Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-02 11:10:22

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Még annyi, hogy van olyan 4K sorozat ami feliratos és megéri ez miatt befizetni a 3990Ft-ot?
A héten jön a 4K TV jó lenne valami jó kis tartalom is rá.
Ami érdekelhet thriller illetve akció.

(#2002) Nayrobi válasza Franky2Ster (#2001) üzenetére


Nayrobi
őstag

Az első hónap ingyenes. Rohadt sok szenzációs sorozat van fent, pont pár oldallal korábban volt róla szó, olvass vissza.

(#2003) Drenadar válasza Franky2Ster (#2001) üzenetére


Drenadar
veterán

És mindegyik film adatlapján ott van (ha már bent vagy a netflixen) hogy HDR, vagy csak 1080p meg ilyenek...
(nem mintha a tv a fHD-t nem skálázná fel gyönyörűen).

próbaidőszak!!! ingyen van. hajrá.

(#2004) Gsx-rr válasza Franky2Ster (#2001) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ne a 4k miatt akarj Netflixet. A tartalom a lenyeg. Ez messze nem az a minoseg. Egy jobb 720p-s filmnek jobb a minosege mint a Netfix 4k-nak.

(#2005) ΞΔGLΞ válasza Gsx-rr (#2004) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Egy jobb 720p-s filmnek jobb a minosege mint a Netfix 4k-nak.

Ezt milyen tévén sikerült ki/letesztelni? Azért a netflix-en nagyon brutális 4K HDR tartalmú anyagok vannak és sokszor azért kattanok rá egy sorozatra, mert a látványvilág magával ragad, aztán a sorozat is beszippant, amit "normális" esetben el sem indítanék.

(#2006) Drenadar válasza Gsx-rr (#2004) üzenetére


Drenadar
veterán

itt valami user error lehet :\

(#2007) azbest válasza Gsx-rr (#2004) üzenetére


azbest
félisten

Azért a 4k tartalom általában elég jól néz ki és részletes. Egy nyűgje lehet, mivel nagy tömörítési arányt használnak streameléshez, így a sötét jeleneteknél láthatóvá válhat blokkosodás például. De ez tévé beállítástól is függ, hogy mennyire látszik. Nameg sok tévénél alapbeállítás, hogy effektekkel elkenje, ott nem látszik, csak épp a felbontás nagyrésze is elveszik vele.

Hotel tévéken is mindig meg kellett küzdenem az effektezéssel, mert chromecast fhd kép úgy nézett ki mintha sd lenne... míg ki nem kapcsoltam a tévén a hülyeségeket.

(#2008) HellGreg


HellGreg
őstag

Nagy mesterek ezek, hogy kell 100 filmet 600 filmként feltüntetni, minden kategóriában ott van minden film különböző borítókkal. Oszt csodálkozom hogy nem találok semmi érdekeset egy ideje... :(((

(#2009) Frawly válasza HellGreg (#2008) üzenetére


Frawly
veterán

A keresés és a kategórizálás elég ócska. Én sokszor úgy nem találok meg egy sorit, hogy már nézem és a kedvencek között van. De a kategóriáknál is odasorol mindenféle hülyeséget. Ez ilyen. Megszüntették a felhasználói értékeléseket is.

(#2010) HellGreg válasza Frawly (#2009) üzenetére


HellGreg
őstag

Ez is megy lefele a lejtőn :)
Az HBO GO még ennél is ócskább, ha ez megnyugtat minket :DDD

(#2011) jófejsrác válasza HellGreg (#2010) üzenetére


jófejsrác
senior tag

De azt 1500 Ft-ért megkapod jóval több magyar szinkron és felirattal :)) De a Netflixnek sokkal szebb a képminősége.

(#2012) HellGreg válasza jófejsrác (#2011) üzenetére


HellGreg
őstag

Bezzeg román felirat majdnem minden filmhez van :U

(#2013) Gsx-rr válasza ΞΔGLΞ (#2005) üzenetére


Gsx-rr
veterán

4k 10-15 Mb/s tomoritessel? :D Vicc! A felbontas az edeskeves a jo minoseghez!

(#2014) Drenadar válasza Gsx-rr (#2013) üzenetére


Drenadar
veterán

A 1080p-nél érezhetően sokkal jobb...

(#2015) erahurka válasza jófejsrác (#2011) üzenetére


erahurka
félisten

Csak alig tudod használni mert telefonon/tableten szar, tévén kb. csak Samsungon megy az app közvetlen előfizetéssel, böngészőben a legmegbízhatóbb de ott is van hogy eldobja magát. Van még a nem hivatalos Kodi plugin ami megint tud bugos lenni, de legalább a felbontást tartja ha már megy. PS4-en tényleg elég jó, bár az app lassú és akad, tekergetni is nehézkes a filmben kicsit.

De legalább van szinkron és felirat.

[ Szerkesztve ]

(#2016) Gsx-rr válasza Drenadar (#2014) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Milyen forrasbol nezel 1080p-t? Egy jo minosegu rip agyonveri minosegben a streamelt 4k-t.

https://youtu.be/GmlVoGqcCUs

(#2017) Drenadar válasza Gsx-rr (#2016) üzenetére


Drenadar
veterán

"mindenféle" forrásból :)

lehet, de igazából ez az egész szubjektív. úgyis az a lényeg, hogy ki mit érez, nekem nincs nagy tvm, 43"-as samsung, ÉN úgy érzem, hogy elég jó a netflixes app minősége. bizonyára sok mindentől függhet hogy ki mit hogy érez.

(#2018) Gsx-rr válasza Drenadar (#2017) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Persze ,hogy jo amig nem hasonlitod mashoz!

En pl ezert semmilyen filmet nem nezek csak sorozatokat ami jobb minosegben nem elerheto!

[ Szerkesztve ]

(#2019) Drenadar válasza Gsx-rr (#2018) üzenetére


Drenadar
veterán

nah most ezt honnan szűrted le hogy nincs összehasonlítási alapom?
Nézd már el nekem, hogy nem vallok itt színt és nem sorolom fel az összes beszerzési helyet :D legyen az fizikai vagy letöltős, legyen az 10giga vagy 50?

(#2020) Gsx-rr válasza Drenadar (#2019) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Abbol ,amit irtal ,hogy erezhetoen jobb a Netflix 4k. Ha osszehasonlitanad rajonnel ,hogy ez nem igaz.

(#2021) Drenadar válasza Gsx-rr (#2020) üzenetére


Drenadar
veterán

Jó' vanakko :D

(#2022) ΞΔGLΞ válasza Gsx-rr (#2013) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Most konkrétan mindegyiket egy kalap szarnak tartod, vagy 1-2 sorozat után általánosítasz, mert igen, van fent ne mis egy olyan "4K HDR" nevezett gagyi, ami simán átverés, de van ott olyan is (nem is egy), ami kicseszett jól néz ki. Egy Q8 tévén meg azért rögtön észrevenni, hogy mi néz ki jól és mi nem. :)

(#2023) jófejsrác válasza erahurka (#2015) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Telefonon elindítom és átlövöm a tv-re a képet, gond nélkül megy (semmi akadás, vagy kép szétesés). Még kényelmesebb is mint a tv vagy ps távirányítójával külön kínlódni - ez ugyan igaz a netflix-re is. Mondjuk ott nekem van natív app a tv-re.

(#2024) idioty


idioty
tag

Lehet nekem is addig jó a minőség, amíg nem látom, hogy akár milyen is lehetne. De az az igazság, hogy nem is nagyon érdekel a minőség. Persze legyen egy szint, de szerintem fontosabb az, hogy jó legyen egy film vagy sorozat, amit nézek. Persze tudom, hogy van olyan film vagy sorozat, amihez hozzátesz nagyban a látvány és a hang és akkor már nem mindegy mit és hogy nézi az ember, de ezt sem hiszem, hogy egy xar filmből jó film lesz, ha iszonyat felbontással és tomorítetlenül nézek valamit.
Ha úgy érzem, hogy kell a minőség vagy hozzátehet a filmhez (csak film), akkor elmegyek inkább moziba.
De pl hiába néztem meg régebben az emlékmás felújított változatát moziban, a film az egy nagy xar volt. :) És ezen a hatalmas vászon, vélhetően nem rossz felbontás és a mittoménmilyendolby hang sem segített. :)
Aztán meg a TV-m FullHD, 40". 4 méterről nézem kb. Ekkora távolságból nem hiszem, hogy mérföldekkel jobbat tudna nyújtani egy 4K. Lehet, hogy többet nyujtana nagyobb méretben és talán közelebbről, de szerencsére még ott tartok, ahogy az elején írtam, hogy nem érdekel a minőség :D :DD

[ Szerkesztve ]

vót de egyelőre nincs

(#2025) HellGreg válasza idioty (#2024) üzenetére


HellGreg
őstag

Amúgy egyáltalán mi értelme van a 4k minőségű tvnek Magyarországon? A szolgáltatók még full HD csatornákkal is gyerekcipőben járnak, 8 ezerért meg ki fog 4k blu Ray filmeket vásárolni? Persze itt csak a legális forrásokra gondolok ami normális kéne hogy legyen. Hbo go szerintem a full hdtol is messze van. Netflixet nem tudom de ott meg magyar nyelvű dolgok nincsenek. Szóval ebben a formában a nagy 4k őrület egy parasztvakítás. A minap a szomszéd boldogan cipelte a 4k tvt haza. Megkérdeztem hogy és ugyan miből nyeri majd a 4k-t. Erre azt mondta hogy hbo go. Jesus. Sötét konzumidióták...

(#2026) Blaise válasza HellGreg (#2025) üzenetére


Blaise
veterán

Játék, 4k UHD filmek

(#2027) #30153472 válasza HellGreg (#2025) üzenetére


#30153472
törölt tag

Az anyagaim kb. 5%-a 4K, az újabban hozzám kerülteknél már 10-15% körül van. Sokkal jobb 5-10% 4K-t nézni, mint azon tipródni, hogy nézhetném, ha lenne hozzá tévém és lejátszóm, de nincs.

A Netflix 15 Mbit feletti bitrátával adja a 4K-s anyagokat. Mondj egy szolgáltatót, ahol ezt legalább ilyen minőségben megkapod!

[ Szerkesztve ]

(#2028) kmarci25 válasza HellGreg (#2025) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Itt szerintem nem az a kérdés, hogy mi értelme van. Inkább az, hogy a gyártók ilyet adnak. Persze van nem 4K modell is, de ha igazán jó panelt szeretnél, akkor olyat veszel, ami 4K-s. Én több évvel ezelőtt (asszem talán 5-6) vettem egy LG tv-t, nem csúcsmodellt, de a középkategória felső szegmensét. Eléggé utánajártam, mert olyat kerestem, ami hosszútávon jó lesz. Akkoriban a 3D volt a sláger, úgyhogy hiába kerestem olyat, amiben nincs, ami az elvárásaimnak megfelelt, az 3D képes volt. Mondanom sem kell, kb. 3-szor használtuk a 3D-t, az első hónapban, azóta többet nem. :DDD Nyilván a 4K-nak nagyobb jövője van, mint a 3D-nek, de hasonló a helyzet.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#2029) Kiskutya válasza HellGreg (#2025) üzenetére


Kiskutya
veterán

Másik probléma hiába lenne 4k tartalom ha a hálózat szar, pl ahol én lakom ott a Telekom 10m netet tudod adni néha felmegy 12re. Azért kicsit durva volt megszokni az 1000es digi után....

hmm...

(#2030) csabi63 válasza #30153472 (#2027) üzenetére


csabi63
senior tag

Mondok. CuriosityStream-en 25 Mbit/s az UHD, és gyönyörű. Doku streaming szolgáltatás, technológia, természet, tudomány, történelem korszakokra bontva, etc. 89$-ért, mert annyi az UHD 1 évre. (1080p-ben lényegesen olcsóbb, de van 7 nap trial, lehet változtatni fel-le. Vagy lemondani, ha nem tetszik) A tartalom 15%-a csak UHD, de folyamatosan növekszik. Tavaly még lámpással kellett keresni, de már szép számmal akad. A smart tv app pedig kényelmessé teszi a használatát.

Nem mintha a Neflix nem lenne szép. A HDR nagyot üt, ugyanúgy Prime Video-n is. Az én szememnek ezek már közel vannak a tökéleteshez, és ide tartozik a Curiosity, meg a Love Nature 4K is. És sok más, de ezek legálisan elérhetők nálunk.

(#2031) Kiskutya válasza csabi63 (#2030) üzenetére


Kiskutya
veterán

Néznem én ha lanne netem hozzá....

hmm...

(#2032) idioty válasza kmarci25 (#2028) üzenetére


idioty
tag

Számomra azért van értelme a 4K (és nemsokára már a 8K) TV őrületnek, hogy a nekem tökéletes FHD minőségű kíváló képminőséggel rendelkező TV-k olcsók lesznek :D

vót de egyelőre nincs

(#2033) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Tudnátok pár UHD címet adni amin van Magyar felirat. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#2034) pippo76 válasza Franky2Ster (#2033) üzenetére


pippo76
tag

Blacklist

(#2035) szabog74 válasza Franky2Ster (#2033) üzenetére


szabog74
aktív tag

Daredevil, Luke Cage, Stranger things, Narcos talán

(#2036) Franky2Ster válasza szabog74 (#2035) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

Köszi, szuper!

(#2037) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Narcos Mexicot valaki elkezdte mar?

(#2038) lalakov válasza Gsx-rr (#2037) üzenetére


lalakov
senior tag

Igen.

[ Szerkesztve ]

(#2039) Frawly válasza Franky2Ster (#2033) üzenetére


Frawly
veterán

Ezek egyike sem kell jó sorihoz. Ajánlom a Trailer Park Boys-t, ha elérhető a magyar kínálatban. Igaz csak SD, 4:3-as képarány, mivel régi sori, meg se magyar szinkron, se magyar felirat, de amúgy üt :DDD

(#2040) Franky2Ster válasza Frawly (#2039) üzenetére


Franky2Ster
senior tag

Köszi de kihagyom, meg hagyom neked! :DDD

(#2041) ΞΔGLΞ válasza Gsx-rr (#2037) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Hát, nem rossz, de azért hanyatt sem vágtam magam eddig...

(#2042) lalakov válasza Gsx-rr (#2037) üzenetére


lalakov
senior tag

Befejeztem. Jó lett, mint az előző évadok.

(#2043) erahurka


erahurka
félisten

Lehet valahogy hossz alapján keresni Netflixen elérhető filmeket? :F

(#2044) #30153472 válasza erahurka (#2043) üzenetére


#30153472
törölt tag

Lehet:

[link]

Sort by Runtime

Van viszont néhány tétel, amihez nincs adat, azok az elejére kerülnek.

(#2045) erahurka válasza #30153472 (#2044) üzenetére


erahurka
félisten

Wow, köszi! :R

(#2046) Luissimo


Luissimo
veterán

Két nagyon jó sorozat, lenyűgöző mindkettő.
nemkértétek ugyan, csak egy apró figyelmesség a javaslat : :K

egyik és a másik

(#2047) #30153472


#30153472
törölt tag

The Good Place

[link]

(#2048) kmarci25 válasza Luissimo (#2046) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Hát, szerintem a The Sinner második évada mellényúlt. Az első évad nagyon tetszett, a második jól kezdett, érdekes volt a téma, de nagyon elnyújtották, elvesztettem az érdeklődésemet iránta.
Viszont próbáljátok be a Mindhunter-t, ha javasolhatok én is, készüljön rá, aki nekimegy, hogy lassú, de nagyon izgalmas kérdéseket jár körül, nagyon jó alakításokkal. Az FBI viselkedéskutatási csoportjának kezdeteiről szól, de nem a Criminal Minds stílusában, nincs lövöldözés, meg egy rész-egy ügy, annál ez jobb. Kritika itt.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#2049) Luissimo válasza kmarci25 (#2048) üzenetére


Luissimo
veterán

:(( énmégcsak az elsőnél tartok,
de mostmár érdekel a második is, hiszen ízlések és pofonok ugye, ;)

ja,
a Mindhunter is jó.

Banshee-t láttad ?

(#2050) kmarci25 válasza Luissimo (#2049) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Banshee. Hát persze, a bűnös élvezet. Kár volt az utolsó évadért, a többi remek.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.