Új hozzászólás Aktív témák

• Rolly

veterán

válasz #44448768 #6277 üzenetére

Annyit hozzáraknék, hogy új építésnél lehet olcsóbb a cekász a jó hőszigetelés miatt, de oda kell már klíma is (nálunk jó a hőszigetelés, de így a falak nem tudnak lehűlni és nyáron 2 ember + tv befűti 30-32 fokra a szobát).

És ha már így nézzük akkor egy hőszivattyú ami padló fűtést és mennyezet hűtést tesz lehetővé árban nem irreálisan kerül többe. Nekünk a ház klímázása 1,5 milió Ft volt (3 daikin ftxp20-as a szobákba + egy lg art cool a nappaliba). Ennyiből már kijön egy hőszivattyú.

Viszont ha egy hőszivattyú van és elromlik akkor nincs fűtés vagy ha nincs áram, de akkor a cekász esetén sincs...

Szóval ha már bent van a gáz szerintem jó kombó lehet a gáz + klímák felújítás esetén is, mert lehet többszörre telepíteni a klímákat nem muszáj egyszerre. Most ha nálunk valami elromlik akkor van még 4 (pontosabban 5 mert van kandalló is) eszköz ami tud fűteni, ha nincs áram akkor meg a gázkazánt (vagy kandallót) tudom táplálni egy akkuról 8-10 óráig...

Nálunk mivel akkor még nem voltam ennyire tájékozott, egy kombi gázkazán van fő fűtésnek, de nem tudok olyan hibát elképzelni amiért így, hogy már bent van megérné másra (áramra váltani), mert a kazán 400e volt kémény 2 méter szóval semmi olyan nincs ami miatt érdemes lenne átállni hőszivattyúra, de mivel a klímák kellettek a hűtés miatt, így már olyan klímákat vettünk amivel ha kell állandóan vagy (nappali LG) szakaszosan azért fűteni is lehet...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés