Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyMRooD
őstag
Nekem pl ezzel nincs bajom, mármint persze jó lenne ha day1 lenne benne minden ex cím, de eltudom fogadni, hogy nekik nem érné meg, meg miért is tennék ha így is több milliós eladásuk van az első pár hónapban, nekem meg egyébként sem szokásom day1 megvenni a címeket, szóval nekem egy 6-12 hónap múlva is ráér ps+-ban (sőt még nem is upgradeltem, mert mostanában sokat játszani sincs időm). Más model a kettő (ps+ és gp), ha nem így lenne legalább day1 indie-ket tenne bele a Sony (más cégekét), de nem teszik, szóval komolyan gondolják ezt, hogy a régi címek felfuttatására van (szerintem a nagyobb címek is rövidebb ideig vannak benne mint gp-ben a third-party címek).
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
addikt
válasz Bad Pritt #5951 üzenetére
Gondolom az akciós és a maximum árakat átlagolták, de én azzal nem is foglalkoztam, mert szerintem tökre lényegtelen. Mivel más gazdasági helyzetekben próbálja összevetni a cikk a különböző generációkat.
Az érdekes szerintem inkább az, hogy mennyi idő alatt érték el a 2 milliót.
Meg például az is, hogy a PS5 simán beverte volna magát valahova a lista elejére, ha nincs kereslet kiszolgálási probléma. Vagy hogy a sokkal sikeresebb 360 lassabban érte el a 2 milliót, mint az azt követő kevésbé népszerű generáció.
Na meg az, hogy a Switch sem volt túl gyors, pedig az exkluzív játékai elég népszerűek náluk.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Bad Pritt
félisten
Hibás adat, ki van csukva, hogy annyiért ment volna.
Amúgy ebből a chartból is látszik, hogy a Nintendo korántsem olyan tévedhetetlen tényező az iparágban, mint azt sokan hiszik, 5 generációból vannak itt eszközök ők meg kettőt adnak a tízes listához. Ötödik, hatodik generációban szinte nem is volt tényező a cég, nyolcadiknak is csak a második felében a Wii U blama után.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
addikt
válasz Bad Pritt #5954 üzenetére
Pedig lehet, ha például egy BF is beleszól a statba. Valószínű itt simán csak annyit csináltak, hogy vették a minimum és a maximum árat, aztán annak vették az átlagát. Nem foglalkozva azzal, hogy a minimál áron lehet csak 34 db konzol ment el.
De mint mondtam én ezzel a részével annyira nem is foglalkoztam. Lehet(ne?) akár hibás is. Eleve hülyeség összevetni például 1995 -ben és 2020 -ban kiadott konzolok árát.
[ Szerkesztve ]
-
Konzolos graf ezekből kb melyiknek felel meg? Kíváncsi vagyok, kb ugyan ahhoz az élményhez milyen vas kell PC oldalon.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
válasz Bad Pritt #5957 üzenetére
One S magyar minimum ára például 59.990 HUF volt.
Akkoriban a font 370 forint körül mozgott, ami 160 font körül van. De náluk azért jobb BF is szokott lenni, és ez One S. Tehát simán lehet 140 font a minimum a sima One -nál.
Szerk.:
Közel 2 év alatt érte el a 2 milliót. Így akkor már a második év végén lehetett rá BF akció.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Az életciklus végén, ez meg az első három év. Ami eszembe jutott, hogy lehet valami előfizu mellé adták, aztán az torzítja, mindenesetre az biztos, hogy nem 140 font volt a 300 fonton nyitó konzol átlagára.
A szerkesztésekre: szerintem te most valami nagyon másról beszélsz. Én az első Xbox átlagárát szúrtam ki, hogy 140 font, míg a PS1 179, a PS2 meg 234. Ez szimplán nem lehetséges, nem adták harmadáron azt a konzolt sehol.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bad Pritt #5959 üzenetére
3 évvel megjelenés után, de én is csak tippeket írok. Nem tartom sokra ezt az online újságot, de valószínű valamilyen árukeresőhöz hasonló helyről vették az adatok. Szóval ebből gondolom, hogy valahol kidobták 140 -ért, eladtak kb. 3 konzolt aztán torzítja az árat.
BF -et csak azért említettem, mert az angoloknál (legalábbis régebben) sokkal normálisabb akciók voltak, mint nálunk. Felénk iszonyat sok a kamu BF, és sokszor pár héttel előtte felviszi a kereskedő az árakat.
Talán az 1., vagy lehet még a 2. évben több normális akció volt, mint mostanában.
Szerk.:
Jah az lehet, én azt hittem te minimum árról beszélsz. Fáradt vagyok...valószínű ezért fogtam fel nehezen. 9 után értem haza...Igen, az 299 fonton nyitott. 140 átlaghoz sokkal mélyebben kellett volna lennie a minimumnak. Az biztosan rossz adat.
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5959 üzenetére
Pedig de!
Xbox goes on sale in the UK (2002. március 14.)
Microsoft slashes Xbox price (2003. április 10.)
Xbox sales soar after UK price cut (2004. szeptember 8.)
Ezen régi cikkek szerint, az eredti Xbox az UK-ben (ugye az egész táblázat csak a UK piacra vonatkozik) £299-en nyitott 2002-ben, majd már azon év szeptemberébe £159-ra csökkenttette annak az árát. Majd 2003-ban £129, majd 2004-ben már £99-ért árulták!
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Bad Pritt
félisten
Hát nem tudom, de nem ez az első gameindustrybiz cikk, aminél elég hihetetlen számokat kukáznak a múltból. Az Xbox mellett a PS1-ben sem vagyok biztos, hogy helyes.
Amúgy az érdekesség még, hogy hiába jelent meg később és érte el a kétmilliót mégis előbb a PS3, a 360-ból végül több ment el ott is, ha minden igaz.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5963 üzenetére
Eleve $125 vesztességgel árulták a konzolt is az elejétől kezdve ($300-on indult, de minden konzol $425-be került nekik). Gondolom ezzel a nagyon durva UK árral (máshol ekkorát nem csökkent) piacot akartak szerezni. Ami elvileg sikerült is nekik, hiszen a GameCube-ot megverték eldadásban.
-
addikt
válasz Bad Pritt #5962 üzenetére
A gamesindustry égbekiáltó ökörségeket szokott írni, és nagyon sok a hatásvadász cikk, amiben kiforgatják tényeket meg egy-egy kijelentést. De erről már én korábban elmondtam a véleményem.
Néha össze tudnak hozni egy-két jó cikket. Néha. Viszont nem nagyon kutatnak, általában csak összegyűjtik máshonnan a számokat. Szóval azok általában stimmelni szoktak.
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #5964 üzenetére
Azt vágtam, hogy full bukó volt az egész Xbox, meg az első árnyesés még hozzánk is eljutott, de ez a 100 fontos ár elég hardcore. Mondjuk az érdekes, hogy a Microsoft nem a japán modellt követte és gyorsan kiadtak volna egy új konzolt a régit kukázva, mint tette azt a Sega a Saturn-Dreamcast meg aztán a Nintendo a Wii U-Switch párossal.
-
negyven2
veterán
Valóban nem. De az azért eléggé valószínű, hogy a a 3 év alatt elért 2 milliós eladás tetemes része nem a nyitó £299-es áron alapján jött össze. Főleg, hogy már 6 hónap után lecsökkentették az árát £159-re, majd újabb 6 hónap után £129-re. És az eladások igazából akkor lőttek ki (Halo 2 megjelenése környékén) amikor már £99-es áron dobták az emberek után.
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5967 üzenetére
Eleve 4 év után jött a következő konzoljuk a 360. És ugye szemben a Sega/Nintendo-val nekik ez volt az első próbálkozásuk. És még így is sikerült nekik 24 milliót eladni 4.5 év alatt (a Nintendo a GameCube-ból 9 év alatt 21.74 milliót). Pluszban csak Halo 2-ből elment 8.5 millió (igaz ez az szám a 2013-ig eladott mennyiséget tartalmazza).
-
negyven2
veterán
Ha ez tényleg igaz, és ezek a követeléseik, akkor a Sony-nál lévő elemzők nagyon be lehetnek sz*rva, vagy nagyon tudnak valamit. Azért bár jelentős a CoD ereje a konzolpiacon, de nem hinném (legalábbis a valós adatok alapján), hogy ha ezekben a követelésekben lévő dolgok valóban lesznek majd Xbox-on. Vagyis a mostani PS-es ex. dolgoknak megfelelő extrák lesznek Xbox-on, mivel Xbox lesz a fő fejlesztési platform így ott értelemszerűen a plusz erőn kívül is valamivel jobb lesz majd az élmény, valamint ha Xbox-on bekerül GP-be.
De ha tényleg ekkora gondot okozna már ennyi plusz elvesztése nekik, akkor vajon az lehet, hogy az ex. címeket valójában a bevonzott multiplatfrom (főleg CoD) eladásokból finanszírozzak? Vagy itt tényleg annyi van csak, hogy nem 2:1 arány lesz majd a konzolpiacon, hanem csak 1,9:1. Ugye a játékokból származó bevételek esetén tudni már most, hogy kb. ugyan annyi lesz majd (még akkor is ha az MS teljesíti ezeket a feltételeket).
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #5971 üzenetére
De azért az Xbox rövid életciklusa több tényezős, alapból egy generáció közepén csatlakoztak, hisz akkor már évek óta piacon volt a Dreamcast, Gamecube meg a PS2 is, ezzel az agresszív árszabással amúgy se tarthatták volna sokáig a konzolt, ráadásul sikerült a legdurvább időszakot választani, amikor robbanásszerűen nőtt a számítási teljesítmény.
Mondjuk most olvasom, hogy 50 milliót akartak eladni az első Xboxból, az azért egy bátor vállalás volt akkoriban.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Szabi®
addikt
válasz Bad Pritt #5973 üzenetére
Igen, de azt is nézd hogy azt az 50 milliót milyen ip-kkel ellátott konzoltól várták. Azért a Classic box kapott olyan Far Cryokat, amit még a pc sem. Nagyon sok jó játék volt rá, és akinek nem telt pc-re, az vígan nyomhatta még a hal life-okat is rajta. és erősebb volt hardverileg az összes akkori konzoltól.Tehát a 2005-ö Most Wanted is ezen volt a legszebb, és ez a legtöbb játék esetében így volt, ami multiplat volt.
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #5973 üzenetére
Ha Japán megjelenések alapján nézzük, akkor valamilyen szinten igaz, hogy generáció közepén léptek be, hiszen a Dreamcast 98 novemberében (3 évvel az Xbox elött) jött ki (US-ban 99 szeptember). Viszont mire kijött az Xbox addigra a Sega már fél éve kiszállt a konzolpiacból!. A PS2 japánban 2000 márciusában (USA-EU október november vége) jelent meg, míg a GameCube csak két hónappal az Xbox elött jött ki japánban (USA-ban 3 nappal később). Vagyis igazából nem akkora előnnyel indult a másik két említésre méltó konkurencia (ráadásul a 7. generációban mind a Sony, mind a Nintendo egy évvel később jött ki az új konzollal).
De ahogy írod is a 2000-2001-es időszakban ez a másfél év is sokat számított (igazából itt a Sony-t a PS1 sikere hajtotta főleg... meg aztán a GTA III 2001-es októberi megjelenése).
Szabi®: De a legnagyobb sikerét azért csak Halo és a Halo 2-vel érték el (ez utóbbit minden 3. Xbox tulaj megvette, de az elsőből is elment 5 millió!).
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Az lenne az egyetlen, és legtökéletesebb út. Ha a Call of Duty önálló ökoszisztémává nőni ki magát. Függetlenül a Microsoft-tól és a Sony-tól. És kiadnának egy külön konzolt, amin csak a Call of Duty-k futnának.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #5975 üzenetére
Általában az első konzol megjelenésével számolják a konzolgenerációkat, meg akkoriban többet számított egy-két év is (volt rájuk játék ugye ). Mondjuk az így utólag látjuk, hogy jó döntés volt, hogy rövidre szabták az életciklusát és inkább leírták veszteségnek.
-
.LnB
titán
Bad Pritt. Múltkor szóba került ez a PC Master race-es múltam. Na, ma olvasgatom a fórumot, ahol szembe jött velem, hogy az új Nvidia VGA milyen jól teljesít AC Valhallában. 145 fps Ultrán, nagy felbontásban...
És akkor mutatnám, hogy milyen VGA-ról van szó: [link]
Én nem is tudom, hogy mi itt a jó reakció. A röhögés? Vagy a szörnyülködés?[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Bad Pritt
félisten
Minden volt arra az Xboxra, mi szem szájnak ingere, elképesztő pénzeket öntött a MS a projektbe, több helyen is 4 milliárdos veszteséget írnak hozzá. Legszebb rpg náluk volt (Jade Empire), legjobb fps (Halo 2), legszebb autós játék (Project Gotham Racing) és teleszórták olyan exkluzívokkal, amikkel inkább a PC-s közönséget célozták, pl. a BioWare Xbox exkluzív rpg-i meg ugye az, hogy náluk volt először értelmesen összerakott, narratív fps, a GoldenEye egy játszhatatlan őskövületnek tűnt a Halo mellett.
-
Bad Pritt
félisten
Nézd a jó oldalát, te kis telhetetlen, viszonteladótól rendelhető állapotban van és ha kikapcsolják a fűtést, akkor csak köré kell ültetni a családot. Amekkora cula köré fér a nagyi, unokatesó, meg talán még a szomszédok is.
-
_drk
addikt
Ez az új csúcs vas. Olyan mint régen a Titanium ami akkor is egy milla volt.
De most az Nvidia direkt túl árazta, hogy a 30xx széria felett legyen.
Azt a réteget a ügyebár a bányák bezárásával a használt piac elértékteleníti.
Jó nagyot akarnak nyerészkedni, mert közben kiderült hogy ezekért a kártyákért bármennyit megadnak. Erre jön még az infláció globálisan, utána meg a jó magyar ft. -
.LnB
titán
-
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
-
Wesder
félisten
Nem értem egyébként hogy a Microsoftnak miért nincs még egy xCloud előfizetése, mondjuk havi 5$-ért.
Ugye aki csak felhőzni akar, (biztos van ilyen) az jelenleg kénytelen Ultimate-re előfizetni.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
addikt
válasz Bad Pritt #5982 üzenetére
Plusz abban az időben nem egy olyan játék volt, ami nem csak más konzolra, de Windows -ra sem jelent meg. Így akkoriban volt pár ténylegesen exkluzív tartalom.
Nem csak saját gyártású terméknél, mert többek között a Capcom is csinált nekik ilyen jellegű játékokat.
Meg persze volt olyan is, ami például Windows mellett Dreamcast -ra is kijött, de PS -re nem.
Én mondjuk nagyon csípem azt a generációt, mert akkoriban még jó áron lehetett kapni olyan eszközöket, ami mindkét márkával működött. Pl. kormány.
Szerk.:
Meg szerintem a kontrollerek már az Xbox Classic generációban is királyok voltak.Nekem valahogy a PS5 előtti Sony kontrollerek sosem jöttek be igazán. Illetve a PS4 -es már elfogadható, tehát inkább ott volt számomra pozitív változás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nekem a 386-486-5x86-6x86 jelentette a "régen" -t.
Akkoriban sem volt olcsó gépet építeni, de mondjuk mi el is voltunk maradva nemzetközi viszonylatban nézve. Főleg a 90 -es évekig. Pl. Windows 3 -as széria is sokáig ment még irodai gépeken. Nem beszélve a DOS -ról.
Szerk.:
Jah meg volt anno Voodoo VGA -m is. 3dfx nagy király volt régebben.[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
Here's a rundown of each one's launch pricing:
Titan RTX—$2,499Titan V—$2,999Titan Xp—$1,199Titan X (Pascal)—$1,199GTX Titan X (Maxwell)—$999GTX Titan X—$999GTX Titan Z (dual GPU)—$2,999GTX Titan Black—$999
Ezt így hirtelen google keresés.
xx90 az olyan mint a Titan.
Ügye anno az x80-as volt a csúcs, erre még jött a x80 Ti. De közben meg variálnak, hogy a xx90 a csúcs, de 1 év után meg lesz azért Titán is. Meg nem lesz 4090 Ti, aztán még is és még kap egy Titan-t is A lényeg, hogy ezzel lehet izmozni milyen erős és milyen drága.
Az Nvidia meg annyi pénzt szed le erről amennyit csak tud!Egyébként egy 1660-3080-as kártyával felbontás is FPS függvényében boldogan elvagy.
DE minden sokkal drágább lett az évek alatt.
PS4PRO-t 2018-ban, 108 ezerért vettem. Most a PS5 indult 190-ről, most már 250k.
Csúcs telók is megálltak egy időre 250 ezer körül, erre ma már 5-600 ezer.
Kis autók voltak 2-3 millióért, most 6-7-nél kezdődnek.
Na most, hogy a 200 ezres kártya, ami még nem is valós mert a 1080 Ti volt 250 ezer és később a 2080 Ti már 4-500 ezer között mozgott már nem lepődtem meg.
Azóta meg a bánya szétgányolta az egészet úgy hogy kelleni fog 1 év mire realizálódnak az árak, ha egyáltalán fog is valami ebben a világban realizálódni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple notebookok
- Óra topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- DIGI kábel TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- SEGA - MEGADRIVE 2 /// +196 játék // +3 eredeti vezérlő / antenna és A/V vezeték / használatra kész!
- Diablo 3 Nintendo Switch - játékokkal, tartozékokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest