- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Most játszogatok az Xbox 360-as Symphony of the Nighttal"- kettő és fél. De tegyük ide a DS szériát és az Elden Ringet. Rangsorban DS1, ER, DS3, DS2.
A Symphony of the Night egy csoda, Blasphemy 1-2 megvolt már?
@.LnB: Nemcsak a narratív sétaszimulátorok és a mainstream open world posvány van (pont ezért nem veszek PS-t, mert ott csak ezt találom).
Én ha játszom, játszani akarok, ez a két irányzat ami mellett pálcát törnek egyesek számomra nem játékok mivel nincs bennük kihívás, feleslegesen rabolja az időmet és semmilyen szinten nem tornáztatja az agyamat.
Viszont ha leültetsz egy Monster Hunter elé akkor hónapokra eltűnök, mert nehéz, részletes, oda kell figyelni és fair módon büntet. Ugyanez a FROM, ugyanez egy aréna shooter (Halo Infinite, a COD sosem lesz balanszban) vagy egy Sea of Thieves, ahol mindennap tanul az ember egy új trükköt még akkoris, ha a legaljasabb módon rabolják ki.
Én nagyon szeretem a játékipar jelenlegi állását mert tényleg minden igény ki van elégítve és már csak ízlésről érdemes csak diskurálni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igaz, az már másfél.
De amúgy igaz, annál nincs is jobb érzés, mint mikor egy játék tényleg tiptop minőség és azért pusztulsz el, mert béna vagy, nem azért, mert átütnek a falon.
Most játszogatok az Xbox 360-as Symphony of the Nighttal, és beszarás élmény még úgy is, hogy nem ez a legjobb változat(ának a felújításának a backwards compatible példánya
), végképp nem 4K HDR TV-n. Tegnapelőtt múlt 27 éves, de ha valaki azt mondaná, hogy most jelent meg simán elhinném, annyira tűpontos, tökéletes és átgondolt az egész játék. Tankönyvi példa a 3D éra hajnaláról, hogy a jó grafika, sztori legtöbb esetben esetben múlandó, a jó játékmenet viszont örök. Minden pillanata ilyen érzés:
-
Mike
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Van aki végiggyalogolta hosszában a térképet. Én olyan szinten ismerem hogy térkép nélkül is elboldogulok. Amúgy nem séta hanem lovagló szimulátor. Olyan mint a vadnyugat, csak túl pici a térkép, túl sokat bír a ló.
-
.LnB
titán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Teljes mellszélességgel kiállok mind a filmeknél, mind a játékoknál a elitizmus, és a sznobizmus mellett!
És igen is azt gondolom, hogy egy RDR2 sokkal több értékkel bír mint egy másik, sikeresebb játék. Mondjuk az Elder Ring. És igen, úgy gondolom, hogy azok, akik megállás nélkül COD, AC, FC játékon szocializálódnak, és beleposhadtak már abba a színvonalba, azok nem is fognak értékelni egy Kojima, Yoko Taro, RDR2, Alan Wake 2 és hasonló játékot. (Pedig szerintem pont ők nekik kellene látniuk, hogy van más is)Lenézem e azt aki több száz órát tesz egy AC-ben, hogy maxolja?! Kicsit, talán. De mit számít ez? Semmit. Ő élvezi, nekem nem fáj. Több személyes barátom is ez az archetípus. És?! Mindenkinek megvan a maga erőssége. Hát nem mindenkinek a játék az.

Egyik barátom a tökéletes példám erre. Ő megvette a Series S mellé, az Assassins Creed-et lemezen. Bazdki! a tökéletes példa számomra ő erre!
De a társaságainkban sincs kábé senki, akivel játékok terén egyezne a véleményünk. (szerencsére nem is ez az összetartó kapocs) Csak irl könnyebb ezt lekezelni. Ott simán elmondom nekik, hogy én ilyen ****-okkal le se ülök játszani. Itt ha leírom, akkor arrogáns, beképzelt barom vagyok. Az nem megy át, hogy ez az egész annyira nem érdekel engem, és nem bántásból írom ezt. Csak a véleményemet közlöm. És nem a nagy igazságot akarom én megmondani, megmagyarázni. 
Pont úgy ahogy nem érdekelnek a tesztelők véleményei engem. Az én véleményemre sem kell sokat adni. Maximum kellemes ha van valaki, akivel egyezik az ízlésem. Úgy ahogy Bad Pritt és Róka most egymásra találtak.
-
Mike
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nahát nekem meg pont emiatt tetszik.
-
F-ECT$
titán
Az, hogy nem pont alapján veszel játékot az tök jó, de sokan az alapján (is) döntenek. Ha nem lenne igény tesztelőkre és tesztekre, akkor nem lennének. És ha már vannak, akkor bizony befolyásolják egy látható embertömeg véleményét és döntését.
Ez a pontozás csak példa volt arra, hogy mégis mi alapján készül 1 darab pont a játékhoz. Egyszerűen kevés ez már a játék megítéléséhez is, ahhoz meg pláne, hogy összevesd más játékokkal, mégis még mindig itt tart a tesztelők többsége, mert az embereknek erre van igényük. Pont azért, mert egy könnyen átlátható rendszerbe teszi a dolgokat, mégha így a lényeges információk nagy része el is veszik.Megoldásom nincs, csak leírtam a véleményem

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Végre van egy játék, amiben egyetértünk.
Mióta várok erre a pillanatra. -
Mike
veterán
Elhiszem, elvégre beletettem a játékba majdnem 5000 órát. De az rdr2 elég megosztó, hiszen nem mindenki szereti hogy lassú, hogy 2 lépésenként nincs harc, nincs boss, nincs skill rendszer. Hogy lehet benne semmit sem csinálni. Hogy lovagló szimulátornak hívják ami igaz is, mert máig ebben a játékban vannak a legjobban kidolgozott lovak. Az rdr2 vagy baromira bejön, vagy unod.
-
Mike
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ki szereti? Te szereted? Én szeretem? Vettél már valamit, hogy hű, benne van a top 10-ben? Mert én még nem. Játékok sem aszerint veszek ki mit mond, ír róla, hanem gameplay alapján, és sokszor no commentatory gameplay alapján mert idegesít a sok locsogás. Egy kezemen meg tudom számolni kinek adtam a szavára, az elmúlt 30 évben, de azok mára mind eltűntek/meghaltak.
Közben látom, hogy te mégis szeretsz pontozni, na én meg nem. Mitől 9 a zene? Tök jó de mégsem? Vagy lehet hogy van jobb? És mitől 6-7? Miért nem 5? van 2-3 is? De ok, van aki szereti rendszerbe tenni a körülötte lévő világot. -
F-ECT$
titán
Egyébként ha eggyel mélyebbre megy az ember, és külföldi oldalakat is nézeget, akkor ott rendszeresen megkülönböztetik a critical és a commercial successt, és ebben a dimenzióban mind a 4 eset előfordulhat. Valahogy Magyarországon ez nem annyira jellemző, és pl filmeknél (is) megy a sznobizmus, hogy miért nem az xy művészfilmet nézték meg 100e-en, hanem az aktuális Marvel filmet.
Amit írsz, az is igaz, attól, hogy egy játékújságírónak tetszik valami, pláne ha nem mainstream játékról van szó (és szerintem aki sokat játszik, az egyre inkább elkezdi keresni ezeket a niche műfajokat), attól még lehet, hogy nem fogják sokan megvenni. Egyébként az AW2 a stúdió többi játékához képest jól fogyott, csak az AAA eladáoskhoz képest nem olyan nagy számok ezek. (Alan Wake 2 has sold 1.3 million copies, as of February 1, 2024. The horror game released in late October 2023, and is the studio's fastest-selling title to date. In its first two months, Alan Wake 2 sold 50 percent more than Control did in its first four months.)
-
.LnB
titán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ja, amúgy tényleg. Jó hülyeséget írtam. Mert én csak arra gondoltam, hogy hiába van mondjuk az Alan Wake 2-nek, vagy a Disco Elysium-nak jó értékelése, nem produkáltak űrszámokat eladásban. Kicsit megragadtam a saját gondolataimban, hogy vannak játékok, amik többet érdemelnének. És elfelejtettem, hogy a világ nem is így működik.

-
F-ECT$
titán
Az embereknek nincs sok idejük, türelmetlenek, szeretik egyszerűen látni a világot, mert nem tudnak vagy akarnak elmélyülni az adott témában. Ezért született meg a pontozás, és ezért szeretjük a Top 10 jellegű listákat. Ránéznek, és egyből azt gondolják, hogy mindent tudnak, amire épp szükségük van egy játékválasztáshoz.
De ott van pl a Helldivers 2. Élvezeti értékre nálam 10-es, a grafika jó ha 8-as, a teljesítmény a konzolon olyan 6-7 (nagyobb harcok alatt eléggé droppol), zene mondjuk 9, újítást tekintve meg kb 2-es, nem nagyon van benne olyan, amit ne láttunk volna korábban. Na most ebből kijönne egy 7.5/10-es értékelés (metacriticen is 8 körül áll), akkor senki sem játszana vele ("8 pont alatt minden szar"), pedig mint látszik elég nagy a hype körülötte, sokan játszanak vele, és nem is ült el 1-2 hét alatt, mert azért van benne egy 50-80 óra körüli tartalom, ha maxolni akarod (ha nem, akkor inkább csak ilyen 20-30 óra) és szinte minden héten jön hozzá valami kisebb update.
Szóval ennél a játéknál tökéletesen meglátszik a pontozás korlátoltsága, mert hogy amiért játszol az a szórakozás, abban jó (10/10), de minden másban max középszerű (és még bugos is a megjelenés után hettek is). Akkor erre most mi alapján adsz pontot? Fel fog férni az év végi toplistákra? -
Moby
veterán
Ezek a Dragon's Dogma 2 értékelések is tök korrektnek tűnnek. Egyelőre mértani pontossággal igazolják vissza a felhasználók!

-
.LnB
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Amúgy ez tök érdekes, mert én ki tudok borulni az RDR2 7,5 pontos értékelésén. Azért mert mások talán nem kezdik el emiatt a játékot.

De én sose tesztek alapján kezdek el játékot. Gameplay trailer alapján válogatok. És manapság iszonyat minimális azon játékok száma, aminek egyáltalán nekiállok. Vagy felkelti az érdeklődésemet. Őszintén nem tudom megmondani, hogy az Alan Wake 2 előtt, mi lehetett ez a játék. A Hogwart's Legacy-val sokat játszottam, nem volt rossz. De végül nem fejeztem be. A Final Fantasy XVI meg sok aspektusban lenyűgözött. Mégsem éreztem egy komplex, egész játéknak, és volt vele sok bajom.
Én teszteket is legtöbbször akkor olvasok egy játékról, ha én már befejeztem. Érdekel, hogy mit írtak róla a "nagyokosok".
-
l.skywalker
titán
De az élvezeti érték már rémesen egyéni dolog. Én az egész pontozási rendszert feleslegesnek tartom. Én játszok azzal ami nekem tetszik és kész. De tudom, hogy nem fog tetszeni már csak a szűk baráti társaságomnak sem a játékok fele, ami nekem igen és vica versa. Mert mások vagyunk. De nem fogom elkezdeni meggyőzni őket arról, hogy: rossul ÉRZIK, mert ez valójában jó és ÉLVEZNIÜK KÉNE. Nincs ilyen fokmérő, hogy kik és mennyire élveznek valamit...
-
tboy93
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Szomszéd, de annyira nem vagyunk jo viszonyban, nem tudom. A felesegetol hallotta anyosom, reszleteket nem tudok.
-
.LnB
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ez is olyan, amivel én abszolút nem értek egyet. De tudom, hogy ezzel egyedül vagyok kábé. El is fogadom.
Én úgy gondolom, hogy egy pontszám az a játék élvezeti értékét is kellene, hogy tükrözze. Mert ha már egyetlen egy számba redukáljuk az értékelést. Márpedig mindenki ezt csinálja. Akkor az egy átfogó szám. És számomra végül azt jelenti, hogy mennyire élveztem a játékot, mennyire tartom jó játéknak. Ezért egy 8 pontos autós játék, tökéletesen megférhet egy 8 pontos FPS mellett.
imdb-n a filmeknél sincsenek alcsoportok. A metacritic szerű oldalon sincsenek. És ha az ember állít magának egy all time listát, akkor is vélhetően különböző stílusok fognak vegyülni.
Én ezt a kategorizálást mindig is mellébeszélésnek tartottam, meg védekezésnek. -
l.skywalker
titán
válasz
tboy93
üzenetére
cégnév nélkül: mi kicsivel több mint 1 éve kezdtünk el felépíteni indiai részleget. Már több mint 1500 indiait vettek fel. Én pont a demand & capacity planning részt viszem a pénzügyi tervezés mellett és látom hol jön idén a tervezett változás a hazai leányvállalatnak... izgalmas lesz főleg, hogy nem volt 4 éve infláció követő fizetésemelés sem. És mi csak az IT szolgáltató szektor vagyunk.
Az ismerősöd nem a váci IBM-nél dolgozott? Én itt élek és most zárt be az itteni részleg 28 év után.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
+1
Nokianal volt ismeros, Budapesti irodaban komplett reszleget felszamoltak, mert kijott az excelben hogy nem rentabilis. 15 ev utan kuldtek el a csavot.
Szomszedom Ibm-es volt 26 evig, ot is most rugtak ki.
Az IT ipar nagy resze "optimalizal" most. Juniorkent munkat talalni pl. most almost impossible.
-
.LnB
titán
válasz
negyven2
üzenetére
Még jó, hogy kiborulok egy RDR2 7,5-es értékelésén! A mai napig kiborulok!
Amikor mellé, a COD-okat, meg Ubisoft játékokat is erre a szintre, vagy magasabbra pontoznak. Szerintem felháborító az a pontozás, még akkor is ha ez csak az ő véleménye. Annak a játéknak rengeteg olyan erénye van, ami a mai napig top szintnek számít. Nem említve a technikai oldalát, és a komplexitását. Ha az ő véleménye, ha nem, egy véleményt bedob a közösbe azzal, hogy publikálja. És figyelembe kellene venni azt is, hogy más játékok milyen értékelést kapnak. Mert oké, hogy ő nem tesztel CoD-ot, meg a többi tucat trash-t. Ez tök jó. És így az ő értékelési rendszerében 7,5 a játék. Csak amikor publikálva lesz egy ilyen teszt, akkor bekerül egy halmazba, ami idióta tesztelők túlértékeléseivel van tele. És ott meg nincs a helyén ez a 7,5 pont.Amúgy nagyon csípem őt. Én akkor is élesen kritizáltam azért a tesztért amikor elsőre olvastam, és a mai napig kiállok emellett a véleményem mellett. Még akkor is ha számomra mit sem számít. Mert szerintem minden idők legjobb játéka amúgy. És ezeket a sorokat is mosolyogva írom, nem dühösen.

Nekem ez is fura, hogy az Alan Wake 2-t nem csípi. És nem mondja el sehol, hogy miért. Annyit hallottam tőle, hogy "komoly bajai vannak vele". Érdekelne, hogy mi?! Meg amúgy a Baldur's Gate 3-mal is vannak bajai.. Persze, az ő ízlése, oké. Csak ez inkább tűnik amolyan lázadásnak a mainstreamebb, sikeresebb játékok iránt. Szeret felkarolni nagyon, kis indie címeket, és ezek felé az AAA játékok felé helyezni. Ezt nem negatívumként írom, csak az ő értékeléseit, érdemes ilyen szűrőn keresztül nézni, hogy ezt tudja az olvasó.
-
negyven2
nagyúr
Kotaku editor-in-chief exits due to parent company's new guide directive
Per Glennon's letter of resignation, the parent company, G/O Media, mandated that the game's publication focus on game guides and deprioritize news.
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Itt nem elsősorban az MS-re gondoltam, és nem is arra, hogy a Sony játékai milyenek, hanem úgy trendben.
A 7.5 értékeléssel, meg igazából egyetértek bizonyos szinten. Meg eleve ez az ő véleménye. Ezt felejetik el sokan, hogy attól, hogy XYZ egy bizonyos értékelést add a játékra, az még nem jelenti azt, hogy az a játék az adott kritikát olvasó számára is annyit ér. Ez csak a legtöbb esetben XYZ saját véleménye a termékről. Ez igaz Grath-re amikor 7.5-öt add az RDR2-re, igaz arra is aki 108%-ot a Rise of the Rōnin-ra, és arra is aki anno 7-et mert adni a Breath of the Wild-ra, mert neki egyébként se jönnek be a Zelda és Nintendo címek (és gondolom azután se változott meg a véleménye, miután halálos fenyegetések és támadások érték). -
törölt tag
válasz
üzenetére
#negyven2
"Itt is kiborultak páran, amikor Grath 7.5-et adott anno a Red Dead Redemption 2-re." Arra èn is kiborultam volna, simán van 8 pont.
Szerk.
El kell fogadni hogy piaci helyzete miatt durván a Sonynak lejt a pálya, persze ezèrt tett az MS az elmúlt 10 èvben.Ezèrt sem èrdekel már hogy melyik mennyi konzolt ad el, meg hova ès mit portol.
-
negyven2
nagyúr
Ezen hozzászólásom célja nem az, hogy felmelegítsük a már korábban lezárt vitát/értekezést, de:
Milyen érdekes, hogy Rise of the Rōnin kapcsán az, hogy itt a legtöbb dicsérő, -főleg Sony oldalt preferáló - személy, most fontosnak tartja kiemelni azt, hogy ha már van egy 1 - 10-ig tartó értékelési skálánk, akkor azt használjuk már megfelelően.
És emiatt az átlag 7-es értékelésű Rōnin, még egy jó játék. Különös módon ugyan ezek a személyek, amikor egy nagyobb stúdió címe (esetleg pont az MS címe) kapott 7-8 pont közötti értékeléseket azt kb. már-már hulladéknak titulálták. Illetve nagyon kiborultak azokon a helyzeteken is, amikor valami alapvetően 9-10 pontos értékeléseket kapó játékra, valaki 7-et mert adni. Itt is kiborultak páran, amikor Grath 7.5-et adott anno a Red Dead Redemption 2-re
. -
Zó
senior tag
Érdekes, én a PS3-as éra végén vágtam bele a Sony-bizniszbe, és az játékokban tényleg jó volt (mert a performansz és a felület olyan rémálom volt, hogy a config.sys-szerkesztést is visszasírtam), sok PS1-2-es játék volt már akkor elérhető (részben remasterként), de összegyűltek a PS3 exkluzívjai és a PC-t akkor még elkerülő játékok is (egy csomó PS3/X360-as játék csak évekkel később jött). A PS4 utána már fékezett habzásnak tűnt, és el is engedtem a konzolozást, az már nem is kellett (mennyiségileg sem sok exkluzív az már, és azóta volt szerencsém párhoz PC-n). Tehát szerintem szoftveres szempontból te sem a legjobbkor jöttél, de a te ízlésedet nyilván nem ismerem.
Aztán XSX lett, mert jó áron volt elérhető, olcsó Game Pass mellé egy jó hardver, és legalább bepótolhatom a korábbi Xbox-generációkról kimaradtak. Exkluzívokban viszont ez a generáció már felejtős (személy szerint nem az exkluzivitást hiányolom, hanem hogy kiadóként mire jutnak, tőlem jöhetne minden mindenre, amin életszerű). Igen, van pár nagy költségvetésű Sony-játék jó értékelésekkel, de az én ízlésemtől már elég rossz irányba kanyarodtak el.
Nálam így néz ez ki: PS1-2>PS3>PS4>PS5. Az Xbox is hasonló, de a PS1-generáció idején ők még nem voltak versenyben, a One meg nem veri Seriest. Nem meglepő ez, hiszen ha nem tetszik a játékipar fősodrata, azt nem ezek a gigacégek fogják megoldani számomra (de ugye régen volt ICO, Shadow of the Colossus), a fejlesztési idők megnőttek, a third-party exkluzivitás pedig szerencsére már nem jellemző.
-
.LnB
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem tetszik az art dizájn.
Sose hatott meg a kalózos téma.
Nem igazán tudom, akarok már másokkal együtt játszani. Márpedig úgy tudom, hogy ez csapat alapú game, és nem single player.
Más bajom amúgy nincs vele. -
pzstm
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
durván ráfüggtem az elmúlt egy hónapban, alig várom már hogy ma késő este legyen egy kis időm meg hétvégén
-
.LnB
titán
Válasz pzstm-nek az Xbox Series topikba:
Én nagyon sokat tanultam sajnos ebből a generációból. Nagyon fals képet festettem magamban a konzolgyártókról, és a konzolokról. Azáltal, hogy a generáció vége fele tértem át PS4-re (PC-ről). És ott terülj-terülj asztalkám várt. Rengeteg kiemelkedő, bepótolásra váró játékkal. És akkoriban már szépen kiforrott a rendszer, és a játékfejlesztések. És sorba jelentek még meg ráadásul a PS ex húzócímek. Folyamatosan csak játszottam, nem volt nagyon üresjárat. És nagyon jó játékokkal.Ráadásul ezt, amire én csak mostanában döbbentem rá. Ezt többen is leírták nekem itt fórumon. Hogy én pont jókor léptem be. Ezért az ahogy például a Sony-t istenítettem(, és az Xbox-ot lesajnáltam,) az túlzó. Utóbbi azért annyira nem, mint az előbbi.
És tényleg, ezt most már nagyon belátom én is. Tök fura például beleolvasni azokba is, amit Logout-ra írtam. Akkor nekem sokkal szebb volt a gaming. Most meg arcul csapott a valóság. Erre jön rá még ez is, hogy abszolút nem vagyok megelégedve a konzolok teljesítményével. Vagy azzal, hogy ha nincs 60fps-es mód. Felőlem lehet kicsit csúnyább a game, de fusson már 60fps-sel 2024-ben.
Haragszom én a Nintendo-ra is, hogy egy őskövület hw-t, aminél néhány mobiltelefon is erősebb ma már, még mindig életben tart. És abszolút nem halad a korral. Most úgy is vagyok vele, hogy csessze meg a játékipar. PC-re biztos nem fogok visszamenni komolyabb szinten. (Van az is, fiam azzal játszik a legtöbbet.) Én komoly összegeket nem vagyok hajlandó rááldozni már. Konzolból meg van egy Series X. Amin van 2025-ig még GPU. Playstation 5-öt eladtam, feleslegesen tartogattam.
Aztán a jövőben az biztos, hogy egyszerre maximum egy konzol lesz. És vélhetően több éves ciklusokban fogok váltani. Nem követve az aktuális modelleket. Szóval nem kell nekem PS5 Pro a megjelenéskor, vagy újabb fajta Xbox. Feltéve persze ha a Microsoft is értékes játékokra tudja váltani azokat a fejlesztőstúdiókat. Mert ilyen Halo Infinite, Starfield, Redfall szintű exkluzívokkal az én ingerküszöbömet nem lépik át. Playstation vonalon már most vannak olyan játékok, amiket majd bepótlok. Nagyjából ez a terv. -
.LnB
titán
Nem hallgatom már meg őket. Sasát nem értem, hogy mit keres azzal a palival. Inkább menne havi egyszer Checkpoint Now-ot csinálni a Stökiékkel. Na de mindegy is..
A témához, ami kialakult ebből a kommentből, már nem is tudok mit szólni. Annyiszor lefojt már ez a diskurzus. És engem annyira nem hat meg. Semmi beleszólásunk nincs sajnos, hogy ez a két cég, hogyan működik. Még ha a pénztárcánkkal szavazunk is, akkor se ér semmit. Mert kicsit vagyunk. Globálisan teljesen más tendenciák mennek a játékosok részéről, mint ami az én szájízemnek mondjuk tetszene. És ezt elfogadtam, nem kardoskodok már semmiért. Felesleges.
-
l.skywalker
titán
De ez mindig így lesz. Az eltérő üzleti stratégiák miatt. A kérdés nem az, miből adnak el többet, hanem az, hogy üzletileg nyereséges-e. Mindaddig amíg nyereséges vagy, jó vagy. A Sony üzleti stratégiájának alapja a 1st party/3rd party exklusive vagy timed exclusive játékfejlesztés, így mindig "köröket" fog verni ebben másokra, hiszen ez a működés tette őket piacvezetővé. Ha egyszer is nem így lenne, ha egyszer is "nem verné köröket", akkor a működési stratégiájuk megakadna. Ez az alapja a cégnek.
De pl. az MS az előfizetéses modellel nyereséges, így ők abba fektetnek többet. Mindaddig amíg nyereségesen működnek, addig ez a konzolháború csak a részleteket nem értő fanboyok saját maguknak kitalált szórakoztatása marad, de akik objektíven tudják értelmezni azok leszarnak mindent, és játszanak. Platformtól, kiadótól, fejlesztőtől és pár magyar podcaster véleményétől függetlenül azzal, ami tetszik nekik. Itt nekünk (legalábbis nekem) a játék a lényeg. Sokan ebben a topikban birtokolunk több hardvert, lehetőségeinktől függően, hogy a lehető legjobban kielégíthessük a játék iránti szenvedélyünket, és ezt addig tudjuk nyugodtan tenni, amíg ezek a cégek nyereségesek maradnak. Ha az egyik valaha is bezárja a boltot: na majd akkor lesz itt konzolháború és majd akkor lesz izgalmas egy gaming podcast
-
NyMRooD
addikt
válasz
üzenetére
Én is a studiók szempontjából néztem, saját studió - saját ip -> first; nem saját studió - saját ip -> second; nem saját studió - nem saját ip -> third. A Sony az első kategóriában volt erős az előző genben (persze volt second és third is) és most abból gyenge (utóbbi kettő most is van), az MS-nél akkor mondta mindenki, hogy nincs xboxra játék amikor nem volt sok (kb forza) first címűk és akkor lett végleges ez a "mantra" amikor azok is elkezdtek jönni pc-re. Ezek a Sony-ra is teljesülnek, igaz PC-re csak egy idő után jönnek, de azért ne legyen kettős mérce, ha xbox one-ra nem volt játék akkor idén bizony ps5-re sincs, amivel az a baj, hogy ez a ps melletti fő húzóerő.
szerk.: Nem vitaindítónak szánom, nem fogok megválni a ps5-től, de az idei év szerintem gyenge lesz a Sony-nál, a PS5 pro abszolút nem indokolt idén.
-
NyMRooD
addikt
Nem tudom, hogy ugyan azt értem-e alatta mint a kolléga, de nálam cégeknél azt jelenti, hogy akibe jó minden miatt is belerúgni, meglép 1-2 rossz döntést egy cég ami a fogyasztónak nem tetszik és máris célpont lesz belőle, ha van rajta sapka az is baj, ha nincs az is, mert éppen eljátsza a bizalmat. Most szerintem ilyen helyzetben van a Sony, az MS meg éppen most jön ki belőle, a vezető váltással talán 1-2 év múlva a Sony is kijön ebből, de most éppen ő a játékos társadalom egyik főgonosza, kezdünk oda jutni mint az MS-nél, hogy mindenért is utáljuk őket. De pont ezért szurkolt a többség az MS-ABK dealnek, mert az MS jó fiú lett, az ABK meg rossz, ezért jó, hogy felvásárolták őket.
-
törölt tag
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Kiadási/exkluzivitás szempontjából értem a second party-t.
Second Party esetén a kiadó is a SIE/XGS az adott platformon, platformokon. De ettől az adott játék még lehet, hogy később multiplatform lesz. Lásd As Dusk Falls. De Second party alá tartozik az is, ahol külsős cég gyárt nekik játékokat a SIE/XGS megbízásából, és ekkor a fejlesztést is ők állják. Pl. a Sackboy: A Big Adventure, ahol a Sumo volt fejlesztő a SIE megbízásából... de ilyen lesz pl. a People Can Fly Xbox-ra készülő multis címe is.
A most érkező Sony-s címek esetén (Stellar Blade/Ronin) a SIE csak a kiadó, vagyis később jőhet máshová is (de nem valószínű... talán a Stellar Blade igen, mert az eleve multi címnek készült). A Helldivers 2 esetében is elviekben a SIE csak a kiadó, a fejlesztést nem ők fizették. Ahogy a Death Stranding esetén se.
És ugye pl. a PS ex. FF részek esetén, a kiadás az a Square Enix-é (vagyis ők meg Third Party, ahol tényleg csak azért fizetett a Sony, hogy más konzolon ne legyen). -
negyven2
nagyúr
-
Moby
veterán
válasz
NyMRooD
üzenetére
De ez a célpontozás nekem továbbra is értelmezhetetlen. Amikor a saját érdekeimet nézem, akkor nem azt nézem mibe tudok belekötni, mert akkor nem vennék semmit. Nyilván mindenhol találok olyat. Nekem az az érdekes milyen előnyhöz jutok, mit kapok a pénzemért. Mindhárom sok éve tud olyat mutatni, amiért szívesen adok pénzt. Mindegyikről egy csomó szart is el tudok mondani, ha ez lenne a cél. Persze nyilván a többség nem én vagyok, és a többség egyetlen platform mellett teszi le a voksát anyagi megfontolásból, de aki beszél ezekről, és sokan oda is figyelnek rá, azt nem kellene, hogy ilyen nyomiság vezérelje. Tudom, idealista vagyok...
-
_drk
addikt
válasz
NyMRooD
üzenetére
Nagyon szeretitek ezt a first meg third party megnevezést de amúgy meg nem sok értelme van már. Főleg ha Xboxxal hasonlítjuk össze, mert ott minden az!
Persze van némi minőségi különbség, de
Ha jó a játék megveszik a stúdiót.
De anélkül is egy évig csak PS-en van és csak majd PC-re megy a legtöbb. -
NyMRooD
addikt
Milyen címek? Március van, idén még lesz valami ex cím, mármint first-party, belső fejlesztés, mert én nem tudok egyről sem, 3 third-party ex cím van a tavaszra és ezzel vége az évnek ha nem tévedek. Ilyen eresztése az MS-nek is volt amikor mindenki azt mondta, hogy nincs az xbox-ra játék, pedig volt csak nem first-party.
-
NyMRooD
addikt
Az előző genben sok hülyeséget csinált az MS az xboxal, azért volt jó célpont (bár a mostani, 2 hét múlva bejelentjük az xbox jövőjét is csúnya volt, de ez csak egy botlás, a series gen nagyon rendben van), a Sony a ps-el a ps3 éra elején volt jó célpont, meg most a ps5 első 2 éve után lett megint jó célpont. Egyszerűen ordít arról amit csinálnak, hogy hülyeség, pl 10 gaas játék, egyértelmű volt, hogy nem fog összejönni és tették ezt a húzóerejük, az ex címek rovására; kiadják a psvr2 normális támogatás nélkül, most meg meglepődnek, hogy nem veszik; közben a vásárlókba beleéget a "for the payers" életérzést, szépen utáltatják megfelé a márkát; a gen második felének az elején vagyunk és nulla infó van a folytatásról, ha a helldrivers 2 nem jött volna be, nagy bajban lennének szvsz.. De ilyesmi nem csak platform tulajoknál van, ott az Embracer a sok felvásárlással, rohadtúl nem csak az a 2 milliárd dollár hiányzik, ez egyértelmű, vagy a Square-nek az NFT üldözése, amiről már akkor le voltak maradva amikor kitalálták. Nagy a merítés, sok kiadó / fejlesztő van, mindig van egy pár aki jó célpont, mert a hülyeségei miatt lehet utálni.
-
negyven2
nagyúr
A Sony úgy ért el rekord eladást mindenből az előző évben, hogy igazából sokan a PS korszak egyik leggyengébb éveként tartják ex. játék felhozatal szempontjából. Ráadásául mind a gép,, mind az előfizetések, mind a nem Dollar/Euro alapú játékárak is emelkedtek. És érdekelt bárkit is? Nem! Max kellemetlenséget okozott a befektetői körökben, mert nem hozta azokat a számokat amiket a Sony szeretett volna (pontosabban a Sony mondta, hogy ennyit fogunk hozni).
És még ez se lett volna gond, de mivel bedőlt egy csomó GaaS project, azoknak a költségét most elszámolták és ez a profitnak a nagy részét megnyeste.
Vagyis igazából az látszik, hogy ha 0 ex. cím jönne PS-re, akkor is vinnék mint az ingyen cukrot. Míg valószínűleg ha az MS kiadott volna egy GoW/TLoU/Spider-Man szintű MS ex. címet, a helyezetten nem sokat változtatott volna.
Ugye a játékiparban nem egyszer láttunk már zseniális játékokat eladásilag megbukni, míg más hitvány játékokat meg több tízmilliós példában tarolni... -
_drk
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Jönnek a címek amik még mindig köröket vernek az MS címekre de ez még kevés, mert a Sonytól nem ez van megszokva.
-
Moby
veterán
>de ismerjük el, hogy az MS jó célpont.
Bocs, de ezt én nem tudom elismerni.
ha mindkét oldalon félreteszem az egyértelmű húzóerőt (exkluzív/game pass), és csak a maradékra koncentrálok, akkor a mai napig több pozitívum szól nálam a xbox mellett. És ez generációk óta meg is látszik: mindegyik generációban többet használtam az xboxot, mint a pst(játékidőben). Ebben is, az ezt megelőzőben, és azelőtt is. Az MS annak jó célpont, akinek a ps húzóereje a fontosabb. És ők vannak többen, és ez az egész pusztán ennyiről szól. Te is csak az egyik oldalt ismered, azt látod meg, azt hallod meg, ami oda szól. Én meg együtt élek ezekkel évtizedek óta. Láttam mindkettőnek a gyengeségeit és az erősségeit is. Meg a harmadikét is. Csak én megengedhetem magamnak, hogy pártatlan maradjak, mert senkit nem érdekel a véleményem
-
_drk
addikt
Objektivitás sehol nincs. Biztos sok helyen van direkt MS/Xbox szidás, de a chekpointosok elég pártatlanok. Ha jönnének onnan kurva jó dolgok Ők biztos dicsérnék.
Amúgy meg inkább azt szereti hallgatni az ember amit hallani akar.
Biztos sok PS tulaj igazolni akarja, hogy jóra tett, de ismerjük el, hogy az MS jó célpont.Döglött Róka.
Igen, kipukkadt a lufi, de a Sonynak most pont kéne pár játék amihez sok ember is kell. Ha rendeződtek a dolgok akkor kellett volna csak a nyisz-nyisz.
Enbracer elbocsátások mondjuk kb az amit írsz, ott a sok B project ami több éve semerre nem tart azért elég érdekes volt. -
negyven2
nagyúr
Az van, amit jópáran mondanak, hogy van 3 nagy konzol platform 3 eltérő filozófiával és igazából el is vannak egymás mellett. Az MS-nek bármenyire is meglepő jól megy a Gaming üzletág, lehet nem annyira jól mint szeretnék és nem annyira jól mint pl a Sony/Nintendo-nak, de megvannak. Ha nem így lenne, akkor nem vettek volna egy Bethesda-t, egy ABK-t, és nem szeretnének még ezeken felül is vásárolni. Nekik nem most kell, hogy megtérüljön ez a befektetés, hiszen saját maguk is 10, de inkább 15 éves távlatokba gondolkodnak az iparon belül.
És attól, hogy XYZ mennyi időt töltött el a játékvilágban (fejlesztőként, vagy "újságíróként"), az az esetek többségében nem jelent semmit. Az átlag médiafogyasztók esetében még mindig az van, hogy aki a kamera mögött van annak jobban elhisszük a dolgokat mint annak aki valójában benne van. Konkrétan az egész modern influencer kultúra is erre épül. És ebben sajnos ők se nagyon különbek. Igen az igaz, hogy az idő és kapcsolataik miatt jobban ráláthatnak a dolgokra mint az átlag olvasó/hallagató/néző, de attól még nem lesznek szakértők. hiszen jórészt ők is ugyan abból az információ kavalkádból tájékozódnak mint mindenki más.
Ez kb. nagyon durván leegyszerűsítve olyan, hogy én állíthatóm, azt, hogy a Föld valójában Maci Laci alakú, viszont ezért mindenki kiröhögne. De ha ugyan ezt egy elismert médiaszemély állítja, akkor már lesznek ott olyanok akik azt mondják, hogy: Ha ő mondja akkor így van (de ott lesznek azok is akik azt állítják, hogy valójában batman alakú a Föld).
De ez az én buborékom, és nem szidom őket, mert elismerem amit csináltak, de ettől még élhetek kritikával velük szemeben. És állíthatom azt, hogy szerintem nagyon elfogultak a Sony/Nintendo irányába (ahogy Moby is írja, főleg azért mert a hallgatóságuk többsége is ezen a véleményen van).
Az meg, hogy milyen platformon játszok az számomra lényegtelen (igen tudom, minden Xbox-os ezt állítja). Jórészt multicímekkel játszok, és igazából egy olyan MS cím van amit aktívan is játszok, a Sea of Thieves. De ez jön PS-re is, úgyhogy már ez is multi cím (Futtattak még kategóriában van a Sunset Overdrive és a Forza Horizon széria, de ezen felül más MS játék engem annyira nem mozgat meg... na jó még a Starfield). -
Moby
veterán
De itt nem erről van szó. Az internet jelentős része nem a rossz, hibás húzásokat savazza, hanem BÁRMIT, ami MS. Ami nyilvánvalóan jó, még abba is beleköt, hogy hát de ebből még baj lesz. Namost ilyen nincs. Egy csomó jó dolgot csinál az MS, amit azért illenék észrevenni azoknak a véleményvezéreknek, akik állítólag pártatlan véleményt fogalmaznak meg, legalábbis szeretnek ebben a szerepben tetszelegni, csak ez nagyon ritkán igaz. Nagyon kevés az olyan, aki objektíven el tudja mondani, hogy ez meg ez nem jó, az meg amaz viszont jó, és jó lenne, ha máshol is lenne.
-
Döglött Róka
veterán
Pedig en ertem. K draga lett a fejlesztes a covid utani inflaciotol. Junior allaskeresok senior bereket igenyeltek, kozben az emberek kimentek a szabadba es a covidos IT lufi kidurrant. Ez a gaming iparagat is erosen erintette.
Nem csak azt kell nezni, hogy hany embert raktak ki, hanem azt is, hogy honnan. Volt e egyaltalan ertelme annak a cegnek/reszlegnek.
Nagyon tudjuk sajnalni a pl sony londont, de megnezte valaki, hogy mit is csinaltak az elmult evekben?
Ui.: a gamepassba tobbminden jon egy szimpla diablo 4nel (ami mellesleg uzletileg sikeres es meg egy huzocim az elofizetesben)
-
törölt tag
Idénre 4 1stparty játék is be lett jelentve, az hogy az első 5 hónapban nem jön semmi, nem jelent semmit. Ellenben GamePassbe meg mindig jön valami, amit legalább kipróbálni èrdemes.
Felsoroltál 4 játékot a Sonytól, de ezek megint csak olyan címek hogy bebúrjuk sajátnak, mert a stúdióinknak nincs kapacitása minden èvben hozni valamit.
Ez van, a játékfejlesztés qrva sok időbe telik. Ha valakinek nem tetszik, az így járt.
-
_drk
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Nem utálják MS-t. Egyszerűen látják a piacot és ők ebben vannak már 30 éve így átfogóbb képük van mi hogy működik.
Nintendo és Sonynál rengeteg remek dolog van és ott megy is a szekér, már amikor megy.
Meg ők masabbul is állnak a dolgokhoz, ha megnézed az év végi toplistát, tök fura játékok is vannak benne, nem igazán a mainstream irányban vannak mindig.
MS-nél meg alig van valami, csak rengeteg felvásárlás amiből 1-2 jó dolog születik de az így összességében kevés.Én elhiszem hogy Xbox tulajként ezek a tények nem tetszenek, meg távolról nézve a jövőbe révedve a Gamepass és cloud tök jó, csak hogy akinek nem kell gamepass a cloud meg minek, exkluzív alig van, akkor nagyon kevés pozitív dolog maradt.
A számok meg nem hazudnak, tehát nem csak ők, hanem az egész világ így van az xboxxal.
A Sonyt lehet szidni, de volt Helldrivers, most jött új FF, jön a Ronin és a Stellar Blade.
Xbox-ra mi jön? Gamepassba Diablo4...Amúgy a sok elbocsátást senki nem érti, pont chekpointnál is ez volt a téma, hogy sajnos sok kutatási eredmény nincs, hogy kellene az ilyen válságokat kezelni de a jelenlegi nagy elbocsátások lehet nem a legjobb módja.
-
Moby
veterán
válasz
negyven2
üzenetére
A legtöbb oldal/youtuber/bárki okádék módjon mélytorkozza s sony-t. És a poén, hogy az esetek többségében nem is a sonynak szól, mert az a létezésükről sem tud, csak egyszerűen tudják, hogy ezzel tudják a nézők nagyobb8ik felét megfogni, hiszen az adatok ismeretében egyszerűen ők vannak többen. Nem azért savazzák az MS-t, mert ők maguk feltétlenül utálják, csak azt gondolják (talán joggal is), hogy ezt várja tőlük a közönség nagyobbik része. És ez így szépen lassan beépül a kollektív tudatba. Az övékébe is, miközben ez a nézettségről, a kattintásokról, a statisztikákról szól.
-
negyven2
nagyúr
Pedig ott éppen neki volt/van igaza, és Sasa reagálja/reagálta túl.
Amúgy ami feltűnt (és ez a Checkpoint-ra is igaz kicsit), hogy jobban temetik az MS/Xbox dolgait, mint ahogy valójában áll. Kb. tényleg azt a szintet képviselik, mint pl. a szofisztikáltabb Pony Fanboy Tweet-er Warrior-ok. Mármint, hogy ha valamit jól csinál az MS akkor hát-hát jó az irány, de lehetne jobb is, míg eközben a legkisseb hibánál is úgy viselkednek mint Nelson a Simpsons-ból.
Közben meg a Sony esetében meg a mosdatás. Itt is megvolt ez, hogy milyen szemét az MS, hogy elküldött 1900 embert, főleg azután, hogy rekord nyerséget ért el, míg a Sony esetében, annyi volt, hogy hát az Insomniac dolog az csúnya volt, de hát meg lehet érteni a Sony álláspontját.
Külön vicces volt az, hogy míg felhoztak azt, hogy pár hónappal előtte még mennyire örültek az ABK csatlakozásának, úgy januárban szó nélkül rúgtak ki őket. Addig azt az apróbb dolgot nem is nagyon említették, hogy pár nappal a Londoni stúdió bezárása elött még ott haverkodott az ottani csapattagokkal (sőt mintha konkrétan magát a Londoni stúdió bezárást meg se említették, csak annyit, hogy a VR-os részleget szüntették meg (de ebben nem vagyok biztos).
A lényeg, hogy a legtöbb podcast-juk alapján, az jön le, hogy nem az van, hogy jobban szeretik a Sony-t, vagy kevésbé az MS-t, hanem hogy burkoltan utálják az MS-t (ami igazból az ő dolguk én nem ítélkezek emiatt). Ugyanis ezt a Nelson-os hasonlatos dolgot már párszor eljátszották. -
Moby
veterán
nem ide.
-
_drk
addikt
Ha már játékokkal PC felé nyit a Sony akkor jó döntés lehet a PSVR-ral is.

Amúgy megint nagy faszságokat mond.
Szerinte a verseny szférában teljesen természetes hogy év elején ennyi embert elküldenek. Nem az összes, kb 10-20% nem indokolt, de a többi igen, mert projektben dolgoznak és ha az véget ér akkor vége a munkának...
A legrosszabb hogy azzal a kijelentéssel hogy Ő ebbe dolgozik és tudja hogy így működik már Sasa nem is vitatkozik vele inkább..
De mindenki köszöni szépen nagyon jól van mert találnak munkát és amúgy is 1-2 évente munkát váltanak.Pedig Sasa szépen össze szedte a jelenlegi piaci helyzetet, hol milyen nyereségek és veszteségek voltak és erre milyen lépések is születtek.
Amúgy a háttérben van egy tök jó értelmezés is, csak elveszik ezzel a nagyképű stílussal.
Ezt a podcastet is kell engedni... -
negyven2
nagyúr
-
F-ECT$
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Van benne bármi új?
-
hombre[EU]
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
Azokat ilyenkor még nem szokták kiküldeni a külsős partnerek felé, de még a belsős stúdióknak se nagyon. Ezért nem is igazán kell az ilyen szervezeteknél engedélyeztetni ezeket. Ugye a tavalyi dokumentumok alapján, még azt tervezték, hogy mind az S, mind az X kap majd minimális ráncfelvarrást. Ami kimerül annyiban, hogy fejlettebb kommunikációs egységeket kap (WiFi 6E/BT5.2). De ilyenekért nem igazán kell újabb XDK-t kiadni. De szinte biztosan nem a következő Xbox konzolnak az Dev Kit-je ez.
Vagy ha igen, akkor az ez alapján már idén jön... ami viszont még nagyobb öntőkönrúgás lesz az MS-nek. -
_drk
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Csak 14 millió fogyott PS4 proból?
Mondjuk most van egy kis negatívitás és csalódottság én úgy érzem, így hogy nem lett next gen.
Azért még kíváncsi leszek az általános véleményekre a Rise of the Roninnál is, hogy az nagyon durván PS4 szint így elsőre.
Ilyen játékokra meg felséges új konzolt venni.Wesder:
Amíg létezik konkurencia azt addig kell ütni amíg van. -
Moby
veterán
Ha a ők is kihoznának egy erősebb gépet, azt szívesebben venném meg, mint a sonyét. Az engem pl hidegen hagy. Nem használom semmire a bse gépet sem. Egyszer már el is adtam, de "visszajött"
Viszont a GP-re nagyritkán, ha játszom, jó lenne egy erősebb gép, mert most is inkább pc-n mennek a GP játékok, de van, aminek a pc portja szar. Játékot én meg már nem nagyon veszek. -
F-ECT$
titán
PS4 Pro-ból 3 év alatt elment 14 millió úgy, hogy arra "szükség" volt. Itt ha nem lesz ilyen tényező, akkor szerintem a 10 millió is optimista becslés. A kérdés, hogy ebből a 10 millióból mennyi az, aki amúgy venne sima PS5-öt, és mennyi az a valódi plusz eladás amit a Pro hoz (tehát aki sima PS5-öt nem venne, csak a Pro miatt vesz gépet). Merthogy gondolom nagyobb a haszon a PS5-ön, mint amennyi a PS5 Pro-n lesz, szóval nem biztos, hogy anyagilag olyan nagy buli ez az egész.
-
_drk
addikt
Szerintem simán van kb 10-20 millió fanatista, early adopter és stb. Azaz eladási szám már nem rossz.
Mikor nem volt gép is sokat eladtak a scalperek dupla áron.
Ezzel a lépéssel meg jó ütést be is visz az Xboxnak, mert ők a 3 konzollal már szívni fognak, pláne hogy már most vannak bajok XSS-sel.Én itt már nem is merném ajánlani XSS-t. Értem én hogy van akinek sweatspot olcsón meg GP, de nagyok a limitációk.
Akkor már inkább PS4pro használtan és lemezek. -
Polllen
félisten
válasz
F-ECT$
üzenetére
Nem, teljesen hideg hagy, csak gondoltam jelzem, h a vas most sem elég és soha sem lesz elég, mert úgy tekergetik a beállításokat, hogy az esetek nagy részében legyen meg a 60 fps és sokszor az is csak performance módban. Már azokban a játékokban, ahol hangsúlty fektetnek kinézetbe. Remélhetőleg egy Broforce tudja tartani stabilan a 60 fps-t 4k-ban is.
Amúgy persze PC-n is van, de az egy másik szituáció, illetve van kontrol a kezdben, ha zavar a drop.
Amúgy 2 kérdésem lenne:
- az, hogy a lagokról mit gondolok, hogyan élem meg, hogyan kapcsolódik ahhoz, hogy van vagy nincs?
- a PC-s lagok hogyan kapcsolódnak ahhoz, hogy PS5-n van vagy nincs fps lag?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De amúgy igaz, annál nincs is jobb érzés, mint mikor egy játék tényleg tiptop minőség és azért pusztulsz el, mert béna vagy, nem azért, mert átütnek a falon.
De a társaságainkban sincs kábé senki, akivel játékok terén egyezne a véleményünk. (szerencsére nem is ez az összetartó kapocs) Csak irl könnyebb ezt lekezelni. Ott simán elmondom nekik, hogy én ilyen ****-okkal le se ülök játszani. Itt ha leírom, akkor arrogáns, beképzelt barom vagyok. Az nem megy át, hogy ez az egész annyira nem érdekel engem, és nem bántásból írom ezt. Csak a véleményemet közlöm. És nem a nagy igazságot akarom én megmondani, megmagyarázni. 

Nincs bajom a hw-val, amíg a játékok jók ratja.
Haragszom én a Nintendo-ra is, hogy egy őskövület hw-t, aminél néhány mobiltelefon is erősebb ma már, még mindig életben tart. És abszolút nem halad a korral.