- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
titán
PS5 topikból áthozva:
Ha az MS a belsős címeit is viszi PS-re a Zenimax ès ABK mellett, az azt jelentené hogy PS-en minden is lenne, ezáltal Xboxot mèg annyira lenne èrtelme venni, mint most. Hiába van ott a GamePass, ha közben meg egy konzollal lefedhet minden játékot az ember.
Egy ilyen lèpès a Microsoft részéről véglegesen megölné a versenyt a Sony javára.
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14196 üzenetére
A nem egyetértés az miért egy szétcseszés ? Neked is írtam én is, _drk is, és NyMRooD is , ennyi, nem fogom azt írni hogy igazatok van, amikor is pontosan tudom magamról is, és a környezetemről is, hogy miért vett ps-t az elmúlt 20 évben. Tudom ez nem elég, a számok nem jók, abba benne van a pc is, benne van a ps5 is, és akkor hová lyukadtunk ki ? Hogy semmiért veszik a ps-t, az xboxnál meg nem a játékok hiánya a gond, hanem mert gonoszak az emberek, nem ismerik stb stb.
Ez nem egy kiegyensúlyozott vita, mert mi amiket írtunk, az ti kb a szőnyeg alá söpörtétek. Egyszerűen kiveséztük, totál másképp látjuk, én nem akarok ebből haragot, senkivel, nah jó döglött rókával igen.
opr-t is egy hihetetlenül intelligens fórumtársnak ismertem meg, de van amiben valszeg soha nem fog egyezni a véleményünk, ez ilyen. Nagyon sajnálom ha elrontottam a napodat, ígérem ilyenekbe veletek bele sem megyek soha.
#14197 negyven2
És még ott van az is, hogy akik a PS hőskorában nőttek fel 80-95-ben születtet generáció, amikor még Sony/Sega/Nintendo volt a konzol, azok mostanra már ott vannak, hogy a gyerekeiknek is Sony/Nintendo konzolt vesznek (mert ők is azon nőttek fel). És ugye a konzolt vásárlók többsége a full casual réteg teszi ki. őket meg nagyon könnyű már több mint éve manipulálni szimplán azzal, hogy egy ismert híres ember azt mondja, hogy vége az Xbox-nak mert azt olvasta a neten!
Ezzel tökéletesen egyetértek, viszont a saját példámból kiindulva, láthatod, hogy én leírtam kerek-perec, nem jó úton jár a sony. tehát nem vagyok elfogult. Nem ezt szoktam szoktuk meg, ezt a topikjában nem 1-2 ember jegyezte meg. Innen még javíthat a box, mert semmin nem veszett el, a kérdés, hogy akar-e változtatni, adni akar-e a saját táborának jobbnál-jobb címeket ? Még nincs veszve semmi. Én ps1-en "nőttem fel" ami életem legszebb átgamelt Tony hawk/Tekken korszakára emlékeztet örökké, de mégsem a ps2 követte sort, hanem az xbox classic, és pontosan a címek miatt, hiába jött ki pc-re a Far cry, nekem egyszerűen az Xboxos tetszett/kellett, mert egyedibb volt. Ez egy nagyon összetett dolog, de a címek kellenek. A nintendoval mi lenne azzal a pár multiplatform címmel, de a saját címei nélkül ? Már nem is lenne . . . . -
negyven2
veterán
válasz
Szabi® #14191 üzenetére
Pedig a márkaérték a Sony/PlayStation esetében sokkal, de sokkal nagyobb mint az Microsoft/Xbox tekintetben. A Nintendo pedig mindkettőnél nagyobb értékkel bír ezen a területen. Senki sem tagadja, hogy nem számítanak az ex. címek, de messze nem annyira mint régen (25+ éve mondjuk). Ez főként annak köszönhető, hogy a megjelenő játékok döntő többsége mindkettő "nagy" platformra megjelenik. Ezek a játékok - pontosabban az ezekből befolyó 30%-os "konzol adó" az ami a bevételük fő forrássa. Az ex. címek főként emiatt kellenek hogy bevonzzák a felhasználókat.
De láthattuk, hogy ez se teljesen igaz a One/PS4 érában. Ugyanis hiába adtak el kétszer annyi PS4-et mint One-t, bevételileg (és itt tényleg most csak a puszta bevételt nézzük) kb. a PlayStation bevételek 2/3-át hozta az MS (és igen az MS-nek van PC-ről is bevétele).
De visszatérve a brand ismeretre ez kb. olyan mint ami itthon volt sokáig, hogy a mobiltelefon az lényegében sokáig csak a Nokia-t jelentette. Vagy pl. több nyugati országban a játék konzol az vagy Nintendo, vagy PlayStation néven fut inkább.
nem arról van szó, hogy nem ismerik az Xbox-ot, de az Xbox brand (főleg a Microsoft megítélése miatt) sokkal sérülékenyebb volt mindig is. Vanak elemzések, hogy az MS-t (Xbox-ot) az RROD probléma sokkal jobban éríntette marketingben, mint az, hogy a PSN-ről lenyúlták a felhasználók bankkártya adatait.
És még ott van az is, hogy akik a PS hőskorában nőttek fel 80-95-ben születtet generáció, amikor még Sony/Sega/Nintendo volt a konzol, azok mostanra már ott vannak, hogy a gyerekeiknek is Sony/Nintendo konzolt vesznek (mert ők is azon nőttek fel). És ugye a konzolt vásárlók többsége a full casual réteg teszi ki. őket meg nagyon könnyű már több mint éve manipulálni szimplán azzal, hogy egy ismert híres ember azt mondja, hogy vége az Xbox-nak mert azt olvasta a neten! -
l.skywalker
titán
válasz
Szabi® #14191 üzenetére
De látod bakker, ezért vagy nehéz beszélgetőpartner, mert amikor kapsz egy tényszerű, adatokkal és forrással alátámasztott választ a feltevéseidre, akkor jön az, hogy "nem ismerem a PS3 Store-t mert lemezt veszek" meg az "én lezártam..." reakció, ahelyett, hogy esetleg megpróbálnád feldolgozni vagy hasonló minőségben válaszolj rá. Ehelyett elegánsan kifaroltál a beszélgetésből, de még azt is úgy, hogy egyértelművé tedd, hogy márpedig itt neked van igazad. És ez a legnagyobb hibád, mert itt nincs "győztes" mert ez nem egy vitafórum, hanem egy beszélgetés. Itt nincs a végén olyan akinek igaza van, maximum olyan, aki végiggondolja a másik érvelését és levonja belőle a következtetést. A tiédből hiányoztak az érvek és így nem tudtunk következtetni belőle és érdemben ráhangolódni a gondolataidra, emiatt te arra jutottál, hogy mi vagyunk:
- az ellentábor / másik oldal
- gyermeteg hitben élünk
- maradiak vagyunk
- passzív agresszívak vagyunk
- beakadt nálunk valamiSikerült 1 nap alatt 2 témában a topikot teljesen szétcseszned. Cheers Mate.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
consono #14192 üzenetére
Sok embernek szerintem sem ideje, sem kedve nincs több konzolhoz. Nálam is több konzol van, de nekem ez hobbi. Tehát én is azt gondolom, hogy lehet őket együtt tartani. De az is elfogadható, hogy valaki nem akar több konzolt tartani. Vagy ha több is porosodik a polcon, akkor az általában egy márkától van.
-
consono
nagyúr
válasz
Wesder #14188 üzenetére
Ezt mondjuk én sem értem. Nekem megvan itthon a Series S mellett a PS4, mert még mindig nincs 2-nél több olyan PS5 only játék, amivel játszanék, de a 360 is a Kinect miatt. Meg még Switch is van. Ja és 2 olyan PC is, amin kompromisszumokkal, de lehet játszani. Nem egyszerre kellett megvenni, nem fájt.
-
Szabi®
addikt
válasz
negyven2 #14182 üzenetére
Én lezártam ezt, meghagyom az ellentábort abban a gyermeteg hitben hogy a sony gépét azért veszik mert kék, az xboxot meg azért nem veszik mert zöld. Mert kb ennyire van hülyére relativizálva. Minthogy írta valaki visszább, nem ismerik annyira a boxot . . . Egy 23 éves konzol brandet nem ismernek ? Ez nem egy két éve debütált eszköz . . . Nah mindegy is.
Én továbbra is azt gondolom, hogy a címek adják el a konzolt, és még mindig jobb deal bárki számára egy olyan eszköz, amin több ilyen cím van, mint amin nincsenek. Ezt a végletet viszont a két konzol eladott mennyiségéből le lehet szűrni. És szomorú hogy az xbox ide jutott, mert bizony megélt szebb időket ez a brand, mondjuk akkor megint oda lyukadunk ki, hogy voltak címek . . . -
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt #14163 üzenetére
Mondjuk generáció váltás idején ez volt a konklúzió, hogy kellenek az exkluzivok.
Xbox azért szív mert nincs neki és bele is kezdett a stúdió építés és vásárlásba.
A mai napig ezért megy az ekézés zöld oldalon és látszik is hogy nem jönnek a számok.
A gép jó, a GP jó, kontroller jó, minden jó csak exkluzív nincs rá.
Megmondom őszintén én a Starfieldtől paráztam, hogy itt egy játék ami lehet kurva jó és nem tudok vele játszani és még több is be van jelentve amikkel szintén nem tudok majd játszani és lehet még xbox-ot is vennem kell.
Erre kiderült hogy nem jó játék, de már pletyka is van hogy minden megjelenik.Ez a kiadós átállás inkább csak menekülés és válság kezelés.
-
hombre[EU]
veterán
-
negyven2
veterán
válasz
Szabi® #14173 üzenetére
Sales numbers for every PS4 and PS5 era PlayStation first party games have been leaked | ResetEra
Valamint azért néha érdemesebb kicsit tovább menni a Google és Bing (vagy Altavizsla) első találatánál, mert bár szép számók, de azért árnyalnak pár dolgot. Pl. a TloU vagy az SP számaid esetén a teljes franchise eladása volt ennyi (vagyis PS3-as Last of Us, a PS4-es Last of Us remastered, és a PS4-es Last of Us 2. Spider-Man esetén meg a PS4 és PS5-ös Spider-Man remaster és a miles morales hozta ezt a számót (de amúgy önmagában a SP nagyon skiers cím). De ahogy írták már páran az átfedéseket is érdemes beleszámolni.
Illetve ha jól emlékszem, volt valami elemző cég felmérése, hogy a PS4 exclusive-ok eladásnak, átlagban a 70-80%-át ugyan azok az emberek veszik meg. Vagyis ezt úgy kell elképzelni, hogy van egy masszív 15-20-25 milliós réteg akik minden PS ex címet megvesznek. Ők azok tényleg csak az ex címekért vesznek PS konzolt.
-
Szabi®
addikt
válasz
NyMRooD #14180 üzenetére
Ez majd a Ps6-nál fog jobban körvonalazódni, friss még ez a bratyizás a pc-vel. Egyszerűen kevés idő telt el. Lehet olyan vége is ennek, hogy a pécéseknek nem jönnek be a sony által kínált játékok, és "x" év múlva visszalép a sony. Mindenesetre a sony eddig megélt abból, amije volt.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Szabi® #14179 üzenetére
Igen, de a sikertelenség is több tényezős, egyértelmű bizonyíték úgy, hogy nem látsz bele mindenhol a számokba nem lesz (és itt nem csak az eladásokat értem).
szerk.: Pl most jó ellenpélda, hogy a Sony is elkezdett kiadni mindent PC-re, tehát már ott is csak timed ex címek vannak, mégsem áll bele a földbe, de felmerül a kérdés, hogy azért mert timed vagy azért mert nem számítanak az ex címek.
szerk.2: Ha jönnek PS-re ahogy a pletykák szólnak akkor ez sem fog kiderülni egyértelműen.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Szabi® #14176 üzenetére
Mert abból a 130-150 millióból rengeteg lehet az átfedés, én csak azt nem tartom valid ellenérvnek, hogy ha valamelyik exből 20 millió megy el konzolból meg 120 akkor bizonyíték lenne arra, hogy nem az ex címek adják el a vasat. Azt meg írtam, hogy "jelentős szerepük van 1-1 platform sikerességében", illetve mivel nincs egyértelmű bizonyíték az állításomra ezért nem merem kijelenteni, hogy igazam van és kész, de az ellenkezőjére sem látok bizonyítékot.
+1 Alapból több tényezősnek tartom egyébként, hogy ki mért választ egy bizonyos konzolt, ebből a több tényezőből szerintem az egyik legfontosabb az, hogy vannak-e olyan címek amit csak ott lehet játszani.
-
Bad Pritt
félisten
Mert ez a valóság, csak valahogy beakadt az évtizedes exkluzív lemez.
Csak a mai nap fel lett sorolva a konzol ára, elérhetősége, a márkahűség, az ismerősök választása, ajánlása, adott játék közösségének mérete, a brand ismerete, mint lehetséges tényezők a választásnál és akkor ezek mellé lehet hozni az olyan szösszeneteket, mint a kontroller, egyéb kiegészítők, mint Kinect régen, PSVR most, vagy jelen generációban fontos lehet sokaknak az előzőben felhalmozott digitális könyvtár mérete, amiről még Phil is mondta, hogy tényező volt az Xbox eladások gyengeségében, most már simán idevehetjük az előfizetési modellek működését és akkor ezek mellett valahol ott lehet, hogy milyen exkluzív címek vannak az adott konzolon. Nagyon-nagyon fontos. -
NyMRooD
őstag
válasz
Szabi® #14173 üzenetére
Én nem várom el, hogy bárki is kijelentse, hogy nekem van igazam (nem szeretnék meggyőzni senkit), én csak a véleményemet írtam le. Illetve azt sem merem kijelenteni, hogy csak az ex címek adják el a konzolt, még azt se feltétlen, hogy azok miatt megy el a legtöbb, én csak azt mondom, hogy jelentős szerepük van 1-1 platform sikerességében.
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14170 üzenetére
Eddig miden tiszteletem élvezhetted, de kezd ez a maradiságod felcseszni. kértél számokat, hoztam, oké az sem jó, hozok screen shotot, mi kell még ? Tudod mit, ha nem vagy képes kijelenteni, hogy te gondoltad rosszul ezt az egészet, amit már hárman is próbáltunk nektek mindenféle észérvvel leírni, akkor nyugodtan ignorálj . . .
És maradj már ezzel a béna passzív-agresszív mantrázással . . . Nem felnőtt emberek
vagyunk ? -
l.skywalker
titán
válasz
Szabi® #14161 üzenetére
Köszönjük. Ezentúl nem válaszolok neked ebben a topikban, amíg nem vagy képes felnőtt emberként beszélgetni. Nem érted mire lett ez a topik megnyitva, csak a saját felhasználói gyakorlatod alapján hozott általánosítások bármi áron való igazolása a célod. A mai napon három konkrét dolgot kérdeztünk tőled és mind a három esetében színlelt sértődéssel vagy hirtelen jött nemtörődömséggel reagáltál. Nem neked való ezt a topik, mert itt nem fanboyok vannak
-
NyMRooD
őstag
válasz
Bad Pritt #14163 üzenetére
Ahogy nézem nem nekem szántad, de nyílván nem bizonyítanak semmit a személyes példáim / példáink, főleg itt nem, egy szakmai fórumon (mert itt a többség azért tudja, hogy miért akarja ezt vagy azt, nem az átlagos vásárlót reprezentáljuk), én meg is jegyeztem, hogy nem bizonyítéknak szánom. Szerintem ezt max egy konzol gyártó tudná bizonyítani vagy cáfolni (mert az, hogy 6 millióan cod-oznak az csak azt bizonyítja, hogy 114 millióan meg nem csak codoznak ps-en), ez viszont nem fog megtörténni.
-
NyMRooD
őstag
válasz
l.skywalker #14159 üzenetére
Persze, ez is benne van, mármint, hogy meglévő tulaj miatt van átfedés címek között és én azt sem mondom, hogy az általad felsorolt dolgok nem számítanának, mert pl ha valaki egy ex cím miatt vesz PS-t az mesél róla ismerőseinek is, akiknek meg lehet nincs fogalmuk a konzolokról, de így megmarad. Persze azok is nagyszámban lehetnek akik bemennek és "nekik kell egy nintendo amin van CoD", aztán az eladó elmondja, hogy ezeket az eszközöket konzolnak nevezzük és Nintendora nincs CoD, csak Microsoft xbox-ra meg Sony Playstation-re és akkor majd a Sony-t választja, mert azt a márkát ismeri. Na meg a meccseken is ott vírít a hirdetőtáblákon, hogy "for the payers"
, szóval ja, összetett dolog ez. Én továbbra is csak annyit mondok, hogy az ex címek tényezők a hw eladásnál, attól még a brand ismertsége lehet nagyobb.
-
pzstm
titán
válasz
l.skywalker #14160 üzenetére
ahol érintett a dolog, ott természetesen ez PS4+PS5+PC számok.
szerintem erre gondolsz
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Én még mindig azt várnám, hogy a random ovis példákon meg személyes tapasztalaton túl legyen már legalább egy semi-valid kimutatás arra vonatkozóan, hogy ez a mindenki különböző exkluzívok miatt vesz konzolt elmélet helytálló, mert jelenleg csak az intellektuális maszturbáció zajlik, hogy mekkora isteni igazságot sikerült rászabadítani erre a topikra mindenféle tényleges alap nélkül.
-
Szabi®
addikt
válasz
"Honnan jöttek ezek a számok? "
Most találtam ki őket . . .
-
l.skywalker
titán
válasz
NyMRooD #14155 üzenetére
Igen ez igaz ezt nem vettem figyelembe, persze akkor bejön még az egyenletbe az is, hogy ha a meglévő konzol tulajdonosok is megvesznek egy új excl. címet akkor az már rontja annak a címnek a system seller mivoltját, azaz az eladások szerinti 20-15-10 milliós darabszámnak csak egy bizonyos részével lehet úgy számolni, hogy "exkluzívok miatt vettek konzolt" - így én kitartok azon álláspontom mellett, hogy az exkluzív címek nem hatnak közvetlenül az eladásokra, hanem a márka ismertségében számítanak sokat. Akár igazam van, akár nincs, az Xbox ezen a téren erősen le van maradva.
-
Szabi®
addikt
Ez nem tesz ki valakik szerint egy 110 milliós konzoleladást ? Gratula, Számok ellenőrizhetőek, és a listáról még hiányzik számtalan húzócím, mint a Ratchet, a Bloodborne, Death Stranding, Concerte Gennie,a Gran Turismo, Mlb széria, de elég ez is . . .
Ennyit arról, hogy mit érnek az exkluzívok.
-
Szabi®
addikt
válasz
NyMRooD #14155 üzenetére
"Igen, kevés, de nem mindenki a Spiderman miatt vett konzolt"
Ez egy olyan egyszerű földhöz ragadt példa, hogy 4 hozzászólásban sem tudtam kifejteni, hoyg a Lajoska is vehette egy ex cím miatt a konzolt, meg a Bélus is, egy másik ex cím miatt. Ez már két konzol.
A fránya számok . . . 30 milliós ex eladások több cím is több tízmilliós eladásokat generáltak, szétoszlanak az excímek milliós számai, az eladott konzolok arányában.
Mert Bélus, lehet nem vásárolta végig az ex cím,ek listáját, de ha megvette a spidermant, ő már konzolt is vett, és játékot is vett. Lajoska esete is ez, csak másik játékkal, így az exek, amikből iszonyú mennyiség kelt el, kezdve az unchartedeket, last of us-okat szétoszlik a konzolok végső számánál. Mindenki vett ex címet, és lett konzolja is, de a játékok címei mixelve vannak, nem feltétlenül vette mindenki ugyan azt.
Ez tök egyszerű amúgy, itt meg úgy néznek rá, mint az űrtechnikára -
_drk
addikt
válasz
NyMRooD #14150 üzenetére
Szerintem is kb ez a matek hogy van exkluzív címenként 20 milliós eladás. Alapból csak az első 1-2 éves számít, 50 meg 80%os leárazások után nem érdekli senkit az eladás.
Na de ebben a 20 millióban meg kevés az átfedés.
Ragnarok-on kívül nem vettem ex címet PS5re, de azt is használtan lemezen. De amúgy meg az összessel játszottam szinte.
Demon Souls, Returnal, Ratchet,HFW mind benne van PS+ban. De ezek miatt a játékok miatt nem is volt kérdés hogy melyik konzolt vegyem.
Azóta meg persze vettem teljes áron más játékokat ami jó a Sonynak.
Diablo 4
De szerencsére volt BG3
Meg kissebb vételek ami sokkal jobb ha nem számolom össze mennyi. -
NyMRooD
őstag
válasz
l.skywalker #14153 üzenetére
"De a 150 millióhoz képest a ~20 millió eladott példány akkor is kevésnek mondható, ha azt a kijelentést vesszük alapul, hogy az emberek az excl. címek miatt vesznek konzolt." - Igen, kevés, de nem mindenki a Spiderman miatt vett konzolt, van akit más vonzott be és a pókit meg bottal sem, továbbá vannak akiket az vonzott be aki ex miatt vett konzolt, van akit meg a tömeg, van akit meg a brand, én csak azt mondom, hogy fontos eleme az eladásoknak az ex címek megléte is. Picit magam ellen beszélve egyébként biztos nagy azok száma is akik nem akartak Pókit, de kaptam a géphez.
"És direkt nem vettem alapul a következtetésemhez itteni emberek mintáját, mert én úgy érzem, hogy mi itt sokkal másképp állunk hozzá a dologhoz." - Ebben teljesen igazad van, azért is nem általánosítottam a magam példáját.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #14147 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem, egyébként késleltetve nincs ezzel baj szerintem, a ps5 konzolokat is veszik, hiába jön minden pc-re is, a gond akkor van ha egy játék miatt veszel hw-t és day1 megjelenik egy másikon. Bár én a series s-t a gp miatt vettem, így pl akkor sem adnám el ha minden MS cím jönne day1 ps-re, az viszont zavarna ha ezentúl nem minden MS cím jönne day1 gp-be.
-
l.skywalker
titán
válasz
NyMRooD #14150 üzenetére
Tisztában vagyunk vele, korábban ezt egyértelműen részleteztük is, hogy nyilván nem a konzol élettartama alatt eladott 150 millió PS4-hez kell viszonyítani mondjuk a Spider-Man eladásait. De a 150 millióhoz képest a ~20 millió eladott példány akkor is kevésnek mondható, ha azt a kijelentést vesszük alapul, hogy az emberek az excl. címek miatt vesznek konzolt. Nem. Az én következtetésem az, hogy az exkluzív címek miatt lesz ismert egy márka, ami alapján be lehet vonzani azokat akiknek nincs preferált márkájuk, mert utána olvas, mert kérdez, mert lát és a nagy számok törvénye alapján ha egy konzolból eladnak 50 milliót 4 év alatt, akkor annak a márkának a híre több emberhez jut el mint amiből "csak" 25 milliót. (ez a PS5 és Series S|X jelenlegi eladásait akarta türközni)
És direkt nem vettem alapul a következtetésemhez itteni emberek mintáját, mert én úgy érzem, hogy mi itt sokkal másképp állunk hozzá a dologhoz. Ha másért nem, már csak azért, mert tudjuk, hogy mi a különbség egy PS egy Xbox vagy egy Nintendo között, míg szerintem a vásárlók 60-70%-ának fogalma sincs. Vagy mert nem magának veszi vagy mert nem ért hozzá, csak bekapcsolja és nyomatja a COD-ot, Fortnite-ot.
Eldöntenünk nem is kell, de azért kikövetkeztethető a különböző cégek különböző márkáinak különböző generációs modelljeinek eladásaiból, hogyan épültek fel ezek a brandek és miként alakult az ismertségük és habár a VGChartz szerintem nem jó alap, de az sem mindegy, hogy miből HOL mennyit adnak el: -
ρσгτσ
addikt
válasz
NyMRooD #14150 üzenetére
PS szerintem az exkluzív címeken kívül nem sokat ér, és ez elég is neki. Xbox -hoz kedvezményesebben vásárolok játékot és előfizetést. Maga a Game Pass is nekem többet ér, mint a PS+. Refund policy is van. Meg Ubi+ is, ha éppen kell.
Mióta megvettem a PS5 -öt nem nagyon vettem rá külsős játékot, és valószínű az előfizetést sem fogom tovább fizetni. Kb. 2 év után elengedem a dolgot.
Nintendo -t csíptem, de már inkább a következő generációt várom.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Döglött Róka #14122 üzenetére
Ja, persze sokat szerencsétlenkedett az MS, itt jön be az amit opr is mondott, hogy többször lábonlőték magukat, Sony marketing meg üzleti terv pedig jól reagálta le.
negyven2: igen, egyetértek. Kinectet nagyon sajnálom, ha azt előző genben nem csinálja ki az MS akkor nem biztos, hogy PS-t veszek, amikor gondolkoztam, hogy melyiket vegyem akkor kezdték el leépíteni.
-
NyMRooD
őstag
válasz
l.skywalker #14084 üzenetére
Az, hogy az ex címek adják el a konzolt nem jelenti azt, hogy ugyan annyit kell eladni 1-1 címből mint konzolból, a lényeg az, hogy maga a tudat, hogy egy vagy több téged érdeklő címmel csak akkor játszhatsz ha megveszel egy bizonyos hardvert, vásárló erőt generál, ettől még nem fog ezekbő annyi elmenni mint konzolból.
Saját példám tLoU miatt vettem anno PS-t (többek között), a mai napig nem játszottam végig, a GoW Ragnarök és a közelgő Pókember 2 pedig elég volt, hogy váltsak PS5-re (mind a 2 homeolva van meg, szóval nem látszok az eladásokban). Nitendo Switch-t vásárláshoz elég volt a Zelda BotW és a Mario Odessey (igaz csak az Oled-del szálltam be), meg is van mind a 2 cím egyik használtan a másik kölcsönben (a gazdája használtan vette), egyik sem látszik az eladásokban, de a konzolt miattuk vettem, cserébe vettem ott már 3-4 másik játékot, ami meg a Nintinek hozta a pénzt.
Persze csak egy példa vagyok én is, de sokan vannak még rajtam kívül akik hasonlóan gondolkodnak (persze ki tudja mennyien), szerintem fontos eleme az ex cím a konzoleladásoknak, persze számokkal nem tudom én se alátámasztani, de az elenkezőjét sem lehet. Mindenesetre jelenleg 3 konzolból kettőnél vannak egekben a hw eladások, a harmadiknál pont nincsenek ex címek (persze magában ez sem bizonyít semmit).
Másik példa, én ps-t vettem, haverom konzolt akart, nem zárkózott el az ex címektől, de nem voltak elsődleges fontosságúak, tetszett neki az xbox is, szerintetek mit vett, boxot amin nem volt ismerőse vagy ps-t amin volt, illetve ő az exek miatt lett ps tulaj vagy sem (ha boxot veszek ő is azt vett volna)?
Szóval egyértelműen mi úgy sem tudjuk eldönteni, hogy mi miatt megy jobban a Ninti vagy a PS mint a Box, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy több dologból áll össze és közte vannak az ex címek is, valamilyen szinten. Ami biztos nincs az az erősebb hardver, az láthatóan semmit nem számít.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
l.skywalker #14139 üzenetére
Egy ideig ment a vásárlás leállítása után, de aztán lelőtték azt is, már évek óta lehetetlen letölteni. Játszani ugyan még lehet velük (a gamer sajtó tévesen közölte, hogy az egész Games for Windows rendszer leáll, amikor csak a Marketplace állt le), gondolom amíg az Xbox 360 megy hasonló achievement rendszer volt. De ehhez torrentről lehet legfeljebb telepíteni, ha még időben leírtad a kódot amiket adott hozzájuk, mert az is elveszett. support meg egyáltalán nincs, mintha nem is létezett volna.
Soha nem integrálták be a játékokat a Windows storeba, és azt se írták jóvá ami ott is kapható lett. -
Wesder
titán
válasz
NyMRooD #14141 üzenetére
Attól hogy engem nem zavar, mèg nem jelenti azt hogy ez egy jó döntés. Na meg egyèrtelműen csak akkor èrne valamit, ha oda-vissza működne. Ha az MS a belsős címeket is viszi a Zenimax ès ABK mellett, az azon nyomban monopóliumot jelentene a Sonynak a nagykonzolos piacon.
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14143 üzenetére
Ezt Kendektől kéne megtudakolni, hogy mennyire specifikus ez a jelenség, nálam pár játék kérte az online update-et,a ztán futottak offline, de az első net bekapcsolásáig nem. És igen, a Witcher 3 baromi csúnya volt csak lemezről rakva. Erről írtam is anno a ps topikba, hogy update nélkül feleolyan a grafika.
#14144 Döglött Róka A lemezzel a lemezt birtoklod, amin a szoftver van. Viszont azt adhatod-veheted, van önrendelkezésed.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #14140 üzenetére
Mennyire modern kell? AC Unity-nél egy létező megoldás volt az fps boostja előtt Xboxon, hogy lemezről telepítetted offline és úgy 60 fps-sel futott, nyilván patchek nélkül. PS5-ön legutóbb a Metro Exodus PS4 verzióját telepítettem véletlen, az is a lemezről kúszott fel. Viszont tavaly volt már több játék, amik nem fértek rá egy lemezre és emiatt a játék felét le kell szednie, személyes tapasztalatom a Hogwarts Legacyval van.
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14140 üzenetére
Death Stranding, Horizon Zero Dawn, Nálam a Witcher 3 volt a legnagyobb meglepetés, elképesztően csúnya, ha nincs net telepítéskor.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #13977 üzenetére
Eddig nem azt mondtad, hogy téged nem zavar, hogy ha mindekinek elérhető minden? Akkor miért ne jöhetne pl Halo (a multinak még jót is tenne), Forza, meg Gears mindenhová?
Mondjuk ha mindent kiadnak az majd megmutatja, hogy az olcsó gaming vagy az ex címek kellenek jobban. Annyi, hogy azzal nem járnánk jól ha a Sony még nagyobb előnyre tenne szert, eleve szomorú, hogy egy ~70 milliárdos felvásárlás után erről kell beszélgetni, nem nagyon értem az MS-t, de várjuk meg mit mond Phil.
-
l.skywalker
titán
válasz
wjbhbdux #14137 üzenetére
Azokat a játékokat is utána még elérted a zárás után és később integrálták a vásárlásaidat az (akkor) új Windows Store-ba, most már Microsoft Store-ba.
As part of the upcoming Xbox 360 system... - Games for Windows LIVE | FacebookDe másodlagos megodlással még mindig elérhetőek:
Games for Windows - Live - Free download and software reviews - CNET DownloadAz már más kérdés, hogy sikerül-e elindítani is őket...
-
Szabi®
addikt
válasz
wjbhbdux #14137 üzenetére
Az jó lehet.
Az ubisra emlékszem, abból elég nagy cirkusz is volt.#14134 drk A Játék biztos hogy rajta van, mert számtalant telepítettem online elérhetőség hiányában, ha épp olyan helyen voltam. Viszont volt olyan is, amit telepítettem, de update-et kért állandóan, ahhoz már a net kellett. Witcher 3 ha offline ps-re volt telepítve, akkor rohadt csúnya volt a játék. Mosott homályos guánó, online meg egy tonna updateet szedett le.
-
wjbhbdux
veterán
-
l.skywalker
titán
Szinte már csak a licenszhozzáféréshez van. Xbox-on konkrétan van olyan funkció, hogy le tudod tölteni bármelyik játékot a store-ból a konzolra, de elindítani csak akkor tudod, ha megveszed a fizikai vagy a digitális licensz"kulcsot", ami előbbi esetében a lemez. De a lemezről már semmit sem telepít. De ki kell próbálni egy lemezzel, hogy offline-ba rakva a gépet, tud-e vele mit kezdeni.
-
Szabi®
addikt
Nem tudtam hogy utólag le lehet tölteni a játékot ha a store már halott. Világ életemben lemezt használtam, ezt is tartom praktikusnak. Szeretek rendelkezni azzal, amit megvettem.
-
negyven2
veterán
válasz
Szabi® #14127 üzenetére
Ezen elgondolás alapján, és kivetítve a mostani állapotokra ami a gaming iparban van... ha meghal a Store, akkor hiába van meg lemezen a játék, attól még lehet hogy nagyon vacakul, vagy egyáltalán nem fog futni. Mert szerintem még egy PS5-ös Sony ex. cím esetén is upadte-ek nélkül játszani egy játékkal, az nem a legjobb!
De pl. PS3 esetén ha jól tudom csak annyi van, hogy a Store nem él, de a megvásárolt játékaidat eléred (le tudod tölteni)!
-
l.skywalker
titán
válasz
Szabi® #14129 üzenetére
De a PS3 store-val kapcsolatban azért jó lenne ha állás foglalnál. Mert az elég meredek, hogy szerinted azért éri meg a lemezes dolog, mert pl. a PS3-ra vásárolt digitális játékokat már nem érik el a tulajdonosok/kölcsönzők, miközben pont az ellenkezője történik. Nem gondolod? Ezzel akartad igazolni az álláspontodat, amikor pedig kiderül az ellenkezője, akkor udvariasan lezárod a témát?
-
_drk
addikt
válasz
l.skywalker #14123 üzenetére
Biztos nem tervez, meg jelenleg az emberek szavaznak, mert ha nincs lemez eladás akkor hülyék lennének erőltetni.
De szerintem ez fog felfelé menni a generáció végére.Azt meglépheti a Sony, hogy nem zárja be a kapukat és később egy fegyver lesz az MS ellen.
Mint a VR. Az exkluzivok és stb..De te hogy élted meg a lemez eltűnést?
Már több mint 10 éve úgy vettem a gépet hogy nincs lemez meghajtó. Van USB, külső vinyo, az mehet a tv-be.
Egy ideig még usb-s dvd lejátszót használtam a régebbi tévén.
De nekem a TV már rég egy kijelző a PC-nek.
Mióta van HDMI video kártyán és TV-n nincs ezzel se gond.Zenét meg még 2003 körül használtam lemezes hordozható MP3 lejátszót. De az nagyon tré volt, mert mindig volt valami baja. Utána a kicsi MP3 lejátszók egy megváltás volt.
Azután meg telóba ment az SD kártya.
Még régebben kocsiba kellett írkálni lemezeket de azt is meguntam, jó az a rádió, de 2010 után már ott is sok megoldás volt erre. Transzmittert használtam még, meg usb és aux-os megoldások.
De itt is a technológia konkrétan megölte az egészet.
Konkrétan csak plusz költség és macera volt a lemezzel kínlódás.De konzolon a lemezt nem is használod, csak hitelesít.
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14128 üzenetére
Nem egyezik a véleményünk, ennyi. Én a lemezest preferálom.
-
l.skywalker
titán
válasz
Szabi® #14127 üzenetére
Úgy érzem most már tényleg elmentél kicsit a dezinformálás irányába, csak hogy igazold magadat. A PS3 store-ban amit megvásároltál azzal tudtommal még mindig tudsz játszani, csak vásárolni nem lehet már. Tehát az elméleted nem állja meg a helyét, mert amit megvásároltál, ahhoz még mindig hozzáférsz. Ugyanez lesz idén az Xbox360 store-val is.
Ami a fizikai vs. digitális játékaimat illeti. Anno 1995 és 2000 között megvettem pár játékot CD-n. Egyrészt van ami már elveszett, eltört, elöregedett, másrészt már nincsen egy nyamvadt optikai meghajtós PC-m sem itthon, ha egyáltalán az akkori telepítők még futnának. Ellenben a legelső Steam-re vásárol játékaim már több mint 10 évesek és voilá' - még mindig megvannak. Nem zárta be senki sem a store-t és nem is fogja senki sem. És hívhatod kölcsönzésnek, de ha az optikai lemezed is 30 év után csak egy műanyag poháralátét lesz, az sem lesz más akkor.
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14126 üzenetére
És ha a store úgy jár, mint a ps3 esetében ? Ezek nem örökös dolgok, meghal a store egy generáció után, no problem, szerzek lemezt, játszok úgy, de only digit géppel ezt hogy csinálod meg ?
A saját játékaiddal a fizikai valóságban nem rendelkezhetsz, mindnegy hány éve csinálod így. Eladhatod nekem ? Nem, Játszhatsz vele újra, ha behal a store ? Nem . . .
Ez kölcsönzés. -
l.skywalker
titán
válasz
Szabi® #14124 üzenetére
Ez a "csak kölcsönzöd a digitális játékot" dolog - így több mint 10 év digitális játékbirtoklás távlatában - számomra a videójátékozás laposföldelmélete már bocsánat. Ráadásul sokkal több fant veszít bárki, ha bezárja a digitális store frontját, mintha kiveszi a gépéből örökre a lemezmeghajtót. Nincs ekkora szerepe a használtpiacnak szerintem.
Ráadásul a te meglátásod és ajánlásod szerintem ott hibás, hogy pont a fizikaiságából fakadóan, hosszú távon bizony annak nagyobb az elévülési valószínűsége.
-
negyven2
veterán
válasz
NyMRooD #14120 üzenetére
Igazából ha tényleges piaci trendeket nézzük, akkor a PS3/X360 korszak inkább egy anomália volt a konzolvilágban. Persze felhasználóként erre úgy tekintünk mint valódi verseny, de ha megnézzük mi volt előtte és mi volt utána, akkor láthatjuk, hogy szinte mindig az volt, hogy az egyik gyártó nagyon elhúz a többiek mellett (PS1/PS2 is nagyon durván elverte a konkurenciáit). Illetve az se tett jót a megítélésnek, hogy a 2005-6-os évvel szemben a 2013-as és az utána következő évek már az internetes világ, és azon belül is a social media, és annak minden velejárójának (influencer kultúra, click-bait hírek) az uralkodó időszaka volt.
És persze az MS kommunikációja ezt nem követte le. Pedig a One igazából csak haladt tovább azon az úton amit a 360-al elkezdtek. Ugye a legnagyobb kritikát kiváltó Tv-Tv-Tv azért volt, mert a saját felmérésük alapján az X360-as konzolok elég nagy részét konkrétan erre használták (mert a smart Tv még nem igazán létezett, illetve azért egy olyan Tv okosító eszköz volt amivel játszani is lehetett). A Kinect meg azért lett erőltetve, mert talán még mindig az a legtöbbet eladott és leggyorsabban fogyó konzolkiegészítő (olyan 26 hónap alatt elment belőle 24 millió példány... vagyis majdnem minden harmadik X360 rendelkezett vele). -
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14123 üzenetére
Akkor sok fant veszít a Sony, maga a lemezmeghajtó nélküli gép csak arra jó, hogy kölcsönözd a játékokat, fizikai formában soha nem lesz a tiéd. Ergo sok pénzért, már meg sem kapod a játékot, nem rendelkezhetsz vele, nem adhatod kölcsön, nem cserélheted el, nem adhatod el, ha nem tetszik.
Én még mindig azt mondom a lemezes gép és a meghajtó nélküli közül a lemezes éri meg hosszú távon az usernek. -
Döglött Róka
veterán
válasz
l.skywalker #14118 üzenetére
Abszolút
De azért játszani is szeretek. Igaz ha megnézem a jelenlegi listámat valszeg a HC gamerek igénytelennek tartanak.
Ami most van rotációban.:
Halo Infinite,
Diablo 4,
Sea of Thieves
Resident Evil 4
Sea of StarsMK1-et elengedtem mert ott valami nagyon félrement a multiban.
@NyMRooD: Előző genben mindenki, mindenhol PS4-et javasolt, még multiplat címek esetén is. Volt, hogy konzolvilágban néztek rám hogy miért veszek Xbox controllert és az egyik boltos nekiállt mormogni hogy az egy halott platform. Ilyen ellenszélben vásároljon a laikus boxot
Bemegy a laikus boltba és egyből lebeszélik. És ez egy szar rajtnak köszönhető. Amíg nerd-ök vannak ezekben a boltokban és az auchan standjánál, esélyük sincs objektív véleményt hallani.
-
_drk
addikt
válasz
l.skywalker #14113 üzenetére
Filmek és zene teljesen más.
Filmek még DVD éra alatt mentek lemezen, de Bluray már drága volt. Ráadásul megjelent internet, torrent ott az illegál olcsó megoldás megölte szinte. Nyilván van még, de a streaming már most végleg kinyírja.
Hol láttál Bluray lejátszót? Én sehol se például, max PS3ban.Zene meg MP3 és iPod óta halott lemezen.
De itt is inkább az olcsó illegál megoldások miatt.Ügye ha azt mondják az emberek, hogy nem kell a lemez, akkor pont az olcsó megoldás tűnne el(ami itt nem illegál, lehet az a baj
), ami nekem hosszú távon sántít.
Főleg most ezekkel az emelésekkel.De meglátjuk és majd lehet mesélni az unokáinknak, hogy anno még ezzel ment a biznisz.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Döglött Róka #13997 üzenetére
Durván egy félévig, '13 novemberében jött az xbox one, '14 májusában bejelentették a kinect nélküli verziót, '14 júniusban meg is jelent, az alatt az idő alatt nem szerzett akkora előnyt a ps4 mint amekorrával nyert. Itt vagyunk a jelenleg gen 4. évében viszik a ps5-öt mint a cukrot, pedig a series x elérhetőbb és olcsóbb is volt általában (a gen elején, nem a hivatalos msrp-re gondolok, csak ott nem volt akkora sorban állás mint ps5-re) + ott az olcsó series s a kezdetektől, az olcsóbb (digitális) ps5 meg olyan volt mint a fehér holló, ráadásul drágább is. Nem tudom mi volt a "kudarc" oka (azért 60 millió eladott konzolt nem neveznék annak), de biztos, hogy nem egy tényezős volt és főleg nem az ár volt az a tényező.
-
negyven2
veterán
válasz
Bad Pritt #14114 üzenetére
De te érted, a dolgot (remélem)
De azért ha valakinek nem eset volna le, itt azt értem, hogy jelenleg már csak a PS5slim
van gyártásban és ott tényleg csak annyi a különbség, hogy egyikhez csomagolnak Blu-Ray olvasót, míg a másikhoz nem. Btw. a lemezes PS5 Slim esetében ha nem kell a lemez meghajtó, akkor adnak hozzá gyárilag fedőlapot oda ahová a meghajtót kell csatlakoztatni?. -
l.skywalker
titán
válasz
Döglött Róka #14117 üzenetére
Áh, így viszont minden tekintetben elfogultsággal tudlak csak megvádolni, mert neked a pénzügyi siker a lényeges
-
Döglött Róka
veterán
válasz
l.skywalker #14106 üzenetére
Én igen, mert van némi ms részvényem, és csak tavaly május óta 30 százalékot nőttek (ekkor vettem az utolsó adagot)
Plusz egy elégedett xbox tulaj vagyok mert:
Mindig van mivel játszani;
Azok a játékok tetszenek is;
Nem érdekelnek a sztori alapú cuccok, se az univerzumok, se egyéb számomra blőd aspektusai egy játéknak. Legyen jó a játékmenet, legyen valami értelmes prezentáció hozzá és kész. A lore-t meghagyom a geekeknek.Ilyen szempontból nálam a 343 Haloi telitalálatok, mert magát a sztorit mértéktelenül butának találtam mindig is és max egy 13 éves gyerek láthat benne fantáziát, de maga a körítés baromi jó.
Pont a Halo jó példa a fanyalgóknak. Mennyi idősek voltak amikor elkezdték a játékot az 1-2-3-al és mennyi idősek most? 20 év eltelt, azalatt egy ember igénye is változik. Minőségben egyik sem lett rosszabb, sőt. Na ezért szar a nosztalgia szemüvegén keresztül nézni mindent. Végigtolod az MCC-t ~30-40 évesen és örülsz magadnak, de ha most ülnél le elé friss emberként akkor csak néznél, hogy ez, ettől kell hasraesni? -
l.skywalker
titán
Én épp ellenkezőleg látom. Egyrészt ez a trend sokkal régebbi mint a covid (már ha erre gondoltál életstílus alatt), másrészt ha csak a zene és a film sorsát nézzük, akkor kb. 10 év távlatában láthattuk eltűnni a zenei CD-ket majd a DVD/BluRay filmeket. Vannak még cserebogarak akik persze vásárolják ezeket, ezen a fórumon talán még többet lehet velük találkozni, de összességében már kihalófélben vannak az optikai adathordozók szerintem a videójáték piacon is.
-
negyven2
veterán
válasz
l.skywalker #14102 üzenetére
Amúgy az megvan, hogy technikailag jelenleg egyedül a Sony gyárt only digitális konzolt? Igen vehetsz olyan opciót is amihez csomagolnak külön lemez olvasót, de ettől még maga a konzol az ugyan az. És ebben egy nagyon jó stratégia rajzolódik ki.
Mégpedig az, hogy ha az embereket a digitális piachoz terelik (még ha burkoltan is), akkor lényegében bebiztosítják magukat, hogy az adott illető végérvényesen az ő konzoljukat válassza. Hiszen a játékaid az adott platform holder által biztosított Online profilodhoz van kapcsolva, akkor te szinte biztosan maradsz nála.
És ebben mi a nagyobb poén? Hogy az MS pont ezt akarta volna elérni az Xbox One eredeti terveiben! Ott ugye az lett volna, hogy minden lemezes játék egyedi key-el lett volna ellátva és az hozzákapcsolóik az Online profilodhoz. De el is adhattad volna, de ekkor a deaktiválás egy kis pénzbe került volna neked (5$-$10?). Cserébe a lemeznek nem kellet a gépbe lenni, és a hivatalos közleményük szerint 10 baráttal meg is oszthattad volna a játékaidat. -
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14110 üzenetére
60 milliót adtak el a Skyrimból úgy, hogy a pc-s debütjekor a legtöbbet lekalózkodott játék volt. Irgalmatlan rajongótábora van. Az egyik, ha nem a legjobb fps/tps rpg, nem is értettem ezt a starfield kínlódást. Már rég a Skyrim új részével kellett volna jönni.
-
_drk
addikt
válasz
l.skywalker #14102 üzenetére
Igen most lefelé megy, mert az emberek leszoktak, róla, ellustúltak, megjelentek az előfizus szolgáltatások és még kitudja miért.
De!
2023ban lettek először tele a polcok, megjelentek a bundle-k, akciók. Az ár érzékenyebb réteg most kapja meg a PS5-ÖT, akik ezt beindíthatják és a generáció végére egyre többen lesznek.Előfizus szolgáltatás 1-2 év alatt kipörög, ráunnak az emberek mint a Disney+-ra.
Marketing gépezet beindul, mert már 23 is necces volt ennyi játékkal, az évben is sok játék megjelenik és kelleni fog az új az embereknek.
Ezért is lenne jó egy PS5 pro, mert akkor rengeteg gép kikerül használtpiacra aminek jól lemegy az ára és aki azt veszi, még egy löket az ár érzékenyebb piacnak, de ők már képben vannak a használt piaccal mert ott vették a gépet és még egy löket a használt lemeznek.
Vagy egészből nem lesz semmi és eltűnik a lemez
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14106 üzenetére
Fable megjelenik akkor nálam landol is egy series x. Ennyit tesz egy cím, lesz@rom a konzol árát, de ha van rá valami, ami érdekel, onnantól a birtoklási vágy felülír mindent.
Ghost of tsushima ahogy kijött natív ps5-re, mentem venni ps5-öt. Ez ennyire egyszerű.
Viszont a series x erőtöbblete is sokszor jól jött volna egy-egy játék esetében. A One X úgy vitte a witcher 3-at, mint kés a vajat, ps4 Pro meg fagyott crashelt, és nem is volt az igazi.
A Series x esetében is ki lehtne lépni a szimpadra egy olyan játékkal, ami csak arra jön ki only, és csak az a gép van maximálisan kiaknázva, és arra van optimalizálva. Azért egy Skyrim only xbox az ütne. -
negyven2
veterán
válasz
Szabi® #14103 üzenetére
Nézd, ez olyan,. hogy ha benne vagy az adott dologban akkor persze, hogy jelentősnek tűnik, hiszen eleve ezt keresed. De ettől még ha ez lenne, akkor játékeladással foglalkozó üzlet máér-már az tervezi, hogy megszabadulnak a fizikai értékesítéstől. Bár Xbox-al kezdik, de az elmondásuk alapján többi se éri meg már nagyon nekik (túl kicsi rajta a nyereségük). És mivel az ilyen fórumos/ebay-es/marketplace-es eladások még régen is jóval az ilyen üzletek mögött voltak a használt lemez adás vételében, így sejthető, hogy bár létezik az a piac, de messze nem akkora tényező már mára.
-
l.skywalker
titán
válasz
Döglött Róka #14105 üzenetére
Igen, de ha én (vagy te vagy más) játékoskánt mégsem érzed magad Xbox tulajként teljes mértékben kielégítve, akkor elkezded keresni a hibát a rendszerben. És attól nem fogom magam jobban érezni, hogy pénzügyileg sikeresek, sőt - arra merek következtetni, hogy nem fognak változtatni a jelenlegi üzletpolitikájukon.
Én meg is tudok fogalmazni ilyet. Én szeretném már réges rég óta, ha a Halo egy univerzum lehetne. Nem csak egy multi lövölde, hanem egy nagy világ amiben része van mindennek. Én így ültem le az első 3 rész elé játszani. A multit nem bolygattam, nekem a sztori volt az élmény. Majd erre jött a 4-5 és úgy éreztem, hogy ez meghalt. Ilyen elhalásokat nem szeretnék látni sőt, azt szeretném ha új világok születnének.
-
Döglött Róka
veterán
Engem is rohadtul érdekelnek a műhelytitkok hidd el, de azok nélkül csak találgatás megy. Ezek általában 10-15 évvel az esemény után derülnek ki.
Annyira meg nem mozgat a dolog hogy spekuláljak. Szerintem az MS pont az a cég, ami alacsony szinten rettentő bénának tűnik, de ha a stratégiát nézed középtávon, valahogy mindig bejön a számításuk és jól jönnek ki pénzügyileg.És bármennyire furának tűnik, PS eladások, ill 23. Last of us remaster nélkül is jól megy nekik. Sőt, lassan ott tartunk, hogy az összes nagy kiadó próbálja majmolni a stratégiájukat (Ubi+, EA play, PS+ gold vagy mi a neve).
-
-
Szabi®
addikt
válasz
l.skywalker #14096 üzenetére
Én az Egyesült Államokban láttam, hogy nagyon megy. Volt olyan Benzinkút ahol tudsz venni használt játékokat, mert családi vállalkozás és elfér a polcokon. Az ilyen pici apró mindenesekben meg a konzoloktól a gamer kiegészítőig minden van, kívülről meg egy szokványos dohány/üdítő bolt.
#14101 negyven2 Az ilyen fórum alapú hirdetés felület mint a Hardverapró az szinte minden európai országban van. Már amiket redditen láttam, hogy ajánlottak másoknak.
Facebook marketplace szintén rogyásig van használt játékokkal. Amikor Berlinbe voltam, onnét dobott be egy tonna hírdetést. -
l.skywalker
titán
Azért tekintve, hogy már a Sony-nál is hogyan zsugorodik a fizikai piac, szerintem a külső meghajtó nem egy trükk, hanem inkább egy gesztus.
Physical Games Represented Just 4% of Sales for PlayStation Last Quarter | Push Square -
negyven2
veterán
válasz
Szabi® #14088 üzenetére
Érdekes dolog ez. 2018-ban volt egy ilyen cikk: Player Numbers for Various PS4 Titles Crunched.
Bár ez ex. címeket nem tartalmazott, de például a GoW (2018) játékos számait elég jól kiszámolták ezzel a módszerrel: God of War surpasses 9 million players | ResetEra.A használt piac nagysága meg mára már elég kicsire zsugorodott össze. Nemhiába vannak bajba a nagy játékboltok (GameStop), akik még kb. 10+ éve a bevételük valószínűleg nagy részét ebből szerezték.
Illetve amit gondolom te is tudsz, azért egy ex. cím eladásának egy jó részét a bundle gépek teszik ki. De attól, hogy valaki GoW: R-el egybecsomagolt gépet vesz, az nem jelenti azt, hogy játszani is fog azzal. Szimplán csak annyi, hogy csak az volt kapható (sőt volt olyan, hogy egyes üzletekben csak Bundle gépeket adtak el).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged