékot, és még sorolhatnánk, mert rengeteg fontos játékbrand van a vállalatnál. De izgalmas újításokat már nemigen várhatunk. További leépítéseket annál inkább. - Jósolgatunk mert hangulatot kelteni jó

Nem én "durcizok", a cikkíró

-
Döglött Róka
veterán
-
Döglött Róka
veterán
-
_drk
addikt
A jaj mi lesz veled-del én se értek egyet, miután annyira pumpálják bele a pénzt, hogy valami biztos lesz.
Túlságosan temető hangvételű, de ez az írói eszköz, clickbait(?).16ban le lehetett volna lőni,vagy One X után, vagy a mostani gen előtt. Legkésőbb 22ben mikor látták, hogy a játékok sehogy nem állnak, a gépek se fogynak már annyira.
Aztán jött az ABK felvásárlás. Majd később a nem is kell a konzol. Nekem azóta egyértelmű hogy az MS nem fogja már elengedni a gameinget. Ami egyébként teljesen ésszerű döntés egy tech óriás részéről.
-
frankdelgado
őstag
-
Döglött Róka
veterán
-
frankdelgado
őstag
-
Döglött Róka
veterán
-
frankdelgado
őstag
-
bazsimano
őstag
-
pzstm
titán
-
Bad Pritt
félisten
-
frankdelgado
őstag
-
frankdelgado
őstag
a boxot már 2013 óta (amikor állítólag nagyot bukott) temetik. Temették már a pc-t is és lám él és virul. Nemcsak, h lehet Series X et kapni, de a német store-ban megint van 2 terás verzió is. Biztos vagyok benne, h lesz új xbox, ami a haláltusát meghosszabítja majd 5-6-7 évvel. Közben majd kidob a valve is egy asztali konzolt, annak az esetében pedig tuti úgy lesz majd, mint a steam deck esetében, h csak tőlük tudod rendelni. Érdekes ott nem volt pánik, csak amikor az xbox "kivonult". Szóval szerencsére lesz választási lehetőség a PS5-ön kívűl, mert az nem kell. És még az is lehet, h fogunk még lasztofasszal játszani xboxon
-
tboy93
nagyúr
Szerintem eleg egyértelműen leepitik az xbox szekciot, az xbox reszlegek felszamolasa mar folyamatban van, regionális vezetők elbocsajtasa stb. Benne van hogy az utolso MS altal fejlesztett xbox-ot fogjuk latni hamarosan, aztan meg jonnek majd esetleg ilyen asus rog ally x fele kooperaciok.
-
Zó
senior tag
Jó játékok lesznek, de AAA fronton drasztikusan kitolódtak a fejlesztési idők, és mivel egy-egy projekt több száz embert köt le, IT területen meg van máshol is élet (nem kevesebb pénzért), több nagy stúdió nem lesz alá. Mondjuk, nekem már végeredményre is jobban bejön a kisebb játékokból kifutó eredmény, de az AAA mennxiségileg nem tudja azt hozni, mint régen. Megjegyzem, már PS4-en is lassabban csordogáltak, azóta sincs PS3-nál újabb konzolom. Ráadásul a rá meglévő játékaimat nem is tudnám használni PS4-5-ön, a remsterek meg már gyakran jöttek másra is. A PS1-2-es éra dömpingje persze már a hetedik generációban sem lett meg.
A PC ára relatív, éppen a minap vettem egy használt konfigot, ami közelíti a PS5 erejét, egy használt PS5 áráért. Nyilván 8K @ 120 fps ray-tracinggel nem megy rajta, de elég sok mindenre használható játékra is.
Amúgy nálam ugyanarra a kijelzőre van kötve az XSX - és a többi konzol is -, amelyikre a PC-(i)m, bill+egeret (a párezres sokéveseim is működnek kiválóan, 25 leejtés után is, ez nem tétel) vagy kontrollereket is tudom használni mindkettővel, bár kompatibilitásban a PC jobb.
A Switch 2 érdekelne, de nagyon drága lenne a meglévő PC-s, boxos és PS-es könyvtárak mellé nulláról felépíteni ott is valamit vagy újabb előfizetésbe beleugrani. A régi cartridge-eim meg nyilván a régi konzoljaimmal mennek.
Nálam az a helyzet áltt elő, hogy a PS3 és az XSX is mellett is érv volt az akkor kedvező előfizetéses modell, de a jelenlegi konstrukciók már inkább eltaszítanak tőlük, a saját fogyasztói és játszási szokásaimhoz nem illeszkednek.
-
.LnB
titán
Félreértés ne essék. Én most nem akartam megszakérteni a gaming ipar jelenlegi helyzetét általánosan. Csak a saját véleményemet írtam le. Ezért a jó játék témát kár is feszegetni. Ez mindenkinek más. Itt van például az új AC:Shadows. A témája miatt nagyon érdekelt. És általánosan azt is írják, hogy nagyon jó. Én viszont nézve a gameplay-eket, nem bírnám játszani 40-50 órán keresztül. És az utóbbi időben tényleg olyan játékok érdekeltek csak, amik valamiben nagyon mások voltak mint az átlag.
Eszemben sincs azt állítani, hogy a -PC gaming, vagy a konzol gaming- egyik jobb a másiknál. Ez parttalan vita mindig. Felesleges. Nem foglalok állást egyik mellett sem. Nem azért frissítettem a PC-t mert az jobb, hanem mert közel 10 éves konfig volt. Ráadásul én most csak CS2-vel játszom PC-n. És videokártyát nem vettem. Valószínűleg egyébként pont ez lesz majd a kérdés, hogy VGA-t vegyek e, vagy újra konzolt. Majd az idő eldönti.
ui: Nyugodtan reagálhatsz másra is. Sajnos visszaolvasva, lett volna még mit szerkeszteni ezen az íráson. Sajna félbe szakították (munkával) a gondolatmenetemet sokszor..
-
NyMRooD
addikt
-
l.skywalker
titán
-
Szabi®
veterán
-
NyMRooD
addikt
-
hombre[EU]
nagyúr
-
stoon
addikt
Mivel a gyerekeké a ps (nekem van pc, sőt a fiamnak is) és sok olyan játék van rajt amivel a "haverjaikkal" együtt játszanak a ps 5 nem alternativa egyenlőre, és igen vonz a "barkácsolás" is meg persze a dolgok javarésze megvan , ezért nem lenne egy egetrengető beruházás (persze csak módjával ) , és legalább csendesebb lenne, igazából csak a hangja zavar, és talán majd ha el jön az idő meg is lehetne válni tőle, de egyelőre ez marad egy darabig, köszönöm a válaszokat!
#18310Moby : Köszönöm az ajánlást de egyenlőre nem alternatíva a ps5
-
törölt tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Bad Pritt
félisten
-
oriic
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing kormányszett garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Wireless Controller (Robot White) - Dobozos, hibátlan
- Lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) Garancia 2027.12.10 - beszámítás OK
- Steam Deck 2023 64 GB - MAKULÁTLAN + EXTRÁK
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest