Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaaaaaaaaaaaaaaa, megmarom magam! Mar megint viz van a vezeto oldali taroloban, es ugyan onnan jon: a kuplung mellett. Pedig a vezeto oldali lefolyot kiszigeteltem, csontszaraz. Tehat a tuzfalon jon at (vagy szelvedo?!)
Sehol nem talalok leirast, kepet hogy mi es hol jon at a tuzfalon. Manualban egyaltalan nem is latok leirast a tufalon, hogy hol vannak lyukak. Van valakinek errol infoja?
Angol forumon latom, hogy tanacsoljak, hogy nezze meg a tuzfalban levo pockoket. -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
M1-hez is van speckó hővédős, az drágább.
A múltkori futás/kopás témához.
m2@2005@191k km -
Füge007
senior tag
válasz
wertigo1984
üzenetére
Nézegettem a neten, szerencsére már van elfogadható árban. Már találta 17.000.- beépítéssel. Holnap felhívom az autószerelőmet, ő mennyiért tudja megoldani. Végülis már elég karcos volt, meg kapott már 1-2 követ máskor is.
Köszi az infót

-
Füge007
senior tag
Na szép estém lett, hazafelé pont szemvonalban kaptam egy követ egy teherautó kerekiből. Mondjuk már van pár ilyenem, de ez most nagyon zavaró helyen kapott el. Ki kell cseréltetnem a szélvédőmet.
Valaki cseréltetettet már II Clióba, mibe fog ez nekem kerülni?
-
rob210
Topikgazda
Wazze ez nagyon állat

-
rob210
Topikgazda

Na baszki úgy látom megint egy nepper nyert
Én a neppereket letiltanám a használtautóról
Nagyon szép II-es volt sürgősen eladó 690.000.- ért. -
rob210
Topikgazda
Nem vagyok IIes párti, de ezen elgondolkoztam.
-
giigz
veterán
Egyébként azon az autókereskedős képen kívül én sem láttam még rendes képet rob kocsijáról

-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Bizony nem, mindig csak mondtad, hogy majd csinálsz róla normális képet és elküldöd, de nem....
más: kész lett a lendkerekem, most nem mozog semerre semennyit, így ránézésre a szerelő szerint is pöpec lett. Holnap vagy csütörtökön rakják össze az ótót, hát kíváncsi leszek.

(#26973) Laraxior: ok berakom, csak az a csúnya monsteres logó

-
Laraxior
titán
Az enyémet kicserélhetnéd erre

Ha nem gond

-
gabx76
senior tag
Üdv urak!
Gyors kérdés:Tud valaki jó futóművest Baranya/Tolna/Somogy vonalon?!
Fontos lenne, előre is köszönöm! -
mycso
Topikgazda
No, megalakítottam az 1.hsz-t, remélem tresh is beleegyezik, hogy így maradjon.

-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Attól még a motor + váltó (áttét is) ugyanaz

Max. valami ECU különbség lehet, de az biztos(nak tűnik), hogy adott sebességnél ugyanannyit forog neked is, mint nekem. És az is biztos, hogy nekem 4.-ben 1.250-es fordulatnál kb. 35 km/h-nál sem rángat, pláne nem 40-nél kb. 1.500-as fordulaton
Nem tudom mi lehet az a különbség, ami miatt neked rángat... -
Ketto darab kerdesem lenne:
1. A Megane II fizikai kulcsat (amit a kartyabol kell kihuzni) lehet masoltatni mezei kulcsmasolosnal?
2. Kb. egy hete megint erzek valami nagyon-nagyon apro remegest a pedalokon. Multkor (nyaron, a kuplung-valt csere utan) sokkal erosebb volt, akkor eszrevettem, hogy a legszurohaz elmozdult, meg az elso hengernel levo csatlakozo lotyogott.
Meg ha kintrol hallgatom a kocsit, akkor a motor es kipufogo hangbol hallatszik, hogy neha nem teljesen egyeneletesen jar a motor, hanem 5-10 masodpercenkent kicsit kiesik az utembol (bar ez lehet regen is ilyen volt, csak nem figyeltem
).
Illetve azt is feltunt, hogy neha a fordulatszammero, ami a 750-es jelzesnel szokott megallni, egy hangyaf.sznyival ala esik.Van valami oteletetek, hogy ez mitol lehet? Valami csak nem jo a kipufogoval? Vagy nem jol hegesztettek?
A kocsi jol megy, hetvegen kifejezettem orom volt a valtot kapcsolgatni. -
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Nézd meg, 50-nél berakod 5.-be, neked is 1.500 körül fog forogni.
Küldtél korábban nekem videót, ott neked is 2000-et forog 4.-ben 50-nél, tehát nem 60-nál, ahol neked (is) 2.250-et forog 4.-ben.
Itt a tied, 60-nál 4.-ben 2.250, ha berakod 5.-be, akkor 500-at ejt rajta, és neked is ugyanúgy 1.750 lesz, mint nekem.
-
just
aktív tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Nekem nyáron 6.5 télen meg lazán 7 felett fogyaszt. De nekem nehéz a lábam, nem kímélem. 30ezer km óta mióta használom, kért egy új porlasztót mert kannából tankoltam. Azóta kanna pihen a motornak meg semmi baja 25ezer km óta. Ahogy láttam a többi 3 porlasztó gyári. 230ezernél járok. Chippen gondolkodok mert megszoktam a teljesítményét.
-
rob210
Topikgazda

Na akkor elviszem a kocsit szerelőhöz, betetetem a váltódat az enyémbe.

Nekem 5.-ben 50km/h az kb 1000 ford/perc kicsivel talán felette.
4.-ben 60 2000es fordulat és ott érzi magát jól.
Ha én 1250nél elkezdem nyomni a gázt az olyan mint ha valaki elölről tolná vissza felé a kocsit.
1500 alatt nekem semmit nem csinál, érsd ahogy írom a nyomaték elmegy vadászni.
1500-tól 4000ig viszont dolgozik ahogy kell.Én a városban 5.-iket nem is nagyon tudok kapcsolni. (4-ikben 45-90ig elvan a gép bár 90-et nem szoktam menni vele és ha úgy adódik 60-tól ott az ötödik, de ha szituáció van akkor 45-90ig lehet rá számítani.)
Egyszóval biztos, hogy a miénk alatt nem ugyan az a JB-és váltó van.

-
AMD Power
titán
Ezek azért Nagyon szép eredmények!!

Érthető is. Én bármikor vennék Daciat.
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Már a múltkorában is amikor az áttételezésről volt szó, furcsálltam, amiket írtál. Nyilván most nem egy országúti gyorsításról beszélünk, hanem városi haladásról.
Én úgy vagyok vele, és az autó is ezt szereti, hogy az alapjárat +500-tól használható az autó, teljesen rángatásmentesen. Azt írod, hogy nálad 4.-ben 40-nél rángat az autó, ma pont megnéztem, én 35-nél is simán be tudom rakni 4.-be, 1.250 a fordulat, és semmi rángatás nincs, tökéletesen viszi a bódét. Ha már váltási szokásnál tartunk, akkor én 50-nél már azonnal teszem az 5.-et, ekkor 1.500-at forog, tökéletesen lehet így menni, nem rángat, és egyértelműen érződik, hogy nem is erőlködik. (Mondjuk sosem megyek kb. 50-nel, városban 60 km/h 5.-ben fordulat 1.750 [ilyenkor fogyaszt a lehető legkevesebbet]) Még a rossz alapjárattal nem szerette 50-nél az 5-et, mert ott szinte alapjáraton volt, de mióta rendben van, azóta 1250-es fordulaton tökéletesen lehet menni, de nyilván hosszútávú haladásra 3., 4., 5.,-ben 1.500-nál fogyaszt a legjobban, és az a legjobb a kocsinak, 5.-ben pedig a legideálisabb az olyan 1.750-es fordulat kb. 60-nál.
Tehát nagyon érdekesnek találom amit írsz, nekem semmi ilyen rángatás nincs. Ha gyorsítani kell, akkor visszaváltok, de tempót tartani 1.500-as fordulat tökéletes, de ha esetleg úgy jön ki, akkor 4.ben 35-nél 1.250-es fordulaton sincs semmi rángatás.
-
AMD Power
titán
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nem nekem az öreg 8V-sem van ami lent erősebb tehát ha az rángat akkor a tied főleg.

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ezek szerint 3 valeod és egy berud van érdemes lenne a másik 3at is berura cserélni és megszűnik a probléma és én javasolnék mellé egy gyertya cserét is NGK-ra

-
-
FerNandor
őstag
1.9dCi-röl tudtok mondani valamit? Elsösorban fogyasztásügyileg. 120 lovas, grandtour.
amúgy meg mik a "nyügjei", amik eltérnek a 1.5dCi-töl, miben jobb? -
FrankMonzano
őstag
válasz
rob210
üzenetére
1-2x teszteltem 1-2mp-re,nem folyamatosan igy jarok vele,de sztem 50-nel is csinalja.
Inkabb ugy mondom h hidegen 4.-5.-ben 1500-as fordulat korul vagy kicsit alatta.
Ez a jelenseg olyan 2 percig tart amig be nem melegszik,utana teljesen megszunik,mindegy milyen alacsony a fordulat.
Neked is tech runod van amugy ?tresh : A kep alapjan 3barna es ha jol lattam egy denso vagy beru van benne.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nekem 40 el mindegy hogy mit csinálok 4.ben rángat.
4.-ikben 50 nél érzi magát nagyjából jól, 45 alatt nem is szabadna 4ben használni, mert a főtengelyt hazavágod.Egyébként a rángatás valóban a gyújtástrafó szokott lenni.

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Balról jobbra: Sagem, Denso, Beru, Valeo

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
szerintem gyújtó trafó ellenőrizni kéne mi van benne ha valeo vagy sagem( szürke kupakos ) akkor kuka és beru/denson-t kell helyére rakni
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok!
Van egy 1.4 16v tech run cliom,2000.6. havi.
Hidegen (10-12 ora pihenes utan) ha beinditom minden jo nem rangat az alapjarat.
Ha elkezdek menni vele es alacsony fordulaton hasznalom,amig be nem melegszik pl 4.-ben 40nel erezhetoen rangat az auto csunyan.
Ha mar eltelik par perc es bemelegszik megszunik a jelenseg.
Mi(k) lehet(nek) az ok(ok) ?
Elore is koszi. -
Füge007
senior tag
válasz
wertigo1984
üzenetére
Érdekes egy tag lehet, addig ok, hogy a vicc kedvért Trabizik, de azt hogy Jaguár helyett azt használjon

-
rob210
Topikgazda
válasz
wertigo1984
üzenetére
A rendőrségi autóktól óva intelek.
Azok nincsenek jól karban tartva.
Ráadásul azok sűrűn vannak padlózva hidegen, mert senki nem törődik velük.
Menni meg kell, mert időre kell érkezni.A dt-sek jó alternatíva, de az meg ritka.
-
wertigo1984
őstag
Ugyanigy vagyok vele, sot en meg "leselejtezett" diplomata, kormanyzati vagy rendorsegi autot is vennek, mert azok biztos hogy rendesen voltak/vannak szervizelve. Dolgoztam nehany nagykovetsegen, es nemcsak draga autok vannak befogva DT-s rendszamra. Pl a brit ngyk helyettesnek meregzold Trabantja van, pedig ugyanugy hasznalhatja a kovetsegi Jaguart de neki a trabi tokeletesen megfelel.
-
Ck.
addikt
válasz
ThodEE
üzenetére
Itt Angliában minden ötödik 20-30 eves picsanak kompresszoros 2 személyes roadster merga, 3-4 literes szívó, turbós szörnyek, Porschék, BMW-k, vagy épp Jaguarjaik vannak, a legtöbbjük a megengedett sebesség alatt 20-30-al közlekedik. Parkolni, tolatni nem tudnak, lámpánál zavarban vannak, de a lényeg a vényóóóc.
A smink vastagabb, mint a beton burkolat a járdán, nem látni hogy hol kezdődik az arcuk.Valahányszor meglátok 1-1 ilyen biccset, elfog egy doboz xanax utáni vágy.
-
Füge007
senior tag
-
guest666
aktív tag
Sziasztok!
Clio 1.5 dCi 65LE-s autóm van, az a gond, hogy mindig kigyullad a hibajelző lámpa, és általában mindig mást ír ki hibának. A gép egyébként teljesen jó, megy mint az állat, nem füstöl, olajat nem igazán fogyaszt (most pl. 12.500 km-t mentem olajcsere óta és csak két kocka hiányzik a maximumtól).
Tehát fél éve kezdődött, már kb. négyszer ki lett ütve a hibakód.
Először EGR szelep hibát írt,
másodikra EGR-t nem írta, hanem 4. henger befecskendező szelep hiba.
Harmadikra megint EGR és 4.bef. hiba.
negyedikre EGR és központi befecskendező hiba (4. hengert most nem írta)
Most első körben szétkapom az EGR-t kipucolás céljából, de mondom semmi gond nincs a gép működésével, csak hogy ég a sárga lámpa, és az a baj hogy ha ég a hibakód lámpa, akkor nem is izzít a genyó, hidegben elég gáz. Még szerencse hogy rendes volt a számítógépes fickó, az utolsó két kiütésért már nem kért pénzt.
Szóval hogy miért írja ezeket a kódokat össze-vissza mindig mást??
Egyébként 268.000 km van benne, végig nálam volt, sok baja még nem volt jó kis kocsi de sokat már nem akarok rákölteni. -
FRENK1988
veterán
vélemény: [link]
-
Ck.
addikt
Mycso, sajna egyben vitték el a Laguna-t, a tréleres közölte, hogy minden kell, pici pénzből talpra akarják állítani, aztán friss, új turbóval meghirdetve eladni. Motorgenerál nem lesz, csak felöntik friss olajjal oszt uccu neki, ugyanúgy elégtelen olajnyomással. Elég lazán adta elő a koma.
Velem is kb. ez történhetett, mint ami majd a leendő tulajra fog várni. 
-
Ck.
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Egyik volt kollégám pl. kifejezetten ex taxi autókra vadászik. A 3. ilyen autóját hatja, német exek, 0 km-es koruk óta márkaszervizbe hordott patika autók, a mostanit is már lassan 4 éve hajtja, kötelező évi karbantartáson és a legutóbbinál egy lengőkaron kívül másra nem kellett költenie.
-
Ck.
addikt
válasz
wertigo1984
üzenetére
Én is P rendszámmal vittem el tesztvezetni a biztosítás és súlyadó nélküli magyar H.xx rendszámos Mondeomat. Egyáltalán nem biztos, hogy ez a külföldi létre utal.
Amúgy meg ha taxi, az miért előítélet annnyi embernél? Inkább vennék ex taxit, mint egy női tulajos autót. A taxis az autójából él, karban tartja, különben nem lesz állása. Ellenben egy női sofőr sokszor addig hajtja, míg megáll az autó olajkenés hiányában.
-
just
aktív tag
Lassan olajcsere és rendelnék olajat. Az Elf Turbo Diesel olaját néztem ki, jókat írnak róla. 10W40 kell. Abba menne a xado is. Szűrőkből meg Mann-filtert választanék. Ezekről mit tudni?
-
giigz
veterán
Csak furcsállom már egy ideje, hogy miért olyan furcsa ránézni a topic nevére, aztán az előbb rájöttem, hogy hát azért, mert nem "Nagy Renault topic", hanem át lett változtatva "Renault topic"-ra...

-
Sly189
senior tag
Ez a Nissan akkora egy kalap fos... apáméknak ilyen volt régen, vezettem mentem vele párszor...
Előzni nem mertem vele... Pedig nem vagyok egy előzős menőzős gyerek...
1.5... fogyasztás meg 7-8 de inkább 8 liter a semmire persze... Egyetlen jó pont az volt benne, hogy 50 000 km volt benne csak
Sedan kiadás volt, tolatni vele esélytelen volt... nagyított a hátsó ablak... és nem éreztem egyáltalán hol a kocsi segge, azt hittem hogy már ott vagyok, és volt még 2 méter
Párásodik durván, á ... 
-
rob210
Topikgazda
Nézd meg a kormányt.
Barátom kocsijában 187.000.körül van és a kormánya makulátlan.
Ezt nem a nap szívta ki.
Na ebbe beletenném a kis seggem, az 1.8 pont elég lenne nekem ehhez a kasznihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nézelődtem eddig a legolcsóbb 15000.- szélvédő+munkadíj. Na majd a napokban kiderül, egy darabig bírja még így is.

Nagyon szép II-es volt sürgősen eladó 690.000.- ért.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

valamit elfelejtesz.