Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs025
senior tag
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #1325 üzenetére
Ami kb olyan meleg, mint a one x. Azzal meg semmi probléma.
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #1330 üzenetére
Már megint nem vagy hajlandó normális megnyilvánulni és jössz ezzel a sz*ros fanboyozással. A hírek eddig leginkább két tesztelő tapasztalatáról (legalábbis, amiket én olvastam ott ugyanaz a kettő jött fel) szóltak. Bár Tom nem a legelfogulatlanabb, de ő is cáfolta, hogy túl meleg lenne. Aaron, mint ms alkalmazott is, és Jeff Grubb szerint se ez a helyzet. De ha tényleg megannyi olyan hiteles újságíró/tesztelő van, aki túl melegnek tapasztalta, biztos tudsz linkelni egy párat. Bár biztosat csak forgalomba keülés után fogunk tudni, de tényleg szívesen fogadom, mert érdekel, hogy tényleg ez e a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #1340 üzenetére
És megint jössz a f*szságoddal. Most még csak nem is utaltam rá, hogy hater vagy, és nem is foglaltam állást. Annyit kértem, hogy ha te találkoztál még olyan újságírói tapasztalatokkal (leszámítva azt a kettő tesztelőt, akire mint mondtam a legtöbb cikk hivatkozik) akik ezen az állásponton vannak, akkor légyszíves linkeld be, mert érdekel. Én csak próbáltam mutatni, hogy nem csak légbőlkapott ellenvélemény van, hanem bár nem elfogulatlan, de olyan emberektől származik,akik valós tapasztalatokkal tudnak szolgálni.
-
balazs025
senior tag
válasz hombre[EU] #1378 üzenetére
Ha nem működne, akkor az xbox esetében is tele lenne. Már azzal is meg volt ez, hogy két tesztelő túl melegnek nyilvánította.
-
balazs025
senior tag
válasz hombre[EU] #1383 üzenetére
Pont erről beszélek, ha tömegesen ez lenne a helyzet, akkor igenis tele lenne. Még ez a túlmelegedés is elég sok helyen megjelent, pedig (amennyire én láttam) csak két tesztelő véleménye volt ez. ( A többi ilyen tesztelői tapasztalatot még mindig várom carlostól, mert nem azt mondom, hogy nincs, csak velem még nem jött szembe, egyfolytában meg nem túrom ezért a netet). Az biztos, hogy fordulnak elő crashek,. Valószínűleg több, mint amennyi hivatalos megjelenés után lesz, de szerintem nem állandóan. És jelen generációnál is fordulnak elő olyan játékoknál, amelyek adott hardware-re készülnek.
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #2193 üzenetére
Volt már róla szó, csak a ps5 topikban, hogy azért nem ilyen egyszerű a dolog [link], de reméljük, hogy tényleg hasznos lesz a játékok méretének csökkentésében.
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #2255 üzenetére
Persze, tudjuk, a Far Cry 6 is csak xboxon fog 4k-ban futni (de ott még one x-en is), se ps-en, se pc-n nem lehetséges...
Az el se képzelhető, hogy a division-nél valami félre ment, amit idővel próbálnak majd javítani. Tuti, hogy a ms pénze van a dologban.
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #2310 üzenetére
Mármint Cerny-től való idézet megerősíti azt, amit Cerny mondott?
-
-
balazs025
senior tag
válasz ProEvoFan #3187 üzenetére
Röviden: a fejlesztők csak az után kapnak jogdíjat, miután a se-nek a költségei megtérlülnek. Ez a jelek szerint még nem történt meg. Ennek oka a kevés eladott példányszám lehet (pontosan a fejlesztők se tudják, elmondásuk szerint nincs rálátásuk erre), amiről egyből arra asszociálnak páran, hogy a gp tette tönkre. De itt egy cikk róla: [link]Na, mire megírtam, meg a cikket kikerestem, wesder meg is előzött.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
-
balazs025
senior tag
Anyagilag max közvetetten éri meg, legalábbis a ms-nak. De a sony se ebből gazdagodik meg. Viszont szerintem is lesznek, még ha kevésbé is indokoltak az előző generációhoz képest. Jobban örülnék, ha nem lennének, de valószínűbb, hogy lesznek. Így talán árérzékenyebb fogyasztókat is be tudnak vonzani a másodlagos piac által.
-
balazs025
senior tag
Persze, fejlődni mindig van hova, viszont kevésbe létszükség. Az rt bár jó dolog, és valószínűleg egyre elterjedtebb lesz, de mégse olyan meghatározó dolog mint most a 4k volt. És bár én is megvenném az új gépe(ke)t, az látszik, hogy egy-egy játéknál komolyan el tudják felejteni a gyengébbeket, és csak tényleg az a lényeg kb., hogy elinduljanak még azokon is. Ez pedig már nem valami jó tendencia.
-
balazs025
senior tag
,,és ennek következtében rájött a sony és az ms is, hogy a félgeneráció minimális fejlesztési igénnyel hoz rohadt sok pénzt"
Ez továbbra se igaz teljes mértékben. A ms-nál a hivatalos álláspont, hogy egyik konzolt se adták nyereséggel. Persze közvetetten biztosan jobban jöttek ki a dologból, de azért azt nagyon nehéz meghatározni, hogy ténylegesen mennyivel. Hogy a használt piac által mennyi pluszt hoztak az új belépők, vagy hogy mennyien nem váltottak (akár pc-re) az erősebb gépek miatt, vagy hogy éppen mennyien válthattak a félgenes konzoloknak köszönhetően az adott platformra.[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
Szerintem elég biztos, hogy lesz gow gameplay, hfw gameplay, gt-ről valami. De még előkerülhet a last of us multi, egy spider-man 2 teaser, meg úgy néz ki valós lehet, amit RudY is linkelt a ps5 topikban, a men in black a bend-től. Meg gondolom feltűnhet a gta v is.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz Nayrobi #3490 üzenetére
Ez mondjuk jogos. El is felejtettem, és néhány megbízhatóbb ember is átvette, hogy bár nincs megerősítésük, de hihető a story, ez pedig megzavart. Na mindegy, túl sokat már nem kell várni, meg a végén még kiderülhet, hogy két játékon is dolgoznak (tudom ez már tényleg nem valószínű). Amúgy kíváncsi vagyok, hogy a santa monica még min dolgozhat a gow mellett, de sajnos kétlem, hogy ezt most megtudnánk.
-
balazs025
senior tag
Rosszul fogalmaztam, mert nem is az átlag játékosok lelkesedésvel van bajom, inkább a Schreier és más újságírók kiírásaival, hogy ettől a show-tól majd eldobom az agyam. De tény, hogy nekem kellett volna óvatosabban hozzáállnom, mert bőven ízlés kérdése is, hogy kinek mennyire jött be.
Az elején bekezdtek egy kotor-ral, de utána nekem sokáig teljesen érdektelen volt (egyedül a gotg érdekelt). A sony studios részéről a gt most egy kissé csalódáskeltő volt, a spider-man 2 nem volt meglepetés, wolverine-nek örülök, a gow-tól pedig azt kaptam, amit vártam. Viszik tovább a 2018-ban megkezdett utat, csak nagyobb és több lesz. Ezzel nem azt mondom, hogy csalódtam benne, csak nem volt váratlan, de ennél a játéknál nem is vártam.
Viszont én reméltem még több frissétést is, hogy az egyes stúdiók min dolgoznak pl.: a santa monica-nak elvileg van egy be nem jelentett projektje, de a nd is édekelt volna, vagy a bend. Valmint ott van a Haven is, ami nem teljesen ps studios része, de az ő játékuk is ps-re készül. És ha Kojima megint ps-re csinálná az új játékát, akkor arról is szívesen hallottam volna valamit (még ha most jön a ds dc is tőlük).
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #3536 üzenetére
,,A Sony megteheti, hogy csak akkor mutassa be a jatekaikat, amikor azok aktualisak." Akkor minek mutatták meg a Spider-man-t meg a Wolverine-t? Félre ne érts, én örülök, hogy láthattuk, hogy min dolgoznak, sőt én a többi stúdióról is szerettem volna valami hírt (persze azt én is értem, hogy nem fognak előre mindent ellőni), de igenis szüksége volt a sony-nak is már valamit villantani a jövő felhozatalából. De igen, ha egy adott cég nem annyia élvezi az emberek bizalmát, és még pont generációváltás is van, akkor érthető módon kénytelen valami jövőképet vázolnia, így persze, hogy a ms-nál több olyan cím lett bemutatva, ami még odébb van.
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #3543 üzenetére
Az lehet, hogy leszűkítette, hogy mit dobjanak be (én speciel kétlem), de valamit akkor is bemutattak volna. Tavaly a gow-nál mindenki tudta, hogy egy éven belül nem lesz kész, mégis jelezték, hogy készül, és behazudtak egy 2021-et, mert a sonynál is tudták, hogy kell valami nagyágyú még. Nem azért nem mutatják be a többi címet mert megtehetik, hanem, mert nem tehetik meg, hogy utána ne legyen mit. A sony se tehet meg bármit, lásd hfw upgrade. Ott is voltak, akik még tapsikoltak neki, meg próbálták bevédeni őket, de a többség nem. Úgyhogy kénytelenek voltak visszatáncolni, ami inkább a ms-ra volt jellemző.
Az meg hogy a ms-nak jobban oda kellett tennie magát az exkluzívok terén, még nem azt jelenti, hogy olyan bizonytalan lenne az xbox jövője. És wesder is csak erre utalt. De ha megnézed, mióta kijöttek az új gépek, azóta ők se próbálnak mindent is bemutatni. Akkor vázoltak egy jövőképet, azóta meg a közelgő címeken szokott a hangsúly lenni.
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #3591 üzenetére
Szerintem ezt már kicsit túl gondolod. Most lehet pl. nyerni egy marveles series x-et. A Disney-nél látszik, hogy kb. bármelyik nagyobb stúdióval szívesen egyezkednek, hogy valamilyen star wars/marvel játék készüljön. A Sony részéről adott volt egy spider-man játék, és mivel működött, így nem meglepő, hogy bővítik. De szinte biztos vagyok benne, hogy ha a Microsoft rá szeretne feküdni egy marvel szuperhősös játékra, nem igazán ütköznének akadályba. Egyedül a spider-man-nél érezném, hogy a Sony valahogy kizsarolná a filmes jogok által, hogy a Disney ne engedje.
[ Szerkesztve ]
-
-
balazs025
senior tag
válasz Carlos Padre #3619 üzenetére
Kulturált, hogy amikor benézel valamit, akkor másokat hülyézel le...
-
balazs025
senior tag
-
balazs025
senior tag
Nem, a legnagyobb bevétele nem a játékokból van a sonynak (bár abból se kevés), hanem az Add on Content-ből. Így igenis az az érdeke, hogy minél többen az ő platformján legyenek. [link] Azzal, hogy elérhetővé tenné más platformokon is day1 a játékait, nem hinném, hogy kompenzálná az esetlegesen kiesett bevételt. Mert bár a saját játékaiból több bevételt generálna, de ha más platformján vásárolnak az emberek, akkor kiesik az előbb említett kategória, valamint a 30%-os sarc is.
-
balazs025
senior tag
Félreérthető voltam, de a kiesett add on content bevételt úgy értettem, hogy ha valaki más platformot választ, mert már nem kell ps pl. egy ND játékhoz, és így máshol veszi ezeket, akkor egy eladott játék ezt nem fogja kompenzálni. Nekem nem gond, ha day1 mennek a ps studios játékok akár pc-re is, de nem vagyok benne biztos, hogy ez egyelőre nem ütne vissza. Persze ideális világban tényleg csak ezek számítanának, amiket leírtál, de nehezen tudom elképzelni, hogy a sony-nak jelenleg megérné áttérnie a ms modellre. Viszont tény, hogy nálam okosabbak hozzák meg a döntéseket a sony-nál, hogy mit hogyan csináljanak, így nem biztos, hogy jól gondolom, majd meglátjuk.
-
balazs025
senior tag
-
balazs025
senior tag
válasz balazs025 #3905 üzenetére
Valamint eddig 19,5 millió példányt adtak el PlayStation-re. Kíváncsi vagyok PC-n hogy fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz ImACeltic #3912 üzenetére
Biztos, hogy én vagyok túl pesszimista, de én nem igazán ezt a ,,mesteri" tervet érzem a pc-s portok mögött. Számomra Jim Ryan olyan vezető benyomását kelti, aki az utolsó centért is lehajolna, csak hogy minél jobban muatsson a pénzügyi beszámoló. Ez rövid-közép hosszú távon biztos, hogy működőképes, a kérdés, hogy ezzel árt e a PlayStation névnek. Persze ezt az is befolyásolja majd, hogy felpörgetik e a pc-s portok készítését, és gyakrabban és hamarabb jönnek e ki a nagyobb ps studios játékok vagy sem (szerintem egyre többet és egyre hamarabb fognak kiadni, már csak Jim múltkori kijelentése miatt is így gondolom). Nekem személy szerint nem igazán tetszik ez az irány, de egyrészt amúgy se gondolkozok pc-ben, másrészt nálam okosabbak hozzák meg ezeket a döntéseket.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
Ez se teljesen igaz, mert nem is a játékok a fő bevételi forrása a Sonynak. Azért (is) vannak az exkluzívok, hogy a későbbiekben az ő store-jából vegyék a multiplat játékokat, valamint hozzá az in-game dolgokat. Ehhez pedig minél több konzolt kell eladni. A MS-nak is ez lett volna a célja, csak mivel a one generációját ennyire elrontották, így kénytelenek voltak más szemszögből megközelíteni a dolgokat. Viszont ezt nem azért tették, mert hogy jelenleg mennyivel jobb ez a model. De ha nyereséges, akkor már a jelenben is megérte, a jövőt pedig majd meglátjuk.
-
balazs025
senior tag
Egy olyan céges kultúrát, mint, ami állítólag a Moonnál volt/van, azt a mostani időkben nem igazán fogja egy nagy vállalat sem támogatni. Két lehetőségük volt. Vagy felvásárolják őket, hogy majd ők ezen módosítanak, vagy egyelőre nem dolgoznak velük, legalábbis, amíg elfelejtődik az ügy. A MS-nál az utóbbi mellett döntöttek, de az is lehet, hogy valójában a felvásárlásra nem is lett volna lehetőségük.
-
balazs025
senior tag
válasz ImACeltic #7434 üzenetére
Nekem a Last of Us part II óta az az érzésem (simán lehet, hogy teljesen téves), hogy Druckmann-nek erősen mások (voltak) az elképzelései a storyt illetően, mint Brucenak. És így, hogy Bruce távozott is a ND-tól, mostmár a saját elképzeléseit akarja átvinni az egész IP-n, és a ,,maga" termékévé tenni. Bár szinte biztos, hogy nem ez van a háttérben, hanem, amit a többiek is írnak, hogy a sorozat készítésében aktuálisan 0 szerepe volt.
-
balazs025
senior tag
válasz Bad Pritt #7851 üzenetére
Azon nem lepődnék meg. Azon már igen, ha valóban profitábilis lenne jelenleg a game pass, és nem csak szabados értelmezésben, amibe valahogy bele lehet erőszakolni ezt. Persze ez rövid távon nem érint, csak kérdés, hogy a távoli jövőben mi lesz majd ezzel a sok stúdióval és ip-val (amit mellesleg egylőre nemigazán sikerül menedzselni se).
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
Nem a játékok hiányára utaltam kivételesen. Hanem, hogy kb. bármilyen infómorzsa is szivárog ki a nagyobb projektek esetében, az mind negatív. Pl.: ami a 343 körül zajlott/zajlik vagy az Initiative helyzete. De ott van az Avowed, amiről Schreier írt. És bár ő néha szeret túlzásokba esni, de többségében valós infói vannak.
Az tény, hogy a kisebb szerelem projektekben most erősebbek, de azok többsége nekem nemigazán jön be. Mondjuk ez már egyéni szociális probléma.
#7863Bad Pritt
Na az Everwild-ot el is felejtettem, mondjuk a MS is tesz róla. De a Fable-ről se tudni semmit, valamint idén már remélhetőleg tényleg megjelenik a Forza, de azt se kapokodják el.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + 2db játék garanciával hibátlanul
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest