Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Yooha
aktív tag
Oké-oké, nem veszem meg!
Amúgy konkrétan melyik típus, ami hűtött és tuningbarát és 13.000-ért van? Mert itt Debrecenben nincs olyan nagy választék, meg az árak is magasabbak - csak tudnám, hogy miért?Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Rover623
félisten
válasz Balázs75 #604 üzenetére
A Netburst mire jó
Mintha azt kérdeznéd: ''a fogam mire jó?''...
Válasz: evésre...igaz hogy vannak élőlények amelyek erre csőrt vagy esetleg pödörnyelvet használnak, de hát te emlős vagy...
A desktop (tehát nem mobil) Intel procik közül (mert az alaplapodba csak az tehető) a C2D előttiek használták a Netburst technológiát. Tehát ha ilyen régebbi procit veszel, kapod vele a Netburst-öt...akár tetszik akár nem, akár jó akár nem...egyébkén a maga nemében és idejében jó volt...de most már van jobb is: ha teheted vegyél C2D procit...
meg a DC-nek van még más elönye is?
Milyen ''más'' előnyre gondolsz?
A Dual Channel gyorsabb mint a Single Channel...milyen ''más'' előnyének kellene lennie
Legyen olcsóbb vagy szebb?
Ha elolvasod az 1. hsz.-t, vagy csak egy kicsit visszaolvasol, láthatod: célszerűbb 2 modult használni 4 helyett.
Persze ha macerás a 2x512 átváltása 2x1024-re (pénz, idő, hozzáértés hiánya), akkor lehet 4 modult használni, de az ökölszabályt akkor is illik betartani: páronként egyformák legyenek a memók!
Ellenkező esetben ugrik a DC, bizonytalan lehet a stabilitás. A tuning mindenféleképpen problémásabb lesz mint 2 modul esetén.
[Szerkesztve]primus inter pares
-
Z400 Fan
csendes tag
Üdv!
Alig 3 évvel ezelőtt vettem magamnak 1 db Samsung PC3200 512MB 400MHz DDR RAM memóriát, azóta tök jól működik.
Most 1 pár hete venni akartam egy ugyanilyet, és azt mondták, hogy nem működik. Azért tudom nehezen elhinni, mert ugyanarról a ram-ról van szó.
Állítólag kivonult a Samsung a piacról, helyette Kingston-t és Kingmax-ot javasoltak.
Tényleg rosszak az általam említett Samsung memóriák?
Vagy alaptalan pletykák? Vagy ha rosszak is voltak, kijavították őket? -
Rover623
félisten
válasz Z400 Fan #606 üzenetére
OMG
Állítólag kivonult a Samsung a piacról,
Hülyeség.
Kingston-t és Kingmax-ot javasoltak.
Okosság.
Most 1 pár hete venni akartam egy ugyanilyet, és azt mondták, hogy nem működik.
Valóban nem ''működik''...mármint a vásárlás része...
Kizárt dolog hogy ugyanolyat tudjál venni mint a meglevő modulod, tehát elképzelhető hogy a régi és az új memó nem fogják egymást szeretni...
Az igazság: nem a Samsung vonul ki a piacról, hanem a DDR memória szűnik meg szépen lassan...az esetek nagy részében már most drágább mint a DDR2, pont mint annak idején az SD - DDR váltásnál.
Tehát max. arról lehet szó, hogy a Samsung már nem gyárt DDR memcsit...de ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom...
P.S.:
Alig 3 évvel ezelőtt vettem magamnak
Csak jelzem: a PC iparban ez egy örökkévalóságnak számít...primus inter pares
-
-
Z400 Fan
csendes tag
válasz Rover623 #607 üzenetére
Köszi a választ. Csak még egy dolgot hozzáteszek:
Vehetek még ugyanolyat, tudok hozatni. A kérdés az, hogy akarok-e. (Egyébként drágabban, ez igaz, de nekem a hardver a lényeg, és nem a pénz.)
Apropó: képzeldd el, hogy van még egy 9 éves gépem is. És még mindig működik!!! -
Gyuri27
félisten
válasz Z400 Fan #621 üzenetére
Akkor miről beszélünk?
Amikor nekem olyan volt a nevem alatt mint neked ''újonc'' (sőt még most is) ha egy totyikba betévedek elolvasom az első hsz-t. Egyrészt, hogy tudjam miről van szó másrészt azért, hogy ne írjak nagy butaságokat. Ez tiszteletlenség a többiekkel szemben, illetve hülyét csinálsz magadból. Egyik sem jó.
Jó fórumozást és jó tanulást (mert itt sokat lehet).
[Szerkesztve]Amd - Radeon - Ryzen
-
törölt tag
válasz Z400 Fan #621 üzenetére
Milyen szintig? Mert ha a szervezés eltér, akkor elfelejtheted a DC-t, de lehet az egyik modul kapacitásának a felét is.
Gyuri27: Ha régebben járnál erre, akkor ismernéd Rover és az én stílusomat is, és rájönnél, hogy finom voltál. Meg nem mondom melyik archívum volt az (tán a II.), de előfordult itt már olyan is, hogy ha jól emlékszem 174 hsz-t kellett törölni. -
Rover623
félisten
-
Z400 Fan
csendes tag
Akkor mindenkinek:
Én egy 17 éves kis csíra vagyok még, érdekel az IT, de túl nagy tudásom nincs belőle.
Mielőtt még bárki oszt engem, elmondom, hogy én józan paraszti ésszel úgy gondoltam, hogyha a paraméterek megegyeznek, akkor lényegében ugyanarról a dologról van szó... (Azért nem kell szőke nőnek nézni, amúgyis fiú vagyok.)
Túl sok eszem nincsen, a gépem az alaplap manual-ja szerint összeraktam (de jól), most nekem arra már nem futotta, hogy szét is szedjem a gépem, megsúgom elég lehetetlen helyen van a gépház, ezért egyszerűbb beszólni a fórumokba, mint venni a fáradságot, és szétkapni az egész berendezést.
Ha valakinek bosszúságot okoztam, vagy tiszteletlen voltam, akkor azért bocsánatot kérek.
És ennyi! -
donsergiooo
senior tag
válasz Z400 Fan #626 üzenetére
Hát ez konkrét! ..jót nevettem rajta!
''(Azért nem kell szőke nőnek nézni, amúgyis fiú vagyok.)
Túl sok eszem nincsen''
A szőke nem kizáró tényező ..fiu is lehet az!ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)
-
Bundás22
őstag
mivel járok jobban?
marad a 2X512 és ha kevesli a játék readyboost-tal egy jó minőségű 1 GB-os pendrive-t berakok vagy veszek még 2x512 ramot(4X512MB RAM)?
2X1GB felejtős (nem szánok erre ennyit)Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
-
EQMontoya
veterán
válasz slayer006 #634 üzenetére
Corsair's TurboFlash takes full advantage of Microsoft's new ReadyBoost� flash technology concept to help improve system performance for WindowsŽ Vista�. Although adding system memory (RAM) is often the best way to improve your PC's performance, Corsair's TurboFlash for Windows Vista ReadyBoost can improve system performance by keeping data that the system can quickly store and retrieve to maximize PC responsiveness.
Szerintem ez azért sokat mond.Same rules apply!
-
Bundás22
őstag
válasz EQMontoya #633 üzenetére
várható hogy a pendrive-ok sebessége növekszik drasztikusan?
illetve nem állít-e korlátokat a port a sebesség növekedésének?
igazából elég mindenre nekem az 1GB memória még vista alatt is
csak gondolni kell a jövőre és olcsón megoldani ezt
tetszett a cikkEgo sum magister vitae - I am the teacher of life
-
Yooha
aktív tag
Ha van 2x512 Mb RAM-om, és mellé - költségkiímélésnek - 1x1GB-ot rakok be az huleség? Mármint jelent-e ez gondot, ha nem akarok tuningolni?
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Elméletileg nem. A szakértők szerint K8-nál nem nagy érvágás a dc hiánya. Legfeljebb a 2x512-t majd megpróbálhatod elbizniszelni/lecserélni 1x1GB-ra.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha holnap akarok venni 1gigás 800-as DDR2-es ramot DS3-ba,ár/érték arányban a legjobbat szeretném melyiket ajánljátok?
Eddig kingstone,és kingmax jött szóba.
A kingstone árát keveslem mert az is 11 körül van
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
medig bírják a 800mhz-es ramok úgy általában alapfeszen?mondjuk az 5CL-re hitelesítettek?
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
gorlin
őstag
válasz #65675776 #642 üzenetére
Köszönöm!
Tehát akkor a Kingmax Mars a jobb választás?
Illetve mi van akkor ha 2*1 gigabyte-ot veszek,akkor melyikből érdemes a kingmaxból,vagy a kingston-ból hogy jól működjön együtt Dual chanelben?
Mert nem összepárosítottat vennék hanem két külön 1 gigását.
Melyik bírja jobban egymást ilyen szempontból?Vagy ez csak szerencse kérdése?
Köszönettel:Gorlin
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
válasz #65675776 #647 üzenetére
Szia!
Nem,sajnos nem lesz lehetőség próbára mivel boltban veszem meg.
Azt szeretném kérdezni hogy elvileg a kingmax milyen csomagolásban van?Ha jól emlékszem talán dobozos Csak azért kérdezem mert túl olcsónak tűnik egy 800-as ramért 10-11e forint
Még egy kérdés:Tehát akkor esetemben KINGMAXOT érdemes venni,vagy KINGSTON-t vagy ahogy mondtad mindegy mert csak a KIT-ben lévő megy együtt biztosan.
Üdv -
skoos
őstag
Alább látható konfigomon geil ultra 2*512 800Mhz-s modulok vannak, alap időzítésbeállítással.
Azt hallottam érdemes rajta húzni egy picit, állítólag sokat segít. Ez a lap nem tuningbajnok, de bíja a gyűrődést. Ajánlotok némi változtatást, vagy hagyjam így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs