- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok ismet.
Vicces, hogy par hetente jarhatok utana hibaknak :)Valtotarto bak es leomlo tuzkarika, valamint hatso fekmunkahenger par csere volt az 1.2 16 szelepes 2004-es facelift elotti twingomon.
Most magasabb fordulatszamon berezonal a motor. Ez 50 felett harmasban, negyesben 65 felett, otosben 90 felett ertendo.
Szerdan viszem vissza, de ha lehet, szeretnek korvonalazni lehetosegeket, esetleg magam is leellenorizni dolgokat, hogy gyorsabban haladjon a dolog.
Ez valtotarto bak hiba lenne, rosszul szerelte be a srac?
-
Sanyo77
tag
Használ valaki Laguna 3-on utólag beszerelt nappali menetfényt, ami sötétben is ér valamit?
Megőrülök a lámpáitól, nagyon gyengék.
2008-as nem xenonos.
Üdv
-
rob210
Topikgazda
válasz
Skyhigh #79397 üzenetére
Na csak sikerült.
De akkor legyen.
Senkit nem minősítek, a golfost nagyon sajnálom, ezzel neki kell együtt élni, bár ahogy lehárította a felelősséget menni fog neki.De én, ha vezetek, felmérem mit tud a kocsi, tisztában vagyok a saját képességeimmel is és eszerint megyek bele előzésbe.
Volt már nekem is, hogy rosszul mértem fel és akkor mivan? Index és szépen visszasoroltam.Az tény , hogy sokan akkor állnak neki gyorsítani amikor meg akarod őket előzni, ez is egy modernkori mentalitás, ezeket mondjuk mindet megfosztanám a jogosítványától. Ez a leg meggondolatlanabb veszélyeztetés.
De téma lezárva mindenki úgy hal meg a közutakon ahogy az meg van írva a nagykönyvbe .
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Somatom #79391 üzenetére
Amúgy a példád nagyon jó, sokat vezetsz 40 tonna rakománnyal, tudod ismered a kamiont tudod mit tehetsz meg.
Tegyük fel elméleti síkon, az esetek 99%-ban a jelen kamionnal csak 10 tonnát szállítasz évek óta, de jön egy megbízás hogy most 40 tonna lesz a vontatvány.
Az első 10-20 km alatt csak az jár a fejedben, hogy "óvatosan, most máshogy viselkedik a gépjármű, nem ebbe az előzésbe most nem megyek bele, mert bár ez máskor simán menne, de most nem fog, ezt a kanyart most sokkal lassabban kell bevennem, mint máskor "?
Kell némi idő és távolság, amíg az ember ráérez és hozzá szokik.Saját családi tapasztalat, hogy nyaralni indulás után édesapám szájából rendszeresen hangzott el, hogy mi van már ezzel az autóval, pedig inkább nyugdíjas vezető kategóriába sorolnám, a gond az volt hogy többnyire egymaga használta az autót
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
forceberg #79392 üzenetére
Végig a sebesség határok betartásával vezetésről van szó, de javaslom kipróbálásra, egy 90 km-es szakaszon egy hatvannal közlekedő gépjárművet előzni üres autóval és úgy ha belepakol valaki 300-400 kg bármit.
Ezzel elég egyszer szembesülni az életben...
Tudod hogy simán meg tudod előzni, aztán mégsem...
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Somatom #79391 üzenetére
Nem így értettem,
Amikor megváltozik az autó dinamikája, mert bent van a csomagtartóban 300 cement és jön egy előzés, kikanyarodás ami amúgy simán megvan, bőven (tehát nem necces, nem kell más a közlekedésben résztvevőnek lassítani) és ekkor veszed észre, hogy b@kker, mi van, miért nem megy és ebből lesz egy olyan szitu ami miatt másnak fékezni kell.
Aki több autót (más más teljesítményüt) az mint a nemzetközi tanulmányok mutatják, a sűrű autó váltások miatt máshogy vezet, nem alakul ki benne hogy hol az autó határa.
Az aki csak egy autót vezet sokkal jobban ismeri az autó határait, ez rutinná válik és ha 99%-ban egymaga vezet akkor ha beül mellé még 4 ember ami mondjuk plusz 250 kg, akkor se tudja magát azonnal függetleníteni a beivódott rutinoktól.Egy 100 LE autónál ez drasztikusan megváltoztatja az autó karakterisztikáját már 70 kmph alatt is. Arról nem beszélve mekkora a különbség egy üres és egy 4 fővel telepakolt pl 60 lovas Twingo esetén.
Olyan 170-200 LE az amikor a sofőr nem nagyon vesz észre másmilyen dinamizmust, gyorsulás egy üres és egy telepakolt autó között. -
válasz
Skyhigh #79390 üzenetére
Ezzel nem tudok egyetérteni.
Azt kell felfogni, ami nehéz, hogy időben kell elindulni, nem másokat veszélyeztetni.
Főleg, ha 4-5-en ülnek az autóban.
A Golfos sztori meg a tájékozatlanság, fizika órákról hiányzás és a felelősség teljes elutasítása!(#79391) Somatom: Erről van szó, de ahhoz időben kellett volna elindulni.
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Somatom #79384 üzenetére
Ezzel egyet is értek, nem csapatás a cél, hanem 2 fővel megpakolt csomagtartóval egyszerűen a kis Clio 100+ LE ide vagy oda konkrétan úgy kell megtervezni az előzés mint ha 75 lovas lenne.
Erre céloztam annál, hogy csak kis %-ban fordul elő, hogy gyengusz az autó.
Egy 140-150 lovas 1300 kg körüli autó is bőven elég, ha 1-2 fő ül benne, minimális csomaggal.
Amikor 4-5 fő ül benne, félig tele a csomagtartó akkor egy közúti előzés (90 kmph alatti) alatt az autó máshogy viselkedik, gyorsul.
Sajnos volt az ismerősök között halálos kimenetelű baleset ahol a sofőr túlélte és azt bizonygatta hogy a kis golfja nem ment hiába nyomta az előzés közben, mint kiderült 99%-ban egyedül használta, most meg 5 fő ült benne.
Be akarta perelni a gyártót, hogy az autó romlott el garancia alatt, holott nem...Tehát tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni, bútor vásárlás az IKEA-ban, csempe lakásfelújításkor, stb.
-
Somatom
veterán
válasz
rob210 #79386 üzenetére
Pedig, ott a pont. Pl. látom pályán, ahogy a sok hülye villog hátulról a belső sávban előző kamion seggében. Jókat szoktam derülni rajtuk. Én ilyet nem csinálok. Tart, ameddig tart, kivárom. Nem teszem magam nevetségessé, mert kamionosként tudom, hogy azt a sofőrt egyáltalán nem érdekli, hogy egy matchbox villog a háta mögött. Nem ártana egy kis német közlekedési morált tanulni. Elsőre muja tutyimutyiknak tűnnek, pedig van logika abban, amit csinálnak, ahogy csinálják. Én már teljesen átvettem azt a stílust.
-
Somatom
veterán
válasz
Skyhigh #79380 üzenetére
Pályán GPS szerinti 130 -at utazok. Teljesen elégedett vagyok azzal a dinamizmussal, amit tud ez a 150 lovas motor, pedig üresen 1,9 tonna az autó. Persze, "csapatásra" alkalmatlan, de az ilyen hajlamaimat kiélhetem máshol, más járművel.
Meg, a Prelude után ismét van napfénytetős autóm, ami hatalmas élmény. Amikor a szöszi az ölembe ült, kidugta a fejét, miközben megtámaszkodott a tető keretébe, akkor a Prelude -ben nyomott a kézifék.Ebben viszont a hátsó, középső ülésről kényelmes a póz. -
rob210
Topikgazda
ha nekem elég 107 Le a biztonságos közlekedéshez úgy, hogy még az autópályán se vagyok forgalmi akadály, akkor mire nem elég a 140le?????
Én ezt sose fogom megérteni.
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Somatom #79374 üzenetére
Pl Kadjar esetén máshogy van hangolva a motor és a sebváltó is, jobban megy mint a kedvezőbb LE/tonna arányú Megane ami nem adódhat abból hogy 10 LE plusz van benne, de 300+ kg plusz tömeg is. Pont Megane 140-és után egy 150-es Kadjar is volt a tesztvezetéskor és nem akartam elhinni hogy csak 10 LE a plusz.
A 140 lovas motor kombi Megane-ban, olyan érzés mint a 103 lovas motor a Clio 3 kombimban. Több mint elég az esetek 80-90%-ban, de amikor nagyon kellene akkor hiányzik még 10-20 le (~15%+) -
DonThomasino
veterán
Megane 2 gt Alapjáraton álló helyzetben mint ha kicsit hintázna az autó,
vagy masszírozná valami a hátam ez mi a csoda lehet?
Mindkét ajtóból 80 felett halk percegő kattogó hangot hallok mi lehet ? -
Somatom
veterán
-
válasz
rob210 #79367 üzenetére
Kivétel-visszarakás után is talán érdemes lenne mérni, de ha már egyszer ki van véve, akkor jobb a békesség, csere.
Az önindítózós sztori:
Ha jól emlékszem, a 2.0dCi-nél 130-150 ugyanaz. A gyárilag 150 felettiek turboja vízhűtéses.
Aztán pl. csipkével a 130-178-asok kb. ugyanaddig tudnak elmenni, szóval a lényegi rész azonos. -
rob210
Topikgazda
válasz
rob210 #79367 üzenetére
Na azért most leírok egy "civil" storyt.
Bejöttem dolgozni, egy munkatárs, nem közvetlen kolléga, ment volna haza éjszakás volt.
Indítaná a kocsit de semmi.
Autóklub tag így kihívta őket, ha már egyszer fizeti legyen valami haszna.
A kiérkező jól felszerelt szervizkocsiból egy idős "szaki" szállt ki.
Mért egy akkufeszt, majd közölte, indítson!
Kattant egyet az indító, akkufesz szépen tartotta magát nem esett be.
"Szaki" hát ez önindító.
Mivel automataváltós ezt betolni se lehet, küldünk egy trélert elszállítjuk a telephelyre.
Nem volt szimpi se amit mondott , se ahogy, mondta. A munkatárs szólt, hogy november elején ugyan ez volt akkor cserélték az indítómotort. "Szaki" és akkor mi van, megmondtam mi a baja, ha nem tetszik javítsa meg maga. Ekkor közölte az autoklubban volt az autó javításon. Csávó, akkor valamit elszúrtak a műhelyben ő 30 éve ezt csinálja ez indító hiba. Oké itt durrant el az agyam. Megkérdeztem nem kéne egy testpontot mérni, biztosítékot átnézni, úgycsinálni mint, ha segíteni akarna? Jött a rideg válasz, maga mért ugat bele a dolgomba, ez az én szakterületem . (Innen neveztem el szakinak). Na ekkor volt a fordulópont a csendes, szemlélődőből átváltottam el mész te az any@dba 30 év ide vagy oda. Kivettem a kocsiból egy testvezetéket. Rácsíptettem az aksi negatívra adtam egy testpontot a blokkon. Mondtam a srácnak csüccs be indíts. Milyen érdekes blizzzzz és gyönyörűen járt a motor. A Szaki kicsit kezdett feszült lenni. A srác nem írta alá a "munkalapot" valamint jelezte ennek lesz következménye. Novemberben ugyan ezzel a hibával cserélték az önindítót 96ezer forintért.
Nem csodálkozom, hogy az emberek utálják a szerelőket. -
Skyhigh
aktív tag
Megane 4 TCe 140-nél van valakinek tapasztalata, hogy lehet-e valamilyen módon 160 lovassá tenni? Pl a TCe 160-as motor vezérléssel. Chip tuning nem igazán vonz, de ez a motor 120-160 lóerő között elérhető, bár a Renault szerint nem pontosan ugyanolyanok, de a Merci szerint a 160 ló alatti motorok ugyanolyanok, csak elektronikussan van eltérés.
-
szaja11
újonc
Néhány hete rob210 mester mérte, hogy már nem az igaziak az izzítógyertyák. (2007. 1,5 dCi, 86 ló, 430 000 km) Valóban lehet velük már valami, mert -2 fokban is elég sokat tekert mire elindult. Tavaly csak -10 alatt csinált néha ilyet.
Melyik típus javasolt elsősorban? BERU, Champion, Bosch? Illetve mindegy csak márkás legyen (Valeo, NGK, Magnet iMarelli stb.) vagy az olcsók (Ridex, Kamoka stb.) között is van jó? -
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75 #79356 üzenetére
Amit leírtál azt nem is értem.
De most már megmézem a gyári leírást 8 szelepes rég volt a kezeim közt. De a trafó pár az tuti 2-3/ 1-4 ebből következtetve a gyújtási sorrend egy itt egy ott. A főtengely is úgy dolgozik. -
eTrade
tag
válasz
rob210 #79353 üzenetére
Mázlid volt. Annó nálam az 1-es Megane túráztatta magát hidegen, volt szerelőnél és állítólag jók voltak az 'O' gyűrűk... pedig nem voltak azok. Rendesen kikeményedtek és deformálódtak 10+ év alatt azok a gumigyűrűk.
A szerelő miatt addig már kicseréltem benne alapjárati szelepet, MAP szenzort, beszívott levegő hőmérséklet szenzort és diagnosztikára is vittem a kocsit. -
Skyhigh
aktív tag
válasz
MC Pite #79330 üzenetére
Úgy néz ki megvan a megoldás, spotify windows alkalmazással fel veszem az adott mappát/albumot/számokat helyi fájlnak, azokat beleteszem egy lejátszási listába, majd mobilon az spotify alkalmazásban megkeresem az előbbi lejátszási listát és letöltöm (ugyanazon a wifi/vezetékes hálózaton kell hogy legyen mind a két eszköz).
Innentől kezdve már a telefonom a spotify alkalmazással játszható a saját album. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
75kokoko75 #79351 üzenetére
fogalmam sincs, mert a az egyes henger a váltónál van
1,3,2,4Tehát akkor a te kérdésedre válaszolva:
4,1,3,2 de ez így bonyolultabb -
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok.
98 scenic 1.6 8v gyújtási sorrendje mi lehet a vezérlés felől indulva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Megújult a PROHARDVER!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest