Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Kösz a linket! Everest memo bench-ben jelent előnyt a gyorsabb ram. De ezt az óriási memória sávszélességet kevés alkalmazás tudná kihasználni.
Akkor jók lesznek a meglévő 1600/CL8 Patriot Viper ramjaim. Direkt low voltage tripla kitet vettem nyáron az amd-s rendszeremhez, hogy később i7-hez is jó legyen
-
mpierre
veterán
Elméletileg - Everest mérés szerint - 0,02V aláfeszel a giga a beállított értéknek, ezzel szemben az ET6 szerint pontosan a beállított értéket adja a lap. Terhelésre se változik a feszültség, ez is szoftveres "mérés" alapján derül ki.
Egy alkalomra még oké lenne, de én 24/7 használnám így rendszert.
-
-Gabesz-
senior tag
Valóban, ezt nem is néztem.
Csakugyan van különbség nagy felbontás esetén.
Teljesen egyetértek a cikk írójával:
"Összességében kijelenthető, hogy a Lynnfield által támogatott CrossFire nem egy teljes értékű CrossFire a 2 x 8 PCIe sávjával, de ezt nagy valószínűség szerint a többség nem érzi meg, a maximalisták pedig úgyis LGA1366-ot fognak venni, ott nincs ilyen korlátozás." -
Sárpac
nagyúr
CPU full load linx alatt 232Watt 4hdd 1sdd 8venti(kb 25-30w) 2venti vezérlő +vga +xfi panel együtt.
Előtte 307-310Watt környékén volt.
Idle 145-146W között van most előtte 190Watt környéke.
Ezek már a tényleges táppal együtt mért adatok a valós ennek kb. 80%-át kell venni.
Majd meglesem mindjárt. -
katt777
félisten
Köszi, megnézem, de sztem erősen függ a CPU és a GPU teljesítményétől, ill. a CPU-tuningtól is.

Qru: Hagyjátok már ezt! Pontosan tudom, mi a különbség a 2 hűtő között, és csak azt írtam le, hogy ÉN miért preferálom a Z600-at.
HSM: Z600-at 10k alatt találni, TRUE-ra 15k-ért bukkantam. Lehet, te más beszerzési forrásokat is ismersz. Szóval nem számoltam el semmit, ebből indultam ki. Magad is kiszámolhattad volna visszafelé, ahelyett, hogy osztod az "eszet", és elég lett volna annyi, hogy te tudsz olcsóbban TRUE-t. Épeszű ember meg eleve nem gondolkodik 212+ kategóriájú hűtőn, ha komoly i7 tuningra vágyik.

Arról nem tehetek, ha valaki NEM ÉRTI MEG, hogy mit írok. Kihangsúlyoztam, hogy a VGA-m alá nem kell erősebb proci az alap órajeles i920-nál (ill. nekem mindegy, hogy 15 v. 20p-ig dolgozik egy video kódolás), ne nézz már hülyének, hogy nem tudom, hogy a tuningtól gyorsul a rendszer.
Szóval először legalább olvasd el, hogy pontosan mit írok, mert ez így elég ciki. 
-Gabesz-: Örülök, hogy igazolsz, mert egyesek kétségbe vonták, hogy valóban ennyire tré a 212+ egy tuningos i7-re.
ADAM1337: AZ úgy tényleg remek, ha ennyiért be tudtad szerezni.
mpierre: Z600 alatt is elfőr 6 RAM-modul, még emelt is, csak akkor úgy kell rátenni a ventit, hogy fölfelé lógjon le róla. Értelemszerűen ehhez tágasabb ház kell persze.
-
Nippon
őstag
-
treend
csendes tag
Biztos igazad van, csak furcsálom, hogy ilyen nagyokat ugrál másodpercenként minden pl van hogy telepitek egy progit és egyik pillanatban 1100 on megy a proci a másikban meg 2300-on aztán ujra 1400 stb... eddig emig nem rktam defaultra az egészet olyan volt, hogy állt 1600-on és csak ha csináltam valami komolyabb dolgot akkor ment fentebb de lentebb sose ment
-
vhunor
őstag
Asszem ezt a procit rakhatnám be a notebookomba
. Kb. 2 hete használom így mert mostanában elég ez a teljesítmény is, ennél lejjebb nem tudok menni mert ez a bios minimum ami adható. -
HSM
félisten
"Az új architektúrát az energiamenedzsment terén is továbbfejlesztették, megjelenik a processzorban a Power Control Unit, azaz PCU, egy mikrokontroller, egy miniprocesszor a processzoron belül, ami a központi egység egyes részegységeinek az áramellátásáért és monitorozásáért felelős. Ez az adott szituációnak megfelelően külön-külön szabályozza a magok, az északi híd és a harmadszintű gyorsítótár hőmérsékletét és fogyasztását. A PCU alapjában véve az AMD K10-es energiamenedzsmentjéhez hasonlóan működik, tehát a processzormagok járhatnak egymástól eltérő órajelen, de a feszültség mindig a legjobban leterhelt processzoréhoz igazodik. Viszont van különbség is, méghozzá az, hogy a PCU képes az egyes processzormagokat alvó állapotba (C6 state) küldeni, vagyis teljesen átamtalanítani azokat, amikor nincs rájuk szükség, ezzel elfojtva még a szivárgási áramból fakadó fogyasztást is."
Itt bizony nem látok 1,12V-ot...
(#15589) vhunor: nincs baj szeintem a hűtéseddel, az I7 ilyen, nekem is 1,27V 4200Mhz 2db venti kellett, maxra húzva a BARAM-omra, hogy épp 80-on megtartsák, igaz, 29 fokos szobában... [link]
-
Raptor 666
tag
Hmm. Kicsit tüzetesebben is átolvastam, odafigyelve most mindenre, és megadta a válaszokat a memória kérdésekre

Sztem maradni fogok a GEIL Ultra 1600MHz c6 kitnél ezek után. Magasabb freki nekem biztos nem kell, ha meg tuningolok, akkor meg egyébként is mindegy. Videokártyából is csak egy lesz egyenlőre, arra is úgy fogom kiadni a pénzt, mintha a fogamat húznák

Köszönök mindent

-
HSM
félisten
Az érdekes.... Pedig tuti tudja használni a 3 magot....
A bencsnek meg szerintem ne higgy, nekem olyan fals eredményeket adott néha, hogy csak néztem!
Játék közben is hasonló a helyzet, magas grafikával, látótávolsággal? (Én úgy játszottam, hogy textúrák mediumon, látótávolság, detail distance 80, és minden más maxon. És 1GB VRAM is kell a mutatványhoz. Na így tuti kellett neki a CPU-powa, 3,2Ghz alatt érezhetően kezdett lassulni....
Sajnos nincs feltelepítve, nem tudom megnézni.
) -
katt777
félisten
162x21-gyel alapfesz alatt meg kéne lennie a 3.4GHz-nek, az még HD5870 alá is elég. Hát az meg elég lutri, milyen procit fogsz ki; pl. az E8400-am korai szériás, amit sokan szidtak, aztán a "jó" prociknál kisebb feszen megy 4GHz fölött. Valaki megvehetné már.
Zájec: Írni tud, csak hát a helyességtől kicsit messze van. Bocsi mindenkitől, ha ilyenért beszólok, de engem piszkosul bosszant az alapvető helyesírási ismeretek hiánya, mert elgépelni lehet bármit, csak nem 'ly' gomb helyett 'j'-t nyomni, és viszont.
Azért nem csapvizet kell tenni a vízhűtésbe, és máris nem fog zárlatot vagy más gondot okozni.
Leginkább az a baj vele, hogy rohadt drága cserélni az alkatrészeket, ha platformot fejlesztesz. Amúgy havernál a vízhűtés semmivel nem volt halkabb, mint nálam a HAF-932. Persze, a hűtés hatásfoka már más tészta. 
Még a mostani kis midi házamban is elférne egy Z600, v. Mugen 2, és még hely is maradna felettük (18 cm van).
BR4D: Az a baj, hogy a hűtők (sok máshoz hasonlóan) nem teljesítmény-árban kaphatóak. Én inkább azt mondom, legyen a hűtő 10-11k, +3-4°C rohadtul nem számít. Hyper212-vel lennék kíváncsi dupla ventis eredményre, mert 1 ventivel HSM 85°C-os eredményét soknak tartom. Viszont ha 80°C alatt maradna a proci 1.3V-on és 4GHz-en, már jó lenne 7k-ért. TRUE tudtommal 17k, és bizony nem hűt másfélszer jobban a Mugen 2-nél. Azért persze elfogadnám bármelyiket, és nem sírnék, ha az utóbbi lenne.

Keldor papa: Szóval ez még mindig az original Bundás lenne?
Vagy csak véletlen hasonlóság (Bluegene is volt).Sárpac: Sztem 2-nél több venti elég "érdekes" légáramlást produkálna. Már lehet mindet egymás felé is...

Qru: 1.35V soknak tűnik 20x200-hoz, nekem még az 1.3V-ra is azt mondták, hogy sok, de azzal még elbírt a Z600. Uncore-t megnézhetnéd, hogy mennyi valójában, mert nem annyi, mint amit a bios ír. Nálam pl. 3.4GHz-en 3885-re kellett állítani, hogy valójában 3200-on menjen. RAM-okra csak 7-7-7-et írtak, a többi konfigfüggő (ASUS-ban 7-7-7-20-98 volt stabil, X58X-ben már 7-7-7-16-59 is), nálam sehol nem volt gond az 1T-vel, már ha azt nem számítjuk, hogy 3.4-en nem ment CL7-ben (viszont 4GHz-en igen). 1/2T elég sokat számít. Egyéb feszeket írtam nemrég, ill. X58X cikkben megtalálod; ált tuningon is elmegy minden a Standard feszültségekkel. Auto túlfeszelhet ASUS-nál, X58X-ben biztos nem, ott szépen mutatja az OC Tuner. Én semmilyen bios szolgáltatást nem kapcsoltam ki 4GHz-en, kivéve a turbo-t, de az csak ASUS-nál volt gond, X58X-ben szépen feláll a rendszer 21x200-zal is.
_Fefe_: Tesztelés azért mehetett volna rendesen. Fűrészes Noctua sokkal halkabb lenne.
ImI87: Mugen 2-re is lehet +1 hűtőt tenni. Az én hűtőim amúgy sötét házban vannak, úgy meg bármelyik fekete.

HSM: Látom, már nem 212+-od van. Megnézhetted volna nekem 2 ventivel.

-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Nyomj neki Lynx0.6.3-at legalább 4GB-tal végig (az kb. 1ó 25p), aztán meglátjuk. De lehet jobbfajta C0, mert volt ilyen, csak jóval kevesebb, mint D0-ból.
Zájetz: Ha egyszerű és jó alaplapot akarsz (ráadásul olcsót), akkor nézz át ide, ill. olvasd el a bemutatómat. De minek az i975X? Annak az árából bőven futná helyesírás-tanfolyamra, ha a suliban már az alapokat is kihagytad...
-
katt777
félisten
C0 változóan tuningolható. Némelyik sehogy sem, mások meg jól. Nálam csak az Everest mérte rosszul, a laphoz mellékelt progi (OC tuner) nem, és az ASUS is jól szokott mérni. Everstnél fogalmam sincs, mi lehet az az AUX, ami állítólag 127°C-os (!).
Nálam 0.944, én nyertem!
(bios-ban 0.9625), és 133.33MHz, mert auto-n hagytam a BCLK-t, fix 133-mal ugyanis csak 2786MHz lesz.Nagynozi: Amíg nem jelenik meg a cikkem, a kis olcsó házamról megtalálod a bemutatót hőfokokkal együtt a honlapomon. Fesz. visszavétellel meg 1. hsz-ban a P6T és X58X cikkem, ill. honlapomon szintén.
mpierre: Ezért is érthető, hogy a 7-7-7-16-ban menő 1600-asok nem nagyon tuningolhatóak. Ti. betesztelik a szabvány 1066-osakat, és amelyik megy gyorsabban, az lesz 1333, 1600, stb.
A C-state-nek semmi köze a szorzóhoz, az idle módban hivatott visszavenni a proci teljesítményét, ezért is nagy eséllyel ettől bolondul annak a gépe, akinek csak 2D-ben vannak hibái (kivéve a megjelenítés-hibát, mert az kari is lehet).
ADAM1337: Hát, sztem van itt belinkelve pár eredmény.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Visszaolvasgattam, hogy itt sokmindenkinek tűrhető hőmérsékleteket ad a procijuk gyári hűtővel. De nekem prime alatt 2perc után 85
fokosak a magok. Valami nem stimmel, pasztát cseréltem leszedtem visszaraktam a hűtőt, de nagyon kétségbeejtő. Cooler Master Elite 335-ös házam van egy 12 centis venti elől és egy 12 centis venti hátul. Nem szellőzne így jól a ház? Amúgy sokat hallottam, hogy nem jó ha az alaplap állítja a proci feszt, meg satöbbi. Ha alapórajelen járatom mennyire kell állítani? Mit kell még beállítani ennél a procinál, hogy minden megfelelő legyen? -
Szuperboci
senior tag
-
-
Zájec
veterán
szerintem ennyire nem kéne lovagolnod a xeon procikon... megnézem majd hány tulaj lesz majd az elkövetkezö hónapokban, megmondom egyse
az biztos hogy nem minden sarki proceszorárusnál lehet majd kapni.... az hogy kint mennyiért lehet 1000db-ot venni , az ne ragozd , mert semmi értelme....
az hogy müködik asztali lapban , azt eddig is tudtuk nem mondtál újdonságot..
"legalább fpo-t kellett volna irnod hamár neked "
a tuning nem FPO függö, hanem szerencse és példány kérdése... de ezzel nem mondtam újdonságot, ezt neked is tudni kellene...egyébként HSM kolléga , csak példaként hozta fel az eredményét ,mindenki értette csak te nem......
"mert így ha végre szerzek egyet nem állok meg 166*20-nál"
megáltál 166-s BCLK-nál
, nemsokra jutottál
mondhatni szinte semmire sem,, és biztos nem a procin múlott hanem rajtad... USER ERROR !!
szerintem inkább maradj csenben és figyeljél..... hátha akkor nagyobb eredményt tudsz felmutatni, és nem csak mással kötekedni.... -
HSM
félisten
Hé, hó... Nyugi.... No offense...
Az FPO-m 3838A790.
Amúgy nem vitatom, hogy a D0 átlagban jobban fog menni, kisebb fesszel, kevesebb hővel... Ez már látszik... De azért az durva lenne, ha minden 16 prociból 5 1,2V-on vinné a 4Ghz-et... És a legrosszabb is 1,3V alatt....
Azért ez már szvsz kb csodaszámba menne.... 
Nyilván, ha most vennék I7-et én is megvárnám a D0-t, egyértelmű...
De nem tartom valószínünek, hogy jelentősen jobb legyen, de majd ez is kiderül... Amúgy amiket linkeltél, elég optimista kilátásokat vetítenek előre.... 
És itthon nem túl könnyű ilyen xeont beszerezni sajnos...

De amúgy kíváncsi leszek, mit fog tudni a D0-ád!
De asszem az eredménytől függetlenül nálam marad a C0 jódarabig.....
(Amúgy 3800-ra simán jó 24/7, de minek gyilkoljam? Így hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt, és több, mint elég. Szóval nálam marad 165*21-en... ) -
HSM
félisten
Én itt xeonokat látok főleg, +néhány nem túl alapos D0 eredményt...
Én inkább megvárnám az első pár "retail" I920 D0 eredményt....ez azért elég vicces, nem zavar téged h ilyet jelentettél ki: "..." semmi hozzáfűzés közlöd mint megdönthetlen tényt
Nem értem, mit kéne hozzáfűznöm? Minden hsz-be be kéne írnom, hogy a tuning szerencse kérdése is, mivel példányfüggő? Vagy mire gondoltáL? Látod amúgy hogy megy rendesen, akkor ebben mi a megdönthető???

Amúgy csak ellenpéldának szántam némi iróniával arra, hogy milyen nehezen megy egy 920-asnak ilyen magas órajel....
-
HSM
félisten
Szerintem neki se fordította le az oldalt... Úgy meg elég nehezen volt értelmezhető a cikk... Nekem se esett le, ez az ábra mit is szeretne...

De amúgy kicsit sántít a dolog, mivel azonos FPO-jú cuccokkal teszteltek, így könnyű hasonló eredményeket elérni....
Ha majd látok én is 16 különböző FPO-jú procival hasonló eredményeket, akkor lehet majd örülni.... 
-
Zájec
veterán
amit linkeltél azon semmi értelmes informácio nincsen

nemértem miért kell baromságokat beszélni , pláne ebbe a topikban , ahol még hozzáértök is vannak ráadásul... még most is alig van tapasztalt , a D0-ról meg ne is beszéljük , mivel zsákbamacska az egész.... nem értem milyen átlagról beszélsz....
jobb lett volna ha nem irod le hanem magadba folytod a hülyeségedet...

-
törölt tag
Nem tudom megmondani. De itt a feladat: Eternity-II
-
Tody56
aktív tag
21-es szorzót lehet használni prime alatt is. Ha jól értelmeztem a videot, ott is azt mutatja, hogy a 4 magot is tud tubozni +1 szorzóval.
Én per pill is így hajtom 191x21-ben és 4000-et ir, pedig minden magot hajtom
Itt a tegnapi játszadozásomról egy kép. Ott is 21es szorzó prime alatt minden mag terhelve.
Kép 200x21 1,456.
1,44-en is még elment, de ott már nem volt türelmem ennyit várni
A hőfokok érdekesek lehetnek.
(Egy plusz radit kitettem az ablakon kívül. Mikor szükség van rá csak beindítom és midőn 5-10 fokos víz leledzik
)A teszt alatt 8-10 fok között ugrált a vízhő.
-
Tody56
aktív tag
Kikapcsolva még nem próbáltam.Most nagyon rámjött a játszhatnék, szóval talán majd késöbb megnézem. (GTA 4)
Mindenesetre a mostani beállítás már tökéletes 24/7-re
3800mhz (20x19) - 1,23-1,24v (Ht van nem tudtam lejjebb menni egyenlőre)
ramok 1600mhz 8-8-8-20 1,5v
A qpi 1,35 körül, de még nem próbáltam lejjebb vinni, mert így is nagyon jó.
A többi fesz minden fixálva a legkissebb értékre.Így 26-30fokos vizzel 22-24 fok körüli szobában prime alatt is 60 fok körül mozog HT-val
HT nélkül ugyan ezen feszen próbáltam a hőfokok miatt, úgy 50 felett volt kicsivel.
HT tényleg nagyon sokat dob a hőfokban
igaza volt Achill3usnak szokás szerint. -
P.H.
senior tag
Összekeversz valakivel, én azt kérdeztem (máshol), hogy "miért és mikor akar a Nehalem hordozhatóvá válni?" Máskor viszont kifejtettem, hogy a Nehalem elsősorban szerver-CPU. Kb. annyira néz ki hordozhatónak, mint a Netburst. Asztalról szó sem esett ezekben.
A szerver-vonalat ebben a topikban Te hoztad szóba.
Itt viszont egyértelmű hátránya a Nehalemnek, hogy alapjaiban kell lecserélni az egészet.(De ha van Xeon-topik - ahogy Opteron-topik van - , akkor érdemesebb oda átmenni.)
-
P.H.
senior tag
Jövőre. Jövőre legfejlebb azért lehet szidni az AMD-t, ha a mostani 1207-es lapokban nem megy majd (BIOS-frissítés után) a hatmagos CPU-juk.
Nem mintha nem lenne elég, hogy a 90 nm-es Santa Rosa ugyanúgy megy a mostani DDPM-ready lapokban, mint a 45 nm-es Shanghai (igaz, ezek nem kifejezetten asztalra valók), csak ugye ezek a lapok az egy/másfél évvel ezelőtti értékükből semmit sem vesztettek az átállásokkal (ide belépő szinten $300 körül, néha alatta vannak)
Maradjunk ebben a topikban asztalon SZVSZ

-
Raymond
titán
Egy arban normalisabb valtozat (i7 920) eredmenyei:
SPECInt_2006
SPECInt_rate2006
SPECfp_2006
SPECfp_rate2006Test Result Base
SPECInt_2006 28.6 25.7
SPECInt_rate2006 109.0 102.0
SPECfp_2006 29.3 27.7
SPECInt_rate2006 78.9 76.0#1494: "Az Opty viszont nagyon szépen helytállt 500MHz-vel alacsonyabb órajelen is"
Igen, de mondjuk ehez figyelembe kell venni hogy abbol 2 darab volt a tesztben

-
-
Achill3uS
nagyúr
ez mind szép és jó de X58 alatt teljesen másképp viselkednek a ramok. vannak olyan Micron-jaim amik teljesen jók X48-ban, 1900 cl7, de 1.65v-on 1500-at se mennek CL10-ben.
szóval az 1333-mas se lesz jó attól, hogy annyira van rate-elve még nem low votage kit. alapon valószínüleg jó, de tuningnál semmire sem...beteg:
ez van ha jó korán jut az ember hw-hez, nincs még WR
na meg azért nem is feszeltem agyon, de iránymutatónak sztem elég jó...
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Projektor topic
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- i5-10600 KF 4.1 GHz, 12 MB Cache LGA 1200
- Intel Core i7-9700 CPU LGA 1151 + GIGABYTE Z390 UD
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen3 WUXGA Touch i5-1245U vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS W11 Pro Garancia
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Árban még belefér, nem is túl nagy, teszteket elnézve kifejezetten jónak tűnik... vélemény?
Ez is szóba jöhet, köszönöm ^^
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szóval először legalább olvasd el, hogy pontosan mit írok, mert ez így elég ciki.

Attól tartok CL8-as kit-et kapok csak.
( ? )

Játék közben is hasonló a helyzet, magas grafikával, látótávolsággal? (Én úgy játszottam, hogy textúrák mediumon, látótávolság, detail distance 80, és minden más maxon. És 1GB VRAM is kell a mutatványhoz. Na így tuti kellett neki a CPU-powa, 3,2Ghz alatt érezhetően kezdett lassulni....

a tuning nem FPO függö, hanem szerencse és példány kérdése... de ezzel nem mondtam újdonságot, ezt neked is tudni kellene...