Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz adika4444 #63576 üzenetére
szia,
a szolgáltatónál már nincs direkt szerviz, továbbítják a készüléket a gyártói/szerződéses szervizbe, vagy magad is viheted közvetlenül megfelelő apr-be - utóbbi a gyorsabb.
bevizsgálják, szavatosság esetén pláne alaposabb a dolog, ráadásul ekkor már rajtad, mint felhasználón a bizonyítási teher, hogy a hiba már a vásárláskor - ebben az esetben cseréléskor - adott volt - a leírásod szerint ez nem így van, ami buktató lehet -, illetve nem felhasználói rendeltetésellenes használat okozta azt.
nem értem, hogy miért nem cseréltetted februárig - még a jótállás keretében, amikor még nem rajtad a bizonyítási teher -, ha már annak lejárta előtt jelentkezett a hiba...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz adika4444 #63579 üzenetére
az baj, hogy így már sokkal kockázatosabb a dolog és közel sem teljesen biztos a siker.
eleve kérdezni fogják, hogy mikor jelentkezett a probléma, hiszen fontos szempont, az meg elég életszerűtlen, hogy adott időpontban már jelen volt, csak te azóta nem foglalkoztál vele, meg a szabály is úgy szól, hogy a fogyasztó a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kereskedővel közölni.
2 hónapon belül minősül kellő időben megtettnek, és bár a későbbi bejelentés sem jár jogvesztéssel, de akkor már kérhetik a késedelmes bejelentéssel okozott károk megtérítését.
remélni kell a legjobbakat, hátha összejön, csak nem feltétlenül lesz egyszerű...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MK VII
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz adika4444 #91997 üzenetére
Úgy egészében biztos, hogy nem bontogatják a kapcsolatot, hiszen akkor elég sok minden nem működne rendesen (pl. VPN). Ha te üzemelteted a szervert, érdemes volna debuggolni. Meg megváltoztatni az alapértelmezett kommunikációs portot, mert azt biztos hogy priorizálják Telekomék, de nem feltétlenül a te irányodba. Meg ott lehet még a nat okozta problémakör is.
-
kchris78
veterán
válasz adika4444 #113498 üzenetére
én próbáltam végiggondolni és 2 út van:
influenza: esélyesebb elkapni de ha elkapha az ember nincs akkora gáz...
korona: most még itthon kisebb esély de ha elkapja az ember 1-3% a mortalitás.. Én ha ki kell próbálni inkább az elsőre szavazok... Persze lehet vigéckedni itthon amíg be nem robban itthon is a dolog (mindenhol exponenciális a felfutása a dolognak, már most jobb lenne mindenféle intézkedést meghozni). -
törölt tag
válasz adika4444 #129438 üzenetére
Abban a telefonban van egy idegen, aktív esim. Vagy a rokonod már berakta a kártyát mint esim (weblapon esimre cserélte a fizikai simet a számával), vagy nem hosszabbítással vette a készüléket és az új előfizetés mint esim került aktiválásra a vásárlásnál. Ha ezek egyike sem áll fent, akkor visszacsomagolt , használt telefont kapott, amiben benne lett felejtve egy aktivált esim valakinek a számával. Ezek az opciók. Mindenesetre az esim kitörölhető a készülékből és újra hozzá lehet adni.
[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz adika4444 #129438 üzenetére
Ha hív a rokonod akkor ő számát látod?
Nemigen látam még olyat hogy egy teljesen szűz telefon letölti a szolgáltatói eSIM-et pl qr kód beolvasása nélkül. Esetleg átköltözésnél talán áthúzza az előző iphone-ról (nem értek az almához), de ha az fizikai SIM-es volt, akkor az úgy érdekes. Amúgy azok az eshetőségek valamelyike, amint Siofok000 kolléga is írt.
Nekem amúgy ez (aláírás) az első eSIM-es telóm, A Telekom-nál a weboldalon kel igényelni az eSIM-re váltást és emailbe küldik a qr kódot tartalmazó pdf-et. Ill. a dokumentumok között is elérhető lesz.
#129440: Akkor ez IOS-nél így működik? Érdekes.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
kchris78
veterán
válasz adika4444 #135323 üzenetére
Valami ilyesmi a tapasztalatom nekem is Diósgyőrben. Nincs már B3-as 4G de van B20/28 és N28.. Azóta nincs teljes megállás, egy pár Mbit mindig van.. Youtube spórolós módon arra a pár percre mindíg megy.. M3-as pályán múltkor YT végigment Hatvan - Miskolcig megakadás nélkül. (videókat hallgatok mert sok esetben a videó inkább csak aláfestés).
Műszaki oldalról azt mondom hajrá legyen mindenhol N78 meg temérdek B1 B3 B7 meg 5G megfelelője, de pénzügyi oldalról pénzégetés tulajdonképpen ha kihasználatlan (csak speedtestkor megpörgetett) kapacitás áll rendelkezésre folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
KBL001
tag
válasz adika4444 #135388 üzenetére
Most is írja a box,hogy megy mind a kettő.
Sztem kb mindenkinél,szóval azzal nem lenne gond.
De igen,amúgy a nat miatt gondoltam rá,mert nem open.
Nem egy nagy dolog,hogy moderate,de azért zavar.
Föleg,hogy írja azt,hogy upnp sikertelen,de ha azt engedem a routerben,akkor egyből dupla nat van. -
Localmatador
tag
válasz adika4444 #135799 üzenetére
Üzletben csak néztek rám pár napja , ilyenről nem is hallottak (átirányítás levétele). Telefonos ügyfélszolin ma lesz időm próbálni, hát azért vannak kétségeim...
Kimenő hívás indítható a multisim-ről és a fő szám lesz látható a hívásfogadónál. Viszont ha sms-t küldenek multisim-ről, akkor annak a technikai hívószáma lesz látható a fogadónál, nem a fő.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz adika4444 #137116 üzenetére
Köszi, én is hasonlóra tippeltem.
Többet remélem nem tapasztalok ilyet◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kchris78
veterán
válasz adika4444 #137204 üzenetére
Szerintem is ez történik, illetve a másik is hogy ha a telefon átmegy nagyobb frekvenciára akkor relativ közel a toronyhoz is lehet alacsonyabb térerő a rosszabb terjedés miatt, ilyenkor a telefon nem visszaáll kisebb frekire hanem VoWifi.. Lehet próbálják megtartani a terhelést a nagyobb frekvenciákon. (wifi nélkül + adatterhelésre lehet végül leváltana)
-
4Grider
nagyúr
válasz adika4444 #137390 üzenetére
Most küldtem be a gmail-es mailcímemre a lenti ismert email címről emailt. Simán bejött, annyi, hogy a fejlécbe bekerült a
"spf=softfail (google.com: domain of transitioning billgates@microsoft.com does not designate 185.xx.xx.xx as permitted sender"
sor, amit egy normál emailező vagy észrevesz, vagy inkább nem. -
4Grider
nagyúr
válasz adika4444 #139302 üzenetére
Speciel nálunk is itt Dél-Budán esténként már csak 20 Mbps környékén van az 5G letöltési sebessége (felfelé ilyenkor jellemzően gyorsabb). Ezt a terhelést egyértelműen nem a telefonok okozzák. Azt gondolom, hogy sokan inkább lemondták az egyre jobban dráguló vezetékes netjüket és tértek át mobilnetre. Bár ha az ember ezt routerbe teszi, akkor tök mindegy, hogy van-e rajta hívásvégződtetés, a router a hívással úgysem fog foglalkozni.
Meg mondjuk nagyvárosokban nem N28-on kellene az 5G-t tolni... -
PedroPascal
senior tag
-
Diák66
őstag
válasz adika4444 #139302 üzenetére
MultiSIM:
"Válts Gigaerős Korlátlan Net Okosvilág csomagra melyhez 2 MultiSIM-et adunk, így díjmentesen lehet a tiéd a Tablet/Laptop MultiSIM!"
Laptopon eleve hogyan is akarsz hívást indítani? Nekem az okosórában pont az volt a baj, hogy nem csörgött ki, bekapcsoltak rá mindent, azóta kicsörög még ha az adatforgalom ki is van kapcsolva. Nincs gond azzal, ha a fizikai SIM-et routerbe teszed.
-
tag
válasz adika4444 #139327 üzenetére
Nekem laptopban van az egyik MultiSIM; amikor felhívnak, akkor jelez a Fő SIM és a mobilban lévő MultiSIM; a laptopban lévő MultiSIM nem jelez hívást. Ez alapján a laptopban úgy működik a MultiSIM, mint ahogyan működött régen a DuoNet SIM. Régen a DuoNet SIM a laptopomban volt, mert az akkori laptopok képesek voltak mobilinternetezésre; persze a mostani laptopom is képes mobilinternetezésre. 21 éves korom óta használok mobilinternetezésre képes laptopot; szóval már több mint 10 év tapasztalatom van a mobilinternetezés laptoppal dologban.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
xy.zsolt
őstag
-
enginev3.0
félisten
válasz adika4444 #141783 üzenetére
Persze persze, szép dolog is az otthoni net, optikán, én is használom
Csak ma már szerintem többet használják a telefont internetezésre, főleg a fiatalok, akiket nem fog érdeklei a qos, hanem azt látják hogy korlátlan internet 5700ftért és megveszikEz van, el kell fogadni, és ma már az az 5gb internet amit adnak tiktokozás mellett semmire nem elég, de még a 15 se
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Landsmann
addikt
válasz adika4444 #141840 üzenetére
A XXI. században vicc amit a feltöltőkártyás SIM-ekkel csinál a Telekom. Tudom, hogy két külön rendszer a kárytás és a számlás, de mint a példa is bizonyítja, nem megoldhatatlan feladat a két rendszer átjárható használata. Nem beszélve arról, hogy a másik két szolgáltatónál ilyenről nem is hallottam, hogy nincs feltöltős SIM készleten. Jó, más rendszert használnak. De basszus, itt olyan összegű jutalékot kapnak a feltöltős szerződések után, hogy nekik megéri, a Telekomnak meg nem?
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
aktív tag
válasz adika4444 #142018 üzenetére
Vannak ezirányú fejlesztések, idő szükség az elterjedéshez.
Telekom havidijas előfizetés esetén működik két iPhone között a Quick eSIM TRANSFER.
Hasonlóan terjed az a módszer is, amikor egyik iPhone-ról költözöl másikra és csak egymás mellé teszed őket (megtörténik az átvitel). Ez jelenleg csak néhány régióban van így (pl U.S.), ahol már a tavalyi család bemutatója óta csak eSIM van az iPhone-ok fedélzetén.
Jó példa a Yettel pre-paid esete is, ahol egy papír lapon kapod a QR kódot, ami többször is felhasználható. Az előző eSIM törlése után csak beolvasod és kész.
Tehát alakul ez, értelemszerűen időbe telik a terjedés. De van pozitív változás, hogy könnyen, gyorsan menjen a költözése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest