- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Hát gyerekek azért csak annyit tudok mondani R&R
Redbull renault
Megint nagyot ment a kis német srác -
g.gergo
senior tag
Így igaz, ahogy mondod. De szerintem nem is azzal van a legnagyobb gond, hogy kik szerelik össze, mert Németországban sem a német csinálja, hanem a török vendégmunkás. Az számít, hogy adott termelési/összeszerelési folyamat elé milyen minőség követelményeket támasztunk. Ez vhol magassabb szinten, van ahol alacsonyabban. Mivel a gyártók mindenhol szeretnek spórolni, ez is áldozatul esett. És nem érdekük, hogy olyan autót csináljanak, ami kibír pl. 15 évet. De tegyük hozzá azért, hogy ezek az autók sokkal nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint pl. a 15-20 éve használt autóink. Nem sokunk járkálgatott egy Ladával, Skodával stb. több százezer km-t.
-
rob210
Topikgazda
válasz
forceberg #7095 üzenetére
A szerelőnek egy null kilóméteres autónál még nincs benne a keze.
Viszont az összeszerelőnek annak igen.
Azt meg nézzük meg kik szerelnek manapság autót.
Török, Spanyol, Román, etc.
Az Ázsiaiakat most nem említem.
De a lényeg ezek a nemzetek nem a megbízható szakértelmükről híresek, ebben szerintem egyet érthetünk.Éles példája ennek a VW Polo vs. Seat cordoba.
A VW még így öreg korukban is 1-2 százezerrel drágább. -
Füge007
senior tag
Sajnos átalakult az autóipar is, fogyasztási tárgy lett az autókból. Vagy 5 évente vagy hamarabb cserélsz, vagy vállalod az irdatlan szervízszámlát. Na neeeeeeee. Mióta a kálváriámot járom a Cliommal, azóta sok emberrel beszéltem aki az autóbizniszben forog nap mint nap. Az autók minőségileg egyre szarabbak, ez van. És ez alól a prémium márkák sem kivételek. Nem értem a régi verdáimmal allig volt baj, a kötelező szervízen kívül.
Jövő héten végetér a mizériám, Clio megy új gazdához.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Füge007 #7090 üzenetére
az autó a legnagyobb lutri vagy jót veszel szar márkából is vagy szart veszel jó márkából is.
haver a toyotával járt így nem hitte el a szerelő a végén már hogy az ő autóján mindet ki kel cserélni.
a végén már mondta neki ezt az autót soha ne adja el, mert már újat építettünk. -
Füge007
senior tag
Az eddigi autóimmal összesen nem volt ennyi baj. Holott még jobban is nyüstöltem őket! Ez az autó normálisan volt vezetve, illetve szervizelve. Ha nem megfelelő neki a gázolaj minősége, akkor ne árulják őket itt, ennyi a történet, mert ugye nem várhatják el, hogy nyugaton tankoljak.
Ezek szerint a user a hibás ezekért a hibákért?! Még a Renault szerelői is megmondják %-osan több az ilyen meghibásodás, mint ami normális. Sebaj az én kálváriám végetért, a következő autóm meg olyan lesz amibe olcsón veszek alkatrészt, mert sajna nekem ez sok, hogy ennyit költsek egy autóra.
Megjegyzem, a forumokon irtak, nem midig fedik a valóságot, mert jellemzően a negativ dolgokat tükrőzik, és az autó üzemeltetők, elenyésző része tölti meg tartalommal
Az lehet, de ez mégsem marketing duma. Megjegyzem nekem ez az elenyésző rész többet segített, mint a Renault Hungária, ahol annyit tudtak mondani vigyem az autóm szervízbe, majd ott annyiért kicserélik a motort mint az autó értéke. Komolyan hülyének néztek, szerintem igen.
3 Renaultom volt, ez most nem jött be, nem szidom a márkát, de most kicsit keserű a szám íze.
-
zoo8800
veterán
Lendkerék> igen, lassan cserélni kell. A koppanás annak a jele.
Van elég olaj a tartályban? Elvileg fix a kuplung nyomáspontja az újabb kocsiknál...
Lendkerék cserénél jó eséllyel cserélni kell a kuplungot sajnos.
Kiszerelve meg nem mondja senki, hogy a lendkerék mennyire kopott. Én újat vennék. Ha nem jó, akkok lehet újra cserélni.
A csere pár óra, és kb. 25e. -
Ebit
addikt
válasz
Füge007 #7061 üzenetére
Nem volt tuningolva, a gyári programot cserélték egy gyárilag engedélyezettre, a Reanult szakemberei csinálták, nem pedig Pistike a szomszédban, gondolom érzed a külömbséget.
Emlékeim szerint ezidáig te irtál tuningról:
Nem tudom miért véded, mikor mindenki tudja, hogy vannak hibái ennek a nagyon jó konstrkciónak, sajnos nem is kevés. Ezzel mindenki tisztába van, csak te magasztalod az égbe az 1.5 dCI. Érdekes az oldalon más is elismeri ezeket, sőt találkozott is velük.
Nem védem,nekem több autó vonatkozásában eltérő tapasztalatom van-200-300 ezer km meghibásodás nélkül, de az, hogy a te autod ennyiszer ,meghibásodott,sajnálatos.
Lehet, hogy a befecskendezőfej, magasnyomású szivattyú, EGR szelep, kopogó motor hibákat a kedves tulajdonosok képzelik be, mert egyszerűen szeretnének vagyonokat otthagyni a szervizeknek. Komolyan én sem értem miért értetlenkedek, hiszen ez szerinted normális
Ezek a hibák előfordulhatnak, alapvetően a gázolaj minőségére, az üzemeltetés-karbantartásra vezethetők vissza.
Megjegyzem, a forumokon irtak, nem midig fedik a valóságot, mert jellemzően a negativ dolgokat tükrőzik, és az autó üzemeltetők, elenyésző része tölti meg tartalommal.
-
mycso
Topikgazda
A kuplungomat honnan tudhatom biztosra, hogy már a végét járja, illetve ugyan ez lenne a kérdésem a kettôs tömegû lendkerékrôl is?
Ami biztos, hogy közel 300k km-ert futottak, a kuplungom rohadt kemény, városban gyakran használva már nagyon kellemetlen, illetve a pedál felengedésekor, a tetején vagy 1-2cm ami fog. A lendkerékhez, pár hónapja alapjáraton amikor állok elég rendesenrázza valami az egész autót, illetve leállításkor szintén nagyon megrázza valami és kottyanás/koppanás szerû hangot hallok. A motortartóim elvileg rendben vannak.
Bontottan találtam kompletten nagyon olcsón, viszont meg lehet azt így kiszerelve állapítani, hogy tényleg jó-e az állapota?
Illetve idôtartamban mennyi egy komplett kuplung csere, és milyen árban csinálják?
Tudom sok a kérdés, de úgy fest sajnos ez lesz aktuális.
-
rob210
Topikgazda
Hát gyerekek gondom van.
Egész pontosan terhelés alatt ha eltekerem mondjuk a kormányt álló helyzetben akkor elkezd vibrálni az olajnyomásjelzőm és halhatóan le is esik a fordulat.
Mi a picsa lehet ez?
Amúgy teljesen jól megy az autó, de alapjáratom is van szépen, csak ha valamilyen elektromos fogyasztót bekapcsolok mondjuk bekapcsol a hűtőventillátor akkor is bevillog kicsit a lámpa.
Ha az ablakokat egyszerre emelem vagy húzom le akkor is bevibrál a lámpa egy kicsit.
Miért ingadozik az alapjáratom elektromos terhelés alatt????Amúgy szép egyenletesen jár a motor.
Alapjárati motort cseréltem az nem lehet a gond. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Fals levegő az amikor az injektor valamilyen tömítésénél vagy a vákumcsöveknél repedés tömítetlenség van és a motor rezgése közben máshonnan is jut levegő a rendszerben.
Viszont, ha csak bemelegedett motornál jelentkezik ez a hiba akkor a beszívott levegő hőmérséklet jeladód ment tönkre.
Az felel az üzem meleg motor alapjárat ingadozásáért.De lehet még akár akkumulátor rövidzárlat is.
Sok minden okozhatja nekem is volt ilyen bajom nekem a map szenzor cseréje oldotta meg 17.000.- -
Spet
addikt
Üresjáratban gáz adásra felpörög, de volt már olyan is hogy lefullad kinyomott kuplung mellett. Mult hétvégén emelkedőn ismét elkezdett fulladozni, kinyomtam a kuplungot gázt adtam felpörgött, de amikor felengedtem a pedált ismét elkezdett fulladozni.
De érdekes módon ez mindíg csak a nagy melegben jelentkezik a probléma, reggel indulásnál semmi hiba nincs.
Fals levegő alatt mit értesz? (bocs a tudatlanságomat
)
-
Telda
addikt
Sziasztok!
2000-es Clio-n hol találom a benzin szűrőt? Azt olvastam hogy a tank mögött, az alváz és a tank között van, de akár hogy néztem én nem találtam, valaminit honnan könnyebb hozzáférni. Nem mindig indul elsőre a gép, valamikor csak 2-3 próbálkozás után, arra gyanakszom, nem-e csak a szűrő a mocskos.
Köszi!
-
FRENK1988
veterán
Neten hol érdemes az olajcseréhez szükséges cumókat megvenni (Olaj, szűrők)? Na meg még pár apróság a télre
-
Spet
addikt
Üdv mindenkinek,
Egy 1991-es Renault R5 Super Campus-ról lenne szó, amelynek olyan tünete van, hogy menet közben nagyon ritkán gázadásra le akar fulladni. De ha felengedem a gázpedált alapjáraton tökéletesen megy. Multkor menet közben lefullad és amikor utána rögtön ujra akartam indítani, akkor a motor abszolút nem akart elindulni (csak az önindítót lehetett hallani). 30 másodperc ekteltével újra próbálkoztam és pöcre indult, minden rendben volt. Motor leállításkor mindíg van egy fura hang amely pár másodpercig tart, amit alapjárat megemeleő szerkezet motorja ad ki, ez természetes-e? Az injektor és a légszűrő közti térben benzin szag van (maradvány). Itt természetes hogy érződik a benzin szag vagy valamelyik tömétés esetleg sérült nem. lehetséges-e hogy az injektórból visszaáramolhat a benzin gőz?
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-
rob210
Topikgazda
Na hölgyek urak megszereltem a kicsi kocsit.
Nagyon szupi lett, most, hogy nem ezzel a szar membránnal kell közlekedni komolyan mondom mint ha 50-helyett 75 lóval közlekednék. -
t-bali3
senior tag
Hi All!
Nem tudtok Pesten egy jó klímást, aki meg tudná oldani az I-es Megane-om klimakompresszor problémáját (állítólag kuka)?
Ja és persze olcsón...
(bontott alkatrész sem zavar)
-
Füge007
senior tag
Nem volt tuningolva, a gyári programot cserélték egy gyárilag engedélyezettre, a Reanult szakemberei csinálták, nem pedig Pistike a szomszédban, gondolom érzed a külömbséget. Nem tudom miért véded, mikor mindenki tudja, hogy vannak hibái ennek a nagyon jó konstrkciónak, sajnos nem is kevés. Ezzel mindenki tisztába van, csak te magasztalod az égbe az 1.5 dCI. Érdekes az oldalon más is elismeri ezeket, sőt találkozott is velük.
Lehet, hogy a befecskendezőfej, magasnyomású szivattyú, EGR szelep, kopogó motor hibákat a kedves tulajdonosok képzelik be, mert egyszerűen szeretnének vagyonokat otthagyni a szervizeknek. Komolyan én sem értem miért értetlenkedek, hiszen ez szerinted normális
-
Ebit
addikt
válasz
Füge007 #7048 üzenetére
Tipushibáról volt szó, ezt én nem tekintem annak, különösen, hogy a te motorod, még tuningolva is volt.
Az 1.5 dci alapmotorja, egy nagyon jó konstrukció.
Kedves vagy, de hibás alkatrészek nálam is vannak, szerintem, a szerelőd, szivesen átveszi, és hasznositja.Josi
Itt egy gyárilag 101-102 verzióról beszélünk, és nagy kérdés, hogy a forgalmazott darabszámhoz viszonyitva, hánynál fordul elő megane-klub forumon leirt meghibásodás, valamint, mi idézte elő ezt az állapotot??
-
g.gergo
senior tag
válasz
forceberg #7055 üzenetére
Teljesen mindegy, itt nem számít a különböző márkákban lévő adalék eltérések, a gázolaj kenőkésségének javítása a cél, ezért teljesen mindegy. Én pl. Castrolt használok, de teljesen mindegy, csak 2T full szintetikus legyen, aminek alacsony a hamutartalma. Erre meg az összes jó.
(#7056) rob210: Ezért mondtam, hogy tényleg hülyén hangzik a gázolaj olajozása.
De ami tény az az, hogy nagyon száraz.
(#7057) mycso: Egészen nyugodtan kezd el használni.
Ami a lényeg (szerintem): Lehetőleg NE magyaországon tankoljunk. Ha tankolunk, akkor benzinkúton, ne innen-onnen szerzett szarokat tegyünk bele. Bár tudom, hogy a benzinkutas üzemanyag sincs mindig a toppon. Gázolajszűrű rendszeresen legyen cserélve, gyárira (delphi 2 vagy 3 mikronosra) vagy gyárival egyenértékű termékre: mann-filter, purflux. A többi felejtős, sőt egyenesen tilos. 2T olajozás és 10e km-ként üzemanyagrendszer tisztító adalék. Ennyi.
-
mycso
Topikgazda
válasz
forceberg #7055 üzenetére
Én is most nézegetem, bár nemtom, hogy az én esetemben van-e még értelme, lehet rosszabat teszek, ha most elkezdem az üzemanyaghoz keverni (106lovas 1.5 dci, 290k km, egyedül a csúcsok voltak eddig felújítva, a többi gyári).
Egyébként pl.: ELF 2T olajból is van vagy 4-5 féle minimum.
mod.: ja, szintetikus csak vagy 2-3 féleMajd ehhez, ha ért valaki, akkor beírhatná, hogy ilyen futás után gyári alkatrészeknél, még van-e értelme ezzel szórakoznom???
-
rob210
Topikgazda
Nekem meg úgy néz ki sikerül megoldani a problémámat.
Egyenlőre ragasztott membránnal járok, el ne kiabáljam hibátlanul, de ma vettem egy másik injektort elég jutányos áron konkrétan 6.000.- ért na ezért szeretem ezt a kocsit mert olcsó hozzá az alkatrész
Még fed compot is kapok hozzá jut eszembe -
g.gergo
senior tag
És aki teheti NE magyarországon tankoljon gázolajat a dCi-be.
-
g.gergo
senior tag
Ismert probléma. Akinek van egy kis esze, ezért 2T olajozza a gázolajat. Hülyén hangzik, de ezt kell csinálni. Én is olajozom. 50 literhez kell kb. 0,5-1dl 2T olaj és nem lesz probléma. Egyesek szerint (nem hivatalos Renault ajánlással) 1:200-hoz kell keverni a kizárólag 2T-s szintetikus olajat. Mercedes E-osztályok is ezzel a hibával küzdenek. Két dCi-s Tháliáról is tudok, akinek tulaja új korától olajoz, és még nem volt problémája a porlasztókkal és a nagynyomású szivattyúval. És már közelebb vannak a 500e km-hez, mint a 400-hoz. Mással volt probléma, ez tény, de ezekkel nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vírusirtó topic
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest