Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lejszi
senior tag
Igazar adok neked, nekem csak az ujabbakrol van infom. Az egyik ismerosomeknek tobbek kozott rt "fonjak kolbaszbol a keritest". Azt mondja a szoftver draga, mert a kulonbozo tipusokhoz mas es mas.
Igen sokan csinaljak ezt manapsag...
En is elitelem ezt a fajta tevekenyseget. -
Füge007
senior tag
Van benne valami amit mondasz! De vannak olyanok pl. én is aki akárhány éves a kocsija normálisan karbantartja. Mert dolgozom a segítségével, és az én és mások testi épségét is veszélyeztetem egy elhanyagolt autóval. Van a családban egy Fiat Panda 16 éves, és nagyon jó állapotban van. Mert tőlle sem sajnálom a normális szervizelést.
Jó gazda kell egy autónak, aki törődik vele, és ezt meghálálják, és sokáig gond nélkül üzemelnek.
Ui: Még a céges autómat sem vágtam, meg is látszott a külömbség a kollégáim leélt verdái mellé mikor beparkoltam a céges parkolóba.
Füge
-
gabx76
őstag
Nem vettem kötekedésnek.
Én is csak azért írtam, hogy nem elképzelhetetlen.
Amúgy tényleg nem a kmóra számít. Ha az ember kicsit belekukkant (szakértő) úgyis látja mennyire van lestrapálva.Amikor én vettem a kocsit, minden kiszemelt példányt vittem fater munkahelyére, ahol a "kommandó" (4 szerelő srác) és a szöcske készen várta a pácienst, hogy lámpákkal felszerelkezve minden négyzetcentimétert átnézzenek rajta.
Az első kocsi tulaja megszégyenülve távozott amikor szembesítették a hibákkal.
-
nemma
addikt
Köszi, én is így gondoltam egy időben, sőt tulképp most is, csak kíváncsi voltam a véleményekre. Neked is köszi Lejszi
Viszont gázolajat tudok venni olcsóbban is, van vmi kis maszek kút Budaörs körül, ahol 300ért lehet venni, és láttam kb 150k-t futott 19-es dízelt is, de hát kevés van, az tuti.
-
Lejszi
senior tag
Nem vagy semmi Ábel komám
Eddig kb 5000Ft fusi van azon a "számlán" amin ennek lennie kell, ehhez jön még egy másik 5ös ha minden össze jön a mai este folyamán (nyugi nem a testem árulásából )
Meg bízom benne, hogy elviszik a sok szart amit árulok és akkor összejön a dolog. Én egy olyan 25e Ft-al számolok alsó hangon.-alvás: autóban --> Ez tavaly az osztrák A1-es pályán megvolt
-itóka: lejmolás ---> iszoma bort meg iszok a Ttiszából vizet
-étel: hazai maradék --->ezeket a maradékokat már most gyűjteni kezdem
-utazás: vontatókötélen ---> van köteled? had lejmoljak azt is... -
Lejszi
senior tag
Nem vagy semmi Ábel komám
Eddig kb 5000Ft fusi van azon a "számlán" amin ennek lennie kell, ehhez jön még egy másik 5ös ha minden össze jön a mai este folyamán (nyugi nem a testem árulásából )
Meg bízom benne, hogy elviszik a sok szart amit árulok és akkor összejön a dolog. Én egy olyan 25e Ft-al számolok alsó hangon.-alvás: autóban --> Ez tavaly az osztrák A1-es pályán megvolt
-itóka: lejmolás ---> iszoma bort meg iszok a Ttiszából vizet
-étel: hazai maradék --->ezeket a maradékokat már most gyűjteni kezdem
-utazás: vontatókötélen ---> van köteled? had lejmoljak azt is... -
Füge007
senior tag
-
Füge007
senior tag
Nem fog, és nem biztos hogy szándékosan. Hanem mert egyszerűen nem ért hozzá. Motordiagnosztika, fékpad, lengicsillapító vizsgálat, elektromos rendszer vizsgálata. Ezt nem sokan ellenőrzik mert nem kevés pénz. Pl a nővérem annyit tud az autóról hgy kulcs elfordítására indul, és hol kell bele tankolni, ezzel vége is a tudományának.
Nem egyszerű az biztos! Vinni kell egy jó szakit, aki ért az autókhoz, az műszerek nélkül is sokat lát.
Füge
-
Ebit
addikt
Jelen esetben könnyú volt, mert irta a márkatárstárs, hogy a számitógép kiirta a hibakodot., de az érintkezés ellenőrzésén kivúl, különben hogy állapitja meg a helyes műkődését?
Én viszont egyértelműen arra gondoltam,hogy a sok laikus ember beir néhány jellemző hibát olyan esetekben is, amikor nem az a megoldás.
Tudomásul kell venni, hogy ezek az autok, sokkal több, és összetettebbb elektronikai jeladóval vannak felszerelve, aminek a bemérése, nem egyszerű feladat./ a teljes meghibásodást könnyebb észrevenni, behatárolni, mint egy részlegeset, valamint akkor, ha a számitógép nem tárol hibakodot,akkor kezdődik az igazi diagnosztika/.[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
Pontosan ezért is irtam, mert nálad nem volt még ilyen hiba, te is olvastad valahol, ahol " tisztelet a kivételnek"szintén laikusok hallottak már ilyet és tovább adják, egymást erősitve irják a forumokban, valamint azt állitani, hogy tipushiba lenne a Renault esetében azért, érdekes állitás.
A FHP jeladó ellenőrzése,csak egy része az inditási hibalehetőségek kizárásának.
-
Ebit
addikt
Twinivel még nem volt komolyabb gond.
A legtöbb renaulttal, általában nincs komoly, gond, de sajnos mindegyik autónál időnként előfordulhat egy gyakrabban meghibásodó, cserélendő alkatrész,ezért is érdemes a szükséges reviziók betartása.
Érdemes különben dokumentálni az üzemeltetési, javitási költségeket. -
AMD Power
titán
Tökéletes a kompresszió. Jók a futóművek.... Azt mondta szerelő ,hogy Ok.
15:00 fel megyünk a kocsiért. Utána egyből eredet vizsga. 18.5K.
Ha ott is jó akkor mehet is vétel.
Lehet ,hogy kérdeztem már. De ilyen kor a biztosítás ,hogy van? Ha megírtuk az adásvételit utána már nincs is rá biztosítás? Nincs erre valami idő intervallum mint az hátíratásnál a 15 nap?
-
nemma
addikt
Hát majd a jövőben valamikor
Mindenképp 19-et szeretnék, mert tetszik is, 20 éve csak Renault volt a családban és erős a motorja is, stb.Csak most lett meg a jogsim és természetesen szervóson tanultam, aztán beültem egy Daewoo Matizba és akkor elhatároztam, hogy nekem szervós kell
Igazából nem a forgalomban zavar, hanem a parkolásnál, ott annyit kell szenvedni vele..Neked milyen autód is van?
-
nemma
addikt
Az igen!
Ha egyediségre mész, akkor mindenképp jó megoldás, de én ennyi pénzért inkább vennék egy Clio RS-t. Nem hiszem, hogy az tucatautó lenne...De drukkolok neked és ha kész, vigyél el egy körre! Mármint az autóval
Mod: Megnéztem az RN-t de láttam még régebben is, akkor is felkeltette a figyelmemet! Mennyivel zabál többet a turbós?
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
Menjünk sorba:
számodra mitől lesz egyedi egy autó?
A másik az autók vonatkozásában, a legtöbb szerkezeti elem, nincs annyival túlméretezve, hogy az általad leirt változtatást /tuning, motorcsere/ ,komolyabb átalakitás nélkül elbirja, és azt apránként nem lehet elvégezni, forditva inkább.
-
Ebit
addikt
Gyakorlatilag egy régebbi Clio-ra rátettek, egy új hengerfejet, befecskendezési rendszert, turbót, nagyobb töltőnyomást állitottak be,majd az összes többi alkatrészt kicserélték, ami nem birta az egyedi , megnövelt terhelelést?
Milyen célra használják az igy átalakitott autót,és mennyibe került?
Közúti forgalomban részt vehet szabályosan?Ezeket a a gyártó is ajánlja a kűlőnbőző tipusaiban, csak kompletten, egyszerre beszerelt, átgondoltan, ahol a részegységek összhangban vannak.
-
Ebit
addikt
A Renault nagyon régóta gyárt turbós benzines motorokat különbőző felszereltséggel, elég csak az R5-re gondolni.
Cliok esetében, a 16V-s RSi Cliók valamint a Williams Cliók már hengerenkénti befecskendezést kaptak.
Gyárilag a motor teljesitményúk 140 LE körül volt, a 16 szelepesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest