- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
Alin talaltsm egy csomo fele retro jatekokkal teletomott kezi konzolt ( gm, gba, mindenfeke ps, sega jatekok )
5-6$-tol 40-50$-ig
van e valsmi osszehasonlito oldsl, h melyiket erdemes ebbol a rengetegbol ? -
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #17792 üzenetére
Aztán most gyorsan a szőnyeg alá söpörte.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #17790 üzenetére
Hermen Hulst hozta tető alá a Firewalk felvásárlást. Meg volt győződve róla - és erről meg tudta győzni Ryanéket is, hogy ez az egyik legjobb befektetése lesz a Sony-nak. Én nem tudom mire alapozta...
[link] -
hombre[EU]
veterán
válasz
l.skywalker #17788 üzenetére
nem úgy értettem,hogy a firewalk...hanem a sonytól, mondjuk jim ryan&co utolsó bónusza
-
.LnB
titán
válasz
l.skywalker #17788 üzenetére
Az a Bungie-nál volt. A kocsik.
És nem csak pletyka. Bizonyítva van. -
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #17787 üzenetére
Volt erről valami pletyka a Twitteren, hogy a vezető miket vett és mennyit és mikre költöttek stb. - de nem adtam neki hitelt, mert nem szoktam randomtweetekre adni, de ezek szerint lehetett benne valami.
-
_drk
addikt
Inkább pénz mosás és/vagy Vezetők megkapták a nagy lét és örültek neki, minden mást leszarva, azaz érdemi munkát nem végeztek.
8 évvel az aktualitását lekésve, Overwatchklón, semmilyen pályák, semmilyen karakterek. Itt érdemi munka nem zajlott mit és hogyan kéne! Maximum a DEI team dolgozott ami csak még rosszabbat csinált...
Egyébként technikailag rendben volt tehát a fejlesztők is dolgoztak, csak hát 8 év? Ez jó munkának számít?Egyszerűen a több 100 milliós biznisz teljesen más, mint a pár 10 milliós. Jönnek a keselyűk és kitudja még kik. Már nem játékosok és fejlesztők a döntés hozók és nem ők vannak a vezetői meetingeken hanem közgaszdászok.
Meg amúgy ezeket ha nagy lét kapnak több éven át, mit érdekli őket ha szar az egész. -
.LnB
titán
válasz
tboy93 #17782 üzenetére
Valószínűleg most sem az lett felelőségre vonva (megróva) aki igazán tehet erről a bukásról. Mert szerintem a Concord a megjelenés előtt bukott el. Utána már mindegy volt. Erre a legegyértelműbb jel, hogy nagyon gyorsan le is lőtték. Esélyt sem adva neki F2P-ként, esetlen Ps Plus-ban...
Nekem van egy tippem, ami persze csak tipp, hogy a stúdió mindent megcsinált, amit fentről kértek. Rajtuk max dizájn dolgok mentek félre. De lehetett ott jó pár újratervezés, hogy ilyen sokáig készült, ilyen sok pénzből.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
Mike
veterán
válasz
Döglött Róka #17776 üzenetére
Tudnék válaszolni, de nem fogok. A prohardveren egy 40 éves embertől nem ezt a stílust várom el, úgyhogy ezt itt befejeztük.
-
Bad Pritt
félisten
Bazzite - 'SteamOS' For Windows PC Handhelds - Is It A Game-Changer?
Kicsit kapcsolódik az e heti itteni témához.
-
Döglött Róka
veterán
Nade essünk neki ennek a layer dolognak ami úgy hülyeség ahogy van.
Két CPU ringet használ a windows kernel, 0át és 3-at.
0: kernel mode, direkt hardware elérés, csak driver kell, secure, ("vasra írt célszoftver" - fejfájásom lesz az ilyen amatőr megfogalmazástól).
3: user mode, itt fut a nem "vasra írt célszoftver"A windows hyper-vt használ ami 1es típusú hyper-visor (ún baremetal azaz közvetlen hardware elérése van, a hyper-v "csak" szétosztja a hw elérést a vm-ek között, CPU, RAM, GPU, NET).
Ergo, a kis xboxunkon futó játék ami vmként fut, közvetlenül eléri a HW-t.
Layerek, meg vasra írt célszoftver.... az.
Nem szégyen tanulni a taknyostól
-
Mike
veterán
válasz
Döglött Róka #17770 üzenetére
Én meg 30, szóval majd én azt eldöntöm, köszi
De nem fogok itt veled vitatkozni, mert megkérték hogy ne tegyem. Azt meg kikérem magamnak hogy személyeskedj és kétségbe vond a kompetenciámat. Mégis kinek képzeled magad? Nem vagyok a haverod
-
Döglött Róka
veterán
-
Mike
veterán
válasz
Döglött Róka #17765 üzenetére
Ja, a prohardveren mindenki hülye, hát hogyne. Azért jöttem ide kb a kezdetekkor mert nem vagyok IT-s. Meséld már el, hány éves is voltál 2002-ben?
A felvetésedre annyit mondok: layerek. Emiatt sosem fogja kihasználni a hardver lehetőségeit úgy mint egy konkrétan a vasra írt célszoftver.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #17767 üzenetére
Ok, jövőben nálad nem fogom használni.
-
opr
nagyúr
válasz
Döglött Róka #17765 üzenetére
Ne kezdjük ezt el gyerekek légyszi.
-
opr
nagyúr
válasz
F-ECT$ #17762 üzenetére
Innen loptam az otlet: [reddit video post]
A csavo rohadt sok idot veszit a palya masodik feleben, de az elejet nagyon jol csinalja. -
F-ECT$
titán
Van az az ugrás, hogy pörögve indulsz el, dupla ugrás és még egy pörgés a végén. No ezt nem tudom megcsinálni
-
opr
nagyúr
válasz
F-ECT$ #17757 üzenetére
Az elejen ra kell ugrani a fokara, az feldob olyan magasra, hogy csak egyszer kelljen hasznalni a jegpowert, ket dupla ugras+utes komboval ott vagy az uveg csuszdanal, aminek a tetejerol leugrasz, elhasznalod masodjara is a powert, azzal ra tudsz ugrani az elso forgo jegteglatest-lofaszra, amirol ugrasz is toronyiranyban tovabb, elhasznalod az utolso powert, kb raugrasz az ujratolto cuccra, onnan egy powerrel atugrasz a jegcsuzdara, amirol ugrasz is atloban a cel fele tovabb, es elhasznalod a ket maradek toltetet, aztan az egyik szettoro oszlopra ugrasz, onnan meg mar meg is van a cel.
Ez az elmelet.
Elso nem hiszem, hogy leszek, de top100 siman realis lehet ezzel a modszerrel, mert ugy ertem el a 38.288-at, hogy az elso fokas roviditest nem hasznaltam, igy ott ketszer kellett powert hasznalni, hogy levagjam a palyat, ami miatt nem tudtam rendesen levagni a ket forgo jeg-teglatest loszart. Ha 3 nem is, de minimum 2mp nyereseg van benne.
Es ezt hogy most igy leirtam, rajottem, hogy nem vagyunk normalisak baszki. Ez a rohadt speedrun ez egy drog, eskuszom.
-
opr
nagyúr
Na, ezt most kicsit komolyabban vettük, nem is rossz, bár ötletem nincs, hol lehetne még 4mp-et nyerni. 1-et, ha tökéletesen megyünk végig, lehet hozni az időn, nagyon maximum, de nem látom, hol bukjuk be az extra 3-at, van valami shortcut, amit nem veszünk észre...
-
F-ECT$
titán
Na nyomtam egyet a lányom profilján, 3:40, ezzel a 238.803-ik helyre jutottam. (Persze egy csomóan nem is próbálkoznak ezzel, hiába van meg nekik a játék.)
Viszont innen eltekertem a végére is:
238.841 hely, idő: 46:37 -
opr
nagyúr
válasz
F-ECT$ #17737 üzenetére
Bakker, ez eszembe se jutott, pedig tenyleg, van ertelme. Osszehozni egy egeszseges (tuti utolso) ~10 perces idot siman azzal, hogy megall az ember az utolso ugrato elott, aztan kiderul, hanyan vannak az annyian. De ez mar mindegy, mert csak a legjobb ido kerul be a listaba.
Esetleg ha valaki meg nem csinalta meg itt a topikbol, nem akar egy ilyen kiserletet osszehozni? Eleg erdekes lenne az info.36, illetve 32.7mp azok eleg szep idok, grat!
-
F-ECT$
titán
Nekem is 40 mp körül volt először. Amikor írtam, akkor 36-ra vittem le. Azóta megnéztem 1-2 videót, de szerintem nekem nem menne végig az, amit ott látok (a folyamatos boost technika)
Szóval ilyen 32-33 lehet meglenne, de a rekord már 28 alatt van.
Azt kellene kipróbálni, hogy egy tényleg rossz idővel (kb 2 perc) hova rakna be, hányan próbálkoztak ezzel a pályával.
-
opr
nagyúr
válasz
F-ECT$ #17693 üzenetére
Na, tegnap este sikerult vegre leulni ele...
Elso nekifutasra (de tenyleg elsore, ez az elso ido, amikor vegig is ertem), egy ~40mp-es ido jott ossze, ami a hetvenvalahany-ezredik helyre eleg. Ugy latom, ezen minimum ~5 masodpercet meg nagyon konnyen lehet hozni, ~2 mp-et mar picit nehezebben, az alatt meg mar minden tizedert kemenyen harcolni kell.
Illetve tippre 33mp ala akkor se tudom levinni yt video nezos modszer-lopas nelkul, ha belegebedek. -
opr
nagyúr
válasz
l.skywalker #17733 üzenetére
Tokeletes reakcio.
Es sztem ezt a temat itt zarjuk is le, ebben minden benne volt. -
Mike
veterán
válasz
Döglött Róka #17731 üzenetére
Egy célgépre Windows-t tenni? Részvétem
-
Moby
veterán
Ott is igaz, hogy natív win alatt jobban fognak futni a játékok. Mert ezek ugye vagy a natívan linux verziót futtatják (amik jellemzően rosszabbul futnak), vagy a wines verziót futtatják proton alatt, ami legjobb esetben is ugyanúgy fut, de inkább rosszabbul.
A konzolon nem azért futnak jobban a játékok, mert nem win-t futtatnak (ami az xboxra ráadásul nem is igaz). -
opr
nagyúr
Itt nem az a kérdés, hogy ügyesen válogatva használt cuccokból lehet-e meglepően olcsón olyan gépet csiholni, amin kompromisszumokkal ugyan de el lehet játszogatni sokszor még akár új AAA címekkel is. Mert az triviális, a válasz az, hogy igen.
Itt az a kérdés, hogy mit ad ehhez hozzá a steam os. Mert szerintem (és az interneten található értelmezhető cikkek és benchmarkok szerint) kb semmit.
Kapsz egy fancy GUI-t a steam könyvtáradhoz, cserébe egy raklap korlátozásért. Ennyi.
Teljesítményt nem nyersz, pénzt összesen a win licenc (mennyi most? 2500ft kb?) spórolsz, és elég jó esély van rá, hogy az install se éppen click-click-finish lesz.De kinek mi. Ha valakinek fontos, hogy pöpec kis kártyákon lássa a játékait, hajrá, nem vagyok én semmi jónak az elrontója. ¯\_(ツ)_/¯
-
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #17725 üzenetére
Mondtam, hogy ez egy "jó" generacio lesz, finomabbnal finomabb first party cimekkel
-
hombre[EU]
veterán
vannak érdekességek. pl az elmúlt 12hónapban sem a sony,sem a microsoft nem tudott top20-as játékot készíteni (helldivers és cod is vásárolt termék).
illetve majdnem a lista fele EA sportjáték
-
opr
nagyúr
válasz
l.skywalker #17720 üzenetére
Gyors gugli után ráadásul azt az infót látom, hogy nemhogy jobban futnának a játékok (már amelyik elfut egyáltalán), hanem sokszor konkrétan rosszabbul, vagy jobb esetben ugyan úgy. Pár kivétel van, ahol a steamOS-en jobban megy egy játék, mint win-en, de ennyi.
-
opr
nagyúr
De ez csak akkor igaz, ha kb pontosan a steam deck-nek megfelelő hw van alatta, így működnek a SD profilok. Amúgy csak van egy funkcionalitásban limitált gamer PC-d, amire ugyan úgy igaz, mint minden más PC-re, hogy folyamatosan drivert frissítgetsz meg szexualizálod a beállításokat, amíg jó nem lesz.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire futnak jobban vagy rosszabbul a játékok ugyan azon a gépen Windows vs Linux esetén, de meglepne, ha annyira nagy lenne a különbség a Linux javára, hogy megérje a szívást meg a gaming szempontból korlátozott funkcionalitást (pl hogy steam deck OS-en alapból csak steam van és kész). GoG, Epic launcher, csomó anticheat, stb nem működik.
Szóval, most tényleg nem látok valami ennyire nyilvánvaló dolgot, vagy ennek tényleg nincs sok értelme?
Mármint, ha azért csinálod, mert fun meg érdekes, akkor ok, úgy látom a dolog értékét, de amúgy tényleg nem. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
l.skywalker #17712 üzenetére
Forza Horizon 4et vagy 5öt a PS népnek.
-
kr:sz
tag
Sziasztok! A steam deckes topicban 30z.Samu linkelt egy YouTubert aki low budget pc-t épít linuxal s rávarázsol egy steamdeck szerű os-t. Így kb egy tök jó konzol élményt kap az ember. Ti mit gondoltok róla?! Valaki esetleg üzemeltet ilyesmit otthon? [link]
-
l.skywalker
titán
Erősen pletyka kategória: [link]
Rumor: PS5/Pro Versions in Development for HALO, Fable, Gears: E-Day, Perfect Dark, Avowed & Blade
-
Zó
aktív tag
válasz
l.skywalker #17710 üzenetére
Így már értem, én sem rajongok az echte mobiljátékokért, bár szerintem a kér Skyforce elég jó, de pont nem mobilon, mert ott ki se fér a kijelzőre a pálya, és ott mikrotranzakciós, a nagygépes port meg nem. Igaz, az érződik, hogy időhúzós tud lenni a fejlesztgetés, amit mobilon pénzzel lehetett megsürgetni (annyira szó szerint, hogy egyébként számláló pörgött vissza, hogy fejleszthess).
Mindenesetre az eredeti mobiljátékos felvetés aligha a te definíciódról szólt, de nem is állítom, hogy nem ide való a diskurzus.
-
l.skywalker
titán
Én a klasszik mobiljátékokat nem veszem a gaming alá. Nekem egy mobiljáték itt kezdődik, hogy jól fut kézi eszközökön, de megjelent akár több platformra is. Én elég sok játékkal játszottam csak mobilon mielőtt Switch lett itthon, főleg a régi játékokat amik még nem voltak nagy erőforrásigényűek. Heroes 3-at Androidon, majd a KOTOR 1-et Androidon, iOS-en és PadOS-en is. De mióta vannak játékok a Netflix előfizetésben ott is sokat veszek elő, habár a kényelem miatt Switch kontrollerrel játszom őket. De nekem ez a mobiljáték, nem azok a timeg gates "lépjbemindennap" játékok.
-
Zó
aktív tag
válasz
l.skywalker #17703 üzenetére
A handheld nem egyenlő a mobilossal (ami itt inkább a telefonra vonatkozik, mint a játékhordozható voltára, ha van is összefüggés), hogy mi melyik platformon élvezhető, az egyébként is elég szubjektív tud lenni, ráadásul hagyományosan nagygépes műfajokra vagy régi klasszikusokra is ráhúzható. Eközben az eredendően mobilos játékokon ez sok esetben alapvetően érezhető mechanikailag vagy üzletmodellt tekintve is (melyek egymással kölcsönhatásban vannak).
Megjegyzem, a Hades meglepően játszható volt xClouddal tapizva telefonon (mást nem próbáltam, de bizonyára sok ilyen játék van), ezzel az erővel az is lehetett volna mobilos már az iOS-es megjelenés előtt (a VS sem volt elérhető azonnal mobilon, vagy egy darabig csak xClouddal). Azóta azonban az is megtörtént. Részemről mégsem minősíteném annak.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
l.skywalker #17707 üzenetére
PS5ön platináztam. Csomó dlc van mellé, tele trófeákkal. Az új dlct is megveszem hozzá.
-
F-ECT$
titán
válasz
l.skywalker #17703 üzenetére
Mi abban a ráció, hogy megveszed még egy platformra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari