Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5151) Wesder válasza F-ECT$ (#5150) üzenetére


Wesder
félisten

Ebben az esetben az extràk és szolgàltatàsok szàmítanànak.
Én tökre örülnék, ha lenne mondjuk ilyen szerzödés közöttük hogy 3-4 év utàn megjelenhet a rivàlis platformra a 1stparty cím. Így végülis megmarad az elôny, amit egy exklúzív adhat, de ha valaki képes kivàrni, mégsem marad le róla. Nem mindenki engedhet meg magànak 1-nél több konzolt.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5152) ρσгτσ válasza F-ECT$ (#5150) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Biztos lesznek exkluzívok. Szerintem csak a hangsúly változik meg. Illetve a mellé adott szolgáltatásoknak, vagy akár ügyfélkezelésnek is nagyobb lesz (/lehet...) a jelentősége, ami nem mindegyik cégnek az erőssége...

Viszont bármennyire is elvakult egy ember valamelyik márka mellett, azt észre kell vennie, hogy egy sz@r generáció után, jó vezetés mellett a Microsoft felkavarta az állóvizet. Sony -nál is vannak már jól látható változások, mert reagálnia kell a piacra.

Én nagyon remélem azt, hogy a PS -ből nem lesz egyszer Nokia. Mert pont annyira szükség van rá, mint bármelyik szereplőre a piacon.

Ezzel együtt viszont a Nintendo jelenleg olyan helyzetben van, hogy kb. elfingja magát, azt is eladja palackozva. Szerintem sokkal károsabb az a piacnak, ha olyan exkluzívokat tartunk fenn, amit 624x leportol egy cég, és baromi jól él belőle. Nyilván emellett nem vitatható az újabb játékok minősége és sikere sem.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#5153) ρσгτσ válasza opr (#5142) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Volt amúgy valaha olyan adat (költői kérdés), ahol a vásárlókra "kényszerített" bundle eladásokat külön kezelték vagy jelölték egy adott játék értékesítési számainál?

Csak azért kérdezem, mert mindegyik gyártónál volt már olyan, hogy a konzolok adták el a játékot és nem fordítva. Mert például más opció nem volt, vagy jobban megérte mint az alapgép.

Nem vitatom egy-egy játék sikerét, de azért rendesen torzítják az eladási számokat. Sony ezt most rendesen kimaxolja, mert ezeket nem a kereskedők találják ki, és így teljes áron, akció nélkül el tudnak adni játékokat. Nem is keveset.

Szerk.:
Egy online játéknál ez mondjuk mindenki számára mérhető...de egy sztori alapú "offline" játéknál nem sok minden derül ki a felhasználó számára.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#5154) Szabi® válasza _drk (#5146) üzenetére


Szabi®
addikt

+1

Ez ennyi. Micronál csak a nagy ígérgetések+tétlenség ötvöződik, aztán sehol semmi. Egyszer erre fogják, egyszer arra, de nincs mögöttük tartalom.
Kár érte, mert nagy slunggal indultak, ami mára bőven elapadt, sztem 2 év és teljesen stagnál majd a box. Pedig most megmutathatnák ... Bethesda, Activison ...

Az összes konzolgyártónak egy nagy szerencséje van, hogy az Apple még nem gyárt konzolt.
Mert ott van vásárló erő, és az a tábor a 3 jelenlegi konzolgyártó méretét kitenné ...

(#5155) ρσгτσ válasza Szabi® (#5154) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Az Apple mögött elég komoly politikai befolyás van, és nagyjából már az is elég hozzá, hogy a kínai cégek ne mossák fel vele a padlót. Mindamellett, hogy valóban értéket állítanak elő még akkor is, ha ezt nem mindenki ismeri el.

Nem tudom mit kezdenének egy olyan piacon, ahol minden szereplő amerika kedvence.

ZX Spectrum - Commodore 64

(#5156) Wesder válasza Szabi® (#5154) üzenetére


Wesder
félisten

A Microsoft még el se kezdte a generàciót. Jelenleg még mindig azt a szerencsétlenséget akarjàk rendbehozni amit az Xbox One okozott. Remélem ha megkapjàk az ABK-t, akkor utàna kussban nekiàllnak végre dolgozni is.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5157) Bad Pritt válasza Szabi® (#5154) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

A lelki szemeim előtt látom, hogy az Apple megalkot egy gamereket célzó eszközt, ráadásul az a durva, hogy ők az egész csomagot össze tudnák rakni házon belül.
Más kérdés, hogy nem hiszem, hogy ez a piac érdekelné őket, az Apple Arcade is egy stagnáló platform, másrészt a gyártási kapacitás is egy gyenge láncszem bármilyen új szereplő belépése kapcsán, harmadrészt a Pippin óta a közelében sem jártak ennek a dedikált multimédiás eszköz piacnak, akkora bukó volt.

A Valve-nál reálisabbnak érzem a belépés, a Steam Deckre épülő asztali konzol a középtávoli jövőben inkább elképzelhető.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5158) Szabi® válasza ρσгτσ (#5155) üzenetére


Szabi®
addikt

Az Apple mögött egy irgalmatlan méretű globális vásárlói erő van, akik azon termékeiket is megvették, amik nem voltak épp a fejlesztés csúcsai. Az Apple Arcade-ba félévente 500 millió dollárt öntenek, "- mert csak", ha ők csinálnak valamit, annak nyoma van, és visszhangja.
De jobb hogy még konzolfronton nincsenek jelen, sanszos hogy hatalmas sikereket érnének el, de én a tartalmi részét megkérdőjelezném. Ahogy meglehet az Apple tv-jét, és az Arcade-ét is.

#5156 Fizzie Mikorra várható a startup ? Majd 3 év múlva visszakeresem ezt a hsz-t és kitárgyaljuk, hogy mi lett ...

(#5159) F-ECT$ válasza Szabi® (#5158) üzenetére


F-ECT$
titán

Az 500 millió jelenleg aprópénz a gamer piacon, nem? :DDD

Dive ever, work never.

(#5160) Szabi® válasza F-ECT$ (#5159) üzenetére


Szabi®
addikt

Nyilván nem "aaa"-s gémek készültek eddig náluk, és nem is az volt a cél ... Csak hogy legyen olyan részlegük is, mert megtehetik ... Terjeszkednek, olyan piacokra is betörnek, amik 6-7 éve elképzelhetetlenek voltak.

#5157 Bad Pritt " A lelki szemeim előtt látom, hogy az Apple megalkot egy gamereket célzó eszközt, ráadásul az a durva, hogy ők az egész csomagot össze tudnák rakni házon belül.""

:D De am. tényleg .... Mindenük adott ehhez. Nyilván ez csak fikció, de van rá eshetőség.

[ Szerkesztve ]

(#5161) ρσгτσ válasza Szabi® (#5158) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Igen, és valószínű az irgalmatlan vásárlói erő kezdte el évekkel ezelőtt szankcionálni Kínát és a Xiaomit (többek között), amikor már nehezen lehetett kezelni a piaci részesedést. Mind okostelefonok, mind telekommunikációs kiépítések tekintetében. Ami alá szokásos módon befeküdt Európa is.

Sokat tesznek azért, hogy ez így is maradjon.

Az Apple -t egy zseni építette fel. Aki egyrészt nagyon értett ahhoz amit csinált, másrészt kiállt az emberek elé és elmondta mire van szükségük. A mai napig ebből él a cég. Nem mondom hogy azóta rosszul csinálják, de közel sincs már náluk annyi innováció.

Persze azóta sikerült megoldani, hogy SMS -ből tudj kimásolni, és hoztak egy szuper iPad OS -t, aminél már nem úgy néz ki a felület, mint egy felnagyított mobil...stb...stb.

Nem mondom hogy az Apple nem lenne sikeres, de valószínű rengeteg munkába, sok időbe kerülne..., és az elején sokkal több anyagi lemondással járna, hogy egyáltalán mérhető legyen a részesedésük. Ez pedig nagyrészt a Sony -nak és a Nintendo -nak köszönhető.

Ráadásul az Apple egyben minőséget is képvisel minden termékével, ami az árazásban is megjelenik. Azt most tegyük félre, hogy ez egy-egy cuccuknál mennyire sikerült jól, mert ebből a szempontból nem lényeges.

Vajon milyen árazással jönnének a konzol piacon? Vagy ellenkező esetben lemondanának a szokásos haszon egy részéről, hogy sikeresebbek legyenek? Milyen elvárásaik lennének a külső fejlesztők felé?

Szerk.:
Amúgy megjegyzem, én örülnék több szereplőnek és nagyobb versenynek.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#5162) hombre[EU] válasza Szabi® (#5158) üzenetére


hombre[EU]
veterán

a nintendo,sony és a microsoft mellett senkinek sincs helye. sem hardware, sem software, sem kapcsolatok terén nem tudják felvenni a versenyt. már késō,mert túl drága lett a biznisz. nagyon sok évig, nagyon sok pénzt kellene elégetni ahhoz,hogy megtudjanak kapaszkodni mellettük.
jobb ár-érték arányú hardware-t inhouse lehetetlen összehozni, az nvidia,amdhez képest semmit sem tudnak a gamingrōl
egy sony,ms féle komolyabb firstparty line-up megvásárlása/összerakása már lehetetlen. megkérdezheted az amazont :D megveszed 3-4B €$-ért a bungiet és csinál neked 5-6év múlva egy darab játékot
maximum egy apple gamepasszel lehetne valahogy játékosokat átcsalogatni...de minek mennél át egy rosszabb szolgáltatásra? csak az alma logó miatt?!

Life, Uh, Finds A Way

(#5163) Szabi® válasza hombre[EU] (#5162) üzenetére


Szabi®
addikt

Ahha, anno ezt mondták az Apple tv-re is, hogy "- minek?" . Aztán nézd meg ma ,,, Míg a netfixes fostengerben 1 évadot megélő, 0 kvalitású színészekkel készült co produkciók már nem növekvő, hanem csökkenő tendenciába egyáltalán nem képesek vonzani a "tömeget".
Addig az Apple szép komótosan fizetgeti 1,2 millió dolláronként/színész/epizód kis csapatát.
Ők a "lassú víz partot mos" elvet vallják. De kronológiailag is áttekintheted a mainstream szolgáltatásgyárosok sikereit az övékéhez képest. Ki, mikor kezdte, milyen a minőség, mennyibe kerül, évadok száma, stb. stb
Kár is ebbe belemenni, az idő igazol dolgokat. Nintendo szintű játékokat az Apple lerakott exkluzívba 30-at 2 év alatt ... Volt ami csak timed volt az, pl.Oceanhorn. De az ő égiszük alatt születtek .
Nem az a kérdés, hogy képesek-e rá, sem az, hogy életben maradnának-e (mert egyébként igen, száz helyről ömlik be a pénz, mint a micrónál), inkább az, hogy mikor állnak ki ilyesmivel, mert sztem kifognak.

(#5164) hombre[EU] válasza Szabi® (#5163) üzenetére


hombre[EU]
veterán

arról az apple tv-rōl beszélünk,aminek 3év alatt sikerült 5%-os market share-t elérni hazai pályán (és úgy globál) úgy,hogy konkrét ingyen adják (nekem is már 3-4x 3hó gift)? nagyot megy, lehet ebben az évtizedben találok embert akivel beszélgethetek a For All Mankindról :DDD

videójátékkal kapcsolatban pedig az a mobiltelefonos játék katalógusuk...poénnak nem rossz. abból az látszik,hogy a samsungot biztosan lenyomják. :D a sony/ms szint az fényévekre van.

Life, Uh, Finds A Way

(#5165) Szabi® válasza hombre[EU] (#5164) üzenetére


Szabi®
addikt

Ahha arról ...
Vicces ez a szkepticizmus, az Apple-nél a 3 évtől vársz világverést, miközben a Netflix huszon éve van a media pályán ... És még így is lefelé ível ...

úgy,hogy konkrét ingyen adják (nekem is már 3-4x 3hó gift)? Mert a netflixet nem vágták hozzád ingyen 3 hónapra, mert kb. megnéztél youtuben egy fogkrémreklámot, vagy mert vettél 4 ceruzaelemet a távkapcsolódba ...

"mobiltelefonos játék katalógusuk" Gondolod hogy konzolokra is olyanokkal jönnének ki ?

(#5166) NyMRooD válasza Szabi® (#5165) üzenetére


NyMRooD
őstag

"És még így is lefelé ível..." -> 220+ millió előfizetőből egyszer vesztett 200 ezret (ami valójában 300 ezer plusz lett volna ha nincs a háború), meg most a várt 2 millióból 1 milliót (szóval javított valamit). Egyébként 1 vagy 2 hét ingyenesség járt.

Az AppleTv+ sem rossz, de nem hiszem, hogy valaha lesz netflix szinten, egyszerűen nem úgy néz ki, hogy az lenne a terv, kivéve ha felvásárolják valamelyik nagyobb studiót és ez ugyan úgy igaz gaming területén is, felvásárlással tudnak nagyok lenni, anélkül nagyon sok idő lenne.

Egyébként tök jó, hogy AppleTV-n 10 sorozatból 8 baromi jó, amíg kevés saját sorozattal jött a netflix ez neki is ment, most évente 100+ sorozatból már nem jön össze nekik sem az arány.

u.i. 500 ezer ft-ért úgy sem venne senki sem konzolt.
u.i. 2 appletv-m van lassan egy éve és még kb 1 hónapért fizettem, minden féle hardver után dobálják a hónapokat, az iUserek általában évekre elvannak látva a teló/tablet/etc után.

[ Szerkesztve ]

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#5167) Wesder válasza Szabi® (#5163) üzenetére


Wesder
félisten

Apple ezt a hajót lekéste. Csak úgy fog tudni beszàllni ha valaki kiesik és àtveszi a helyét.
Azt hogy a mobiljàtékos résszel elbohóckodnak, az ide kevés. Na meg attól hogy sok az iUser még nem biztos hogy a konzolért is rohannànak prémium àron. Mégis mit tudna nyújtani az Apple, ami legalàbb a Microsoft ajànlatànàl jobb lenne? Jelenleg még azt se tudnà túllicitàlni.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5168) hombre[EU] válasza Szabi® (#5165) üzenetére


hombre[EU]
veterán

te jöttél azzal,hogy micsoda vásárlóerō van a brandben és hol tart a streamingjük. a valóság pedig az,hogy az apple jelentéktelen szereplō, a disney pedig lassan ott van a netflixen. tudod miért?
na pont ezért esélytelen megmaradni a platformholderek között...és ebban a világban sokkal nehezebb,mint a moziban. még az EA is több eséllyel indulna :D

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#5169) Szabi® válasza hombre[EU] (#5168) üzenetére


Szabi®
addikt

Sztem egy 5 év múlva lesz ez kiegyenlítettebb... Most szállt be, 2 évadnál járnak a sorozatai, én látok bennük potenciált.

#5166 NyMRooD "Userek általában évekre elvannak látva a teló/tablet/etc után.. ""
Ez egy stratégia ... Szted így lesznek később népszerűbbek. Vagy ha most havi 4 ezerért adják a tartalmat ? Ezt fel kell építeni, el kell érni az usereket. Később ők sem fogják ingyen dobálni ..

#5167 Fizzie Mégis mit tudna nyújtani az Apple, ami legalàbb a Microsoft ajànlatànàl jobb lenne? Jelenleg még azt se tudnà túllicitàlni.

Pedig azt nem nehéz túllicitálni .... Főleg 4 éve nem volt az, amikor a brand Bill bácsi infúziójára volt kötve .... Akkor kb. a zöldségárus Manci néni is beszállhatott volna a konzolbizniszbe negyediknek ...
A steamdeck is beugrott, pedig ugye a handheld piac is uralva volt már.

(#5170) Wesder válasza Szabi® (#5169) üzenetére


Wesder
félisten

Na ez az hogy nem lenne nehéz, mégsem menne nekik.

Nem tudom milyen stúdiói vannak az Apple-nek. Egy Undead Lab, vagy Compulsion Games szint csak menne nekik, de az egymagàban nem elég ide.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5171) hombre[EU] válasza Szabi® (#5169) üzenetére


hombre[EU]
veterán

az apple tv-nek lesz jövōje, ha hajlamosak égetni a pénzt akkor a netflix,disney, hbo trió mögött megkapaszkodhatnak best of the restnek
de az egy sokkal egyszerūbb biznisz. ma leraksz 3milliárdot és jövōre havonta jön a content. ha beakarsz lépni a konzolok közé akkor minimum 5évvel azelōtt már dolgozni kell rajta és további évtized felépíteni valamit,ami valószínū az életben maradáshoz is kevés lenne

mit lehet felmutatni ezek ellen? 10dollárral olcsóbb thirdparty játékokat? vagy majd fizetnek,hogy használd a szolgáltatásaikat? :D

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#5172) Wesder válasza hombre[EU] (#5171) üzenetére


Wesder
félisten

Az Xdev az nem olyan mint az XboxID?

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5173) hombre[EU] válasza Wesder (#5172) üzenetére


hombre[EU]
veterán

xdev a volt sony liverpool. szerintem techno support, ott segítenek ahol kell. az id@xbox az inkább kiadói szerepet tölt be

Life, Uh, Finds A Way

(#5174) Wesder válasza hombre[EU] (#5173) üzenetére


Wesder
félisten

Ja okés, azt hittem hogy az Xdev a Sony indie kapcsolataiért felel, mint az XboxID az MS-nek.
Nem semmi hogy a Sony-nak is màr 20+ stúdiója van.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5175) Szabi® válasza hombre[EU] (#5171) üzenetére


Szabi®
addikt

Az igaz, de ha olyan studiókat kaparintana meg orbitális összegekért, mint a Cd Projekt Red,Eidos, Crystal Dynamics, Square Enix ... Lehetne ott még mit kezdeni .. Thirdparty cím meg mindenhol van, sőt azzal van felhígítva a mezőny .. Aztán Indie-k, ez szintén minden táborban húzó mennyiségben van jelen ...
A stúdiókat lógóit látom , csak a konzisztens mennyiségben érkező minőségi játékok listáját nem, évekre lebontva. Nagy stúdiók, de nincs mögöttük termelés, többet is látok ezek közül, amik csak vegetálnak, vagy évekig csak kiadók voltak ...

[ Szerkesztve ]

(#5176) hombre[EU] válasza Szabi® (#5175) üzenetére


hombre[EU]
veterán

az eidos a square enix egyébként :) a crystal dynamics-ot most vette meg az embracer...ami jó példa erre a témára,mert az a cég az utóbbi idōben elszórt majd 10milliárdot (ami kb a cdpr értéke és cserébe ebben az évtizedben kapsz tōlük 1 új játékot) és az éves bevétele kb. akkora,mint a god of warnak lesz az elsō hétvégén :D az egész céget zsebre rakja egy IP.
nagyon nehéz, ezért sem próbálkoznak konkrétan ezen a piacon. mobilon, tv-n, streamingben még van lehetōség, de ez itt nagyon kicsi közönség és be vannak betonozva a pozíciók.

Life, Uh, Finds A Way

(#5177) Bad Pritt válasza Szabi® (#5175) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Na ezeket a stúdiókat pont nem kell megvenni, mert csak aprópénz van bennük. Hibás tévképzet az ma az emberek fejében, hogy a felvásárlás az egyetlen módja a gyártó stúdiók exkluzivitásának, a Bungie, Activision azért lettek felvásárolva, mert olyan pénzt termelnek a GaaS játékaik, amit átlag ember ép ésszel fel se tud fogni, a Bethesdánál pedig egy óriási IP mennyiség és ígéretes technológiák vannak, amiket a Microsoft is tud hasznosítani, legjobb példa jelenleg a cég Orion fejlesztése és a MS által nemrég bemutatott latency update.
Az Apple azért nem valószínű belépő, mert az elmúlt 15-20 évben gyökeret vert náluk cégen belül egy sikerkultúra, bármilyen eszközt mutattak be vagy fejlesztettek, instant siker lett a vevők körében, ennek egyik pillére pedig az volt, hogy piacvezetőként és innovátorként tudták diktálni az irányokat (vagy úgy kommunikálni, mintha ők szarták volna a spanyolviaszt :D), na ez nem lenne meg a játékkonzoloknál.
A Microsoft azért tudta megvetni a lábát a szegmensben 20 éve, mert volt egy pokolian jó, korszakalkotó launch címük a Halo személyében (fun fact: az Apple-től halászták el a játékot) és akkori mércével giga összegeket költöttek exkluzív konzol megjelenésekre, úgy mint Project Gotham Racing, BioWare megjelenések (KotOR 1-2, Jade Empire), Shenmue 2, Morrowind, Ninja Gaiden Black és még így is alig adtak el a konzolból többet, mint a bukásnak számító GameCube-ból, pedig akkoriban ez egy aránylag könnyebben megközelíthető piac volt és még így is folyamatosan hullottak el az új belépők, többek közt az Apple meg az Atari is.
A jelenlegi játékipar meg minden új belépő számára halálos lehet, a MS, Sony lefedi a teljes otthoni szegmenst, a Nintendo uralja a kézikonzolokat, az általa hagyott, amúgy óriási réseket a számtalan kis kínai cég és most már a Valve próbálja betölteni. Gabenék ötlete amúgy nagyon jó, a Steam Deck egy átgondolt, jól összerakott eszköz remek szoftveres támogatottsággal, korrekt árral és jelenleg precedens nélküli rugalmassággal, mókolhatósággal.
Szóval jól átgondolva a jelenlegi helyzetet, nem igazán látni, mit is tudna az Apple nyújtani, amivel nagyobb vásárlóbázist tudna szerezni. Jelenleg minden eszköze több, mint alkalmas játékok futtatására, jó a támogatásuk, egyre több program M csip kompatibilis, szóval nincs is nagyon okuk belépni egy új piacra. Meg őszintén szólva az látszik az elmúlt két évtizedből, hogy nulláról felépíteni egy platformot még a világ összes pénzével se lehet nagyon, legalábbis úgy, hogy belátható időn belül profitábilis legyen.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5178) Szabi® válasza Bad Pritt (#5177) üzenetére


Szabi®
addikt

Köszönöm, ez egy hiánypótló iromány a tekintetben is, hogy nem foglalkoztunk itt soha feltételes módban/fiktíven az apple konzol gyártásával. Többször találgattak egyébként a média konglomerátumok is, hogy vajon belépne-e, vagy már dolgozik-e valamin ...
Annyiban kiegészíteném a remek összefoglalódat, hogy a konzolpiac már az xbox előtt is elég hektikus volt. Talán erre a legjobb példa a Sega Dreamcast. Tényleg együtt kell állnia a csillagoknak, hogy életképes legyen valami ezen a piacon. Viszont az ellenpélda lehetne akár a Ps1 is, nulláról jött, és ugye a Nintendo már rég kint volt a Nintendo 64-el, ami szintén teljes 3d enginre épülő játékokat adott a játékosoknak, és még erősebb is volt, mint a Sony masinája. Mégis a Sony tarolt ... Nyilván ha egy teljesen noname garage cég dobna be valamit a 3 konzol közé esélye nem lenne. Én realitást az apple-ben a vásárlóbázisa miatt látok/láttam.

(#5179) Bad Pritt válasza Szabi® (#5178) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mindig is volatilis piac volt a konzoloké rengeteg szereplővel, a mostani állapot békebelinek tekinthető ezzel a három gyártóval. :D
A Playstation sikerénél azért ott volt, hogy szóbeszédek szerint annyi pénzt öntöttek bele, mint a Sega a Saturnba meg a Nintendo az N64-be összesen és ennek egy jelentős része a reklám volt. Érdemes utánaolvasni a marketingjének, baromi érdekes, akkoriban hogy nyerték meg maguknak a nyugati közönséget, direkt a gyerekeket célozva és ezzel tudatosan hatva azokra a fiatal felnőttekre is, akik gyerekként gamerek voltak.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5180) F-ECT$ válasza Szabi® (#5178) üzenetére


F-ECT$
titán

Arról nem is beszélve, hogy a Sony a Nintendoval akarta piacra dobni a Playstationt, és miután kútba esett az együttműködés, akkor döntöttek arról, hogy a Nintendo nélkül is piacra lépnek.

Dive ever, work never.

(#5181) _drk


_drk
őstag

Az összes szórakoztatási platform mint például a mozi/streaming/gaming előremutatónak kell lennie.
Ha túl gagyizzák mint a Nintendo és ezzel egyidőben bejön a 720p-1080p majd 4k tv és arra jöttek is játékok amik rohadtúl jól néztek ki, hiába tök jók a Nintendo játékok majdnem csődbe ment. Aztán 10 év után megint piacvezető mert az emberek meg is unták az üres csili-vili játékokat, megint jó lett a "gagyi" a gamaplay szórakoztató és persze közben a gagyi is néz már ki valahogy és a buszon is nézheted.
Egyébként ha nincs a bányászláz most, szerintem a PC is nagyot hasított volna a sok indie, csak oda megjelenő játékkal és nem az RT-vel :D

Tehát jól is kell működnie, azaz nem túl drága igényes és még jó játékok is kellenek! Exkluzívok!
Ezért nem lesz jó se az Amazon és se az apple, mert most hirtelen kéne évi 2 játék ami nagyon újszerű, legalább korszerű mint egy AC és még gameplay is kellen.
Ez mennyi giga stúdió? legalább 6? de már akkor 4 év múlva megint nem jelenik meg semmi..

A következő nagy beszálló amúgy a Meta lesz a VR-ral!

(#5182) Bad Pritt válasza _drk (#5181) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ezt az exkluzív mantrát el kéne végre engedni, (jó) GaaS játékok kellenek hosszú távú, átgondolt supporttal.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5183) hombre[EU] válasza Bad Pritt (#5182) üzenetére


hombre[EU]
veterán

de ahhoz kell 3-4év mire kiderül,hogy az egy jó gaas :DDD

Life, Uh, Finds A Way

(#5184) Bad Pritt válasza hombre[EU] (#5183) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az már az iparág meg a modell hibája, hogy szégyenteljes módon jelennek meg ezek a játékok évek óta és utána évekig tart, mire helyrepofozzák meg feltöltik őket tartalommal, már ha egyáltalán eljutnak odáig.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5185) Wesder


Wesder
félisten

Régi szép idôk:

Kis mókolàssal simàn berakhattad a PS2-t az Xboxba.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5186) _drk válasza Bad Pritt (#5182) üzenetére


_drk
őstag

Hát most pont az van, hogy a Nintendo tarol. Az előző genben a PS4 tarolt!
Mind a kettő exkluzívokkal!

Nyilván a még több dellához jó lenne egy Warzone vagy Fortnite, de már most pont fel kell találni valami újat!

(#5187) Wesder válasza _drk (#5186) üzenetére


Wesder
félisten

Az exklúzív cím csak a biznisznek jó. Megköti a kezed, és nem mindenki képes egynél több konzolt birtokolni.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5188) Bad Pritt válasza _drk (#5186) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nintendo semmit nem tarol, a top 10 végén kullog a tavalyi és tavalyelőtti bevétel charton. Nem az eladott eszközökből és first party játékokból van pénze a cégeknek és nem az exkluzívok határozzák meg a piacot már most sem, nemhogy a közeljövőben.
Tudom, hogy a nyolcadik generációig a konzolok negyven éves történetét ez a gondolkodás határozta meg, de megváltozott a piac. Ez nem azt jelenti, hogy ne férne meg egymás mellett egy szolgáltatásokban gondolkozó meg egy tradicionális konzol+exkluzív játékokkal jelen lévő szereplő a piacon, csak az elég l játszik, hogy a legnagyobb cégeknek miből is van bevételük.
Elég egyértelműen látszik abból, ahogy a Sony meg Microsoft formálja a piacot jelenleg, hogy az exkluzív játékok ideje lejárt. Ugyanezért nem lesz soha platformhoz kötve egy CoD vagy Destiny.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5189) _drk válasza Wesder (#5187) üzenetére


_drk
őstag

Igazából 7 éves váltási ciklussal simán birtokolsz többet is.
Generáció végén mondjuk beszállni egy PS-be az ilyen ultra WIN! Gép is van már olcsóbban, mondjuk 5 év múlva 100-ért használt, meg az összes játék 5 ezer maximummal, 150-ből el vagy egy évig (mai árfolyammal :) ).
Addig meg pereghet a Gamepass, vagy a Pokemon Nintendon.

Mondjuk előző generációban nem emlékszem, hogy volt a növekedés, de itt Forumon az biztos, hogy nagyon betalált a PS gen végére és rengeteg új felhasználó lett.
KB 2017-től, amikor szintén bányászláz volt.

(#5190) _drk válasza Bad Pritt (#5188) üzenetére


_drk
őstag

Az a baj, hogy a telefon az nem egy gaming platform. Az jelen esetben egy cheat és teljesen igaza volt a Blizzardos embernek, hogy erre a legegyszerűbb most építeni.
Anno ugyan ezt csinálta a PC, hogy lassan mindenkinek volt otthon egy és ha már van akkor legyen rá játék. Sok konzol bele is döglött.
De a szórakoztató ipar az ilyen. Olcsón kínálnak valamit, telón ügye sok esetben ingyen, az persze, hogy népszerű lesz.
Csilliárd játék van telóra, amiből jó ha a 0,0000001% ér valamit. De megéri, mert semmi pénzért fejlesztik ezeket.

Akkor a listán ott van az Activison, akik konkrétan a világ legnépszerűbb játékát fejik ahogy csak lehet. Vagy 10 csapat évről évre nyomja ki.
Vagy ott a Fortnite mint ingyenes, elmegy egy hűtőszekrényen és még a gameplay is elmegy.

Csak, hogy ezeket a játékokat nem olyan egyszerű kitalálni. Látszik is az 1000 féle BR-en, anno mennyi MMO készült a WOW miatt és stb...
10000 mobilos sz*rt lefejlesztenek mire egy értelmes multiplatformos indie megszületik.
Rendes AAA játék meg inkább 1 a millióhoz.

(#5191) Bad Pritt válasza _drk (#5190) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Na, meg is magyaráztad, a Nintendo miért nem tarolt le semmit, eladnak sok eszközt, sok exkluzívot és ott vannak, mint az Activision a Candy Crush-sal meg a tetszhalott Blizzarddal. :D
Az egy elég látványos tendencia , ahogy a szolgáltatások lesznek egyre fontosabbak a fizetős multitól kezdve a többszinten Game Pass meg PS Plus előfizetéseken át a gaas-ként működő játékokig, a Nintendo le van maradva kb. egy évtizeddel a piacvezetők mögött ilyen tekintetben.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5192) Wesder


Wesder
félisten

NetEase megvette a QD-et.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5193) Bad Pritt válasza Wesder (#5192) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ez mondjuk elég meglepő, abszolút nem illik a portfóliójukba.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#5195) ρσгτσ


ρσгτσ
őstag

FromSoftware

KADOKAWA CORPORATION 69.66%
Sixjoy Hong Kong Limited 16.25%
Sony Interactive Entertainment Inc. 14.09%

Link

ZX Spectrum - Commodore 64

(#5196) bubuska10


bubuska10
senior tag

Hellósztok!

Kb. 15 évvel ezelőtt vettem egy Xbox 360-at, de borzasztóan befürödtem vele, mert állandóan túlmelegedett és mindig vinni kellett szaküzletbe javíttatni, hogy aztán egy óra használat után újra ugyanaz legyen a probléma. A nyolcadik-tizedik megjavíttatás után feladtam a dolgot. Emlékszem ez egy ismert dolog volt ez akkoriban, úgy tartották, hogy minden 5. konzol túlmelegszik.
Az azt követő 10+ évben nem is foglalkoztam különösebben a konzolokkal, és nem is játszottam. Ha nem néztem volna most utána, azt se tudnám, hogy a Series X vagy a Series S a current vagy a next-gen konzol... :D

Újabban viszont elkezdtem játszani PC-n két-három játékkal (Red Dead, autós és sportos játékok). Viszont a gépet is fejleszteni kellene, hogy a jelen és újabb játékokat egyáltalán el tudja indítani, minimumon. Valahol 150k lenne a fejlesztések költsége (videókártya és processzor mindenképp kell bele, ezek most horror áron mennek, de RAM is csak 8gb van, ami ma már minimálisnak számít a legtöbb esetben). Logikusabb lenne tehát megvennem egy újgenerációs játékkonzolt, ami a következő 15 évben működőképes lesz, nem kell majd fejleszteni stb.

Nézegetem a Series X vs. PS 5 elemzéseket. Az Xbox mellett az ára, a PS mellett pedig az szól, hogy azzal még nem fürödtem be. :D Kérdés: ti melyiket választanátok? Szokott még előfordulni ilyen túlmelegedés a Series X-nél is, vagy ezt már megoldották az elmúlt évtizedekben? :DDD

Köszi a helpet! :)

[ Szerkesztve ]

(#5197) Wesder válasza bubuska10 (#5196) üzenetére


Wesder
félisten

Az RROD-s gépeket a Microsoft azonnal cserélte egy szó nélkül. Nem kellett javítgatni.

Szerk.
Ha olcsó jàték kell, akkor Xbox + GamePass, ha a Sony jàtékai érdekelnek, akkor meg PS5.

[ Szerkesztve ]

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#5198) F-ECT$ válasza bubuska10 (#5196) üzenetére


F-ECT$
titán

Series S és X is next gen, előbbi gyengébb, szóval az X időtállóbb.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#5199) NyMRooD válasza Wesder (#5197) üzenetére


NyMRooD
őstag

Ha olcsó jàték kell, akkor Xbox + GamePass... - Már ez sem teljesen igaz (nyilván trükközni még lehet, meg majd ha jön a family akkor hivatalosan is :D)

PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

(#5200) ProEvoFan válasza Wesder (#5197) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön el a vég az okosított gamepassnak. Meddig engedik a havi ~1200 forintos GPUt...
Remélem nem 2024. februárig, mert akkor megint előfizetek 3 évre. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.