Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz hombre[EU] #5552 üzenetére
Az tény, a Tencentet viszont nem temetném egyetlen negyedév alapján.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
addikt
Jelenleg a nyugat, de még az a régió is életképtelen Kína és Tajvan nélkül. Eleve a két ország közötti kereskedelem a feszültség ellenére is jelentős.
Komolyabb szankciók, vagy akár háborús konfliktus esetén úgy fossa össze magát a világgazdaság, hogy legalább 50 évet megyünk vissza az időben.
"Egyre jobban figyelnek milyen know-how-ot visznek ki."
Minimális szinten. Mert sem kapacitásban, sem nyersanyagban, sem anyagilag, sem pedig munkaerőben nem képesek alternatívát nyújtani a világ vezető cégeinek (SEM).
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz Bad Pritt #5547 üzenetére
Politikai befolyás miatt nagyjából nulla az esély arra, hogy abban az országban bármelyik cég jövőjét meg tudjuk saccolni. Legalábbis hosszútávon.
Tencent -ben jelenleg nagy potenciál van, de könnyen válhat buborékká is. Viszont én sem temetném őket. Közel sem.
-
Bad Pritt
félisten
Meg ez az egész Huawei-sztori úgy fordítódott le az emberek fejében (köszönhetően amúgy a médiának is), hogy most akkor minden kínai cég ipari kémked, spyware-t telepít az eszközeire és a kínai államnak dolgozik a nyugat kárára és ez a gondolat azóta is megmaradt. Nem szentek természetesen, de azért nem is ők szarták a spanyolviaszt, nyugati cégeknél is legalább ennyi probléma van GDPR törvények ide vagy oda.
Amúgy én ebben az iparágban nem érzem azt, hogy bármilyen komolyabb ellenérzés lenne a kínai fejlesztőkkel szemben, vígan licenszelik nekik a Unity-t meg Unrealt is, Diablo, Harry Potter, Marvel játékokat fejlesztenek a nyugati partnereikkel közösen és nem látok cikkeket arról, hogy bármi óriási probléma lenne körülöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Bad Pritt #5556 üzenetére
A huawei esetében sem volt kémkedés, csak jött az 5G, amit ők fejlesztettek ki hamarabb, és ki kellett rúgni a célegyenesben a "lábát". Kuki bácsi (tim cook) nagyon jó viszonyt ápolt az akkori félhülye Trump elnökkel ... Mondanom sem kell miért volt ez jó nagytotálban az amerikai piacnak, amerikai cégeknek ... stb. stb.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Hát én ebbe a sztoriba most már nem akarok annyira belemenni, de az semmiképp sem volt helyes szerintem, hogy egyenlőségjelet tettek a Huawei és Kína, illetve minden kínai cég között. Nyilván nem volt ez sem véletlen.
-
EmThor
addikt
Most olvasom hogy az AC Syndicate 7 éve ki-leakelt a kotakun, és hogy mennyire szapulták az emberek, és hogy ez mennyi fejtörést okozott a fejlesztőknek. Érzelmileg is + akkor kerültek be az RPG elemek a sorozatba.
Bízok benne, hogy a Mirage-zsal visszatér a játék azokhoz a gyökerekhez, amiért az első részt annyira megszerettem!
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
Bad Pritt
félisten
Hát a Syndicate-tel aztán minden bajuk volt akkoriban, igencsak hányattatott sorsú játék minden szempontból a leakkel együtt is. A Quebec nem volt a helyzet magaslatán, túl is voltak terhelve, ráadásul a Unity utáni évre AC-t fejleszteni egy elég mostoha feladat volt. Egyrészt hiába lett atom siker a Unity, elég negatív visszhangja volt, ami lecsapódott a Syndicate-re is, másrészt viszont sok szempontból visszalépésnek tűnt a párizsos rész után.
Ha eltekintünk az optimalizációtól akkor a Unity egy elképesztő játék volt a maga idejében, seamless open world, tökéletesen kidolgozott kül- és beltéri helyszínek, óriási npc tömegek, irányítás, képességek, feladatok is rengeteget fejlődtek a korábbi részekhez képest, a koop mód is egészen korrekt lett, hiába nem ez a fő irányvonala a szériának és baromi jól nézett ki, már ha épp nem glitchelte szénné magát.
Na ehhez képest a Syndicate-ben négyzetméterre ugyan nagyobb a bejárható játéktér, viszont nagyobb volt az ismétlődés az épületek közt több kihasználatlan területtel és sokkal több gyűjtögetnivalóval, drasztikusan csökkent az npc-k száma, nem volt benne koop mód a két főszereplő ellenére sem és a parkour is gyengébbnek tűnt, valószínűleg azért került bele a rope launcher és a rengeteg kocsivezetős rész is. Összességében nem is tűnt szebbnek, cserébe sokkal jobban futott.
Tudom, hogy eladási számokból nem érdemes kiindulni, de a Unity-ből végül minden gondjával együtt majdnem kétszer annyi ment el és őszintén szólva ha back to back játszod őket, akkor egy jobb játéknak érződik, hiába nem javították ki minden hibáját. Megkockáztatom, ha kapna konzolon 60 fps módot az egyik legjobb AC lehetne a kurrens gépeken, a Syndicate a rohadt jó DLC-i ellenére sem hagyott mély nyomot az emberekben.A Mirage-ban én is reménykedem, bár a fejlesztőcsapat túl sok bizalomra nem ad okot így előre.
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
válasz Bad Pritt #5562 üzenetére
Utolsó jó AC a revelations volt, nekem a 3.-tól kezdve nem tetszik amit csinálnak, kivették a puzzle-ket, a történet mint olyan sem olyan izagalmas mint az elején volt. Ettől eltekintve letoltam a részeket, és nagyon bízok a Mirage-ban. Hátha visszahozzák a hallgatózást meg ilyesmi.
-
Szabi®
addikt
Pedig a Black Flag is a 3 után van, és van benne puzzle, Maja szobrok csillagképeit kell forgatni, merüléses kincsvadászat, halvadászat, kalóznóták után kell ügyesen futkorászni stb..
Nekem az etalon a Unity volt, bizonyos tekintetben annak a részletességi szintjét belső helyeken/tereken a mai napig is csak halványan közelítették meg. Az Origins történetileg és audiovizuálisan is nagyon jól sikerült. -
EmThor
addikt
Technikailag rendben vannak az új részek, a vikinges Valhalla pl nagyon betalált, de a jó történet, az apple of eden-ek, a háttérben lévő misztikum úgy érzem - a háttérbe szorult.
Rise of the Ronin 2024-re majd jól lekoppintja az AC-t, ha lesz konkurencia lehet jó hatással lesz a sorozatra. Bár a leendő Japánban játszódó rész, meg a Hexe is nagyon ígéretes!
Ha már konkurencia, a PS plus-on gondolkodtam hogy végül is azon kívül hogy nem kerül be premiercím (ami anyagilag nem biztos h rossz döntés, lásd Halo fiaskó [szerintem a core game is hozhatott volna pénzt az ms-nek nem csak a multi]), szóval elég jó alternativája lett a gamepassnak, classic címeket ps1/ps2-ről viszont nagyon hiányolom, tizesével kellene a store-ba lapátolnia a sony-nak.
Meg volt most szó, hogy Phil szerint leértékelődnek az exkluzívok, meg mindenhol olvasni hogy mennyire nem számítanak bele az eladásokba (nagyságrendileg), és bár picit jobb gépet rakott össze az MS sztem a Series gépekkel (halkabb, nem cicereg) de sztem számítanak az exkluzívok, Horizon miatt akartam sokáig ps4-et venni, ami végül is megtörtént és be is jött, és rágom magam végig azóta is a kimaradt sony címeken, gow 2018 zseniális volt, days gone és tsushima még előttem; nyilván ízlés dolga, de itt sztem téved Phil + lehet a gamepass is be fog bukni, csatlakozva az előző bekezdéshez a day1 exkluk miatt. Bármennyire is 'megéri' és úgy csinálták hogy megkerülhetetlen legyen, attól még nem biztos hogy hosszú távon ez lesz a jövő, ezt senki sem tudja (recseg ropog a netflix is, jön a reklámos előfizu). Lehet ezért nem kockáztat annyit a Sony jelenleg, nem tudom.
-
EmThor
addikt
Forward compatibility tekintetében elég menő, hogy a Deathloop-pal lehet játszani xbox one-on is, felhőből.
-
EmThor
addikt
Gondolom ugyanúgy mint bármelyik másik felhős játék, valamennyi input laggal. Menüig jutottam, kép nem esett szét wifivel 20-30mbit nettel. Tovább nem jutottam mert a gyerekek leültek lego harry potterezni
-
Bad Pritt
félisten
Elvileg nyár óta már elérhető a direct capture lehetőség, csak kérdés, hogy mely játékok használják ki. Ez elég sokat segíthet a latency gondokon.
-
addikt
-
_drk
addikt
Most mindenki saját handheld-et fog gyártani.
Switch-nek kampec?
Vagy számítanak az exkluzívok?A switch túl sikeres egy üres piacon. Ügyebár ha normális lenne a mobilgaming nem lenne ez üres, de így túlságosan könnyű dolga van.
A SteamDeck is nagyon sikeres és videók alapján nagyon jól is működik. -
addikt
válasz Bad Pritt #5574 üzenetére
Annyiban konkurencia, hogy megint piacra kerül egy olyan eszköz, ami a Microsoft szolgáltatás értékesítését segíti elő. Kézi módban.
Az 5G üdvözlendő dolog, de én magam részéről maradok a most használt megoldásnál. Felső kategóriás telefon plusz Kishi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bad Pritt #5576 üzenetére
Minden nézőpont kérdése. Nekem ha például a kézi mód lenne a legfontosabb konzoloknál, akkor előbb vennék Switch mellé egy hasonló megoldást.
Bár nekem továbbra is egy natív futtatásra képes kézi konzol lenne a legjobb opció, amit a Sony vagy a Microsoft ad ki. Akkor nagy eséllyel repülne az adott gyártó home megoldása.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
made by Razer.
Nem kell aggódnia a Steam Deck-nek. Hozza majd a szokásos Razer fos minőséget.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
NyMRooD
őstag
Túlárazott, cloud game-re jó vackok, annyiért már inkább egy android-os teló meg valami rácsastolható controller.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
addikt
válasz Bad Pritt #5579 üzenetére
Én nem a fenti konzollal kapcsolatban említettem a natív futtatást. Meg azt sem írtam, hogy komoly tényező lenne a piacon.
Egyébként stabil net mellett teljesen vállalható kb. telefon/tablet méretű kijelzőn. Itt a stabil net a kritikus pont, az nincs sok helyen. Ami nem egyenlő azzal, hogy hány csillió giga a letöltés, mert sokan ezt hiszik.
Anno (néhány éve) még igaz volt az, hogy leginkább kapudrognak felelt meg. Nekem is előbb volt GPU mint Xbox. Hónapokkal. Mostanra már egész jól helyre lett pofozva, ami közel sem jelenti azt hogy tökéletes, de ehhez a hálózatokat is fejleszteni kell.
Az utóbbi hónapokban én többet voltam fent még otthon is cloud -on, mint az otthoni konzolon. De nálam elég jó a net. Sőt, Switch -et is én kb. 95 százalékban kézben használom. Csak akkor dokkolom le, ha nagyon szükséges, illetve ajánlott. Pl. Switch Sports.
PS -nél meg 3rd party alkalmazással megoldható sok minden, de nyilván az nem cloud módon.
Szerk.:
Amúgy hozzáteszem itt a TV cloud -nál sem lesz annyira egyszerű a helyzet. Mivel egy csomó TV hardver és szoftver sem alkalmas arra, hogy ilyen felhőzést stabilan tudjon futtatni. Némelyiken örül az ember, ha a menü vagy egy-két alkalmazás nem adja meg magát használat közben.Még mindig jobb megoldásnak tartom a rácsatlakozott külső megoldásokat. Akár egy kis Xbox TV boxot is, amiről anno beszéltek, de azóta nagyon sunnyognak.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Nem hiszem, hogy az üres mobil gaming alatt a kolléga a felhő alapú játékot értette. De még ha bele is vesszük, akkor sem látni, hogy bármilyen konkurenciája lenne a Switch-nek, az Android és iOS játékok teljesen más igényeket fednek le, a cloud gaming meg niche market jelenleg. Az összevetés alapja sincs meg.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Bad Pritt #5585 üzenetére
Most vagy nem érted, vagy nem akarod érteni amit írok. Szó sem volt arról, hogy ettől majd mérhetően kevesebb Switch fog fogyni.
Handheld gaming verzióban minden ilyen eszköz konkurencia. Az hogy milyen mértékben az más kérdés.
Ettől még nem lesz ezen natív Mario vagy Zelda. Viszont multiplatform címeket tekintve egyre több játék fog cloud verzióban megjelenni Switch -en. Ahogy eddig is jött már pár. Vagy sz@r lesz a minősége, vagy ki sem fog jönni Switch -re.
-
Wesder
félisten
Egyértelmű hogy elöbb-utóbb a Switchnek csak a saját címei maradnak, meg a cloud.
Azért lehetett sejteni hogy ez a mobil SoC-es megoldás nem hosszú életű dolog lesz.Nagyon kiváncsi leszek, hogy innen hova akar továbblépni majd a Nintendo.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Bad Pritt
félisten
Én erre válaszoltam. Korábbi kommentek alapján gondolom, hogy itt a mobil gaming alatt az Android és iOS játékokat érti, akkor a Switch nem is ugyanez a piac.
-
addikt
Szerintem még 3-4 évig nem lesz új hardver. De amíg ilyen megbízható módon szállítja a saját címeket stabil lesz ez az időszak is. Szerintem.
Meg ugye itt a szoftver eladások is szűkebb körben mozognak. Mivel nem egy AAA játék van, ami meg sem jelent. Még cloud verzióban sem. Pl. GTAV vagy Valhalla.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
HW oldalról nézve igen, így lehet összefoglalni, ahogy te tetted.
De ott a felhasználó bázis. Ami óriási. És a fejlesztők, ezért a továbbiakban is foglalkozni fognak a Switch-el.Másrészt, szerintem a Switch-et most is leginkább a saját címei tartják el. És láttuk a számokat, mindent megmagyaráznak.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
addikt
-
Bad Pritt
félisten
AI Is Changing Games Forever! Elder Scrolls 3 Morrowind Official Nvidia RTX Remix Overview
Ez azért elég dandy, remastered játékok következő generációjának alapja lehet.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #5592 üzenetére
Lehet.
Most meg szimplán csak vicces, amikor azt mondja nekem az Nvidia marketing, hogy vegyél 1500€-s VGA-t, hogy játszani tudjál a Morrowind RT verziójával.És tudod miért a Morrowindet választották?! Mert a Skyrim-et már a modderek megcsinálták sokkal szebbre, mint ahogy ezekkel az NV dolgokkal kinézne.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Wesder
félisten
Igen, HW oldalról nézem, mert oké hogy körbevizeli eladásban az összes konzolt a piacon, de ez nem egy olyan alap, amire a következő generációt lehet tervezni. Legalábbis én nem tudom hogy van-e olyan mobil SoC, ami utódja lehet-e a mostani Tegra-nak, amit a Switch használ. Esetleg ha a Switch 2 (ha lesz ilyen) tényleg olyan lesz, aminél a dokkban már vannak plusz számítási egységek, amivel elérhetné egy normális asztali konzol teljesítményét. Mondjuk egy Series S elég is lenne, hisz Nintendonál sosem az erő szàmított.
Tényleg nem tudom hogy lehetne ezt úgy tovább vinni, hogy ne az legyen hogy van rá Nintendo, meg Cloud. Persze ahogy te is írtad, meg már én is sokszor mondtam, a Nintendo az egyetlen olyan konzolgyártó, aki képes a saját konzolját csak 1stparty játékokkal életben tartani.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Bad Pritt
félisten
-
.LnB
titán
Vannak új fejlesztések igen. Pont azoknak a kiszivárgásából indul mindig, a következő Switch pletykája.
[ Szerkesztve ]
-
zkxdn
őstag
"Esetleg ha a Switch 2 (ha lesz ilyen) tényleg olyan lesz, aminél a dokkban már vannak plusz számítási egységek, amivel elérhetné egy normális asztali konzol teljesítményét. Mondjuk egy Series S elég is lenne, hisz Nintendonál sosem az erő szàmított."
Szerintem ez lenne a legjobb megoldás.
-
addikt
Én például szívesen játszanám natívan kézből a Fifa -t, de amíg éveken keresztül Legacy -val sz@rakodunk nem sok kedvem van hozzá.
Ahhoz hardver is kellene, de mondjuk a hypermotion -höz a következő Switch sem lesz elég. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Sajnálom, az én szimpátiám a Fifa (és COD) játékosokkal kapcsolatban, nem létező! Bocsi.
-
addikt
Ez csak egy példa volt. Sok játék van azért, ami nem jelent meg Switch -re és soha nem is fog. Ráadásul nem 2 ember veszi meg őket.
Szerk.:
Azt akarom mondani, hogy nekem a Switch önmagában kevés, és ezzel azért nem vagyok egyedül.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PS5 Slim (garanciás)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest