Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27612) gabaan


gabaan
csendes tag

Segítségeteket kérném. T-Mobilnál volt 1 éves hűségnyilatkozattal egy 5GB Mobilnet előfizetésem, a szerződés dátuma 2008. 02 hó, és lejárt volna csendesen 2009. 2. hóban, de ezt a nyugalmat megszakította a következő sajálatos esemény: 2008. 11. és 12. hóban külföldön tartózkodtam, s abban a naív tudatban, hogy csak perceket használom, az biztos nem lesz sok, rámentem a netre és emailezgettem. Jött is a csekk 112.000 Ft-ról, bementem a T-Mobhoz, kértem részletes híváslistát, ami kimutatta, hogy igaz, hogy többször pár percet mentem csak rá, de ez kölföldi tarifával ennyibe kerül, s ezt ki kell fizetnem. Nem fizettem ki, pedig részletfizetést is ajánlottak, a volt párom befolyásolására, tanácsára, amit persze azóta már bánok.) s azóta kaptam felszólítást, kikapcsolták, megszüntették a szerződést, s mivel szerződésszegésnek minősül, mert nem rendeztem a tartozást, ezért persze a kötbér (a szerződésben 35e Ft) és rámhárul.
2009 októberben ügyvédi felszólítás jött, melyben közlik, hogy ha 151000 Ft-ot kipengetek 3 részletben, eltekintenek a bírósági eljárástól. Nem fizettem, jött még egy decemberben, ugyanattól az ügyvédtől, hogy egy összegben fizessem ki a 151000Ft-ot, s akkor eltekintenek minden további költségtől, ha nem, fizetési meghagyást lesznek kénytelenek kérni. Voltak telefonok is abban az időszakban, amiket nem vettem fel, aztán elült a dolog. Nagyon úgy néz ki, hogy elévült az ügy.
Kérdésem, hogyan tudhatom meg, mennyi most a tartozásom, 2013-ban, azaz 4 év távlatából? (ha bemegyek a T-mobhoz, ott azt mondják, 112e a tőketartozás, de a többit nem tudják, mert átadták az ügyet. A kötbért bele sem számolta ebbe, ami még 35e a szerződés szerint). Ha behajtási csoportot hívom, akkor azzal gondolom, megszakítom az elévülést, amit viszont nem akarok. Ki lehet ezt számolni valahogy?
Azért szeretném megtudni a tartozásom mértékét, hogy mennyi követelés áll fent velem szemben, mert hamarosan örökségből lakástulajdon részem lesz, hogy eldönthessem, érdemes-e a nevemen tartani a lakást, vagy el kell adnom esetleg a részemet, vagy még annyi a tartozás, ami kifizethető négy év távlatából?
Ha fizetési meghagyás van ellenem, akkor értesítenek róla? Eddig nem kaptam ilyet. Ezelőtt évekig nem voltam elérhető lakcímen, az állandó lakcímemre érkezett leveleket pedig anyám visszaküldte a postással, elköltözött jelzéssel. Ha ezalatt érkezett ellenem fizetési meghagyás, azt hogyan tudhatom meg?
Jelenleg nincs a nevemen semmi, amiből végrehajthatnának, de mint írtam fentebb, hamarosan lesz.
Négy év után a Szolgáltatóval lehet egyezkedni amúgy, vagy?
Elnézést a sok kérdésért, várom szives segítségüket, mit tanácsolnak?
Ha bármilyen adat kell még, megírom természetesen.
Előre is köszönöm! :R

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.