- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha valakit érdekelne esetleg (vagy valakinek valakijét) van egy elvihető Hipernet 5-ös előfizum. Átiratást vállalom, plusz pár ezer ft költőpénzt is adok hozzá.
Bővebben itt: [link]
-
tomp
félisten
Kazincbarcika LTE
-
tomp
félisten
Jelentem, hogy ezt már LTE alól írom!
Speedtest.net nem képes mérni, mert kiakad 4Mbitnél, de ha elindítok egy letöltést...
49/10,2Mbit -
tomp
félisten
válasz
bopeti98 #13587 üzenetére
3ügyintézővel beszéltem. Összesen 1órát. Elsőnél leraktam, mert már majdnem ordítottam vele... Másodiknál sim frissítést csináltak. 3-nál vergődött el odáig, hogy fingja sincs mi a franc lehet de vigyem vissza az üzletbe. Még én mondtam el neki a Hipernet84 oldal címét.....
Nyomta a kültéri 3G van csak és 4G-ből sincs a címemen beltéri. Mondom 3G-nél nem, hogy beltéri van, de DC-HSPA van. 4G-nél pedig sehol sem tudok a városban kapcsolódni, pedig max jelszintje van.
-
tomp
félisten
Holnap viszem vissza a modemet és a simet cserére. Jelzi a modem az LTE hálót, de nem bír kapcsolódni. "Nincs regisztrálva"
-
bopeti98
őstag
Ez egy kis faluban lett mérve itt Békés megyében a Telenor 1-2 csíkos HSDPA hálózatán:
Ugyan ebben a faluban a vodának 1 Megabit körül volt a letöltése és 0.6-0.8 Megabit körül a feltöltése. Hiába a Vodának a legnagyobb a 3G-je a Telenornak akkor is gyorsabb a mobilinternetje.
-
kbn
csendes tag
Hoppá, ez mióta létezik? ÁSZF-ben sem lelem:
http://www.djuice.hu/combo
Mondjuk ezekkel a feltételekkel nem fogja megrengetni a piacot.
Apropó, Kártyás 29 mentőcsomagot hol lehet kapni? 2-2 Tesco és Auchan nem tartott, és megkérdeztem két Inmedio újságost is, állításuk szerint soha nem is volt nekik ilyen, csak Vodás.
Telenor boltban is megkérdeztem, ugyanezeket ajánlották + a benzinkutakat.
-
Dave1984
őstag
válasz
bopeti98 #13573 üzenetére
Lehet az USB sticked nem tudja kezelni a 900mhz en adó HSPA-at,az 1800mhz HSDPA jóval kisebb,ez tény!Eleinte én sem értettem,h.párom Cedarja(ami 3G-s) nagyszüleimnél,ahol a Minimen H jelzés volt,neki csak E.Picit utánajártam,h. miért van.Régebbi eszközök nem ismerik,nem tudják kezelni a 900Mhzes HSDPA hálózatot.1800mhzen szinte csak városokban van,azoknak is a sűrübben lakott részein.
-
bopeti98
őstag
-
bopeti98
őstag
válasz
darvinya #13565 üzenetére
Itt Békéscsabán ismerősöm Hipernet 42 csomagja igen jól teljesít. Nála 20-30 Megabittel megy de ha bemegy a belvárosba van hogy ennél is több. A csúcs az 37 Megabit volt 5 Megabit feltöltéssel. Aztán egész Békéscsaba-Gyula úton tartotta a 10 Megabit feletti sebességet. Békéscsabán és Gyulán DC-HSPA+ volt. Gyula és Csaba között meg tartósan HSPA+ volt (pár mp-re váltott át HSDPA-ra) A Vodafone az meg nagyon sz*r itt. Épp hogy a 10 Megabitet eléri. A T-Mobile meg kb 20-25 megabittel tölt le a város bármely részében. Majd ha itt is lesz Hipernet 84 akkor előfizetek rá de ez még biztos beletelik majd nekik 1 évbe.
-
Csaba1512
tag
válasz
polonic #13566 üzenetére
A csoportos beszedési megbízás a terhelést követő 5.-6. munkanap jelenik meg a számlázási rendszerben, így a telenoronline-ban is. Ez kb 15 éve így van amióta előfizetőjük vagyok. Ha csak simán átutalod akkor 2 munkanap. Ha bankkártyával fizeted be telenoronline vagy bank automatán keresztül akkor azonnal megjelenik a befizetés.
-
polonic
félisten
6-an vontak a szamlamrol a penzt csoportos beszedesi megbizassal es meg nem latszik telenor online-on, hogy befizetett a szamla. Ez most igy normalis, hogy ilyen lassan irjak jova? Vagy kezdjek erdeklodni humanoidnal?
-
tomp
félisten
Amikor megemlítettem a Hipernet 84-et rögtön a pulthoz kisértek! :-)
A fiókban volt még kb 10-15db modem.
Az lte-hez pedig nem jó akármilyen sim. Érdekes. -
tomp
félisten
Megvan a Hipernet 84!
A modem egy ZTE MF820 LTE-modem
A DC-HSPA megy 9/3Mbittel, de az LTE módra "Korlátozott szolgáltatás" üzenet van maximális jelszinttel. -
egykori
őstag
válasz
Landsmann #13542 üzenetére
Nekünk már régóta nincs hűség, és nem is lesz, mert telefont is ezentúl kizárólag függetlent veszünk.
Most éppen ezért nem tudtuk még lecserélni a régi, 4-5 éves telkóinkat, mert inkább 2-3 hónapot várunk még, hogy függetlent, és az igényünknek megfelelőt vegyünk. Így azután mindig odamegyünk, ahol a számunkra legmegfelelőbb a tarifa.
És természetesen, ahogy Te is, mi is igyekszünk kihasználni az alternatív lehetőségeket. Az utóbbi két hónap eredménye ~2000 ezer, összesen 4000 Ft, úgyhogy a telkóadót nem mi rajtunk hajtják be. -
sgery
őstag
Az írásokból ítélve gondolom nincs esély a hűség kötötte szerződés bontására :/
Kíváncsi vagyok mit néznének ha írnék nekik egy egyoldalú szerződés módosítást, hogy ezek után évente fizetek mert én így rendelkezem és csökkentem a kötbért 0ft-ra. Mert egyoldalú szerződésmódosításra lehetőség van.Ha lejárt a szerződés én is körbenézek, talán lesz jobb ajánlat.
A mostani 200e-res kötbér azért van, mert 30e-ért adtak egy 100e-res telefont manager 4e-res csomaggal (ami kicsit sem rossz). Persze itt is nagy volt a hozzáértés, apróbetűben találtam ezt az akciót, mammutban, telefonos ügyfélszolgálaton, e-mail ügyfélszolgálaton sem ismerték az akciót (hiába mutattam nekik), egy kis viszonteladó boltban ismerték el, hogy tényleg van ilyen akció (végig hívtam minden boltot), aztán ennek erejével elmagyaráztam a mammut bolt vezetőinek, hogy nézzétek oda van írva. Hát oda adták utána. Elég buták szegények...De én jól jártam, vettem 4-et is belőleÉs végülis a 70e kedvezmény/készülék 17havi ingyen havidíjat adott
-
asdf_
veterán
válasz
#35104512 #13545 üzenetére
Uzleti elofizetokent meg gyakorlatilag csak 2 eves szerzodest tudsz kotni (ha "masodpercalapu" szamlazast akarsz).
Amugy nekem fixa ideam, hogy a nagy flottak ingyendumaja miatt varialtak igy keresztbe mindenkinek a tarifacsomagjat ezekkel az eszementhulye uj feltetelekkel. Mert a legegyszerubb az lett volna, hogy rakurjak mindenkinek a 2 ft+afa/percet es csokolom. Csak ugye mondjuk egy 500 fos flottaban ha mindenki csak 100 percet beszel flottan belul, csak az maga havi 100e+afa plusz.
Meg azt is gondolom, hogy ezzel, hogy ilyen jelentosen megboritottak a csomagok tarifalasat, sokkal nagyobb lazadas lesz/van belole, mintha csak raraktak volna a ket forintot. Mert tok egyszeru a matek, ha latom, hogy a szamlam alapjan fizetendo telefonado 2+ szorosat akarja bekaszalni a szolgaltatom, akkor lepek. Vagy csak csomagban, vagy neadjisten magukkal az elofizukkal is. Most, hogy ezekkel a horror emelesekkel egyszeruen rakenyszeritettek az embereket, hogy szetnezzenek a tarifak es az elofizeteseik kozott, az ebbol adodo lemondas, felmondas, szamhordozas miatt siman szarabbul jarnak, mintha a szamla aljara rairtak volna times new roman bold 16-ban, hogy telekomado: x Ft. Marpedig a valsagot megelve mar megtapasztalta az ember, hogy ott is lehet megtakaritani, ahol nem is hinne az ember. No, az elofizetesekkel is ezt fogja csinalni a szerzodes lejartakor (vagy mar most, az ertesito utan).
-
Dave1984
őstag
válasz
Landsmann #13544 üzenetére
Nekem mondod március 5.én 2 flotta előfizu 2év hűséggel vettem.Még szó sem volt tel.adóról!kötbér sim kártyánként 50ropi lenne,pedig készüléket nem is vettem az előfizuhoz!
Zárásként ezt a havi + 1000ftot még kibírom,mert a perdíjak,kedvezmények a Vodánál maradtak.Kopp,kopp:-)
Insomniac: telefonáláshoz minek hűség azért a pár ezer ft kedvezményért,amit a telefon árából kapsz szerintem nem éri meg! -
Landsmann
addikt
válasz
Dave1984 #13541 üzenetére
Valószínűleg ezért a változtatgatások miatt nem fogok én többet hűséget vállalni. Az utóbbi években egyszerűen nem lehet kiszámítani, hogy mi lesz fél, vagy egy év múlva. Legalábbis a Telenornál ezt látom. Nem tudom mi a helyzet a másik két szolgáltatónál, dehát ugye kartel nincs.
-
-
Landsmann
addikt
-
Vangelis
félisten
Ma postáztam a felmondó levelet.
Én is megválok.
A cég régi címére küldték sajnos a levelet és nem kaptam meg.
Még jó, hogy telefonáltam.
-
axioma
veterán
A mi flottankban a valtozas: + netto 400 Ft es nem lebeszelheto, es a lebeszelheto resz mar nem tetszoleges hanem 50-50%-ban megosztva.
-
Acheron
őstag
A Telenor él még? Ötödik hete képtelenek módosítani az árlistáikon...
-
Prien
addikt
b) jogszabályváltozás vagy hatósági döntés,
Nem értem, milyen jogszabály vagy hatósági döntés írja elő a lebeszélhető percek ilyen drasztikus megosztását?
c) a körülményekben bekövetkezett, a szerződés megkötésekor előre nem látható lényeges változás,--- Persze, előre nem látható az ilyen rosszindulatú egyoldalú módosítás, de vannak erre szakosodott szervek, akik ennek törvényességét kivizsgálják.Problem?
-
solarix45
senior tag
Sziasztok!
Kerestem a topicban de nem találtam biztos infót arról, hogy a DPI csomag árai és feltételei hogy változtak. Tud valaki valamit?
Köszi!
-
asdf_
veterán
Ezeken a ponton miert siklottal tul? Foleg, hogy erre valo hivatkozassal modositanak? (es az a pont altalad alahuzott resze ide nem vonatkozik?)
b) jogszabályváltozás vagy hatósági döntés,
c) a körülményekben bekövetkezett, a szerződés megkötésekor előre nem látható lényeges változás, -
Prien
addikt
Ne is mondd, én is ki vagyok akadva! Most várom a Fogyasztóvédelem állásfoglalását az alábbiak miatt:
Az előfizetői szerződés módosítása
132. § (1) Az egyedi előfizetői szerződés módosítására az előfizetői szerződés megkötésének szabályai vonatkoznak. Az általános szerződési feltételek lehetővé tehetik az egyedi előfizetői szerződés (2) bekezdés szerinti módosítását.
(2)399 A szolgáltató az előfizetői szerződést az egyedi előfizetői szerződésre is kiterjedően csak az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan módosítani:
a) az egyedi előfizetői szerződésben vagy általános szerződési feltételekben foglalt feltételek bekövetkezése esetén azzal, hogy - amennyiben jogszabály vagy elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másként nem rendelkezik - a módosítás nem eredményezheti a szerződés feltételeinek lényeges módosítását;(3)401 Lényeges módosításnak minősül különösen a szolgáltatás igénybevételének feltételeire (így különösen a szolgáltatásra vonatkozó alapvető díjszabásra, a szerződés időtartamára és megszüntetésének jogkövetkezményeire, illetve minőségi célértékeire) vonatkozó változtatás.
Tehát a módosítás a szerződés feltételeinek lényeges módosítását eredményezte, így törvénytelen!Szerintem az eddig 100%-ban bárhová lebeszélhető percek megfelezése vagy 60-40%-olása egyértelműen törvénytelen, ne hagyjátok annyiban!
A megoldás az, ha a meglévő szerződéseket érintetlenül hagyják!!! Kis segítséggel talán sikerül elérni.
-
club1
veterán
Bennünket (50 előfizetéssel) elutasítottak, 1 milliós kötbért kértek (nálunk 1000 Ft + ÁFA nem lebeszélhető havidíjat tettek minden egyes előfizetésünkre). Gyanúm szerint 2-3 év alatt bíróságon meg tudtuk volna védeni az igazunkat... Végül maradtunk, mert a másik két szolgáltatótól bekért ajánlatok még így is kedvezőtlenebbek voltak...
-
asdf_
veterán
EHT 132§. 5. Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést. Nem mondhatja fel az előfizető a határozott időtartamú előfizetői szerződést ilyen esetben akkor, ha az előfizetői szerződést a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja a határozott időtartamú előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét.
A nagy kerdes, hogy az igenybe vett kedvezmenybe beleerthetjuk-e, hogy az atlagelofizetohoz kepest masodpercalapon, x percdijon beszeltel, avagy sem.
ps: vagy nagyon jo tarifacsomag volt, vagy valaki nagyon hulye volt, hogy alairta azt a 200e/simes fajdalomdijat.
Nalunk az adott dijcsomag 1-5 elofizetes kozott volt megkotheto, a szerzodesben szerepelt, hogy az elofizeto hany elofizetes fenntartasat vallalja a szerzodes tartama alatt, hiaba kotottem tobb simre, tok egyertelmuen 1-et irtunk be -
sgery
őstag
Megjött a telenor egyoldalú szerződés módosítás papírja, benne ezen változtatásokkal:
- Havidíj 259Ft/kártya díjjal növekszik
- A 100% lebeszélhetőség ezek után 50%-50%-ban oszlik hálózaton belül és kívülre
- Sms díja 2,54Ft/db-al nő
- Eddig mp számlázás helyett az első perc fix számlázású, utána lesz mp.
Utóbbi fáj a legjobban.A lényeg. Fel lehet mondani ilyenkor a szerződést? Nem tartom jogosnak ezen lépéseiket.
Egyoldalúan felmondanám én is a céges kártyáimat náluk...Hűség még fél évig tart náluk, 200e/kártya kötbérrel
-
polonic
félisten
A csoportos megbizasok a nap mely reszeben teljesulnek?
Ettol a honaptol tertem at, ma van az esedekesseg, de meg nem vontak?
Hogy szokott ez menni, random? -
JulesC
tag
Sziasztok,
Telenoros futárszolgálat, hogyan működik pontosan? Pénteken rendeltem délelőtt 11-kor, majd jött is az e-mail, hogy majd megkeres a futárszolgálat. Szerdára lehetett választani időpontot. Hétfő és szerda között bármikor jöhet a futár, vagy csak szerdán? Mikor hívhatnak?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
asdf_
veterán
Szamoltam, ha siman csak rakurtak volna 2+afat a percdijakra, havi 1400+afaval lett volna tobb az egyik multkori szamlank. Ehelyett a mindenfele trukkos modositasok miatt a netto negyezret karcolja a dragulas, ergo fizethetjuk a telekomadot a matolcsynak, meg a telekomado ketszereset a telenornak. Ugyes...
Neztem ezt az uzlettars csomagot, ha egy eros downgrade-ben erre megyunk, lehet hogy jo lenne, de eros gyanum, hogy elfelejtettek kozolni, hogy az uzlettars3 maximum 3 simre, az uzlettars5 max 5 simre es igy tovabb veheto igenybe. marpedig akkor nalunk meg a downgrade-nek sem lesz ertelme, mert semmivel nem vagyunk beljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- iBasso DX180 DAP eladó!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest