- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
consono #16298 üzenetére
Fú de jó, hogy ezt megírtad. Mert eszembe jutott, hogy hogyan tudom jól leírni az én "bajomat".
Én addig nem tudok eljutni, hogy "rácsodálkozzak" a játékokra. Ez a baj. Mert már az elején látom, hogy mi vár egy Spider-Man-ben, egy Starfield-ben... És nem akarom. Farmoltam már eleget, pucoltam már ki a városokat eleget, repkedtem a semmibe hülye mellékküldetések miatt eleget. És sokáig a mai játékok nem mutatnak újat. Ugyan azt a sablont követik stíluson belül. És el se tudok jutni odáig, amikor kijönne esetleg az egyediségük, vagy az érdekesség a történetben.A Final Fantasy VII Rebirth nagyon érdekel. Mert biztos agyeldobós jelenetek vannak benne, igazi fasza Japán agymenés, amit imádok. De ismerem már az utat odáig, hogy ez elkezdjen kibontakozni.
De például az Alan Wake 2 az minden percében érdekes és újnak hatott számomra. Kicsit bízom a Hellblade 2-ben (túltéve magamat a rohadt 30fps-en). Viszont a játékmenete az első résznek sem volt az erőssége.Döglött Róka:
[kép] 0 kilométeres. (Azóta kapott normális Elite kulacstartókat: [kép]) A másik meg egy régi Cube, az marad téli bringának. -
consono
nagyúr
válasz
Döglött Róka #16297 üzenetére
Az a baj, hogy ez a deja vu a tapasztalat számlájára írható. Én a könyvekkel vagyok ugyan így, legtöbbször már egy könyv felénél/harmadánál tudom, hogy hova fog kifutni a történet. Túl sok könyvet olvastam, ez van
Annyi különbség van köztem és köztetek, hogy ennek ellenére én ugyan úgy rá tudok csodálkozni ezredszer is a megszokott toposzokra, legyen az könyv, vagy játék
Ha jól meg vannak csinálva, szórakoztatnak még mindig.
-
Döglött Róka
veterán
"Mindegyik játéknál deja vu-m van, és fejben fel tudom építeni, hogy mi fog következni, látom magam előtt az egész játékot. És elkap az érzés, hogy én ezt nem akarom. Láttam már ilyet, láttam százszor.."
Es kirohogtel amikor azt mondtam a Sony narrativ cuccai faek egyszeruek. Ugyanerrol beszelek en is.
Az outi bringazast en is tolom (bar mar nem koltok annyit bringakra, 20as eveimben a downhill miatt zokogott a bankszamlam, eleg volt
), de most mar egy motor is lett melle.
-
.LnB
titán
válasz
l.skywalker #16293 üzenetére
Ezt a Stumble guys-t azok csinálják mint a Fall Guys-t? Képek alapján teljesen ugyan annak tűnik a kettő nekem. Van különbség? Nálunk ez sem megy, még nem láttam.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #16281 üzenetére
A Destiny 1-et
-
.LnB
titán
Fú ez a konzolozás ez a fiamnál (11) se megy egyáltalán. Pedig itt is volt már minden féle konzol. Mostanra a Series X maradt mert 2025 februárig van GP. De csak én használom, Eurosport nézésére (bringaversenyeket nézek)
. Játszani február óta nem játszottam semmivel. Fiam PC-n játszik a legtöbbet, meg mobilon. De mindkettő korlátozva van. Utóbbi jobban. Karácsonyra vettem kormányt meg wheelstand-et. Mostanra már eladtam azokat is. Annyira nem használtuk.
Pont a napokban gondolkodok rajta, hogy mi legyen ha lejár a Game Pass? Első gondolatom az lenne, hogy eladom az Xbox-ot, és veszek megint PS5-öt. Mert ott van pár játék amit nem játszottam végig. Viszont ha 5 percig belegondolok, hogy valóban játszanom is kellene azokkal a játékokkal, akkor valahogy el is megy a kedvem. Az Alan Wake 2-t leszámítva, amiket próbálgattam az elmúlt időben, elég hamar meguntam. Mert nincs semmi újdonság. Mindegyik játéknál deja vu-m van, és fejben fel tudom építeni, hogy mi fog következni, látom magam előtt az egész játékot. És elkap az érzés, hogy én ezt nem akarom. Láttam már ilyet, láttam százszor..
Én hobbit váltottam. És úgy látom, hogy kvázi próbálnám magamra erőltetni ezt a gaming-et. A régi idők miatt.
Pedig semmi, de semmi nincs benne mostanra, amit élveznék. Az országúti kerékpár viszont megy nagyon. Most vettem egy új bringát. Most már abból is van kettő. És tekerek mint az őrültek.
Kíváncsi lennék, mert még nem nagyon gondoltam át, hogy azért távolodtam el a gamingtől ennyire, mert pont ráéreztem az ipar hanyatlására. Vagy ez csak egy véletlen egybeesés. De a lényeg az, hogy cseppet sem bánom. Mert figyelem felületesen a híreket, és elég nagy a baj.
De egyébként azt látom, hogy a kettőnk véleménye valamennyire egyezik. De sokan jól elvannak ebbe a gaming hobbiban most is. Találnak maguknak szórakoztató játékokat. És rajtuk nem látom azt, amit én érzek. Szóval lehet, hogy csak mi károgunk ketten.
-
negyven2
veterán
Take-Two confirms no Grand Theft Auto Vi in current fiscal year
Rockstar's latest now set to arrive fall of 2025 as impairment charges see publisher post $3.74bn net lossOn that note, he pointed out that Grand Theft Auto 5 has now sold in about 200 million units worldwide, and engagement in Grand Theft Auto Online "is higher than we possibly could have expected."
Take-Two said Grand Theft Auto 5's audience size grew 35% for the full year, while Grand Theft Auto Online's audeince grew 23%.
Rockstar's other big game, Red Dead Redemption 2, has also now sold-in almost 64 million units worldwide.
Take-Two also said Zynga delivered "outstanding" results, with Toon Blast and Match Factory in particular performing well and Rollic passing a cumulative 3.5 billion downloads all-time.
-
negyven2
veterán
-
Polllen
nagyúr
válasz
Ott a game stream, ha nagyon akarnák, akkor elérhetővé tehenték a cloud gaminget.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
hombre[EU] #16283 üzenetére
másik dolog, jelenleg a playstation a saját közönségét sem tudja kielégíteni és ha ez nem változik akkor kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál,hogy ide-oda portolgassanak. lassan a remasterek is elfogynak, üres a lineup, árat már nem tudnak csökkenteni és ez a gép eladásokat a földbe is állíthatja a következō 2-3 évben
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Wesder #16282 üzenetére
bármi elōfordulhat,pénz nagyúr, de mire felfut a switch2 addigra lassan a ps6 launchon lesznek...és akkor ps4 portokat készíteni switch2-re. szerintem nem az lesz a prioritás aztán meglátjuk.
túl nagy a szakadék a nintendo és playstation hw/sw között ahhoz,hogy találkozzanak. a bloodborne jöhetne 60-nal handheldbe -
Wesder
titán
válasz
Rajtad kívül szerintem mindenki megértette hogy amire kiváncsi vagyok az leghamarabb következő generáció, akkor meg már rég Switch 2 lesz, azon meg elmegy minden is, ami PS4Pro-n elfutott.
-
_drk
addikt
Anno mi lanoztunk minden hétvégén, amit szépen fel is váltott az internet, jó volt mert nem kellet hurcolni a gépet, rossz mert még se volt meg az élő kontakt.
Majd ha nem lesz idejük játszani és elkenik őket a 10 évesek majd rá szoknak a single-re.
Az emberek ugyan úgy a gyerekek is szociális élőlények.
Mobázni ne engedd őket! -
Moby
veterán
válasz
F-ECT$ #16273 üzenetére
Nálam az van, hogy a switchhez ha én veszek esetleg játékot, azt a nagyobbik kipróbálja, de magától eszébe nem jut, hogy vegyünk hozzá játékot. Utoljára a Zelda TotK ment rajta megjelenéskor. Pár nap alatt végignyomta, azóta bekpacsolva sem volt 1 éve már. A kisebbik hozzá meg sem nyúl. A PS5 absz. nem érdekli egyiket sem, bár korábban még ezt-azt játszottak rajta, de legalább 1 éve semmit. Az SX-et a kisebbik használja nagyon ritkán robloxra, ha a telefonja lemerül, és az összes powerbank töltetlen állapotban van. De csak akkor.
Hétvégén lesz jó kis mintavételem, a nagyobbik a haverjaival megy ki a comic conra, a kisebbik átcsődítette az övéit (csak így tudtam elkerülni a bandarivalizálst). Vettem nekik nemrég hoverboardokat meg kartokat hozzájuk, meg most a napokban ilyen öntöltő automata vizipuskákat, kíváncsi leszek mi lesz a sláger a haveri körben ha az idő is kegyes lesz. Telefonozgatás (remélem nem), konzolozás, vagy a kinti programok
Ez még az én 8 éves énemnek is nagy kérdés lett volna
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #16275 üzenetére
Értelmes embernek tartalak, de mindig sikerül elbizonytalanítanod hogy jól gondolom-e.
-
válasz
F-ECT$ #16273 üzenetére
de látod, akinél látja is a gyerek a klasszikus játékot és konzolt, ott se biztos, hogy nem megy mobil-online irányba
nálam a kölkök (most 12/17) plafonig érő konzol és játékhalom közepette nőttek fel, eleinte játszottak is "rendes" játékokkal, de mára mindkettő leginkább genshin-roblox-fortnájt háromszögben él
(és/vagy ezek mellett az osztálytársak közt éppen népszerű heti-havi cím)....
a helyzet drámai, végtelenül szomorú vagyok és nem értem "mit rontottam el"
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Wesder #16250 üzenetére
Én arra lennèk kiváncsi hogy ha MS-nek nagyon bejön ez a multiplatform stratégia, akkor az vajon ösztönözheti-e a Sony-t hogy ő is nyisson a többi konzol felé.
milyen konzol felé nyisson? switchen nem fut a pókember, xboxra meg minek energiát pazarolni. pc-re kell menni...vagy mobilra
-
F-ECT$
titán
Nekem a nagyobbik lányom 8 éves, és mivel engem látott a PS-en játszani, ezért ő is szeretett volna vele játszani, amit 5-6 éves korában már megengedtem neki (Paw Patrol, Spyro, stb.). A szomszéd lánynak van Switch-e, rendszeresen átjár oda is játszani, és persze mondogatja, hogy nekünk is kellene venni.
Lineáris TV-t már nem néz, de streamet igen (Netflix, YT), és ha teheti, akkor ezeket a TV-n teszi. Amikor erre nincs lehetőség, akkor persze "elég" a pc/mobil is, és utóbbin játszik a Stumble Guys-zal is, mert az osztálytársai is azt nyomják. Ez egyébként nemrég megjelent PS-re is, és ott is szeret vele játszani a kontroller miatt.Szóval én azt látom, hogy bár a fogyasztási szokásai messze eltérnek az én gyerekkori szokásaimtól, de attól még simán belefér neki a konzol és a TV is. (És az osztályban több gyereknél is van konzol.)
Mondjuk nagy fájdalma, hogy a képernyőidő korlátozva van (90 perc), azt kell beosztania mindenre, és ebből még persze a büntetések levonódnak ha úgy alakul, mert ez eléggé tud neki fájni, így jó fegyelmező eszköz.
-
_drk
addikt
válasz
Döglött Róka #16268 üzenetére
Egy embernél az hogy mit csinál két 10 év alatti gyerek ahol mondjuk normális nevelés is van és nem GTA-znak kurvára nem releváns.
Majd 10 évesen mennek mást játszani, általában Multi PC stb. Majd mikor később a csaja nem engedi és/vagy megunta a PC fejlesztést, szépen vesz egy konzolt vagy hagyja az egészet a francba mert inkább meccset néz, vagy streamingen valamit, vagy elmegy motorozni mert ha nincs covid kurva sok mindent lehet csinálni. -
Moby
veterán
Én semmit nem szabályzok nekik, tőlem azt csinálnak amit akarnak. Ha tiltanék valamit ami vonzza őket, csak megédesíteném a gyümölcsöt. Égetni valóan rossz gyerekek voltunk mi kölöknek, pontosan tudom mit nem kell tenni, hogy ezt elkerüljem
Ráadásul én sokkal jobban örülnék neki, ha offline játékokkal játszanának, mert ott nincsenek kitéve cyberbullyingnak, ugyanakkor nem sokat nem tehetek ezért, mert nem köti le őket egyáltalán. -
Moby
veterán
válasz
F-ECT$ #16264 üzenetére
A mai gyerekeknek az otthoni konzol és a tévé már nem létezik. 25 év múlva ezek az akkori gyerekeknek olyan lesz, mint a maiaknak a cd lemez, vagy a vhs kazetta. Az akkori felnőttek gyerekkorukban még láttak olyat, esetleg volt is otthon, de akkor már nem lesz a háztartások szerves része. A kisebbik fiam (8) rendszeresen rácsodálkozik, hogy léteznek olyan játékok, amiket offline játszák, és nem érti miért csinál valaki ilyet. A nagyobbik(12) ezeket még régebben tolta, de mára egyáltalán nem. És bár a nintendo és playstation merchandising nagyon megy az ő korosztályuban, a játékaikkal nem, vagy csak alig játszanak a haveri körben is. Csak az online szarokkal (minecraft, roblox, fortnite, stb). Rendszeresen járnak comic conra, youtuber találkozókra, stb, és ezek sokkal nagyobbat mennek merchandising szempontból is, mint mondjuk egy playtstation vagy nintendo brand. Azokra spórolt pénzből nem költene (ha kapnak örülnek neki, mert menő, de ennyi), ezekre viszont bármennyit. Mindkettőnek van saját tv a szobájában, de azt soha semmilyen okból nem kapcsolja be. SOHA. Ismerik, tudják mire való, de semmilyen igényük semmilyen abból jövő tartalomra, beleértve a konzolokat is. Elképesztően megváltoztak a fogyasztói szokások, a sony és a nintendo célcsoportjának az alsó határa ahogy én látom most, az kb a mai huszonévesek vége-harmincasok eleje. A lányom korosztálya. Ők, a férje, illetve a barátaik még tartanak otthon playstationt, a tévé még a lakás elválaszthatatlan része/bútor, stb. De ők sem nagyon költenek már erre, inkább utazgatnak a világban, és nagyon ritkán játszanak valamivel, van kb 3 játékuk. Az ő korosztályával fog nyugdíjba menni ez a ma ismert klasszikus konzolos gémer világ.
-
F-ECT$
titán
válasz
Wesder #16255 üzenetére
Mindig ugyanaz a méretű pite volt felosztva
Ez egyébként érdekes, és kíváncsi lennék az okokra. Egyrészt konzol már több mint 50 éve van, tehát bőven felnőtt az a generáció, aki gyerekként játszhatott már ilyennel és nekik már gyerekeik is vannak, akiknek gondolom szeretnék megmutatni ezt a világot. Emellett az emberek száma is kb duplázódott az elmúlt 50 évben. A játékok elfogadottsága, ismertsége is többszöröse a 20-30 évvel ezelőtti állapotnak, és mégse tudnak eladni több konzolt.
Ok, ott a pc, ott a mobiletelefon, de a Nintendo és pár évvel ezelőttig a Sony exkluzívoknak lennie kellene egy olyan hardver eladó hatásának, hogy egy adott játékkal csak ott tud játszani, akkor megveszi a konzolt. De valahogy ez mégsem jelentős, a játékosok 60-80%-a szinte csak mobilon játszik. (Többféle számot találtam erről a statisztikákban.)Egyébként 3 milliárd játékosról beszélnek most a statisztikákban, up to date konzolból pedig kb 400 millió kelt el az elmúlt években.
-
_drk
addikt
Másik oldalról megközelítve meg ahhoz képest milyen szarul csinálják és mennyi szarvihar rosszul csapódott le, nem is állnak olyan rosszul.
Ez a konzol generáció röviden egy szar! Egyedül 2023 volt amikor jött több nagyobb játék, eddig 24ben Dragons dogma 2? Meg 3 PS ex cím ami az okés szintet is alig üti meg. 20 vége nyitó címnek kb semmi, 21-22 legsoványabb évek szinte a történelemben.
Alig van olyan cím aminek tényleg hívó ereje van.Mellette azért csak drágább lett a konzol, csak drágábbak lettek a játékok és csak egy kis válság is van mindenhol.
Covid ugye jól odavert az egész fejlesztésnek, de most a visszacsapás az, hogy az emberek meg kurvára nem akarnak otthon ülni játszani...
De ha már otthon vannak, bejöttek a streaming szolgáltatók mint otthoni entertainment, ez biztos sok pénzt elhúz.Elofizus modellek is inkább több pénzt visznek el, mert amit nem tudnak mérni az vastagon ott van, hogy mit nem veszek meg, várom mikor kerül be és akciókra se lesek mert mindig van mivel játszani...
Ehhez képest Xbox előrébb van mint a One-val, PS5 majdnem ott van és még van egy harmadik szereplő is aki előző generációban ott se volt csak később Nintendo...
-
Wesder
titán
válasz
NyMRooD #16254 üzenetére
Ha eltünik a Box, akkor azt a 60M konzolt a Sony meg a Ninti fel tudja szívni, ha marad akkor meg elöbb-utóbb muszáj lesz, (ha mást nem, akkor Helldivers és társai GaaS játékok) mert nem növekedett a konzolpiac az elmùlt hùsz évben. Mindig ugyanaz a méretű pite volt felosztva, csak más szeletekre. Szerintem ezért is vette le a fókuszt az MS az Xboxról, mert csak a másik két gyàrtó kárára tudnának több konzolt eladni, az meg hogy váltásra késztessenek valakit, kb lehetetlen.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #16250 üzenetére
Szerintem attól függ majd, hogy mi történik az xbox-al mint hardverrel (ha tényleg meglépné ezt az MS), mert a Sony-nak a saját platform megléte a fő vonal, az MS-nek meg a szolgáltatás. Tehát ha xbox mint hardver eltünik, akkor biztos nem lépi meg a Sony (bár mondjuk lényegében akkor már csak Nintendon nem lesznek Sony játékok), ha az xbox megmarad mint hardver (szerintem ez a valószínűbb) így is, akkor szerintem benne van, hogy pár címet kiadjon oda is.
De ezt 1-2 hónapja már átbeszéltük.
-
zozika84
őstag
válasz
Döglött Róka #16251 üzenetére
Szerintem semmire.
A GT azért jóval összetettebb szinte minden szempontból.
Egyedüli hátránya, hogy b*sznak minden pályára megcsinálni a dinamikus napszkváltozást és időjárást....és azok a koccanások...brrrrr
Max a Horizon lehet jó megoldás, mert az még menne is. -
Wesder
titán
Én arra lennèk kiváncsi hogy ha MS-nek nagyon bejön ez a multiplatform stratégia, akkor az vajon ösztönözheti-e a Sony-t hogy ő is nyisson a többi konzol felé. Hiába adnak el 5x annyi konzolt, amire egyeseknél megy a ricsirecsi, ha közben a konkurencia a multiplatform stratégiával sikeresebb.
-
negyven2
veterán
válasz
ProEvoFan #16243 üzenetére
Pardon my French, de Jez Corden egy f*sz! Legalábbis azok alapján amit az elmúlt hónapokban csinált. Konkrétan több ehhez hasonló
"rémhírt"cikket is írt, amiknél jópár esetben nem csak visszavonulót fújt (én csak spekuláltam), de nyíltan leszólta a többi influencer-t, hogy miért osztanak meg ilyen híreket...
Ettől még lehet igaz, de én pl. az ilyen hisztériakeltési miatt tiltottam le Twitter-ről... -
ProEvoFan
nagyúr
[link]
Windows Central’s Jez Corden has claimed that more Xbox first-party titles are currently in development for PlayStation. -
negyven2
veterán
válasz
Wesder #16239 üzenetére
Ezt már múltkor pedzegettem, de ha egy Valve-nek megéri a Steam Deck akkor egy MS-nek is megérheti az Xbox hardver. Igen tudom, ott a Steam lényegében nyomtaja a pénzt, tehát a szoftvereladásból simán behozza árát, még akkor is, ha bukás lenne anyagilag. De ugye az MS is most szoftver eladásból azért jól fog keresni (nem nagyon jól, csak elég jól). Úgyhogy én azt mondom, hogy egy dedikált MS hardver az elfér. Főleg úgy, hogy Steam Deck-ből kb. két év alatt fogyott kb. fele annyi (valójában kevesebb, mert kb. 3-3,5 millióra teszik az eladott Steam Deck-ek mennyiségét.), mint Series X|S-ből egy év alatt.
-
Moby
veterán
válasz
Wesder #16239 üzenetére
Nintynél ilyen korszak sosem volt. Nekik volt annyi eszük mindig, hogy egyszerre tartsanak piacon kézi és otthoni konzolt. És ha nem ment az egyik, ment a másik. Leszámítva azokat a generációkat, amikor piszokosul ment mindkettő
Ezek 100 millió alá nemigen merészkedtek egy generációban. -
hombre[EU]
veterán
válasz
Wesder #16239 üzenetére
mert ez valamilyen szinten már katasztrofális. ne gondold,hogy valahol jelenleg nem téma az,hogy felesleges a hardware részleget fenntartani,ha ott lesznek minden platformon,mint kiadó. a gamepass meg ott lesz tv-n, telefonon,tableten,pc-n...a konzol egy csepp a tengerben
-
Wesder
titán
válasz
negyven2 #16222 üzenetére
"de eddig sem lehetett több évi 8M-nál
Kb. tényleg ennyi ment eddig évente."
Nem feltétlen az a baj hogy ezzel kapcsolatban esetleg igaza lenne, hanem hogy ùgy adja elő, mintha ez valami katasztrófális mennyiség lenne.
Sega meg Ninti is volt olyan helyzetben hogy bármit megtettek volna hogy egy generáció alatt elmenjen 60M konzol.
-
negyven2
veterán
Az, hogy az év első 3-4 hónapjában elég sok helyen temették az Xbox-ot. Aminek igazából nem kéne nagyobb ügyet keríteni, hiszen én is tisztában vagyok ezzel a jelenlegi piaci helyeztettel. De amikor olyan helyről hallom vissza (igazából 2-3) ezt az Xbox-nak vége van dolgot aki esetében tudom, hogy full casual gamer (de annyira, hogy akár még egy PS3/X360-at is simán el tudnának neki passzoln0i, mert ezekere is sok játék van), akkor elgondolkodok azon, hogy vajon mennyire van hattással az átlag, vagy átlag alatti konzol vásárólra, tulajdonosra azok a hírek amik arról szóltak az interneten, hogy semennyire sem érdemes már Xbox-ot venni. De jártam már úgy MM-ben amikor kerestem az akciós Xbox One-os kontrollereket, hogy a kedves eladó csodálkozott azon, hogy Xbox One-om van, hiszen arra nincs szinte semmi játék!
-
Moby
veterán
válasz
negyven2 #16233 üzenetére
Milyen ügy?
Az egész hagyományos konzololás a lejtőn van. Nem nagyon van más megoldás, amivel még lélegeztetőgépen lehet tartani ezt az egészet, de a hanyatlás nem állítható meg. Mindenki szenved, a konzoleladások úgy nem tudnak nőni, hogy a népesség kegyetlenül növekszik, persze pont nem azokban a régiókban, ahol a felveőpiac lenne. Az 1 főre jutó gamekonzol eladás durván csökken, a költségek nőnek, a kilátások szarabbak mint valaha. Mármint ez jobb már nem lesz, a kérdés inkább az, meddig él ez még, meddig tart el ennyi céget, amennyi itt halászni igyekszik. Egy szűkülő piacon megy az osztokodás, egyre kisebb agilitással, amiben most kb ez ad haladékot, hogy legalább a szoftverpiacot ki kell tágatni amennyire lehet (multiplatformosítás), ezzel a teljes összeomlást még el lehet odázni egy kicsit. A hardver meg így jövő nélkül kissé már most is érdektelen. -
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #16228 üzenetére
a vége az már inkább conspiracy
Hát igen... de vannak rá elemzések, hogy azért hattással van és volt az egész Xbox-ra ez az ügy. Még ha nem ennyire komolyan is.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
negyven2 #16222 üzenetére
a vége az már inkább conspiracy
az xbox (kereskedelembe,nem felhōbe) gyártását szemmel láthatóan visszavették az utóbbi években, tehát gyenge a marketing és termék sincs nagyon...a covid után pedig már a kazuárok is elfogytak,akik az S-t vették.
valahol nagyon elaludtak, mert a csiphiány alatt kaptak egy jokert (nem lehetett ps-t venni) és utána földbe állt az egész pedig a series+gamepass egy verhetetlen kombó volt akkoriban. azt a hullámot nem lett volna nehéz meglovagolni...de ahhoz ember kell,nem lehet mindent pénzzel megvenni -
negyven2
veterán
válasz
Döglött Róka #16223 üzenetére
-
Döglött Róka
veterán
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #16217 üzenetére
de eddig sem lehetett több évi 8M-nál
Kb. tényleg ennyi ment eddig évente.
Viszont a "gap" azért is növekszik, mert nemcsak abból áll az egész, hogy Xbox hardver iránti kereslet csökkent, hanem az is, hogy a PS5 iránt meg nőt. Pluszban ott van az is, hogy ez az elmúlt negyedévben (jan. 1-márc. 31.) lett ekkora a különbség... és mi volt ebben az időben az egyik leghangosabb téma gaming szempontból? Tán nem csak az, hogy akkor az Xbox-nak vége, mert az ex. címeik jönnek más konzolokra is, és emiatt valószínűleg vége az Xbox hardver-nek? -
ldave
félisten
válasz
hombre[EU] #16219 üzenetére
Igaz, tavalyról a a Zelda Tears of Kingdom és a Pikmin 4 is elképesztő mennyiségű tartalommal rendelkezik.
-
Bad Pritt
félisten
Hát amúgy a nyilvánosan látható adatok alapján a player engagement kifejezetten gyenge, nem igazán tartotta bent a játékosokat még a platináig sem. Kellett volna egy hivatalos online coop mód, akár olyan félkész csonka módon is, mint pl. az Elden Ringben, akkor tuti hosszabb ideig bent maradnak a játékosok.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Döglött Róka #16168 üzenetére
a Niko Partners szerint: "The PlayStation 5 shipped 4.5 million units in the last quarter," Ahmad said. "According to our estimates, this is almost 5x more than the Xbox Series X|S shipped in the same period."
de eddig sem lehetett több évi 8M-nál
-
negyven2
veterán
PC and console game sales fall in Europe over April as major releases dry up
European GSD April 2024 Top 10 (Digital + Physical):
01. Fallout 4
02. EA Sports FC 24
03. Helldivers 2
04. Grand Theft Auto V
05. Red Dead Redemption 2
06. Call of Duty: Modern Warfare 3
07. Fallout 76
08. Hogwarts Legacy
09. Stellar Blade
10. Fallout: New Vegas -
consono
nagyúr
válasz
Döglött Róka #16210 üzenetére
Az hát
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Döglött Róka #16207 üzenetére
Technikailag gyatra, amúgy egy túleffektezett fantasy FPS. Egynek bőven elég.
-
consono
nagyúr
válasz
Döglött Róka #16205 üzenetére
Megjelenéskor 426p volt felskálázva Series S-en, már csak ezért meg fogom nézni
-
Döglött Róka
veterán
Nade hogy ugorjunk, ezt az Immortals of Aveum-ot érdemes kipróbálni ha az ember szereti a blőd pörgős FPS-eket vagy azért annál gyatrább?
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #16202 üzenetére
(sohaj) Jezusom...
Ertsd mar meg, hogy naptari napokrol beszelunk projekt szintu scope-ban, nem ember munka orakrol.
Ennel egyszerubben mar en se tudom leirni. -
opr
nagyúr
válasz
T.Peter #16199 üzenetére
Persze. De alapvetoen ettol fuggetlenul igaz, amit fentebb irtam. Nem a szebb grafika az oka a duplazott, sokszor triplazott fejlesztesi idoknek. Valamennyit nyilvan ad hozza, plusz ha csuszas van fent akkor csuszas van lent is, de elsodleges oknak abszolut nem a grafikat jelolnem meg a fejlesztesi idok kitolodasa miatt.
A koltsegek elszallasaban viszont nagy szerepe van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- ELADÓ Steam Deck OLED 512Gb modell
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Nintendo Switch OLED (újszerű, ajándék kontroller)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó Nintendo Switch +2 dbjáték
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged