Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
UK-ban az van, hogy ps5, xsx továbbra is csak nagyon nehezen beszerezhető, vadászni kell rá. Xss az meg van szarásig, gyakorlatilag tavaly tavasz eleje óta nem volt olyan, hogy ne lehessen kapni, ott rohad a polcokon, nem nagyon veszik a népek. Szóval kizárólag az UK piacot nézve, és kizárólag azokat az adatokat, amikhez hozzáférünk egységsugarú emberként (plusz 1-2 haver aki boltban dolgozik), az xss nagyon nem jött be, még a one széria is jobban ment, az xsx meg annyira de, hogy van, amikor jobban keresik, mint a ps5-öt. Nem is ritkán.
Nyilván ezek semennyire sem statisztikailag reprezentatívnak tekinthető minták (sőt), de azért valamennyi - ha más nem érdekességnek elég - információ van benne.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Bluverkill
tag
Mivel ezek random kicsi boltok. Akiknek van egy két darab. Emiatt drágábban is adják. Ha annyira nagyon lenne Xbox akkor a Best Buy-ba is lenne vagy az Amazonon is. De nincsen. Magyarországon is lehet találni ilyen kis boltokat csak ők is nyilván drágán adják. Szóval azt hogy le lehet venni a polcról túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
válasz Bluverkill #4355 üzenetére
Xss-t hogy nem lehet rá sózni a "tudatlanokra"?
Lemez meghajtó hiánya?
Gyenge hardver?
Rossz marketing? -
Dr. Venkman
tag
Nem biztos, hogy teljesen bukásnak kell még értékelni az XSS-t, aki early adopterként új konzolt vesz az biztos, hogy a tehetősebb, vagy legalábbis aktívan gamer réteg, akinek fontos, hogy jó minőségben játsszon, esetleg tudjon lemezezni, mert sok játékot vesz. (Utóbbi persze már másodlagos a GP mellett). Szóval az XSS inkább a casual, meg "a gyereknek jó lesz" rétegre van célozva, akik majd mondjuk 250 dolláros áron beugranak rá egy két év múlva. Csak akkorra meg már nagyon kevés lesz az ereje, meg az FHD felbontás, szóval valószínűleg mégis csak el van cseszve a pozicionálása De legalább visszafogja a generációt.
-
_drk
addikt
válasz Dr. Venkman #4357 üzenetére
A felskálázás eddig is ment, nyilván csúnyább lesz rajta minden ha valóban itt a next gen, de eddig a fejlesztők is csak púpnak érzik.
De tény hogy ez a masina inkább bundle és egyéb nagyobb leárazásoknál lesz siker termék. One S-t is lehetett 50ért venni mellé az új fifa. Best deal ever!
Később megy rá a gamepass a micronak meg Win! -
Microsoft leölte a saját marketing stratégiájával, azért. Gyakorlatilag egy évig már a csapból is az folyt, hogy ha jól akarod érezni magad, kb semmi nem számít, csak a teraflops. Aztán közlik, hogy de amúgy ha annyira nem számít neked, hogy jól érezd magad, van ám ilyen olcsó szar is... Ami amúgy nem olcsóbb, mint a one x, aminek szintén az van a dobozán, hogy tyűdegecierős, tehát jó. (One X-et el is kapkodták amikor megjelent a nextgen, konkrétan nem lehetett kapni - bár ennek természetesen köze van a teljesen agyalágyult nevezéktan stratégiához is.)
Érted, gyakorlatilag 5 évig nonstop ment, hogy az erős xbox a jó xbox, aztán meglepődnek rajta, hogy a kicsi olcsó tesco gazdaságos konzol nem megy. Pedig amúgy a koncepció nekem nagyon tetszene, tervben is volt egy xss itthonra, de így inkább kivárok, látni akarom, mennyire lesz mostohán kezelve szegény.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Szabi®
addikt
válasz Bluverkill #4355 üzenetére
A 676 dolláros árazást nem nevezném szignifikánsan drágábbnak. Sztem az egy "stock" ár.
Az 210~ezer forintra jön ki.Ennyivel is jelent meg a Series X nem ?[ Szerkesztve ]
-
Jah, csak az ugye nettó ár, úgy meg mindjárt más a leányzó fekvése. Nettó 500 vs nettó 616 az konkrétan több, mint 20% felár, nagyon nem stock ár az.
Plusz az adó se mindegy, hogy az az x % az 500-ra jön rá, vagy 616-ra."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Wesder
félisten
Üdv 2010-ben kb, mert màr akkor is így ment. Egyébként az 500€ bruttó az kb stimmel az 500$ nettó plusz àtlag tax az US-ben, tehàt nem feltétlen dràgàbb.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Ez azert van igy, mert igy egyszeru. VAM+AFA az kb pont annyi kulonbseg, mint amennyivel az euro ertekesebb a dollarnal, a par fillert meg vagy le, vagy benyelik.
Erted, 500 usd netto. Erre jon x vam (ha jon, ez ugye valtozo) + y AFA, ami altalaban minimum 20-25%. A vegere kijon, hogy igy mar 600-valamennyi dollar, ami 500 euro."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
Az alapvető probléma az, hogy rengeteg játék van, ami úgy fut rajta, mintha One S lenne. Mert nincs még/már rá patch. Kinézetre értem, mert nyilván van más tényező is, mint pl. az SSD.
A másik pedig az, hogy az embereknél a minőségi mérőszám 4K -val kezdődik, és kb. ott is ér véget. Series S pedig 99,99999% -ban ezt nem tudja játékoknál.
4K TV -hez pedig már könnyen és olcsón hozzá lehet jutni. Az persze más kérdés, hogy sok olyan van köztük, ami rosszabb mint egy pár éves FHD modell.
Harmadiknak azt is lehetne írni, hogy kevés a tárhely. Amit biztos van aki simán megcáfol, meg elfér rajta, de már One S -ből is volt 1 TB.
Az emberek nagy részének fogalma sincs mi az, hogy teraflops. Konzolos vásárló réteg (főleg COVID óta) sokkal felhigultabb. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Már ez, amit írsz is bőven több, mint amit az átlag tud meg ért. Szerintem a dolog annyira egyszerű, hogy ha folyamatosan azt nyomod, hogy "legerősebb konzol" = "best place to play", és a csapból is ez folyik, akkor utána hiába adsz ki olcsó verziót, mert az ilyen wtf dolog.
-
addikt
-
consono
nagyúr
Hát ez még idén, meg esetleg jövőre érdekes, utána már az új játékok csak Series-en mennek, nem lesz alternatíva a One S. Én egy pillanatig sem bántam meg, hogy megvettem a Series S-t, nincs 4K kijelző itthon, ráadásul a teljes One sorozat kimaradt, amíg nem lesz PS5 itthon (kb. idén vagy jövő Karácsonykor), addig elleszek vele. Soha nem játszottam még annyit, mint 2021-ben a Series S-en, szóval ....
Félre ne értsetek, az tény, hogy a One S játékok "csúnyák", meg gyenge a konzol, stb. De biztos vagyok benne, hogy az eladásokból így is rendesen kiveszi a részét. A Reddites, Twitteres Series S csoportokból is az jön le, hogy sok felhasználó van, messze nem kapufának látszik a kisebbik konzol sem.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz consono #4373 üzenetére
Nyilván ahogy haladunk előre az időben, egyre kevésbé lesz lényeges. Viszont ugye most ez a helyzet.
FHD kijelzővel sincs feltétlen gond. Manapság az a divat, hogy az erre szánt pénzből minél nagyobb legyen a kijelző, a minőség pedig már másodlagos.
Szerk.:
One S téma is nézőpont kérdése. Párom például tökéletesen elégedett volt vele. Annak ellenére is, hogy néhány játék már nem futott annyira simán.Inkább nekem volt igényem arra, hogy azt a konzolt is lecseréljem. Főleg, hogy azért számomra fontos a minőségi megjelenítő.
Series S csak (/főleg) azért esett ki, mert a felhasználói szokásunkhoz kevés a tárhely. Az volt az egyetlen kikötése, hogy a tárhely legyen hasonló, mint az 1TB One S -en.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
A tárhely tényleg lehetne több, azt adom, kell sakkozni, ha az ember egyszerre több játékkal is játszik... Mondjuk nálam is fent van mindig pár nagyobb meg pár indie játék, eddig elfértem, most voltam először gondban, hogy a ME:LE-t telepítettem és mindent fel akartam tenni
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz consono #4375 üzenetére
Biztos sokan azért elférnek rajta, meg ugye a Series patch nélküli játékok futtathatók külső meghajtón is.
1-2 játék van, ami a patch ellenére elfut külsőről is. Pontosan nem tudom melyik és mennyi, mert nem használok plusz SSD/HDD -t.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Nincs PS5, ezért a Sony újra gyàrtani kezdte a PS4-et. Egymillió darabot fognak a polcokra küldeni 2022-ben.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
válasz consono #4379 üzenetére
A Sony egyébként is 2024-ig tervezte tàmogatni a PS4-et, ha jól emlékszem. 3rdparty szerencsére màr kezdi elengedni. A TGA-n bemutatott jàtékok nagy része màr csak 9. generàcióra jön. (X|S & PS5)
-
-
l.skywalker
félisten
válasz consono #4379 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy Xbox360-ra még
tavaly vagy tavalyelőtt2020/2019-ben is jött ki játék (Just Dance), akkor One/Series esetében még "rosszabb" lesz a helyzet, mert ugye itt már nincs is akkora határ a 2 generáció kompatibilitása között.[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
válasz l.skywalker #4383 üzenetére
Az a faramuci helyzet, hogy ilyen téren az MS most szerintem jobban áll. Mármint olyan szempontból, hogy a one generációt sokkal könnyebb elengedni, mint a 360-at volt, vagy a ps4-et. Pláne ha ilyen iramban veszi a nép az XSX-et.
Azért gondolom ezt, mert a 360 meg a ps4 sikeres volt, rengeteget adtak el, azt a nagyon sok usert kidobni fáj. Viszont a one... Finoman fogalmazva nem volt túl sikeres, ugyan pontos számokat nem tudunk, de az alapján, ami hírek meg tippek jöttek, akár mostantól 1-2 év alatt is eljuthatunk oda, hogy több az xsx/xss user, mint a one user. És az egy olyan pont, amikor megteheti az MS, hogy kidobja a picsába a one támogatást legalább 1st party címeknél, amivel ilyen téren elég nagy előnyre tehet szert (mármint hogy nincs prevgen kompromisszum mikor tervezik a játékot).
Kérdés, hogy tudnak-e élni vele. Újabban elég ügyesek, szóval az én tippem az, hogy igen. Aztán majd meglátjuk, konkrét adata kb senkinek sincs, úgyhogy mindenki csak tippelget."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
l.skywalker
félisten
A gond szerintem nem a konzol gyártókkal lehet, hanem a fejlesztőkkel. Hiába, hogy már a PS4/One vonalon egyre kevesebb a felhasználó, hogy ha egyes játékokat 3-4 évvel ezelőtt még ezekre kezdtek el megcsinálni. Ha komolyabb játékokról van szó, persze reménykedhetünk, hogy már csak a 9. generációs gépekre adják ki, de ilyen dupla A-s projekteket 3-4 év alatt megcsinálnak és még a 8. generációra jönnek, lévén elfutnak ezek az újabb gépeken is. Mondhatni, kettőt egy csapásra. Nekik nem kell extrán fejleszteniük, cserébe nem kell leszűrni, hogy akkor csak 8. vagy csak 9. generációs tulajok veszik meg. És mivel mindent a rohadt pénz határoz meg, így addig amíg többtíz milliós tételben lesznek online Xbox One-ok és PS4-ek, addig arra is fognak jönni a játékok és majd maximum örülhetünk ebben az évben 5-10 only nextgen játéknak és pár nextgen patch-nek.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
válasz l.skywalker #4386 üzenetére
Abszolut, ezert vonatkozott az En tippem is foleg 1st party cimekre. Ott azert bejon a kepbe mas is. Plusz az elozo generacio nagyon gyenge volt, emiatt draga ra a fejlesztes. Kerdes, mi eri meg jobban. Szopni azzal, hogy menjen prevgenen is a cucc, vagy elengedni a francba. 3rd party cimeknel nem kerdes, mert annyi PS4 van, hogy ugyis kell prevgennel szivni, akkor meg mar a one tamogatas kb semmi extra. 1st party viszont mas, ott siman be lehet aldozni a one szeriat az xsx/xss/gamepass nyomasaert, plane ha mar userbol is tobb van az uj gepeken.
-
l.skywalker
félisten
Igen, ha már több van valóban, akkor logikus lenne. Ami külsős cím és tudom, hogy már csak Series gépekre jön az pl. a STALKER. 1st party esetében meg már egyre többminden.
-
Dr. Venkman
tag
Plusz az MS megtehetné, hogy cloudon keresztül futtathatóvá teszi a One-okon a Series only játékokat, erről talán korábban volt is szó. A Sonynak erre nincs infrastruktúrája, ott nem fogsz ps4-en ps5 játékokat játszani. Mondjuk most, hogy eltolták a Stalkert nem tudom idén milyen csak új generációs játékuk lesz, szerintem semmi.
-
addikt
válasz Dr. Venkman #4390 üzenetére
Van is már ilyen játék, de még nem mindegyik. Egyelőre nincs még hivatalos infó a további tervekről. Vagyis arról, hogy milyen ütemben és melyik játékokhoz lehet majd így hozzáférni.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Venkman
tag
Egyébként logikus is a dolog, ha van rendes netjük a series hátterű cloudból szebb, gyorsabb játékot kapnának talán már most mint egy lebutított natív one verziót futtatva. Persze a cloud az gamepass feature ha jól gondolom, ezt bele kell kalkulálni. De amennyire tudom Switchen is van olyan játék ami cloudból fut.
-
addikt
válasz Dr. Venkman #4392 üzenetére
Jó a dolog, mert ezen a módon jelen tud lenni az előző generáción.
De...nem tudom most hogy áll a konzolos cloud, mert nem mostanában próbáltam. Illetve legfelső szintes insider vagyok, így lehetnek nálam eltérések a szoftverben, működésben.
Amikor én próbáltam (SX -en) néhány játéknál, akkor volt több is, aminél eléggé belassult az indítás. Van aminél meg sötét képernyő fogadott. Telefonos cloud például sokkal megbízhatóbban működött. Persze lehet ezt még reszelgetni.
Switch -en is van cloud game, de a legtöbb borzasztóan néz ki. A Marvel's Guardians of the Galaxy például kifejezetten ronda. Legalábbis szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Venkman
tag
-
addikt
-
addikt
válasz Dr. Venkman #4395 üzenetére
Valószínűleg a fent említett játéknál az is hozzájárul, hogy látványos, és részletesek a különböző "tereptárgyak". Egy Control -nál például lehet annyira nem tűnik fel, de nekem például a Hitman III sem tetszett. Bár utóbbi azért talán nem olyan rossz így sem.
A technikai hátterét nem tudom, hogy a Nintendo -nál hogy néz ki.
-
addikt
Mármint úgy néz ki felhőből One -on, mint felhőből SX -en. Nem pedig úgy néz ki, mint SX -en futtatva.
Azért érdemes megnézni nagyobb, TV méretű képernyőn cloud -ot. Pl. The Medium -nál. Részletesség és az élesség több helyen elveszik. Főleg sötétebb részeken.
Olyan játéknál jobban látszik, ahol nem mondjuk egy autót nézel, miközben száguldasz. Mert FH -nál aláírom, hogy teljesen vállalható.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dr. Venkman #4390 üzenetére
Tenyleg, ezt el is felejtettem, pedig ebben a temaban/szempontbol nezve eros erv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PS5 Slim (garanciás)
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
- Destroy All Humans / Crypto-137 Collector Editon / PS4
- Star Wars Outlaws PS5 / + Steelbook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest