Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
Srácok van egy kis problémám, aki már cserélt kuplungot, írhatna pár tanácsot/észrevételt.
Utána olvasva azt írják, hogy kuplungcsere után teljesen lent fog, majd mivel ez valami önbeállós sz@r egy idő után fent fog fogni kb. 3/4 út után és ez így is marad örökre és ez a jó.
No kérdésem, hogy mennyi idő után áll be, illetve amikor az elején lent fog, mennyire kell lent fognia?
Nekem annyira lent fog, hogyha nem taposom ki erőből a tűzfalat, akkor nem is tudok váltani.....ha 2mm-ert felengedem a pedált (nem vicc tényleg 2mm) az autó úgy megindul, mintha leugranék a pedálró.
Bár van egy sanda gyanúm, hogy itt valami nem kerek, mert nemhiszem, hogy ennyire szélsőségesnek kellene lennie.
Először jónak tűnt, csak szokatlan volt, de most mentem vele többet, és ez így nem jó. -
smity
csendes tag
Mondjuk mikor még nem volt hideg, meleg motornál a generátor felől jött egy érdekes, klik...klik...hang és ezért gondolom még azt hogy esetleg valamely csapágy is lehetne ezért a ludas.
-
smity
csendes tag
válasz
SocketA
üzenetére
Szia!
Én is kuplunggal indítok, de akkor nem csinálja ezt (ha indítás után benyomom, ha leveszem róla a lábam akkor sem).Ahogy váltok, és melegszik a motor menet közben, úgy hallgat ez váltásnál is. (Például 1 km után ha egy kereszteződéshez érek és egyesből indulok akkor már nem hallatszik csak a harmadik fokozatnál egy kicsit). Elég érdekes.... -
tresh
veterán
Mondanám hogy még toronycsapágy is lehetséges de az csak állóhelyzetbe lehet igazán megtapasztalni mert az recseg ropog..de mivel terhelésnél jön elő ez a hang én a külső féltengelynél keresném a hiba okát.. bár ha fel volt újítva akkor nem tudom én feldobnám csáposra.. igazából még lehet alsó trapéz gömbfej is..nekem megane alatt az nyikorgott kanyarnál.. azt pl úgy tudod leellenőrizni hogy álló helyzetnél a toronynál elkezded nyomkodni

mycso: persze én se vonom kétségbe hogy jó lehet stb csak mindig meg a variálás e téren mindenki mást mond de sebaj majd most nálad elválik kíváncsi leszek rá én is

-
Biztos, hogy a genarator az?
En igy elso korben a "nyikorgas" es "hideg" szo hallatan a kinyomocsapagyra gondolnek... Nekem ilyen hidegben ha par oraig all a kocsi, akkor mar inditaskor csinalja (kuplunggal inditok), utana elhallgat. Aztan attol fuggoen, hogy milyen hideg van, egy par percig meg nyikorog indulas utan, amikor gazt nyomok neki.
-
mycso
Topikgazda
Kedvezménnyel lett volna ennyi. Ez a 106 lovashoz b@szott drága a kéttömegű.
Nyilván csak arra tudok hagyatkozni, akik csinálták...sokat csinálnak, nem volt eddig még probléma, egy opelost "ismerek" (vagyis elég távoli ismerettség), aki náluk csináltatott mát kb. 1 éve, azóta nem volt baja.
Ha egy 80-100K km-ert elmenne ezzel akkor már jó, ez esetemben ~4 év. Egyébként a belsejét kompletten cserélték, tehát igazából akkor tud baj lenni,
a, rosszul vagy rossz minőségű alkatrészre cserélték
b, maga az öntvény megsérül, megadja magátPicit szkeptikus voltam ezzel a témával énis, de most egyelőre megpróbálok bízni benne.
-
smity
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2004-es Megane 1.5 dci-m. A hibajelenség a következő: nyikorog a generátor, de csak az első útnak induláskor, és ha 1800 felett van a fordulat. Alapjáraton, indításnál nem csinálja. Csak most kezdte el mikor bejött a hideg idő, szerintetek érdemes vele foglalkozni vagy hagyjam egyenlőre? -
tresh
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
[link] giigz kedvérét 0-100-at már nem kell mérned majd
(amúgy kicsit lassan gyorsul
)mycso: egyértelmű ..de kedvezményekkel se lett volna barátibb a dolog ? Mondjuk az is kérdés mennyi időre tervezed még az autót nekem szerencsére még rendbe van a kettőstömegüm de ha csere érett lesz akkor tuti újat veszek bele és tudom hogy drága de utána megint 200-250k km-ig nem kell vele foglalkoznom addig meg már 3x eladták másnak az autót

smity: szerintem a szíj csúszik cserélni kéne

-
mycso
Topikgazda
válasz
FerNandor
üzenetére
Mivel egyelőre 500m-et mentem az autóval nem tudok még sok mindent mondani.
Leállításkor nincsen hangja, már nem olyan, mintha egy hajdúmosogépben ülnék, amikor alapjáraton jár a motor. Majd meglátjuk, hogy mennyire válik be.
40K volt, egy év gari van rá.No mi lesz 2.0dci???
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Füge007
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, nem csináltam még ilyet, de az ittlévők biztos tudnak ebben támpontot nyújtani!
-
mycso
Topikgazda
No, mától van autóm!!!
Új kuplung + kinyomó + lendkerék felújítva.

-
DonThomasino
veterán
rob210
Most készülök kiszedni a twingo belső kilincset.
Akkor csak felengedem a csavart és ki fog jönni a kilincs.
Ha csak az a kopás lesz amiről már beszéltünk
mivel érdemes azt pótolni? -
gabx76
senior tag
válasz
csibor
üzenetére
Nekem pöccre indul, tegnap -15 volt a parkolóban, mikor indultam. Az ablaktörlő viszont befagyott. ( Nem az üveghez, hanem valami a mozgató mechanikában.) Hazafelé már jó volt.
mycso: 20k az valóban sok érte, én akkoriban nem is láttam ennyiért, csak drágábban. Meg sem fordult a fejemben, hogy kormányt vegyek. Az más kérdés, hogy ha majd valami miatt mégis cserélni kell, akkor már gombosat nézek. (kicsi a valószínűsége, hogy kormánykereket kellene cserélni bármi miatt is...)
-
mycso
Topikgazda
válasz
gabx76
üzenetére
Én azon gondolkoztam, hogy veszek egy tempomatos kormányt és átköttetem a gyári kapcsolókra, de csak ezért feleslegesnek tartok 20k körüli összeget kiadni, hiszen így is működik.
A gyár visszajelzés nekem is megy, aktiváltattam.
Tehát teljesen olyan mint a gyári, csak más gombokkal. -
rob210
Topikgazda
Lehet a féltengely, de az inkább teljesen alászedve recsegne ropogna, nem csak egy bizonyos íven. ezért gyanús, hogy nem az lesz. De persze ennek ellenére az szokott lenni, de az teljesen kitekert kormány és indulás mellett azonnal megmutatkozik, ezt gondolom ő is tudja.

-
csibor
addikt
Nektek hogy indul az autó a reggeli hidegben? Az enyém olyan mintha megfagyott volna benne a benzin. Jó párszor rákel indítózni hosszasan mire beröffen. Normál esetben épp csak ráindítok, már pöfög is.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A választ már megkaptad, a tankszellőztető, ez típushiba, vagy megtanulsz együtt élni vele, vagy cserélteted de az nagyon zsebbe nyúlós.
Nem vicc szerintem eszméletlen drága ahhoz képest, hogy mi a feladata.De ez könnyen kiszűrhető, hogy valóban ez rossz-e, beül valaki megnyomkodja a gázt ha hallod a hangot, akkor az elölről ha szembe állsz a kocsival a bal első fényszóró mögül fog hallatszani a kerékdob és a fényszóró közt van alul.
Ha nem onnan jön akkor meg kell keresni mi lehet az, mert akkor viszont valami egyedi dolog lesz.

-
SZATA
senior tag
Mitől lehet az, hogy kanyarodáskor, egy bizonyos kormány szögálláskor sűrün kattog valami a futómű körül?
Főleg nem éles kanyarokban érződik jobban, mikor tartósabban mész egy kormányállással.Babcola: ez durván hangzik. Csak azért kérdeztem, mert az enyém is Clio '01-es, csak 5a, 1.2 16V
-
Babcola
tag
Kb 2 éve leszakadt a váltó és vitte magával a kipufogót. Most vagy válto lesz cserélve, vagy meg lesz erősitve a tartó bak.
Az a baj hogy egy darab már kitört a váltóból, és elég macerás megfércelni. Az első leszakadást az első szerelő miatt volt, mert nem huzta meg eléggé a bak csavart.Nem biztos hogy 50000 lesz, de mondtam a szerelőnek hogy első körben ennyi van, amit tud hozza ki belőle.
-
Füge007
senior tag
Ez szellőzteti a tankot úgy, hogy alapjáraton és kis terhelésen kinyit, ezzel a motor elszívja a benzingőzt a tankból. Vagy nyitva van, vagy zárva, ha kattog akkor meghibásodott!
-
Füge007
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
benzintank szellőztető
-
gabx76
senior tag
Ez a megoldás van neked?
Nem macerásabb egyszerre két gombot nyomni beállításkor? -
Füge007
senior tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Sebaj találtam egy univerzálisat, ez minden típusba tuti jó!
-
Laraxior
titán
Kár hogy nekem nem jó ez a rádió, az enyém nem update listes

-
gabx76
senior tag
Ha már ragaszkodunk a gyári megoldáshoz, akkor egy ilyen nekem szimpatikusabb, ha MP3-at is szeretnék hallgatni.
szerk.: Akinek meg update list-es van, annak elég egy kábel.
szerk. 2.
Nekem amúgy a gyári cucc a szekrényben pihen, mióta megvettem a kocsit, a kormánykapcsolóra meg szépen ki van vezetve az utólagos tempomat) -
Füge007
senior tag
Annyiért ad neked az eladó csirkeitatót, ugyanis azt is árul
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mágus2
üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
A már megszüntetett és eltárolt hiba valóban nem, ezt csak a hiba esetére írtam.
Hogy azért tudott elindulni, mert vészmódba kapcsolt.De valóban rosszul is írtam meg rosszul is fogalmaztam.
A már eltárolt hiba elvan mint a befőtt a tárolóban, azt hiszem az csak bizonyos tárolt hiba mennyiség után fog jelentkezni megint, hogy ideje lenne kezdeni vele valamit.
De az valami 20 körüli, valahol mint ha ezt olvastam volna.Na mindegy az enyémmel ilyen nem fordulhat elő, egy nincs hibám, kettő kitöröltetem és megcsinálom a hibaforrást azonnal.

-
tresh: Neked konnyu, Te magad szereled
Jo tudom, hogy a trafokat en is be tudnam tenni, de kulcsom sincs hozza, amivel azt az egy vacak csavart ki tudnam szedni.Amugy nem mondhatjatok, hogy nem koltok ra, eleg sokmindent kicsereltem mar rajta. Amit mondtak a szerelok mindent megcsinaltattam. (Vezerles, kipufogo, futomu, masik valto, kinyomo, kuplung stb stb...) Kerekekbol sem a 10 eves 1 miliset teszem fel.
Es mindezt ahhoz kepest, hogy alig hasznaljuk a kocsit...Mágus2: bnomert elmentem a munkahelyre, utana pedig azert kerdeztem meg, hogy a bontoba meg el tudok menni vele, vagy sem. Nem azert kerdeztem, hogy csapatni menjek vele (az meg szombaton megvolt
)Most is eleg eroteljesen elgondolkoztam a kocsi eladasan, de ugy vagyok vele, hogy ez (is) 'tipushiba" volt, mindenkinek elojon, 7ezerbol megusztam.
Ha meg ezt a vacak beazast megszuntetem, akkor marad addig, amig nagyobb baj nem lesz. De mar nagyon varom, hogy mikor jon elo elektronikai hiba...El kene mar fogadnom, hogy hasznalati targy, sosem lesz tokeletes. Ahhoz uj kocsit kene venni, es meg ott sem biztos. Ha meg minden patent lenne rajta, akkor ugyis osszetornem/osszetornek.
Viszont hetvegen is voltunk szankozni, ha lenne egy gyonyoru kocsim (mint amikkel most szemezgetek 3-4 eves Megane II coupe) azt meg sajnalnam ilyenre befogni, hogy szankot moge kotni, meg utana koszosan betenni a kocsiba, stb stb... meg hogy kint alljon a szabad eg alatt...
-
-
válasz
Mágus2
üzenetére
Magus: Ez igaz, de: 10 eves kocsim van. Szerintem mindent ki lehetne rajta csereltetni
Nem fogok most 40 ezret aldozni azert, hogy nyugodtabban aludjak. 
Tipikus pelda erre a multkori: Bo egy eve tettem fel zsir uj katalizatort, meg zsir uj hatsodobot... erre karacsonykor a kozepdobbol kiszakadt a cso... Hiaba koltottem ra 70 ezeret, megis szetment. Persze tudom, hogy a szerelo volt bena, es nem vette eszre, mert egy evvel elotte ennek mar biztos voltak elojelei.
-
válasz
SocketA
üzenetére
Ne várd meg a legközelebbit, cseréltesd ki mindegyiket és nem lesz legközelebb. Mi lesz, ha legközelebb lerohad valahol a szavanna közepén, éjjel, hóviharban. Gondolod a Belügyminisztérium majd dob egy SMS-t?

A megelőzés fogalmát még tanulni kell, nem addig kell hajtani a kocsit, amíg megy, néha azért ha valamin már látszik, hogy cserés lesz, azt ki lehet cserélni hamarabb is.
Aki ezt fölöslegesnek érzi, az megérdemli a segítő ESEMEST. -
válasz
Mágus2
üzenetére
Ebben en is remenykedek, hogy egy regi hiba nem befolyasol semmit. Hiszen ha lehuznam a kabelt, utana visszadugom, akkor maris toroltetni kellene?
Na mind1: Rob jol mondja: most megy, ez a lenyeg. Orulok neki, hogy nem paranoias voltam, hanem ezekszerint a "pedalremeges" mar elojele volt. Legkozelebb ha ilyen lesz, akkor mar megyek is a bontoba

-
válasz
rob210
üzenetére
Tárolt hiba esetén nem kellene, hogy így legyen, ha mégis, akkor nagy baj van a renault-nál.

Minden egyes újraindítás után kiveszi a vészmódból, ha a hiba már nem áll fenn, szóval a tárolt hiba nem határoz a vezérlőben...
Javítsatok ki, ha a renaultnál nem így van, minden normális gyártónál ez a bevett eljárás.
-
rob210
Topikgazda
válasz
SocketA
üzenetére
A hibakód megváltoztatja a motor karakterisztikáját.
Azaz az ecu vészmódba kapcsol, mert a hibakód alapján azt érzékeli nincs minden rendben.
Érdemes mielőbb töröltetni.
Meg gyorsan összeszedni egy kis pénzt és mind a négyet kicserélni densora vagy berura és nem kell soha többet foglalkozni vele.
Míg ezek a valeo sagem termékek (ugyan az) bármikor újra generálhatják ezt a hibát.
A lényeg, hogy most megy.
-
Mindenkinek koszonom a segitseget!

Egy srac hozott nekem bontottat bele, meg bele is tette. Eddig jonak tunik, bar picit masabb a hangja a kocsinak, mindjart teszek fel videot. De gondolom azert, meg megcserelgette a gyujtotrafokat: a zoldeket 1-4, a szurkeket pedig 2-3 tette.
Hibat eddig nem dob a kocsi, bar meg nem mentem vele, majd este lesz hasznalva. A hibakodot majd toroltetem, gondolom az nem baj, ha csak tarolja...
-
válasz
rob210
üzenetére
Elvileg par ora mulva egy uriember hoz nekem egy bontott gyujtotrafot, be is szereli. O azt mondja, hogy a kocsi ilyenkor leallitja a hibas henger befecskedezeset, igy nem jut benzin a hengerbe. Mondjuk ha ez igaz is, ezzel csak annyi baj van, nem mindig villogott a motor visszajelzo lampa, igy lehet, hogy nem mindig erzekelte a hibat, es neha adott oda is benyat... nem tudom...
1-et akkor eleg csereltetni? vagy parban kellene?
Ilyenkor kell toroltetni a hibakodot, vagy mindegy?
-
rob210
Topikgazda
válasz
SocketA
üzenetére
Én a helyedben messzire elkerülném a használatot.
A 4 henger azért van kitalálva, hogy működjön.
Eleve az a henger ami nem megy az nem ad le terhelést a főtengelyre ami deformálódáshoz vezethet, ahogy írta Mágus is.
Nagyon nem szerencsés.
A hengerlekapcsolásos módszert nem így kell érteni a VW-nél sem

Szóval bírd ki azt a kis időt és ne használd a kocsit amíg nem megy minden henger.
-
Este meg hasznaltam egy kicsit a kocsit igy 3 hengerrel (ha a trafo a baj), ez mennyire gond?
Most egy kulfoldi forumon azt olvastam, hogy nem tanacsos igy hasznalni, mert a nem uzemelo hengerbol a benzin a katalizatorba juthat. Lehet azert jarni vele? -
(#27118) gabx76 és (#27122) rob210 Köszi! Elvileg sikerült találni egy debreecni srácot, akinek van bontott gyújtótrafója és ki is cserléi nekem. Nagyon remélem, hogy ez a hiba oka...
-
gabx76
senior tag
-
ThodEE
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Nekem 21év alatt alatt nem volt gondom Pécsen lévő parkolással még ott laktam (ebből 3évet vezethettem is) de nagynénémék pl az utca aljába parkolnak és volt már hogy szánkóval indultak el otthonról reggel mikor ilyen az időjárás

Szerencsére a meredekebb utcákba jórészt tehetősebbek laknak akik már 4*4el mennek haza
Homoktetőn laktam mielőtt Szadára költöztem, Pécstől kb 5km, de délelőtt 8-9re le volt pucolva mindig az út

-
-
Laraxior
titán
-
válasz
rob210
üzenetére
Lehuztam egyenkent a 4 trafo kabelet: Amikor a 2-est (ha jol emlekszem) es a 4-est (ez tuti) huztam le, akkor be sem tudott indulni a motor, a masik ketto lehuzasakor pedig nem ugy jart a motor, mint amikor mind a 4 rajta van, lentebb volt az alapjarat is, a hangja is mas volt. Szoval lehet, hogy megy a 4. gyujtas is, csak mar nem teljesen jol?
Biztos, hogy gyujtotrafo, gyertya nem lehet (esetleg kormos a gyertya) ? Annak mi lenne a jele?
-
AMD Power
titán
-
FerNandor
őstag
Én csak annyit tudok, hogy rettentő megbízhatónak mondják.
Csak azon izélok, hogy nem kombi. Viszont a kombi nincs mindig kihasználva, csak jó ha van. Viszont a kiharapottsegűt is szeretem, mert egyben nyílik a csomagtartója, és ebbe is lehet azért pakolni.
A kettes clióval is jól elvoltam, ketten németoba is boven elfertunk. Legközelebb csak szombaton tudnám megnézni, 1,1m-ért el is lehetne remelem hozni.
Az a 2.0dCi nagyon durci lenne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Babcola
tag
válasz
gabx76
üzenetére
Köszönöm szépen a linket, bátorságot vettem, és sikerült megrendelnem a hőmérőt. ( azt nem tudom mikor jön meg)
Szorított az idő mert már csak 3db volt. Aztán ha már + fokok lesznek kicserélem, mert nem akarom eltörni a tükröt meg a műanyagokat
Itt az autóm
Esetleg be lehet rakni a többi közé
-
gabx76
senior tag
válasz
SocketA
üzenetére
Saját tapasztalat alapján ebben a sorrendben nézd át:
- Trafók (felcserélgetve kitalálható melyikkel lehet gond, bár ehhez jól jön egy hibakód-olvasó)
- Kábelezés érintkezése a gyújtás részen.
- Gyertyák
- Befecskendező szelepek (nálam ez utóbbi volt ludas, bár nagyon nehezen derült ki) -
Par napja erzem, hogy kicsit remegnek a pedalok, illetve alapjaraton picit rangatja a kasztnit, meg a kipufogoa hanga sem teljesen ismetlodo.
Erre most reggel elkezdett villogni a narancssarga Check Engine lampa, es 1.100.- as fordulat szam alatt folyamatosan, szabalyosan remeg a kasztni, mintha az egyik henger nem menne.
Mar ketszer vagy haromszor volt Check engine lampam, de akkor nem villogott, hanem vilagitott. A Renault-os szerelo azt mondta, hogy szetment a lambdaszonda csatlakozoja, es ossze kellene forrasztani a kabeleket.
Szerintetek is a ho most szethuzta a csatlakozot? Vagy mas hiba lehet? Nem lehet esetleg, hogy csak az egyik gyertya ment ki?
-
Sly189
senior tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Először azt hittem az első képen hogy az a villanyoszlop az ablaktörlő lapát
DDD LoL az már törölne masszívan... 
Nem is hallottam még 2.0 dCi ről ilyen évjáratban. 150 paci, korrekt lehet. Szép a felni, szép a festés. Csábító, igényes hirdetés.
HÓ: Vredestein. Jóóóó, tapad nagyon, na majd reggel 5 kor melóba menet megnézem jobban hogy mit is tud
Hegyi úton fel le no problem. Hozzá kell tenni, hogy nem nagyon menőztem
Főleg hogy ha hazaérek épségben, akkor csapathatom PS3 on a GTA V-t 
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Azt már nem, de már nem is foglalkozok vele, majd valami szerelő átnézi, úgy is van más probléma is vele.
(#27095) FerNandor: na végre, egy jó motor
Egy ilyen kéne de nagyon, egyébként a 2.0 dci-t nem ismerem, hogy mik a nyűgjei, talán valamelyik renault fórumon kellene utána kérdezned. Elég ritkák, nem sok embernek van.(#27101) tresh: a 6.5 városban, annál a motornál bőven beleférne

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De én a szíj és a feszítőnél keresném első körben a dolgot főleg ha fordulat függő a történet. Amúgy tuti a generátortól jön a hang ? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(amúgy kicsit lassan gyorsul

Jo tudom, hogy a trafokat en is be tudnam tenni, de kulcsom sincs hozza, amivel azt az egy vacak csavart ki tudnam szedni.