Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89434) Cane


Cane
őstag

Sziasztok!

Ma két probléma is előjött a kocsival Espace IV. benzin, F4R 792, 136LE.

1.
Ma elindultunk a kiscsaláddal és az kirándulni. Előtte otthoni fém kannából beleöntöttem kb. 10l benzint, mert tudtam, hogy a régi fűnyírómba már nem tudom elhasználni. Ekkor kb. 3 egység volt a benzinszint. Az odaút kb. 60-80 km volt az út, majd pár óra múlva elindultunk haza. Ekkor mentem a belvárosi szakaszon 2x2 sáv külsőjében, majd egyszer csak olyan erőtlen lett a motor hogy szinte csak lépésben akart menni, gázadásra megtorpant, semmi erő, semmi húzás, alig alig haladtam talán gyalogos tempóban. A műszerfalon nem volt semmi hibaüzenet, semmi szokatlan. Kicsit beállt miattam a külső sáv, majd leállítottam stop gombban, majd pár mp múlva start gomb. A kocsi indult újra volt ereje. Mivel talán ha 1 egység volt az üzemanyag gyorsan elmentem az első kútra, raktam bele "nagy tisztítóhatású" EVO 100-at. Azóta kb. mentem mindenféle terepen vagy 80 km-t de nem jött elő a hiba. Ilyen problémám korábban még nem volt de én most estefelé arra gondoltam, hogy reggel véletlenül "rossz" kannából tankoltam, mert a friss benya helyett egy több mint egy éves fel nem használt állott benzint töltöttem a másik kannából. Tudom ügyes vagyok. :U Most azt nem tudom, hogy ez odacseszett-e az üzemanyagszűrőnek vagy valaminek de az is biztos, hogy többet nem tankolok kannából csak SOS esetén.

2.
Tök száraz időben az ablaktörlőm működött, majd fent maradt és azóta sem tudtam életre kelteni. Ezt azért mondom csupán, mert nem történhetett esőtől beázás, stb, ugyanis korábban már előjött pár percre ez a probléma. (A hátsó ablaktörlő persze tökéletesen működik.) Megfogtam a fentmaradt jobb oldali első lapátot és kisebb erő nélkül visszakísértem a helyére, ezzel a bal oldali is magától a lement a helyére. Próbáltam többször de nem indul, hangot sem ad az ablaktörlőmotor, relé, stb.. :F

Ha van ötletetek a problémák megoldására vagy esetleges "mit nézzek meg" pl. boztosíték, stb. vagy mi romolhatott el, akkor a tanácsokat szívesen fogadom. Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.