Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-02 11:10:22

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11201) azbest válasza kmarci25 (#11198) üzenetére


azbest
félisten

Az azért erős.. ha tényléeg csak 1 van már fenn ezekből. Mert emlékeim szerint jópár volt fenn korábban netflixen. Lehet tévedek, de mintha 9 is ott lett volna... régen.

[ Szerkesztve ]

(#11202) kmarci25 válasza azbest (#11201) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

A 11197-es hsz-ben említettek közül? :F A legtöbb HBO original sorozat. Szerintem ezen nagy része sosem voltam netflixen.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11203) kmarci25 válasza kmarci25 (#11202) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

A 11197-es hsz-ben említettek közül? :F A legtöbb más tartalomgyártó (HBO, Apple, Amazon) sorozata. Szerintem ezen nagy része sosem voltam netflixen.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11204) abrtom87 válasza kmarci25 (#11203) üzenetére


abrtom87
tag

Akkor töröld ha ekkora kaland … eddig kell ragozni :W

(#11205) azbest válasza kmarci25 (#11202) üzenetére


azbest
félisten

Star Trek: Discovery [link] a legutolsó filmek, a korábbi sorozatok is voltak, szerintem netflixen néztem végig a régi sorozatokat [link].
Dexter 2020-ig [link]
The shield, ezt lehet kevertem valamivel (agents of shield)- csak latin amerikában volt netflixen [link]
Stranger Things persze netflix.
Fargo - bocs, egy másik ilyen című sorozat. [link] gondolom a másikról van szó.
X-files 2017ig volt [link]
Californication 2019ig [link]
Prison break volt [link]
Breaking Bad, persze volt.

2-3 évvel ezelőttig nem nagyon számított itthon, hogy ki gyártotta, mert össze-vissza voltak a jogok. Persze könnyen meglehet, hogy valamelyiket itthon mégsem netflixen láttam, mert kb minden elérhetőre van előfizetésem, így esetleg összetéveszthetem a platformot. Legtöbbet a netflixet használtam a 2016os itthoni indulástól.

[ Szerkesztve ]

(#11206) kmarci25 válasza abrtom87 (#11204) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Te meg min rugózol? Nem szálltam beléd, beszélgetünk a hsz-edről.
Nyugodj meg, nem bánt senki.

azbest: csodálom. Az ilyen szintű gyártók közötti átjárhatóság szerintem manapság már elképzelhetetlen.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11207) abrtom87 válasza kmarci25 (#11206) üzenetére


abrtom87
tag

🥹😂

(#11208) Joshi válasza abrtom87 (#11204) üzenetére


Joshi
titán

Ez nem általános stream topik, hanem kimondottan Netflix. Ha nem érted akkor nagy bajok vannak.

(#11209) zseko


zseko
veterán

Mintha lett volna már róla szó, de nem találom, vissza lehet nézni valahol, hogy korábban miket néztem? Ha végeztem vele akkor a nézd tovább listából ugye eltűnik.

Megtaláltam hol van, a fiókbeállításokban.

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#11210) Floyd80 válasza zseko (#11209) üzenetére


Floyd80
addikt

És ott merre?

---
megvan: PROFIL ÉS SZÜLŐI FELÜGYELET, aktivitás

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#11211) Luissimo válasza newmoonlight (#11200) üzenetére


Luissimo
veterán

Éncsak idéztem a kollégát, de felületes szemlélőként igy is lejöhet neki.
A Nejem is végignézte (a Dexterre nemtudtam rávenni), Viszont a Sons of Anarchy is bejött neki, ugyhogy fejlodoképes a nő.
A BSC és BB szereplöinek egy közös halmaza is van, na ők nagyon is rendbenvannak.

Szeretnék még látni egy BB folytatást is😎

(#11212) newmoonlight válasza Luissimo (#11211) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Apropó "végtelenül unszipatikus szereplőgárda"...

Az Ozark castingosa is kitett magáért.

1. Apa (Jason Bateman): Vígjátékokra istenáldotta, tökéletes karakter, de hogy egy dörzsölt "pénzmosó" legyen, meg véreskezű gengszterek partnere és/vagy riválisa, uggggyanmár...
2. Feleség (Laura Linney): Tésztaképű, jellegtelen háziasszony. (Nőként értelmezhetetlen.) Tizenkettő egy tucat. Statisztaszerepre so-so. (Az arcára van fagyva egy rá jellemző, tipikus "uppsz, kicsit beszartam, ugye nem vette észre senki?"-mosoly.) Még, hogy mossa a pénzt ezerrel, meg hogy egy hidegvérű, ravasz stratégiai játékos a bűn világában, a maffiózók, és az FBI meg csak szaladgálnak körbe-körbe, meg a fejüket vakargatják, pfff...
3. Fiuk (Skylar Gaertner): Tizenéves, ágybavizelős, a paplan alatt Hustler-re hokizó, minden alap nélkül nagyarcú takony, aki egyszer csak úgy dönt, hogy "nnnna, apu/anyu figyuzzka, akkor innentől pénzmosásból fogok megélni, nem viccelek, tényleg, ja és anyu csinálsz egy kakaót?", meg suli után, délután kettő és negyed három közt, csak úgy összerittyent egy "PÉNZMOSÓ PROGRAMOT". :DDDDD
4. Lányuk (Sofia Hublitz): Lóarcú nulla.
5. Ruth (Julia Garner): Égnek álló hajú, rángatódzó szájú, hisztis, üvöltöző, trágár, idegbeteg (valószínűleg mindig menstruál), primitív redneck. Még a mentőben is rugdosnám. A szinkronhangját is. (Rágugliztam: Andruskó Marcella.) A max.6 általánosával nyilván ő is született PÉNZMOSÓ, meg kaszinó-üzemeltető, meg főnök, meg stratéga, meg gengszter/zsaru-kijátszó, meg atomfizikus, meg minden, ami ránézésre teljesen irreális. Valós kvalitásai alapján a kamionsoron kellene alkalmi franciaórákba bonyolódnia.
6. Wyatt (Charlie Tahan): Hát b+, ilyen papucs szájjal hogy a faxban lehet életben maradni? Egyáltalán, hogyan tud táplálkozni? (A szilárd étel kipotyog a szájából, a normál szívószál lötyög benne. Esetleg egy 2 collos slagon keresztül szopdossa ki egy vödörből a zabkását.) Végtelenül unszimpatikus. Arra már meg sem rezzenek, hogy tizenéves karakterként szerelemre gyúl a nyugdíjas Darlene-nel, aki hipp-hopp ezt viszonozza is ofkórsz, aztán közös jövőről, családról, meg bébikről delirálnak. (Amíg meg nem halnak hálistennek.) Ennél a pontnál már a forgatókönyvíró is vinnyoghatott a röhögéstől.
7. Darlene (Lisa Emery): Nyugdíjaskorú (iskolázatlan, lepcses szájú, ronda) nagymama, aki nem befőtteket rak el, hanem drogot állít elő, gengszterhálózatot üzemeltet, rendőröket tart kézben, riválisakat irt, plusz Wyatt-tel (lásd fent) az elhagyhatatlan romantikus szálat -mint az egész szereplőgárdában erre legalkalmasabbak- jelenítik meg.
8. Maya, az FBI-ügynök (Jessica Frances Dukes): Annyira jellegtelen, sótlan karakter, hogy gyakorlatilag bármilyen szerepre alkalmas, kivéve egyet, az Ozark-ban általa alakított kőkemény FBI-ügynököt. (Jut eszembe, mostanában nem nagyon láttam olyan amerikai filmet, amelyben ne egy nég... izé afroamerikai nő alakított volna FBI-os, CIA-s, vagy rendőrségi nyomozót, ill. főnököt.)
9. Roy Petty (Jason Butler Harney): Már nem emlékszem, hogy az ő karakterének dramaturgiailag volt-e egy hangyafasznyi értelme, mármint azon kívül, hogy ő személyesítette meg a Netflix-alkotásokban elhagyhatatlan homoszexuális szálat.
10. Three Langmore (Carson Holmes): Lövésem nincs, hogy ez is ki a tökömnek a kije volt a sorozatban (mély nyomokat hagyhatott bennem az alakítása), az IMDB-n nézegetem a szereplőgárdát, ő is fel van tüntetve, tehát gondolom, nem csak a rendezőnek hordta a Starbucks-ból a lattékat. (Esetleg mással melegítette fel.) Tényleg nem szarral gurigázott a castingos. Tenyérbemászó, vörös hajú, szeplős, soha nem bocsátom meg az anyukájának, hogy nem élt a magzatelhajtás lehetőségével. Ideteszem a fotóját, gyönyörködjetek benne:

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11213) pn4hvq válasza newmoonlight (#11212) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Jót nevettem a jellemzéseiden :))

(#11214) Luissimo válasza newmoonlight (#11212) üzenetére


Luissimo
veterán

Hja,
Átlagemberek, nem gond ez, olyanok, akikkel szembetalálkozhatsz mindennap az utcán, nem egy Baywatchos válogatás😃

A Banshee-t láttad?
Vagy a Person of Interest-et?

De ha unszimpatikus főhős kell, akkor ottvan rögtön a Mr.Robotból Rami Malek :))

[ Szerkesztve ]

(#11215) freeknight válasza newmoonlight (#11212) üzenetére


freeknight
őstag

Azt azért ugye vágod, hogy az Ozark gárdája antihősökből áll, tehát ha utálod őket, akkor a célját a sorozat elérte :D
Nekem pont ezért volt nagyon tömény a sorozat, egyszerűen nem volt egy karakter, akinek lehetett volna őszintén drukkolni, vagy akár csak néha egy humorosabb szál (pl Breaking Bad-ben Saul jelenetei), ami legalább oldhatta volna a feszültséget.

(#11216) newmoonlight válasza Luissimo (#11214) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Sajnos egyiket sem láttam.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11217) newmoonlight válasza freeknight (#11215) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Én egészen őszintén mindvégig annak drukkoltam, hogy Laura Linney-től, Sofia Hublitz-on és Charlie Tahan-on, valamint a castingoson, a dramaturgon, és úgy általában az egész nyüves stábon át, a segédrendező édesanyjáig bezárólag mindenkit, minél előbb lőjenek halomra, lehetőleg egy shotgunnal, és lehetőleg hasba, hogy minél tovább szenvedjenek, és minél több idejük legyen átgondolni, hogy miért baxták el ennyire ezt a jobb sorsra érdemes forgatókönyvet.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11218) kmarci25 válasza newmoonlight (#11217) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Hát, elég sarkos a véleményed... :DDD

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11219) Mrdevil


Mrdevil
addikt

Hát nem tudom. Nekünk baromira tetszett az ozark, szereplők is jól játszották szerintem, szinkronhangok is teljesen jól eltaláltak lettek benne. Itt a legvége lett picit fura, kicsit olyan, mintha még lenne vagy öt rész. Vége lett, de mi nem is néztük, hogy évadzáró epizód volt, erre másnap mondom folytatjuk, de jééé, nincs több rész, na akkor újra bele pörgettem az előző napi rész végébe, de akkor is furán lett vége. Lesz ennek még folytatása? Nem tudom.....

-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.

(#11220) Pro Koryak válasza newmoonlight (#11217) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ha ennyire szar/jellegtelen/"dögölj már meg" szereplők vannak egy sorozatban, akkor nem nézem. Pl. BrékingBed.
Banshee megint csak egy határ .... 20kilós főhősünk szétver mindenkit, főleg a 2x akkora emberkéket, naneeeeee. Jó véresre meg van csinálva a sorozat, és akkor hanyatt kell tőle esni. Szerintem. :O

(#11221) newmoonlight válasza kmarci25 (#11218) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Kihozzák belőlem az állatot. :U

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11222) newmoonlight válasza Pro Koryak (#11220) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Tudod, mennyire be tudja szippantani az embert egy sorozat. (Pláne, ha az átlagos Netflix-es nívó felett van.) Ráadásul jól is indult, csak egyre elviselhetetlenebbé vált. A 4. évadnak már csak a felét bírtam megnézni.

A Breaking Bed jó példa, az is alapvetően jó sztori (pár hozzászólással lejjebb meg is szakértettük már), csak ott is irritáló volt a szereplőgárda nagy része. (A férfi főszereplő, a felesége, a fia, a sógornője, na meg a főszereplő bűntársa, az örökké nyavíkoló, hisztis picsa hülyegyerek "Jesse Pinkman".)

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11223) F-ECT$


F-ECT$
titán

A 7 éves lányom kezdte el nézni a Harcos Kitty-t, de egyszer csak ottragadtam 40 éves fejjel, és alig bírtam felállni előle. Zseniális sorozat, csak ajánlani tudom :K

Dive ever, work never.

(#11224) ebayer válasza newmoonlight (#11212) üzenetére


ebayer
tag

Szerintem ezt a véleményt megtarthattad volna magadnak. Főleg ilyen alpári stílusban.

(#11225) lemmy9 válasza newmoonlight (#11217) üzenetére


lemmy9
őstag

Mi még akár barátok is lehetnénk. :D

Szerintem!

(#11226) newmoonlight válasza ebayer (#11224) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Értem. Köszönöm az észrevételt! Elnézésedet kérem!

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11227) newmoonlight válasza lemmy9 (#11225) üzenetére


newmoonlight
senior tag

...ha nem lennénk ennyire antiszociálisak. :U

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11228) azbest válasza F-ECT$ (#11223) üzenetére


azbest
félisten

tudom ízlések és pofonok, de miután belenéztem, ez jutott eszembe [link] . De aztán rájöttem, hogy valójában erre gondoltam. [link]
Bocs :DDD

(#11229) Debilon válasza newmoonlight (#11212) üzenetére


Debilon
addikt

Milyen legyen egy átlagos pénzügyi vonalon mozgó atlagjoska befektetési tanácsadó meg a hobbiból valamivel foglalkozó felesége plusz az elkényeztetett gyerekeik?

Nem lehetnek rambók meg ilyesmi, látszik, hogy belekeveredve manoverezgetnek, a kölkök is ahogy kiesnek a komfort zónából meg vannak zakkanva

A vidéki redneck bandat meg helyén kell tudni kezelni, ott abban a környezetben azok az arcok jól működnek (a seriff és darlene-ek kapcsolata pl.), A felkapaszkodni vágyó ruth félék

Úgyhogy nincs ezzel a fajta castingal gond, maximum te várod, hogy a főhős minden helyzetben ural mindent és mindenkit

Ugyanez igaz a BB-re is, két balf*szt látsz, de az is egy elethelyzetbol indul ki, egy drogos luzer és egy minden mindegy kémia tanár, az átlagos neurotikus feleségével ahogy egyre inkább belefolnynak a bunozesbe

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#11230) mlinus válasza newmoonlight (#11212) üzenetére


mlinus
őstag

ez talán a legszánalmasabb hozzászólás amit ezen a fórumon láttom - gratulálok. :C

(#11231) Gsx-rr válasza newmoonlight (#11212) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Dobjál fel gyorsan egy képet magadról és Nézzük meg rólad milyen véleményeket tudnánk összehozni
:) :)

(#11232) newmoonlight


newmoonlight
senior tag

Uhhh srácok (mármint Gsx-rr, ill. mlinus), ha előre tudom, hogy ennyire megsérül a lelkivilágotok, esküszöm, meg sem makkanok.

A #11226 hozzászólásomban egyébként igyekeztem a mimózaérzületűbbek kedvében járni, de ha nem, hát nem... Talán túlélem. (Majd imádkozom, hogy ti is mielőbb regenerálódjatok.)

Debilon szaktársnak viszont érdemi észrevételei voltak, ezért igyekszem érdemben válaszolni. Az egész polémia onnan indult, hogy mennyire unszimpatikus a szereplőgárda. Ez annyira szubjektív, hogy szubjektívabb már nem is lehetne, tehát eleve nincs sok értelme ezen ficeregni. Én utálom a mákos tésztát, Te imádod. Nem győzködjük egymást, nem szívjuk mellre, nem vívunk párbajt hajnalban a Vérmezőn, vállat vonunk, témát váltunk, továbblépünk. Ennyi. Minden egyéb gyerekes túllihegés.

Másrészt. Nem tudom mennyire érdemes úgy általában emelkedett akadémikus vitákat nyitni egy olyan stream-szolgáltató (többnyire fájóan igénytelen) produkcióiról, amelyekben az erőszak, az abnormalitás, a homoszexualitás, a nyelvezet, a tudatmódosítók használata, az aberrációk széles skálája, stb-stb. gyakorlatilag a dramaturgiai kelléktár alapját képezi. Tehát nem a bibliáról makogunk, hanem olyan médiatartalomról, amelynek jóérzésű ember a közelébe nem engedné még a kutyáját sem.

Harmadrészt. Mimózalelkű fórumtársaink hüledeznek az általam használt (pl. takony, lóarcú, lepcses szájú, ronda, stb.) jelzőkön, az viszont furamód nem éri el az ingerküszöbüket, hogy a sorozat egyik illusztris szereplője (Ruth) szájából 10 másodpercenként buggyannak ki a "f.szom, kib.szott, g.ci, k.rva, b.zdmeg", stb-stb. kifejezések. Szép, ízes, karistolós, ordenáré magyar szinkronnal, ahogy kell. Szóval ezen is lehetne nyammogni egyet...

(Rugózhatunk még rajta, de engem már kicsit untat.)

Ui.: Bocsi Gsx-rr, de inkább nem küldök magamról fotót, ki tudja, mire használnád... ;)

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11233) Debilon válasza newmoonlight (#11232) üzenetére


Debilon
addikt

ha félrement bocs, eszem ágában sincs túllihegni, úgy látod ahogy :)

arra próbáltam egy más szemszögből reagálni, hogy abban a környezetben amiben a történet zajlik, az adott karakterek és viselkedési formájuk (szerintem) tökéletesen beleillik (igen, Ruth általad említett szavai is) mivel az a kör amiben mozog (redneck) ilyen. szerintem az a nyekergős szinkron hang is illik hozzá (idegestíő mint maga a karakter, de ez ilyen)

szóval eszem ágában sincs rugózni rajta, de a "csúnya" beszéd és a körítés hozzá tartozik ahhoz az emberhez/közeghez.

ezennel részemről lezártnak tekintem a dolgot, mint mondtam eszem ágában sincs senkit győzködni semmiről, csak egy ellenvélemény.. pont.

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#11234) newmoonlight válasza Debilon (#11233) üzenetére


newmoonlight
senior tag

A "túllihegést" (bár valóban a veled induló bekezdést zártam le vele) a sokadik kommentet generáló -érdektelen, szubjektív észrevétellel indult- polémiára értettem. Félreérthető volt, bocsánat!

Az alapötlettel nem lenne baj, a forgatókönyvben megálmodott karakterekkel sem, nekem -ahogy mondtam- a castinggal van gondom, meg a hihetőséggel. Igen, Ruth tökéletesen hozza az aluliskolázott amerikai suttyót (igen, a nyekergő szinkronhang is telitalálat), csak azt nem tudom elhinni róla, hogy a 6 általánosával FBI-ügynököket, és gengsztereket vezet az orruknál fogva, meg kaszinót vezet, meg könyvelést tart kézben, meg nehézfiúkat tesz helyre, meg pénzt mos. (Ettől a "pénzt mosok"-tól meg a hideg kiráz, állandóan ismételgetik, úgy beszélnek róla, mint a muskátli megöntözéséről.) Plusz irritáló.

Abban is tökéletesen igazad van, hogy az ordenáré nyelvezet velejárója ennek a közegnek, de pont azért írok olyanokat Ruth-ról, hogy egy "ugatós, hisztis picsa", mert egy ugatós, hisztis picsa.

Peace!:R

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11235) freeknight válasza newmoonlight (#11234) üzenetére


freeknight
őstag

Csak egy észrevétel, attól, hogy 6 osztálya van valakinek, még lehet sokkal dörzsöltebb és talpraesetteb, mint egy diplomás FBI ügynök pl. Nekem a társadalom minden rétegéből vannak ismerőseim különféle végzettségekkel, legalább annyi segghülye diplomást láttam, ahányat szakmunkások között.
Lásd az írni-olvasni alig tudó, de 70 milliós kocsikkal furikázó "vállalkozókat", míg egy sokdiplomás phd-s kutató örül, ha össze tudja rakni a pénzt egy lefingott 15 éves astrára.
Szóval ebből a szempontból egyáltalán nem valóságtól elrugaszkodott, hogy Ruth körmönfontabb lehet a ránézésre nála okosabb emberektől.
Egyébként a sorozat nekem se volt kedvencem, viszont a casting messze a legeltaláltabb része, szóval nem értem, miről beszélsz. Kivétel persze a két gyerek, dehát jó gyerekszínészt találni a legnehezebb feladat, és kell hozzá egy olyan rendező is, aki tud velük bánni (lásd a Ragyogásban a kisfiú alakítását, ahhoz a teljesítményhez kellett Kubrick papa is)

(#11236) kmarci25 válasza newmoonlight (#11234) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Én még mindig nem tudom eldönteni, hogy a forgatókönyvvel, a történettel, a színészekkel, vagy az általuk megformált karakterekkel szemben vannak kifogásaid. Vagy minddel együtt. :DDD Főleg azért van ez, mert azt többször leírtad, hogy maga sztori jó, de azt pl. már nem tudod elfogadni, hogy az egyik egyszerű karakter megvezeti az ügynököket. Ez pedig a sztori hibája, nem a színészé és nem a karakteré.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11237) Luissimo válasza kmarci25 (#11236) üzenetére


Luissimo
veterán

ja, igaz.

annyit még hozzétennék, hogy tessék eredeti hanggal nézni a filmeket, ne szinkronnal, mert a szinkronok néha sokat rontanak a műélvezeten ...

(#11238) newmoonlight válasza freeknight (#11235) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Abban tökéletesen igazad van, hogy egy "józan paraszti ésszel gondolkozó" aluliskolázott akár dörzsöltebb, ill. életképesebb lehet, mint egy kevésbé gyakorlatias, a maga elszigetelt intellektuális elefántcsonttornyában élő "fényevő". De Ruth-ról ezt pont nem tudom elhinni. Ő inkább egy nagypofájú, "kihanemén" suttyó. Nem írom le újra az előző hsz. ide vonatkozó sorait, de (szerintem) teljesen elképzelhetetlen róla mindaz, amiket felsoroltam.

Az is jó példa, amit említesz ("6 osztályos vs. diplomás FBI-ügynök), mivel a filmben szereplő (általam az előzőekben már említett) színesbőrű, gömbölyded, bronx-i háziasszony-típusú, értelemtől mérsékelten csillogó tekintetű FBI-os nő (Maya) agyilag valóban nem körözi le fényévekkel Ruth-ot. Ez viszont nem Ruth intellektuális fölénye, hanem Maya intellektuális deficitje. Szóval ezzel sem vagyunk beljebb...

(Amiért mégis azt írtam lejjebb, hogy Ruth-ról nem tudom elhinni, hogy az orránál fogva vezeti az FBI-t, azzal nem kettejük -a két szellemóriás- intellektuális párharcára céloztam, hanem Ruth és az FBI (mint komplex bűnüldöző szervezet) konfliktusára. (Pont ezért írtam FBI-t, és nem XY FBI-ügynököt.)

Az "egyszerű, de megvan a magához való esze" embertípusra pl. jó példa a BCS-ben szereplő öreg, kopasz parkolóőr (Mike), akiről el tudom hinni, hogy megold bonyolultabb problémákat is. (Nem csak fizikailag.) Ruth-ból ezt nem nézem ki.

A "legeltaláltabb casting"-ra szerintem pl. a fent említett BCS a legjobb példa. Tökéletes, szerethető, ill. gyűlölhető karakterek, akinek szurkolni kell, annak szurkolunk, akitől félni kell, attól félünk. Mindegyikük tökéletes választás. Kattints rá az IMDb-n a szereplőgárdára, és mindegyikük fotója felidézi a karakterük által megformált jellemzőket. Telitalálat, tényleg. Imádom!

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11239) newmoonlight válasza kmarci25 (#11236) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Az alapötlet kiváló.

A forgatókönyv (történetvezetés) nagyrészt jó. A karakterválasztások viszont számtalan esetben hiteltelenítik. (Hatvanas öregasszony, akibe szerelmes lesz a papucsszájú tinédzser. Kamasz gyerek, aki "pénzmosó programot" rittyent, és a zsebpénzét pénzmosásból egészíti ki. Háziasszony, aki a teljesen szokványos, szürke, unalmas életéből kilépve metsző logikájú, véreskezű gengszterekkel tárgyaló, FBI-t átverő, pénzmosó gépezetet működtetéséhez, meg kaszinó üzemeltetéséhez, meg drogterjesztés csínjához-bínjához készségszinten értő polihisztorrá válik. Aztán este vacsorát főz a családnak, és az étkezőasztalnál nem beszélünk üzletről, és "kisfiam szépen megeszed a zöldséget is". Aha.

Igen, a színészek, és az általuk (hiteltelenül) megformált karakterek a gond.

Nem az a gondom, hogy egy sztoriban "az egyik egyszerű karakter megvezeti az ügynököket", hanem az, hogy ezt Ruth-ról, meg Marty-ról, meg Marty feleségéről, meg Lisá-ról, meg Marty kamasz kölykéről nem tudom elhinni. Sem a színészekről nem hiszem el, sem az általuk megformált karakterekről. Csak egy példát mondok. Marty felesége (a tésztaképű Laura Linney) a tök átlag amerikai háziasszony, aki a konzervbontáson kívül nem sok problémamegoldó szituációba keveredhetett, nem valószínű, hogy a filmben látható "sakkjátszmákat" a kisujjából rázza ki. Ámde! Ha a forgatókönyv szerint pl. nehéz gyerekkora lett volna, a nevelőapja zaklatta volna, ő álmában ezért kasztrálta volna, ezért kis időre nevelőotthonba, v. fiatalkorúak börtönébe került volna, utána kicsit edződött volna egy utcai fiatalkorú bandában, kisebb betörések, kis drog, aztán snitt, konszolidáció, észbekapás, jó útra térés, találkozás Martyval, szerelem, család, gyerekek. Aztán újabb snitt, kiragadják a normális életéből, és a családja érdekében meg kell küzdenie FBI-jal, gengszterekkel, a világ összes kínjával, és felidéződnek az emlékei, és összeszorítja a fogát, és küzd, mint állat. Ez életszerűbb lenne. Meglenne az illúzió. (Csak pont nem Laura Linney-vel...)

Ha a sztori szerint (elvont példa) a kocsmában az egyik vendég a falhoz csapja a másikat, az lehet hihető. Ha viszont a castingos, a falhoz csapónak egy 40 kilós, szemüveges Jenőkét választ, a falhoz csapottnak pedig Dwayne Rock Johnsont, akkor az elég illúzióromboló.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11240) kmarci25 válasza newmoonlight (#11239) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Öööö...
"Marty felesége (a tésztaképű Laura Linney) a tök átlag amerikai háziasszony, aki a konzervbontáson kívül nem sok problémamegoldó szituációba keveredhetett, nem valószínű, hogy a filmben látható "sakkjátszmákat" a kisujjából rázza ki."

Egy ideig néztem a sorozatot (talán 2 évadot), és úgy emlékszem, hogy Marty felesége korábban a politikában mozgott, ugyan nem az első sorban, de valami titkárféleség lehetett. Úgyhogy a konzervbontásnál élesebb szitukban is jártas lehet.

Másrészt: lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a casting nem úgy néz ki, hogy a semmiből veszik a karaktert. Az írók, showrunnerek, producerek nagyjából meghatározzák, hogy egy-egy karakter milyen fizikai jegyekkel rendelkezzen. Tehát az, hogy a 60-as nőbe egy tini beleszerer, az nem a casting miatt van, hanem a forgatókönyv miatt.

Azt meg feljebb írod, hogy a BCS castingja milyen jó, mert ott tudod gyűlölni, akit gyűlölni kell és szeretni, akit szeretni kell. Én meg azt gondolom, hogy az Ozark pont egy olyan sorozat, ahol nincs olyan, akinek drukkolni akarsz és az írók célja is ez. Tehát nincs olyan karakter, akit szeretne kéne, mert mindenkinek van egy beteges oldala. Nekem pl. ilyen volt az Inventing Anna (ugyanúgy Julia Garner!), amiben egy szimpatikus szereplő sem volt (legalábbis számomra), mégis egy (viszonylag) érdekes sorozat lett.

Még mindig úgy érzem, hogy zsigerből gyűlölöd az Ozarkot :D (ami nem baj), és ehhez keresel valamilyen objektív magyarázatot. Nem kell ehhez magyarázat. Nem szeretted és kész! ;)

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11241) newmoonlight válasza kmarci25 (#11240) üzenetére


newmoonlight
senior tag

(Az utolsó bekezdésedre.)
Ha úgy vetődik fel a kérdés, hogy az unszimpatikus karakterek (és az őket megformáló színészek) miatt eleve egy szűrőn keresztül néztem-e az (alapötletként érdekes) sorozatot, akkor valóban. De nincs szó semmilyen zsigeri gyűlöletről. Egyszerűen sajnáltam, hogy nem lett belőle kihozva az, ami kihozható lett volna.

Ha a világ legjobb forgatókönyvét vinné filmvászonra a világ legjobb rendezője, de a castingos a főszerepeket Majkának, Kasza Tibinek, Tillának, és Tóth Gabinak osztaná ki, akkor bele sem szagolnék az egészbe.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11242) Luissimo válasza newmoonlight (#11238) üzenetére


Luissimo
veterán

Emlékszel arra, hogy mit játszik a kopasz parkolóőr a BB-ben? :F

(#11243) newmoonlight válasza Luissimo (#11242) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Az a kérdés, hogy fénykorában mi volt, vagy így "nyugdíjasként"?

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11244) Luissimo válasza newmoonlight (#11243) üzenetére


Luissimo
veterán

Az "egyszerű, de megvan a magához való esze" embertípusra pl. jó példa a BCS-ben szereplő öreg, kopasz parkolóőr (Mike), akiről el tudom hinni, hogy megold bonyolultabb problémákat is. (Nem csak fizikailag.)

a BB-ben mégöregebb, mégkopaszabb, de mégproblémamegoldóbb 😎

(#11245) newmoonlight válasza Luissimo (#11244) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Most arról beszélünk, hogy -mivel fénykorában zsaru volt- értelemszerűen "meg tud oldani bonyolultabb problémákat is"?

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#11246) Luissimo válasza newmoonlight (#11245) üzenetére


Luissimo
veterán

jaja

megtud😃

(#11247) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Cobra Kai új évada szeptember 9-én jön. Ha ezt is részenként teszik majd fel, én tökön szúrom Magam. :D

Sic Parvis Magna

(#11248) F-ECT$


F-ECT$
titán

Van már infó arról, hogy a Sonic 2 mikor (és melyik szolgáltatóhoz) érkezik majd meg?

Dive ever, work never.

(#11249) 30z.Samu válasza F-ECT$ (#11248) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ha jól láttam, akkor átkerült a Netflix-re az első rész, szóval elképzelhető, hogy ott lesz a második is.

Sic Parvis Magna

(#11250) F-ECT$ válasza 30z.Samu (#11249) üzenetére


F-ECT$
titán

Igen. Azért kérdeztem itt. Elvileg a Paramount+ -on már van a 2, de azom nincs.

Dive ever, work never.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.