Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yooha
aktív tag
Üdv!
Van 2x512 MB Kingmax memóriám, ezek mellé szeretnék még berakni még 2x512-t. Rontja-e ez valamennyire a tuningpotenciált, ill. fontos-e hogy a két új memó milyen márkájú - ti. hogy ha mind a négy kingmax az jobb-e, vagy válasszak nyugodtan valami márkásat?Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Yooha
aktív tag
-
Yooha
aktív tag
Találtam egy ilyet egy webáruházban:
Samsung - RAM DDR II 1 GB 800 SAMSUNG - 3 ÉV - Br:10.428Ft
Nem gyanúsan alacsony ár ez?Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Yooha
aktív tag
Oké-oké, nem veszem meg!
Amúgy konkrétan melyik típus, ami hűtött és tuningbarát és 13.000-ért van? Mert itt Debrecenben nincs olyan nagy választék, meg az árak is magasabbak - csak tudnám, hogy miért?Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Yooha
aktív tag
Ha van 2x512 Mb RAM-om, és mellé - költségkiímélésnek - 1x1GB-ot rakok be az huleség? Mármint jelent-e ez gondot, ha nem akarok tuningolni?
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Yooha
aktív tag
Van 2x512 Mb 800 MHz memóriám, amik 667-re vissza vannak osztva, és vettem mellé 1 Gb 667 MHz-et. Nem gond, hogy a névleges frekvenciájuk eltérő? Hja, és milyen előnye van a 800 MHz-nek a 667-el szemben - amellett, hogy gondolom gyorsabb? Van-e olyan, hogy bizonyos CPU órajel fölött már a 800 MHz a nagyon ajánlott? Ha valaki tud valami jó kis irodalmat a témáról, azt is szívesen veszem
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
Yooha
aktív tag
válasz elfelejtette #825 üzenetére
Arra lennék kíváncsi, hogy mi az az órajel, ami fölött a 667 MHz RAM lesz a szűk keresztmetszet?
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Van apáméknál egy régi gép (ilyen), ami már sokszor elég lassú, pl. 1 perc alatt indít el egy xvid filmet, ilyenek. A kérdésem, hogyha a 512MB-os DDR333 RAM-ot lecserélem egy 1 GB DDR400-ra, érek vele néminemű gyorsulást, vagy már olyan ócska pl. a gép processzra, hogy nem érdemes pénzt áldozni rá? Mivel én ritkábban használom (de akkor idegesítő a lassúsága) nem szeretnék egy teljesen új gépet venni, de egy RAM árát még rááldoznám.
[ Szerkesztve ]
-
Yooha
aktív tag
válasz FehérHolló #14956 üzenetére
Oké. Amúgy néha beszól a gép, hogy kevés a virtuális memória, ebből gondoltam, ha a valósból több lenne, az segítene. Meg nem is igazán tudom, mi az ami processzor- és mi az ami memóriaigényes művelet. Belassuláskor meg elkezd veszettül kerregni a vinyó, ez szintén a kevés memóriára utal, nem?
Hja, és az hogy 400 MHz-es modulok, ezt hol látod?
A BIOS-ban meg van olyan beállítás a procinak, hogy a proceszzor 2500, vagy 3200 valami legyen, ez most 2500-on van. Lehet, hogy 3200-n is menne?[ Szerkesztve ]
-
Yooha
aktív tag
válasz FehérHolló #14959 üzenetére
Firefox 5 ablakkal + Adoba Reader + film, 93%. De ha szerinted plusz 512 MB RAM-tól nem lesz Gyorsabb a gép (gyorsabban induló progik pl.) akkor mégse veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest